Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άντε με τις παλιατσούρες που ασχολούμαι το είδα και αυτό και νομίζω σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές - τροφοδοτικά (δεν είναι και 100% σίγουρο ... μπορεί να έβαλα το ίδιο τροφοδοτικό σε άλλο υπολογιστή και ν α μου το κάνει με διαφορά χρόνου). ΛΟΙΠΟΝ :

Ανοίγω υπολογιστή και ακούω έναν θόρυβο από ανεμιστήρα σα να τραβάει ζόρια . Βλέπω από πίσω και ενώ ο ανεμιστήρας του κουτιού δουλεύει, ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού δεν δουλεεύει καθόλου. Μετά από λίγα λεπτά δηλαδή 1-2 λεπτά από όταν έχει ολοκληρωθεί η εκκίνηση και είμαι στα windows ο θόρυβος σταματά και το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού δουλεέυι.

Η απορία και οι συμβουλές σας ....

ΝΑ αλλάξω τροφοδοτικό τώρα π ου είναι νωρίς ή να περιμένω και αν χαλάσει τελείως (μόνο το τροφοδοτικό) ;

Κατ επέκταση υπάρχει ο κίνδυνος να παρασύρει το τροφοδοτικό κι άλλα ζωτικά σημεία ου ΠιΣιου ; Παλιατσούρα είναι αλλά στο γραφείο τραβάει δουλειά κι έχω σημαντικά αρχεία (με μπακαπ βέβαια)

Δημοσ.

Αλλάζεις τροφοδοτικό άμμεσα... Δεν αξίζει τον κόπο να διακινδυνεύσεις γιατι ναι, μπορεί να επιρρεαστούν και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή. Και μια που θα το κάνεις βάλε και ένα UPS γιατί το ρεύμα δεν είναι ποτέ σταθερό. Ιδιαίτερα μετά από διακοπή μπορεί να επνέλθει στα 250 και τότε είναι που καίγονται οι περισότερες συσκευές. Και όχι μόνο υπολογιστές αλλά και τηλεοράσεις, ψυγεία, κουζίνες, στερεοφωνικά κλπ

Δημοσ.

Ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου?

Μπορεις ειτε να το ελεγξεις απλα βγαζοντας του τον ανεμιστηρα και συνδεοντας καποιον αλλο ειτε χρησιμοποιωντας τον οδηγο απο εδω

Δημοσ.

Ποιο ειναι το τροφοδοτικο σου?

Μπορεις ειτε να το ελεγξεις απλα βγαζοντας του τον ανεμιστηρα και συνδεοντας καποιον αλλο ειτε χρησιμοποιωντας τον οδηγο απο εδω

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, και για τον οδηγό αλλά και μόνο που τον είδα μ' έλουσε κρύος ιδρώτας (α) γιατί δεν έχω όλα αυτά τα εργαλεία που δείχνεις, μετρητή τάσης κοκ και (β) μόνο με την ιδέα να συνδέσω έξτρα καλώδια στην μητρική και το τροφοδοτικό, πιστεύω ότι δεν θα γλυτώσω την ηλεκτροπληξία. Το τροφοδοτικό είναι ένα heroichoi 300 watt http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700131 έκανα αυτό που είπε πιο πάνω ο φίλος το έβγαλα κι έβαλα ένα εξίσου παμπάλαιο και νον νέιμ 350ρι, κι έχω σκοπο αφού το καθερίσω να του ρίξω μια ματιά εσωτερικά αλλά η απορία μου είναι ότι κάτι παρόμοιο μου το έκανε ένα άλλο τροφοδοτικό (εκτός κι αν ήταν το ίδιο) με τον θόρυβο που μετά σταματά, αλλά σ' εκέινη την περίπτωση το ανεμιστηράκι δούλευε!!!

Δημοσ.

Καλα δεν ειναι τιποτα να δανειστεις ενα πολυμετρο απο καποιον φιλο σου.μετα ειναι ευκολο να γινει η δουλεια αλλα εαν δεν νιωθεις σιγουρος μην το κανεις.

Αφου το ανοιξεις και ψαξεις για τιποτα φουσκωμενους πυκνωτες σαν πρωτο τεστ εντοπισε μετα που συνδεοντε τα καλωδια με το ανεμιστηρακι.εαν ειναι κολλημενα στο pcb και δεν μπορεις να τα βγαλεις αστο.εαν δεν ειναι κολλημενα και καταληγουν σε καποιο pin (2πινο συνηθως) απλα βγαλε το ανεμιστηρακι και ανοιξε μετα το τροφοδοτικο που εχεις το 350 και κανε την ιδια διαδικασια και αλλαξε τα ανεμιστηρακια να δεις τι γινεται.

