ALXGS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δεν μας λες μια το μοντέλο της μητρικής;;(Το είπες;Δεν θυμάμαι) ΑSUS M4A78LT-M-LE Δεν κατάφερα πάλι τίποτα. Έκανα διάφορα. Απεγκατέστησα συσκευές κτλ και τις ξαναεγκατέστησα με τους driver αλλά τίποτα και πάλι. Μετά, έψαξα και στα πράγματά μου και βρήκα τελικά ένα παλιό TVtuner για PCI. Το έβαλα πάνω και δεν εμφανίστηκε κι αυτό πουθενά. Σαν να μην το έβαλα. Στη διαχείριση συσκευών... τίποτα. Άρα οι PCI δεν βλέπουν καμία κάρτα. Τώρα είναι θέμα drivers?... έχει πρόβλημα (βλάβη) η μητρική? Αν ξανακάνω φορμάτ και ξαναρίξω πάνω τα win λέτε να δουλέψει? ή να κάνω μια επιδιόρθωση με το cd των win7?
pantote Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 τρέξε καμιά live έκδοση linux για να δεις αν αναγνωρίζεται το modem από το pc ως υλικό!
ALXGS Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Πως το κάνεις αυτό? Δεν έχω ιδέα από linux.
pantote Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Πως το κάνεις αυτό? Δεν έχω ιδέα από linux. Κατεβασέ το από εδώ ubuntu Καψτο σε ένα CD ή DVD και κάνε boot από αυτό, στη συνέχεια επέλεξε "try it from the CD" Όταν μπεις στο γραφικό περιβάλλον άνοιξε το τερματικό (terminal) πατώντας Ctrl+Alt+T και δώσε την εντολή lspci Πόσταρε τα αποτελέσματα εδώ μέσα.
ALXGS Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Tώρα το είδα το μήνυμά σου και είμαι στη δουλειά. Πάντως από χτες που μου το είπες, ψάχτηκα και τα κατέβασα. Τα έκαψα σε CD με το wubi.exe και πήγα να κάνω εγκατάσταση μέσα από τα win7. Όμως σε κάποιο σημείο στην εγκατάσταση, κόλλαγε και μου έλεγε permision denied. Προσπάθησα να δώσω λύση μέσα από googlάρισμα αλλά δεν τα κατάφερα. Μετά έκανα boot από το CD κι έκανα αυτό που λες. Μπήκα στο δοκιμαστικό κομμάτι του install. Μπήκα κανονικά στο περιβάλλον των ubuntu και το έψαξα λίγο, αλλά καθότι άσχετος με αυτά, δεν βρήκα κάποια άκρη. Οπότε σήμερα θα κάνω αυτά που είπες και τα ξαναλέμε πάλι. Ευχαριστώ πάντως. ΥΓ: Όπου κι αν googlάρισα για πρόβλημα με τις PCI (βρέθηκαν πολλοί που είχαν το ίδιο) οι περισσότερες απαντήσεις που έπαιρναν αυτοί που είχαν το πρόβλημα, ήταν μάλλον ότι η μόβο πεθαίνει. Σ' αυτή την περίπτωση και ξέροντας ότι η Asus δίνει 3 χρόνια εγγύηση (είμαι μέσα στην εγγύηση) τι διαδικασία ακολουθείται? Την είχα αγοράσει από Πλαίσιο. Πάω όλο το μηχάνημα εκεί να το ελέγξουν με την απόδειξη αγοράς της mobo, ή την βγάζω και πάω με αυτή στο χέρι?
ALXGS Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge 00:01.0 PCI bridge: ASUSTeK Computer Inc. RS880 PCI to PCI bridge (int gfx) 00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2) 00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [iDE mode] 00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller 00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 USB OHCI1 Controller 00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller 00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller 00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0 USB OHCI1 Controller 00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller 00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3c) 00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 IDE Controller 00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) 00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 LPC host controller 00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge 00:14.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI2 Controller 00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration 00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Address Map 00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller 00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control 00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h Processor Link Control 01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 760G [Radeon 3000] 02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8131 Gigabit Ethernet (rev c0) ubuntu@ubuntu:~$ Tι λέτε? (υπόψιν, το modem είναι πάνω στην PCI)
pantote Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Modem δεν βλέπω πουθενά αλλά ούτε και κάρτα Firewire (εάν είχες και αυτή συνδεμένη), οπότε ίσως οι θύρες τίναξαν τα πέταλα... Δοκιμάζεις modem και Firewire σε pc φίλου και εάν τις βλέπει, είναι 100% θέμα μητρικής.
ALXGS Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2012 Tελικά ήταν το modem καμένο. Οι άλλες PCI κάρτες που δεν δούλευαν πιθανότατα επειδή ήταν παλιές και το mobo τελευταίας τεχνολογίας, να μην συμβάδιζαν γι' αυτό και δεν λειτουργούσαν. Πάντως τρομακτική σύμπτωση να το πάθει μετά από φορμάτ. Ήδη παράγγειλα άλλο από ebay, καθώς εδώ δεν βρήκα. Ευχαριστώ όλους σας για τον κόπο σας. Να 'στε καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα