johnyb98 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω το εξής:σε ένα σκληρό δίσκο με bad sectors, υπάρχει τρόπος να μαρκάρουμε-αχρηστέψουμε τα bad sectors, ώστε να μην ξαναγίνει απόπειρα του λειτουργικού για αποθήκευση data σ' αυτά; Ίσως με format ή κάποιο util? Πάντως, θα προτιμούσα να μην είναι το format και αναγκαστώ να περιμένω να διαβαστεί όλος ο δίσκος. Ή ίσως υπάρχει κάποια άλλη διαδικασία (πέραν format ή util).
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Αυτό γίνεται αυτόματα από τον δίσκο εδώ και χρόοοοοοονια,μόνο αν γέμισε η καβάντζα αλλά αν συνέβη αυτό τότε ο δίσκος είναι για πέταμα. Αναγκαστικά πας για low level format για πολλές ώρες και αν καταφέρει να κάνει κάτι. Μόνη εξαίρεση αν είναι όλα τα badsector μαζεμένα οπότε φτιάχνεις διαμερίσματα πριν και μετά και αφήνεις τα bs «από έξω» εκτός διαμερίσματος στον ελεύθερο χώρο. Σε κάθε περίπτωση ο δίσκος δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι καθόλου.
washcloud Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μόνη εξαίρεση αν είναι όλα τα badsector μαζεμένα οπότε φτιάχνεις διαμερίσματα πριν και μετά και αφήνεις τα bs «από έξω» εκτός διαμερίσματος στον ελεύθερο χώρο. ...απορία, Έλφη : την εφάρμοζες κι εσύ από μόνος σου αυτήν την πρακτική;
TheELF Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 ...απορία, Έλφη : την εφάρμοζες κι εσύ από μόνος σου αυτήν την πρακτική; Όχι βέβαια,δεν έκατσε ποτέ βασικά,το υιοθέτησα από εσένα αν και όταν το πρώτο-διάβασα από εσένα θυμήθηκα που το άκουγα και στα «παιδικά» μου χρόνια(όταν το MB στον δίσκο είχε ακόμα αξία ),τι μου θύμησες πάλι..
washcloud Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 ...ω ναι. Πού να έβλεπες να προσπαθώ να "σώσω" δίσκους των...1.2 GB, των 4, των 10, των 20 πριν χρόνια (τότε που λες για την "αξία του ΜΒ"), με το να βάζω από CD και Recovery Console να κάνει full format, και να κάθομαι να βγάζω τα μάτια μου να περιμένω,,,πού θα καθυστερήσει το ποσοστό ολοκλήρωσης του format που φαινόταν με ποσόστωση %, να...σημειώνω το σημείο % όπου θα "σέρνεται" (ή θα κολλάει ανεπιστρεπτί...), και μετά να υπολογιζώ με κομπιουτεράκι στο χέρι, πού να "κόψω"/τί ν' αφήσω, για να μπορέσω μέχρι και Win να ξαναπεράσω στον..."φρανκενσταϊνόδισκο", στα "καλά" κομμάτια που φόρμαρα με diskpart, μέσα πάντα απ' την κονσόλα... Πόσα restart, πόσες ώρες να κάθομαι και να κοιτάααω την μαύρη οθόνη (γύρω στη μία ώρα και, το κάθε "ερευνητικό" φορμάτ...)...Κι ολ' αυτά με την ελπίδα ότι όσοι BS είχαν βγει-είχαν βγει, κι ότι ο δίσκος δε θα χειροτέρευε και δε θα είχαν πεταχτεί έξω τα μάτια μου στο "τζάμπα".... Το κάνω ακόμα, αλλά ευτυχώς πλέον μέσω HD Sentinel, και του GUI του που δείχνει (χωρίς να στραβώνεσαι να κοιτάς την ολοκλήρωση του "reinitialization") πού παίζουν οι BS....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα