Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

U made your point. Σε ευχαριστώ πολύ.

Στην περίπτωση αγοράς,απ'οτι βλέπω έχει μια/δυο πρίζες σαν έξοδο. Βάζουμε το UPS στη πρίζα και ισομοιράζουμε τις συσκευές που θέλουμε να συνδέσουμε πάνω του με δυο πολύπριζα προφανώς;

Πχ πύργος, και στην αλλη οθονη,εξωτερικοί σκληροί,ηχεία κτλ.

Α και κάτι άλλο. Υπολογίζω πως σε idle, πάνω απο 300W δε νομίζω να καταναλώνει όλο το σύστημα με τις συσκευές μαζί. Τι UPS πρέπει να κοιτάζω; 800ρι,1000ρι,1500ρι;

Υπάρχει κάποια συσχέτιση W τροφοδοτικου με VA UPS έστω στο πε΄ριπου;

Y.G. Σύμφωνα με την εφαρμογή περί υπολογισμού W στο σάιτ της APC , μου προτείνει αυτό: http://www.mgmanager...____/el/pid/89/

στην ουσια δεν δινει πριζες το Ups>δινει σαν θυλυκα βυσματα υπολογιστη και δινει 3-4 τουλαχιστον.στο ενα βαζεις το Pc πχ στο αλλο την οθονη.μετα επειδη πχ το ρουτερ και ολα τα υπολοιπα δεν εχουν βυσμα για Ups εκει πας και παιρνεις η φτιαχνεις εσυ ενα πολυπριζο που αντι να εχει πριζα για σουκο εχει πριζα για Ups.σαν αυτο δηλαδη

http://www.plaisio.gr/ProductImages/600x600/697060.jpg

εκει ριχνεις πχ το ρουτερ και οτι δεν εχει καλωδιο για Ups.μεσα το Ups πρεπει να δινει 2 καλωδια αλλα δεν δινει τετοιο πολυπριζο.απο το πλαισιο εχει το τετραπλο κανα 4 ευρω.αλλιως αν θες περνεις βυσμα κοβεις το σουκο και βαζεις βυσμα.ειναι μεχρι 500+ watt το πολυπριζο αυτο.ναι υπαρχει εφαρμογη υπολογισμου απο watt σε va απλα ειναι και λιγακι αναλογως το Ups.μεσα στο site της apc λογικα το καθε μοντελο εχει και τα ποσα watt σηκωνει περα απο το calculator.px to 1000 το smart ειναι περιπου στα 600 watt.το 900 ειναι 550.το 1500 ειναι 1000 watt.μερικα conversion στο περιπου.θα σου λεει και ποσο Load εχεις πανω στην Lcd οθονη κτλ.

Αν και με κάλυψε ο Πουλίνος να συμπληρώσω οτι για το σύστημα της υπογραφής μου που αν δείς οτι όταν αγοράστηκε όλο το hardware ήταν σχεδόν οτι καλύτερο κυκλοφορούσε εκείνη την στιγμή. Και επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να κόψω απο ενα τόσο σημαντικό part ενος υπολογιστή όπως είναι το τροφοδοτικό, έτσι κατέληξα σε αυτό. Ποιότητα, όνομα εταιρείας και τέλεια ρευματα ήταν οι λόγοι οι οποιοι με οδήγησαν στην συγκεκριμμένη αγορά. Εξάλλου επειδή τροφοδοτικό δεν αλλάζεις συχνά προτίμησα να πάρω κάτι που θα κρατήσει αρκετά.

Και επειδή αν πάρω και δευτερη 6970 για crossfire τότε σίγουρα θα χρειαστώ τα watt του συγκεκριμμένου τροφοδοτικού.

Και μερικά τεστάκια για να καταλάβεις πόσα watt χρειάζονται σε μερικές περιπτώσεις στρεσσαρίσματος του υπολογιστή.

Prime 95 100% Cpu 4Gb Memory Usage 171-183 Watt Ups Usage.

3DMark 11 Extreme Test 285 Watt Ups Usage

CineBench R11.5 100% Cpu, 3.5Gb Memory Usage 165-250 Watt Ups Usage

Battlefield 3 300 Watt Ups Usage.

Αν διάβασες καλά το πόστ μου σε idle καταναλώνι 129 Watt. Σε παιχνίδια είπα οτι πάμε σε 280-300 watt. Πιστευω με τις παραπάνω δοκιμές να είσαι ικανοποιημένος όσον αφορά το full load.

