Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πως μπορω να το τσεκαρω αυτο ? απο που ?

Mπες στο bios της μητρικής(με το ''delete'' αν δεν κάνω λάθος) και στην καρτέλα Main πατάς το System Information εκεί θα δεις το version

post-178948-0-44191900-1327685096_thumb.png

Δημοσ.

Λοιπον. ειναι το εξης :

AMIBIOS

Version: 0301

Build Date: 9/29/05

Τωρα υπαρχει καποιο update κι αν ναι πως το κανω? υπαρχει καποιος οδηγος ? αυτη τη στιγμη το μηχανημα μου δουλευει με τον παλιο επεξεργαστη επανω. (Pentium 4 630)

post-152104-0-90450500-1327686400_thumb.jpg post-152104-0-46803500-1327686418_thumb.jpg

Δημοσ.

Mάλιστα, άρα όντως χρειάζεται να κάνεις bios update.

Πας στο site της μητρικής http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5SD2X/#download και βρίσκεις τα bios version και κατεβάζεις το πιο καινούργιο (στην περίπτωσή σου το τελευταίο bios version είναι το 0605 το οποίο αν και 6 χρονών είναι ''χαρακτηρισμένο'' beta,γι'αυτό εγώ προσωπικά θα έβαζα το προηγούμενο 0501),μετά βλέπεις στο manual της μητρικής σου http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5SD2-X/E2026_P5SD2-X.pdf τους τρόπους που γίνεται το update(διάβασέ το πολύ προσεκτικά).

Δημοσ.

Mάλιστα, άρα όντως χρειάζεται να κάνεις bios update.

Πας στο site της μητρικής http://www.asus.com/...5SD2X/#download και βρίσκεις τα bios version και κατεβάζεις το πιο καινούργιο (στην περίπτωσή σου το τελευταίο bios version είναι το 0605 το οποίο αν και 6 χρονών είναι ''χαρακτηρισμένο'' beta,γι'αυτό εγώ προσωπικά θα έβαζα το προηγούμενο 0501),μετά βλέπεις στο manual της μητρικής σου http://dlsvr04.asus....026_P5SD2-X.pdf τους τρόπους που γίνεται το update(διάβασέ το πολύ προσεκτικά).

κατεβασα το 0501 διαβασα κι ολες τις οδηγιες κι ειμαι ετοιμος για το update. απλα μια ερωτηση.. δεν εχω floppy.. μπορω να το περασω μεσα σε cd η stickακι usb ? ?

Δημοσ.

Πρεπει να μπορεις (αλλα καλυτερα ψαξε το κιολας!)

~

Προτου κανεις το update δοκιμασε ένα clear cmos

και load setup defaults αμεσως μετα + d820 test :-)

Υπαρχει μια πιθανοτητα* (μικρη) να κατσει & ετσι.

*Στον P.D840 (3.2GHz/800FSB/revA0) δινει ALL...

Δημοσ.

Πρεπει να μπορεις (αλλα καλυτερα ψαξε το κιολας!)

~

Προτου κανεις το update δοκιμασε ένα clear cmos

και load setup defaults αμεσως μετα + d820 test :-)

Υπαρχει μια πιθανοτητα* (μικρη) να κατσει & ετσι.

*Στον P.D840 (3.2GHz/800FSB/revA0) δινει ALL...

το δοκιμασα το clear cmos.. αλλα τιποτα με τον D820.. θα δοκιμασω τωρα να το περασω το καινουργιο Dos driver σε cd και να το περασω. απ'οτι εψαξα μαλλον γινεται.. ελπιζω να γινεται οντως.. κι ελπιζω να bootarei κανονικα με τον D820 μετα. ο θεος βοηθος.. κι η νεκροψια θα δειξει :P πειτε μου καλη τυχη μην το ανατιναξω! ^_^ επανερχομαι ελπιζω συντομα να ενημερωσω για τα αποτελεσματα. :)

Δημοσ.

λοιπον παιδια.. μετα απο πολυ κοπο(:P) καταφερα να κανω την αναβαθμιση του BIOS σε 0501

post-152104-0-42195400-1327773727_thumb.jpg

δοκιμασα παλι τον D820 επανω στην μητρικη κι ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. σε προσπαθεια να bootarei εκανε restart το pc.. και το ιδιο γινοτανε οταν προσπαθησα νεα εγκατασταση win 7/xp.. μολις ξεκινουσα την διαδικασια της εγκαταστασης το pc εκανε παλι restart.. τον επεξεργαστη παντως τον εβλεπε κανονικα στο bios γιατι το κοιταξα στο system info. απλα δεν bootarei ουτε επιτρεπει νεα εγκατασταση windows.. τωρα εβαλα παλι τον 630 επανω και δουλευει κανονικα οπως δουλευε.. :mellow: υπαρχει καποια ιδεα.. ? μπορω να κανω κατι αλλο η κοιταω για mobo/cpu/ram? :fear:

Δημοσ.

λοιπον.. εκανα και το cmos και load defaults. ξαναεβαλα τον D820 επεξεργαστη στην μητρικη και ειχα παλι το ιδιο προβλημα που εχς αναφερει στα προηγουμενα post.. παλι εβλεπε κανονικα τον επεξεργαστη στο system information στο BIOS.. :(

Δημοσ.

Δηλαδη, με το συγκεκριμενο επεξεργαστη επανω, δεν bootαρουν Windows/ουτε εγκαθιστανται..?

Δοκιμασε λιγο να παιξεις και με ενα live CD Linux/Ubuntu: τι συμπεριφορα θα εχει εκει? Τα ιδια?

Αν ναι -κι επομενως δεν ειναι software το θεμα- τοτε θα πρεπει να τσεκαρεις hardware-μητρικη!

Ξεκινωντας απο τα απλα: οπως να ορισεις manually τα παντα ολα,

σχετικα με τον επεξεργαστη αυτο -εννοειται και ρευματα του κ.λπ.!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...