Edit:μου εχει τυχει σε τροφοδοτικο Noname φιλης να δουλευει το συστημα και το τροφοδοτικο και απλα να δινει στην 12αρα γραμμη 7v αλλα το συστημα δεν ειχε απαιτησεις ετσι και αλλιως.δηλαδη μπορει να δειχνει οτι δουλευει αλλα να δινει οτι να ναι ρευματα.να δεις τι καλα εστρωσε οταν του αλλαξα τον φουσκωμενο πυκνωτη.....

Δημοσ.

Ενα με καμια 25euros για συστημα που δεν εχει απαιτησεις μια χαρα ειναι για backup και για τετοιες καταστασεις.

(δεν εννοω βεβαια το υπολοιπο συστημα να ειναι κανενας 2700Κ με καμια 580 επανω). :P

Δημοσ.

Ενα με καμια 25euros για συστημα που δεν εχει απαιτησεις μια χαρα ειναι για backup και για τετοιες καταστασεις.

(δεν εννοω βεβαια το υπολοιπο συστημα να ειναι κανενας 2700Κ με καμια 580 επανω). :P

χα χα !!! πέντιουμ 4 με μία μητρική που πλέον δεν υπάρχει (κυριολεκτικά) SOLTEK είναι, αλλά κούτσα κούτσα με ψιλοαναβαθμίσεις τρέχει ανετότατα windows 7 σε εφαρμογές γραφείου ιντερνετ και είμαι και συναισθηματικά δεμένος μαζί του ... η απορία μου είναι , το τροφοδοτικό δούλευε μια χαρά τα τελευταία 2 χρόνια.... όταν ανοίγω το υπολογιστή, όλα πάνε καλά εκτός από τον θόρυβο ο οποίος προφανώς οφείλεται στο ανεμιστηράκι που μαγκώνει, αλλά στη συνέχεια ξεμαγκώνει και τρέχει αθόρυβα, αβάδιστα αααβόρα :-D. Το τροφοδοτικό πρέπει να ήτανα πό την εποχή της μετάβασης από πέντιουμ 3 σε 4.

ΝΑ το παλέψω με το τροφοδοτικό πάνω έως ότου αποδημήσει οριστικά το τροφοδοτικό ; ή να το πουχχχχψω το τροφοδοτικό μήπως πάρει και τίποτα άλλο μαζί ;

Δημοσ.

Εαν δεν εντοπισεις οτι το προβλημα ειναι σιγουρα το ανεμιστηρακι του και οχι κατι αλλο (πχ μπορει ναμην δινει το σωστο ρευμα για να δουλεψει το ανεμιστηρακι του αλλα μετα να στρωνει) τοτε σιγουρα να μην το δουλεψεις.βγαλε το και κρατα το σε καμια ακρη για να αρχισεις να πειραματιζεσαι.

Δημοσ.

Ρε παίδες έλεος μην παίρνετε Noname τροφοδοτικά, θα αντιναχτεί όλη η Ελλάδα :P

Απο πότε τα heroichi έγιναν noname μονο εσύ το ξέρεις!!

Το τροφοδοτικο αν τα έφτυσε τα έφτυσε μάλλον λόγο παλαιότητας και όχι λόγο κακής ποιότητας

Δημοσ.

Απο πότε τα heroichi έγιναν noname μονο εσύ το ξέρεις!!

Το τροφοδοτικο αν τα έφτυσε τα έφτυσε μάλλον λόγο παλαιότητας και όχι λόγο κακής ποιότητας

Έχω και εγώ ενα τροφοδοτικό GreatapePSU να σου δώσω. Δεν είναι noname.

Δημοσ.

Οταν δουμε και το τροφοδοτικο παρουσιαζει καποιο προβλημα και ταυτοχρονα δουμε ασυνηθιστα πραγματα στην λειτουργια του υπολογιστη παμε αμεσως για αλλαγη τροφοδοτικου.

Δεν περιμενουμε να χαλασει τελειως γιατι περιμενοντας υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χαλασει και αλλα μερη του υπολογιστη δινοντας λαθος τασεις.

Οποτε αντι για αλλαγη τροφοδοτικου θα ψαχνομαστε για νεο υπολογιστη.

Δημοσ.

Ρε πριν γινεις ειρωνικος, εξυπνακιας και ανοιξεις το ηλίθιο στοματακι σου κανε ενα search στο google να δεις τι εστι hec... Οχι τπτ για να μην φενεσαι και ανιδεος μεσα στο φορουμ!

android.png

Δημοσ.

hahaha... κίτσος, τα "heroichi" μονο "noname" δεν είναι!

επειδή δε το ξέρεις εσύ δε σημαίνει ότι είναι μάπα..

Δημοσ.

Χάχα την περίμενα την απάντηση. Θίχτηκες φίλε μου δεν πειράζει.

Πάντος δεν βλέπω σε κανένα από τα πισιά σου να έχεις τροφοδοτκό heroichi και μην αγχώνεσαι ξέρω τι είναι hec...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...