Υπάρχει και το print screen αν ακόμα θές visual αποδείξεις.

Διάβασε τι έγραψα στο πρώτο πόστ της δευτερης σελίδας.

καλα εκανες και πηρες οτι καλυτερο υπηρχε.γιατι ενα ποιοτικο psu εχει και τα δικα του protection.over current κτλ οποτε αξιζει.και πολυ κοβουν λεφτα απο το Psu και παιρνουν ακριβες καρτες και δεν αξιζει.ειναι το παν να εχεις ενα καλο ποιοτικο σταθερο τροφοδοτικο(psu) για να αποφυγεις διαφορα προβληματα ειδικα οταν εχεις ενεργοβορες καρτες κτλ.και οπως ειπες ναι δεν αλλαζεις συχνα οποτε κατι καλο απο τη ν αρχη.και αν παρεις δευτερη καρτα επειδη εκει θα ζοριστει το Psu καλο ειναι να εχει περισσεθμα απο watt και να μην δουλευει τερμα.αντε και με δευτερη καρτα να φτασεις 450 οποτε πολυ μια χαρα..

το πρωτο.αρκετα watt σε φτανουν.λιγο ακριβουτσικο αλλα αξιζει

είναι line interactive αυτά?

θα πήγαινα στο πρώτο...

+1.το πρωτο ειναι σιγουρα.τα αλλα παιζει και να μην εχουν avr γιατι ειναι backup,

Το πρώτο ups πάρε.

+1

Δημοσ.

Ούτε πωλητές της Apc να ήμασταν! :-D :-D :mrgreen:

Μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να ζητάμε ποσοστά επι των πωλήσεων ups της Apc. :-D

Πάντως το καλό να λέγεται! Είναι τα κορυφαία στην κατηγορία τους αλλά λίγο τσιμπημένα.

Εδώ πάει και το ρητό οτι πληρώνεις, παίρνεις.

Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δική μου θεωρία και ίσως βρίσκει μερικούς αντίθετους σε αυτό.

Δημοσ.

M'αρέσει που ήθελα να μεταβώ σε Ι5/μητρική/μνήμες... Κακώς που δν πήρα ένα ups τόσο καιρό. Θεωρούσα πως με ένα πολύπριζο και ένα καλό τροφοδοτικό θα'μαι ασφαλής.(δηλ. τόσα χρόνια με άπειρες διακοπές δεη,δεν είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά ποτέ δε ξέρεις...).

Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δική μου θεωρία και ίσως βρίσκει μερικούς αντίθετους σε αυτό.

Σε κάποια πράγματα το ρητό ισχύει. Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό είχα οταν αγόρασα το κουτι και το τροφοδοτικό μου. Διότι θεώρησα πως τέτοια "μιά" φορά αγοράζεις. (με το μια φορά εννοώ για αρκετά χρονια...)

Δημοσ.

Καλά μην φανταστείς οτι και εγώ είχα ups όλα αυτά τα χρόνια. Κάπου το 1999 είχα πάρει υπολογιστή Amd Athlon 1.4 Ghz, 19άρα οθόνη crt και 5.1 ηχεία συνολικού κόστους 1.000.000 δραχμούλες. Τότε δεν είχα σκεφτεί να πάρω ups. Απο τότε μέχρι τώρα ήμουν με ενα πολύπριζο ασφαλείας και δεν μου είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα απο την Δεη. Βέβαια υπήρχαν περιπτώσεις που υπήρχαν βυθίσεις τάσης και όλα υπολειτουργούσαν αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.

Ομως επειδή μια φορά θα συμβεί, καλύτερα όπως λένε οι φίλοι μας οι άγγλοι "better safe than sorry".

Δημοσ.

Ούτε πωλητές της Apc να ήμασταν! :-D :-D :mrgreen:

Μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να ζητάμε ποσοστά επι των πωλήσεων ups της Apc. :-D

Πάντως το καλό να λέγεται! Είναι τα κορυφαία στην κατηγορία τους αλλά λίγο τσιμπημένα.

αυτο για ουτε πωλητες το εχο πει και εγω.θα νομιζουν οτι τα τσεπωνουμε που λεμε συνεχεια apc και apc και μονο apc.ναι καλυτερα λιγα παραπανω λεφτα διοτι το Ups ειναι κατι που το κρατας χρονια και απλα αλλαζεις μπαταριες.και apc χαλασμενο = σπανιο πραγμα.

M'αρέσει που ήθελα να μεταβώ σε Ι5/μητρική/μνήμες... Κακώς που δν πήρα ένα ups τόσο καιρό. Θεωρούσα πως με ένα πολύπριζο και ένα καλό τροφοδοτικό θα'μαι ασφαλής.(δηλ. τόσα χρόνια με άπειρες διακοπές δεη,δεν είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά ποτέ δε ξέρεις...).

Σε κάποια πράγματα το ρητό ισχύει. Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό είχα οταν αγόρασα το κουτι και το τροφοδοτικό μου. Διότι θεώρησα πως τέτοια "μιά" φορά αγοράζεις. (με το μια φορά εννοώ για αρκετά χρονια...)

σιγουρα ενα πολυπριζο ασφαλειας και ενα καλο τροφοδοτικο ειναι μια αρχη.και μετα εξαρτατε την περιοχη.ηξερα ατομο σε περιοχη με χαλια ρευμα καθε φορα που εκανε το ρευμα τα δικα του το pc αστα να πανε.του εβαλα ups.δυο φορες που το εβγαλε(μην ρωτας το γιατι)χαλασε και απο ενας σκληρος δισκος.εχει να κανει και με την περιοχη.

Καλά μην φανταστείς οτι και εγώ είχα ups όλα αυτά τα χρόνια. Κάπου το 1999 είχα πάρει υπολογιστή Amd Athlon 1.4 Ghz, 19άρα οθόνη crt και 5.1 ηχεία συνολικού κόστους 1.000.000 δραχμούλες. Τότε δεν είχα σκεφτεί να πάρω ups. Απο τότε μέχρι τώρα ήμουν με ενα πολύπριζο ασφαλείας και δεν μου είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα απο την Δεη. Βέβαια υπήρχαν περιπτώσεις που υπήρχαν βυθίσεις τάσης και όλα υπολειτουργούσαν αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.

Ομως επειδή μια φορά θα συμβεί, καλύτερα όπως λένε οι φίλοι μας οι άγγλοι "better safe than sorry".

αν ειναι μικρη η βυθιση οκ.επισης λενε δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι οι παλιες συσκευες αντεχαν μεγαλυτερες διακυμανσεις ενω οι νεες οτι λογω τεχνολογιας και κτλ κτλ οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο σε αντοχη λογω οτι ειναι ολα ευαισθητα.βεβαια απο την αλλη επειδη η τεχνολογια εχει προχωρησει θα μπορουσαν να βαζαν ποιο ποιοτικα τροφοδοτικα στις συσκευες να για να αντεχουν περισσοτερα.οπως γινεται με τα psu που τα καλα Psu εχουν διαφορα καλουδια πανω τους.

Δημοσ.

Α και κάτι άλλο. Υπολογίζω πως σε idle, πάνω απο 300W δε νομίζω να καταναλώνει όλο το σύστημα με τις συσκευές μαζί. Τι UPS πρέπει να κοιτάζω; 800ρι,1000ρι,1500ρι;

Υπάρχει κάποια συσχέτιση W τροφοδοτικου με VA UPS έστω στο πε΄ριπου;

Y.G. Σύμφωνα με την εφαρμογή περί υπολογισμού W στο σάιτ της APC , μου προτείνει αυτό: http://www.mgmanager...____/el/pid/89/

και 300 watt να εχεις παρε μεγαλυτερο για να ριξεις και αλλα πργαγματα πανω.αν παρεις το 550 θα εισαι οριακα οποτε δεν λεει.καλυτερα το μεγαλυτερο και ενα εχεις και περισσευμα για οθονες ρουτερ κτλ η οτι αλλο χρειαστει να μπει πανω μελλοντικα.καμια Tv Κτλ.επισης αν θυμαμαι σωστα το apc δινει και μια υποδοχη που ειναι Μονο surge>δηλαδη εκει πανω βαζεις οτι θες και ειναι σαν πολυπριζο ασφαλειας.μπορεις να βαλεις αρκετα watt διοτι αυτα εκει δεν περνουν απο την μπαταρια .απλα ειναι μια υποδοχη για τα spikes για βαριες συσκευες.πχ Laser εκτυπωτες κτλ.οποτε ανεχεις κατι που δεν θες να ειναι πανω στην μπαταρια και δεν σε νοιαζει να κλεισει οταν κοπει το ρευμα πχ Tv,dvd player Κτλ βαλτο εκει.σε ενα πολυπριζο ολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...