Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά!

Έχω ένα μόντεμ 56Κ εσωτερικό (σε PCI θύρα) το οποίο το χρησιμοποιώ για να συνδέομαι μέσω τηλεφώνου με τον υπολογιστή στη δουλειά μου.

Πρόσφατα έκανα φορμάτ και ξαναπέρασα τα Win μέσα.

Χτες που δοκίμασα να συνδεθώ όπως πριν το φορμάτ, δεν μπορούσα. Δημιούργησα σύνδεση μέσω τηλεφώνου, αλλά μου λέει ότι δεν βλέπει μόντεμ. To ξεκούμπωσα από πάνω και έκανα ένα ανοιγοκλείσιμο του υπολογιστή και ξανακουμπώνω το μόντεμ πάνω στην PCI θύρα. Αλλά δεν το βλέπουν τα Windows! Πριν το φορμάτ δούλευε μια χαρά. Τι μπορεί να φταίει? Κάηκε στα καλά καθούμενα? ή παίζει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω? (Drivers κατέβασα και τους εγκατέστησα, αλλά τίποτα. Δεν το βλέπει ότι υπάρχει καν σαν συσκευή. (το modem δεν είναι παλιό. Ένα χρόνο το έχω)

Μετά πρόσεξα ότι δεν βλέπει και την άλλη κάρτα που έχω σε PCI θύρα. Μια κάρτα firewire. Έκανα τράμπα τις δυο κάρτες αλλά και πάλι καμία αναγνώριση. Έχετε καμιά ιδέα?

Υπενθυμίζω... το modem λειτουργούσε κανονικά στα Win7 πριν το φορμάτ.

Δημοσ.

Δεν το βλέπει καθόλου. Υπάρχει δεν υπάρχει πάνω στη μητρική, είναι απών για το πισί. Αν το έβλεπε έστω και με κίτρινο τριγωνάκι στη διαχείριση συσκευών, κάτι θα έκανα. Αλλά τώρα?

Μέχρι και φορμάτ έκανα χτες, γιατί πίστεψα ότι θα διορθωθεί με αυτό, αλλά και πάλι τίποτα. Μετά το φορμάτ και αφού είχα περάσει όλους τους Drivers, το κούμπωσα πάνω, αλλά ούτε που συγκινήθηκε το πισί να το δει. Σαν να μην το έβαλα ποτέ. Bέβαια, εντύπωση μου κάνει το γεγονός, ότι δεν βλέπει ούτε την κάρτα PCI firewire που έχω. Σαν να μην δουλεύουν οι PCI θύρες. Oύτε μέσα από τα bios τις βλέπω.

Α... μιας κι είπα bios... εκεί που έχει τα configuration για τις plug&play συσκευές, μου ήταν default στο ΝΟ (το οποίο όπως μου εξηγούσε, στο ΝΟ τις διαχειρίζεται το bios, ενώ στο ΥΕS τις διαχειρίζεται το λειτουργικό)

Το δοκίμασα και με ΥΕS μήπως και γίνει κάτι, αλλά τίποτα.

Αν είχε καεί το modem, δεν θα έπρεπε να το βλέπει ως προβληματική συσκευή? Αλλά τι διάολο... κάηκε το modem... κάηκε και η firewire ταυτόχρονα?

Η πλάκα είναι, πως πέρσι που το αγόρασα και το έβαλα, το είδε με την μία και λειτούργησε κανονικά.

Το modem είναι Motorola FAX MODEΜ (δεν λέει κάτι άλλο πάνω του)

Δημοσ.

Μόλις έκανα και bios update (μιας και υπήρχε διαθέσιμη ενημέρωση) μήπως και... αλλά τίποτα.

Το πισί συνεχίζει να μην βλέπει καμία κάρτα σε PCI θύρα.

Έβαλα κι ότι πιο καινούριους drivers τoυ mobo υπήρχαν αλλά πάλι τίποτα. :(

Μήπως "κλαταρε" τελικά η μητρική κι είμαι για καινούρια?

Δημοσ.

E....ναι!

Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι, αλλά αν είχαν πρόβλημα οι PCI δεν θα το έλεγε? Mήπως τελικά έτυχε τέτοια σύμπτωση και τα 'παιξε το modem? Βέβαια είναι και η firewire από την άλλη, αλλά κι αυτή (όσο στίβω το μυαλό μου) ποιος μου λέει ότι είναι συμβατή? Την έχω κάτι χρόνια (πολύ πριν βγουν τα 7 και τα Vista ακόμα) και δεν την είχα δουλέψει ποτέ με τα 7. Την χρησιμοποιούσα παλιά με ΧΡ και μια κάμερα που είχα. Δεν έχω ρε γμτο και μια οποιαδήποτε άλλη κάρτα PCI να δοκιμάσω τις θύρες!

57516358.jpg

Δημοσ.

Για να σου τα βγάζει Βασική γέφυρα PCI,εγώ πιστεύω ότι δεν περάστηκαν σωστά οι driver της μητρικής κάνε μια βόλτα από την σελίδα της μητρικής μόνο να κερδίσεις μπορείς.

Δημοσ.

Για να σου τα βγάζει Βασική γέφυρα PCI,εγώ πιστεύω ότι δεν περάστηκαν σωστά οι driver της μητρικής κάνε μια βόλτα από την σελίδα της μητρικής μόνο να κερδίσεις μπορείς.

Nαι... ΟΚ. Πήγα τη βόλτα μου από κει. Βρήκα τα καινούρια BIOS που υπήρχαν για την μοβο, βρήκα τους τελυταίους drivers του chipset, τα πέρασα μέσα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Πώς γίνεται να μην έχουν περαστεί σωστά οι drivers ρε γμτ? Και πώς να τους αφαιρέσω και να τους ξαναπεράσω μπας και μπουν σωστά? Στα faq της Asus δεν βρήκα το πρόβλημά μου.

Μπας και υπάρχει κάνα πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει με τους drivers?

Δημοσ.

Σε καμία PCI δεν δουλεύει. Το δοκίμασα. Είπα σε ένα φίλο μήπως έχει καμιά κάρτα PCI (ό,τι να'ναι) να την καρφώσουμε πάνω να δούμε αν την δει ο υπολογιστής και βλέπουμε. Τουλάχιστον να σιγουρευτώ τι φταίει. Η μητρική ή το μόντεμ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...