poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 α.το πολυπριζο ασφαλεια απλα σε γλυτωνει απο spikes και μεγαλες αλλαγες στο ρευμα προς τα πανω. προς τα κατω δεν κανει τιποτα.στην ουσια μια ασφαλεια εχει μεσα που την πεταει αμα ξεπερασει καποιο οριο. μετα εχει σταθεροποιητες τασης που ειναι κατι σαν avr και ειναι πιο ακριβα ειναι καλυτερα απο τα πολυπριζα ασφαλειας. και τελευταια και καλυτερα τα Ups Καλη μαρκα σε ολα ειναι η apc.λιγο ακριβη αλλα ειναι εγγυηση.τα 1000va ειναι κοντα στα 600 watt.βεβαια οτι εχεις 650 watt psu δεν σημαινει οτι τα χρησιμοποιεις ολα. μακρια απο battery back up ups που δεν εχουν avr. μην συγκρινουμε πολυπριζο ασφαλειας που απλα δεν αφηνει να καει μια συσκευη απο ενα σταθεροποιητη που θα σου κοψει μονο τα spikes αλλα θα σου κανει και avr στο ρευμα και απο ενα ups που θα κανει τα παντα συν οτι εχει μπαταρια.
kanesaxo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Αυτο το UPS που προτείνει ένα μέλος στη προηγούμενη σελίδα, καλύπτει το σύστημα μου; Δε μιλώ να μένει ανοιχτό το πισί για κάνα αιώνα,ισα ίσα να μην πάθει ζημιά και να προλάβω να σώσω κάποιο αρχείο δουλειάς. Το σύστημα είναι της υπογραφής μου, με μια 24ρα οθόνη, 2 εξωτερικούς και ένα ρούτερ. Εχω και ένα πολυμηχάνημα-φαξ standby. Μπορούν όλα αυτά να συνδεθούν πάνω; Σε λειτουργία γραφείου, δηλ Autocad και κάνα mp3, πόσο διάολο πιά να θέλει ολο το σύστημα; 300-400W; Υ.Γ. σε περίπτωση που ρημάξουν οι μπαταρίες των, απο που προμηθευόμαστε; παίρνουν κάποιο κοινό τύπο μπαταριών; πχ κάτι 6-12 βολτα θηρία ή μπα;
soso75 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ναί το APC είναι πολύ καλό έχω 3 τέτοια πολύμπριζα εδώ και χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Αυτο το UPS που προτείνει ένα μέλος στη προηγούμενη σελίδα, καλύπτει το σύστημα μου; Δε μιλώ να μένει ανοιχτό το πισί για κάνα αιώνα,ισα ίσα να μην πάθει ζημιά και να προλάβω να σώσω κάποιο αρχείο δουλειάς. Το σύστημα είναι της υπογραφής μου, με μια 24ρα οθόνη, 2 εξωτερικούς και ένα ρούτερ. Εχω και ένα πολυμηχάνημα-φαξ standby. Μπορούν όλα αυτά να συνδεθούν πάνω; Σε λειτουργία γραφείου, δηλ Autocad και κάνα mp3, πόσο διάολο πιά να θέλει ολο το σύστημα; 300-400W; Υ.Γ. σε περίπτωση που ρημάξουν οι μπαταρίες των, απο που προμηθευόμαστε; παίρνουν κάποιο κοινό τύπο μπαταριών; πχ κάτι 6-12 βολτα θηρία ή μπα; σε apc αυτο μπορεις αν μιλαμε για Ups http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.664111 <LI>Μέγιστη ισχύ: 540 Watts / 900 VA. μπαταριες υπολογισε να αλλαξεις μετα απο κανα τριχρονο.δεν ειναι αναγκη να παρεις apc.ο δησιος πουλαει μπαταριες για ups.Πουλαει τις csb.στην ουσια οι μπαταριες μεσα στο apc ειναι csb που απλα εχουν αυτοκολλητο apc πανω.κανα 50 ευρω θα εχουν.λογικα μπορει να φοραει 2 .αλλαζουν σε 5 λεπτα απο τον χρηστη.ναι μπορεις ολα να τα ριξεις πανω.
Greatape Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Απο την οθόνη του ups που έχει μπάρα απεικόνισης χρήσης των συνολικών watt και απο το πρόγραμμα APC PowerChute. Πιστευω αυτά τα 2 να είναι αρκετά. ??? Ποια η γνώμη σου? Υ.γ. Πρόσθεσε και το προγραμματάκι CPUID Hardware Monitor Pro. Το είχα ξεχάσει αυτό. Εντάξει δεν λέω ότι λες ψέματα. Αλλά δεν σου φαίνονται λίγα? Γιατί έχεις τότε τροφοδοτικό 750 watt?
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Εντάξει δεν λέω ότι λες ψέματα. Αλλά δεν σου φαίνονται λίγα? Γιατί έχεις τότε τροφοδοτικό 750 watt? οτι εχεις τροφοδοτικο πολλα watt δεν σημαινει οτι πρεπει να τα καταλανωνεις ολα.ειχα τροφοδοτικο 750 και η καταναλωση δεν νομιζω να ηταν παραπανω απο 200 για το tower.αντε σε full load να πηγαινε 350.αλλα επελεξα καποιο μεγαλο για να δουλευει χαλαρα χωρις ζορι.δεν ειναι κακο εφοσον α.Psu κατω απο 500 δυσκολα θα βρεις.και καποια 750 ειναι φτηνα και εχουν μικρη διαφορα απο ενα 500.ειχα Pc power and cooling και ηταν 750 το πιο μικρο σχεδον.
Greatape Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Εξακολουθώ όμως να αμφιβάλω ότι με το σύστημα της υπογραφής του και όλα τα υπόλοιπα που λέει να καταναλώνει τόσο λίγο.
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Εξακολουθώ όμως να αμφιβάλω ότι με το σύστημα της υπογραφής του και όλα τα υπόλοιπα που λέει να καταναλώνει τόσο λίγο. σε idle 120 ναι.σε full load πραγματι με τιποτα.η cpu ειναι καμια 100 χοντρικα και η καρτα πανω απο 150 πρεπει να ειναι.βαλε οθονη κτλ ανεβαινει πιο πανω.λογικα το 900 της apc θα τον αντεξει.
Greatape Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ωραία λοιπόν συμφωνούμε. Σε idle εντάξει δεν τίθεται θέμα. Βέβαια ο φίλος μας ανέφρε σε παιχνίδι ότι φτάνει όσο λέει, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα είναι σε full load. Τες πα ούτως η άλλως εγώ συμφωνούσα με τα 900va, εξάλου εγώ είχα 580VA για το σύστημά μου και είμουν κομπλέ. Αλλά δεν μας λέει και ο φίλος γιατί το θέλει ή αν έχει πρόβλημα το ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής του, αλλιώς ένα πολύμπριζο ασφαλείας είναι οικονομική λύση.
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ωραία λοιπόν συμφωνούμε. Σε idle εντάξει δεν τίθεται θέμα. Βέβαια ο φίλος μας ανέφρε σε παιχνίδι ότι φτάνει όσο λέει, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύστημα είναι σε full load. Τες πα ούτως η άλλως εγώ συμφωνούσα με τα 900va, εξάλου εγώ είχα 580VA για το σύστημά μου και είμουν κομπλέ. Αλλά δεν μας λέει και ο φίλος γιατί το θέλει ή αν έχει πρόβλημα το ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής του, αλλιώς ένα πολύμπριζο ασφαλείας είναι οικονομική λύση. σε full load 200 watt με ι7 και τετοια καρτα δεν παιζει.το 580 va ειναι λιγο το 900 ειναι μια χαρα.γιατι το 580 βγαζει μια 300αρα και η 24 αρα η οθονη αν δεν ειναι led εχει μια καλη καταναλωση.δεν θα πηγαινα σε πολυπριζο ασφαλειας.αμα κλεισει το Pc αποτομα το πρωτο αγγουρι το τρωει ο δισκος ειδικα αν δεν ειναι ssd και για να πω την αληθεια οταν ειχα καλο pc ειχα πρωτα το apc surge performance και μετα Ups apc smart 1500va και ενα δευτερο 1000 va.αλλα κατηγορια Smart Που λεει.
kanesaxo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Φιλε πουλινέ, αυτό που μου πρότεινες,δε λέω καλό είναι, αλλά το μπάτζετ ξεφεύγει απίστευτα. Δεν υπολογίζω πάνω απο 100ρικο.Η εκεί γύρω. Μιλούσα για ένα "οτιναναιμάρκα" που χει λινκ στη 1η σελίδα. Οπως είπα,θέλω κάτι απλώς να τα προστατεύει μέχρι να κλείσω.Δε με ενδιαφέρει να "παίζει" το πισι για 10λεπτά μετά απο διακοπή. Εχω ήδη ένα πολύμπριζο ασφαλείας APC, απλώς να συμπληρώσω το καρέ.
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Φιλε πουλινέ, αυτό που μου πρότεινες,δε λέω καλό είναι, αλλά το μπάτζετ ξεφεύγει απίστευτα. Δεν υπολογίζω πάνω απο 100ρικο.Η εκεί γύρω. Μιλούσα για ένα "οτιναναιμάρκα" που χει λινκ στη 1η σελίδα. Οπως είπα,θέλω κάτι απλώς να τα προστατεύει μέχρι να κλείσω.Δε με ενδιαφέρει να "παίζει" το πισι για 10λεπτά μετά απο διακοπή. Εχω ήδη ένα πολύμπριζο ασφαλείας APC, απλώς να συμπληρώσω το καρέ. προσωπικα για μενα ups οτι να ναι = καλυτερα δεν παιρνω ups. τωραγια φτηνο κανα Inform guard αμα βρεις που δεν ειχα παραπονο.μακρια απο eaton.
kanesaxo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 U made your point. Σε ευχαριστώ πολύ. Στην περίπτωση αγοράς,απ'οτι βλέπω έχει μια/δυο πρίζες σαν έξοδο. Βάζουμε το UPS στη πρίζα και ισομοιράζουμε τις συσκευές που θέλουμε να συνδέσουμε πάνω του με δυο πολύπριζα προφανώς; Πχ πύργος, και στην αλλη οθονη,εξωτερικοί σκληροί,ηχεία κτλ. Α και κάτι άλλο. Υπολογίζω πως σε idle, πάνω απο 300W δε νομίζω να καταναλώνει όλο το σύστημα με τις συσκευές μαζί. Τι UPS πρέπει να κοιτάζω; 800ρι,1000ρι,1500ρι; Υπάρχει κάποια συσχέτιση W τροφοδοτικου με VA UPS έστω στο πε΄ριπου; Y.G. Σύμφωνα με την εφαρμογή περί υπολογισμού W στο σάιτ της APC , μου προτείνει αυτό: http://www.mgmanager.gr/apc_backups_cs_650_bk650ei____/el/pid/89/
madboy Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Εντάξει δεν λέω ότι λες ψέματα. Αλλά δεν σου φαίνονται λίγα? Γιατί έχεις τότε τροφοδοτικό 750 watt? Αν και με κάλυψε ο Πουλίνος να συμπληρώσω οτι για το σύστημα της υπογραφής μου που αν δείς οτι όταν αγοράστηκε όλο το hardware ήταν σχεδόν οτι καλύτερο κυκλοφορούσε εκείνη την στιγμή. Και επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να κόψω απο ενα τόσο σημαντικό part ενος υπολογιστή όπως είναι το τροφοδοτικό, έτσι κατέληξα σε αυτό. Ποιότητα, όνομα εταιρείας και τέλεια ρευματα ήταν οι λόγοι οι οποιοι με οδήγησαν στην συγκεκριμμένη αγορά. Εξάλλου επειδή τροφοδοτικό δεν αλλάζεις συχνά προτίμησα να πάρω κάτι που θα κρατήσει αρκετά. Και επειδή αν πάρω και δευτερη 6970 για crossfire τότε σίγουρα θα χρειαστώ τα watt του συγκεκριμμένου τροφοδοτικού. Και μερικά τεστάκια για να καταλάβεις πόσα watt χρειάζονται σε μερικές περιπτώσεις στρεσσαρίσματος του υπολογιστή. Prime 95 100% Cpu 4Gb Memory Usage 171-183 Watt Ups Usage. 3DMark 11 Extreme Test 285 Watt Ups Usage CineBench R11.5 100% Cpu, 3.5Gb Memory Usage 165-250 Watt Ups Usage Battlefield 3 300 Watt Ups Usage. Αν διάβασες καλά το πόστ μου σε idle καταναλώνι 129 Watt. Σε παιχνίδια είπα οτι πάμε σε 280-300 watt. Πιστευω με τις παραπάνω δοκιμές να είσαι ικανοποιημένος όσον αφορά το full load. Εξακολουθώ όμως να αμφιβάλω ότι με το σύστημα της υπογραφής του και όλα τα υπόλοιπα που λέει να καταναλώνει τόσο λίγο. Υπάρχει και το print screen αν ακόμα θές visual αποδείξεις. Και με ενα 900αρι κάνει άνετα την δουλειά του. Εξαλλου δεν μας ενδιαφέρει τα πόσα watt είναι το τροφοδοτικό του υπολογιστή μας αλλά τι εξοπλισμό θα συνδέσουμε πάνω στο ups. Με τον υπολογιστή της υπογραφής μου,οθόνη,router και ασύρματο τηλέφωνο το ups παρέχει μόνο 129 watt. Σε παιχνίδια πηγαίνουμε γύρω στα 280 watt. Λίγο περισσότερα απο τα μισά που παρέχει ενα 900αρι ups με 520 watt. Διάβασε τι έγραψα στο πρώτο πόστ της δευτερης σελίδας.
kanesaxo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Πουλινέ, Κάποιο απο αυτα; http://www.mgmanager.gr/apc_powersaving_backups_pro_00va540w_br00gi/el/pid/2254/ http://www.mgmanager.gr/apc_backups_cs_650_bk650ei____/el/pid/89/ http://www.mgmanager.gr/backups_cs_500va_bk500ei______/el/pid/8/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα