Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω πηρα μια 6μηνη συνδρομη σε filesonic..μεσω paypal..

μπορει να μου γραψει καποιος την διαδικασια του refund η dispute?δεν γνωριζω τι πρεπει να κανω ακριβως.

• Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα κανένας δεν είπε ότι τα sites πράττουν παράνομα με το να σβήσουν copyrighted υλικό.

Θεωρητικά ίσως, πρακτικά σε καμία περίπτωση. Οπότε πρακτικά...είναι νόμιμο να κατεβάζεις copyrighted υλικό. Με αυτό σαν δεδομένο, όλοι ενοχληθήκαμε που 2 sites έκλεισαν. Δεν λέμε ότι δεν έπρεπε να κλείσουν. Αν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Αν κοιταξεις πιο πισω υπάρχουν χρηστες που λενε ότι ειναι παρανομο να αλλαζουν τους ορους χρησης αυτα τα site :-P

Πρακτικά νομιμο ε;οπως η φοροδιαφυγη, οι μιζες, το διπλοπαρκαρισμα, η παραβιαση κοκκινου, η πορνεια και πολλα αλλα...

android.png

Δημοσ.

ΕΜενα καθε μηνα μου βαζει εναν μηνα εξτρα.Αυτον τον ηνα μου εβαλε +2 μηνες,και με το που μπηκαν,4 μερες μετα το κλεισανε.Εγω τωρα τι μπορω να κανω?Να τους στειλωω μυνημα?Τραγικο.

Δημοσ.

Ατυχέστατη η σύγκριση. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τι είναι αυτό που ενοχλεί τον καθέναν από μας και σε τι βαθμό. Φτιάχτηκε ένα θέμα που αφορά το κλείσιμο του fs και για αυτό συζητάμε. Σε ένα αντίστοιχο θέμα περί απολύσεων, θα συζητούσαμε για αυτό.

Μα κανένας δεν είπε ότι τα sites πράττουν παράνομα με το να σβήσουν copyrighted υλικό. Το ότι το συγκεκριμένο υλικό ανέβαινε και φιλοξενούνταν επί πολύ καιρό στις εν λόγω σελίδες, επιβαρύνει τις σελίδες και μόνο. Αλλιώς λογικά θα διώκονταν και απλοί χρήστες που κατεβάζουν, σωστά? Τα εν λόγω sites δρούσαν παράνομα διότι ακριβώς δεν διέγραφαν το παράνομο υλικό, εκτός αν κάποιος έκανε report. Αντιθέτως, ενώ ήξεραν ότι παρανομούν, έκαναν τα στραβά μάτια βγάζοντας εκατομμύρια.

Από κει και πέρα, το downloading θα συνεχίσει να υφίσταται (για λόγους που ανέφερες κι εσύ) και καλώς ή κακώς δεν διώκεται ποινικά. Θεωρητικά ίσως, πρακτικά σε καμία περίπτωση. Οπότε πρακτικά...είναι νόμιμο να κατεβάζεις copyrighted υλικό. Με αυτό σαν δεδομένο, όλοι ενοχληθήκαμε που 2 sites έκλεισαν. Δεν λέμε ότι δεν έπρεπε να κλείσουν. Αν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Ακριβώς,έκαναν τα στραβά μάτια,έβγαζαν λεφτά με το τσουβάλι και τώρα μην τον είδατε.

Δημοσ.

Παιδιά το hotfile δεν είχε κλείσει και αυτό? Τώρα βλέπω μπορώ να κατεβάσω από εκεί

Δεν ειχε κλεισει, απλως ειχε σβησει πολλα αρχεια και αρκετους λογαριασμους.

Δημοσ.

Ναι , εντάξει , όταν λέω ¨κλείσει" μιλάω για τώρα και στο στιλ του fileserve sonic κτλ . απαγόρευση κατεβάσματος αρχείων απο τρίτους . Όχι το αρχικό που είχε γίνει πριν μισό , ένα ή όσο ήταν χρόνο

Δημοσ.

Ναι , εντάξει , όταν λέω ¨κλείσει" μιλάω για τώρα και στο στιλ του fileserve sonic κτλ . απαγόρευση κατεβάσματος αρχείων απο τρίτους . Όχι το αρχικό που είχε γίνει πριν μισό , ένα ή όσο ήταν χρόνο

Οχι, απαγορευση απο τριτους δεν ειχε, απλα ειχε ξεκινησει ενα ξεκαθαρισμα απο αρχεια που το ονομα τους ηταν χτυπητο οτι προκειται ας πουμε για την ταδε ταινια, με παραλληλη διαγραφη του λογαριασμου που το ανεβασε.

Δημοσ.
Πρακτικά νομιμο ε;οπως η φοροδιαφυγη, οι μιζες, το διπλοπαρκαρισμα, η παραβιαση κοκκινου, η πορνεια και πολλα αλλα...

Και πάλι ατυχής (και άσχετη) η σύγκριση. Όλα αυτά που λες διώκονται ποινικά. Το κατέβασμα πρακτικά είναι νόμιμο και κατά τη γνώμη μου, καλώς είναι νόμιμο. Ευθύνες και συνέπειες θα έπρεπε να φέρει μονάχα ο uploader και μιλώ βάσει λογικής. Ο downloader σε κάθε περίπτωση δεν είναι σίγουρος για το τι κατεβάζει. Δηλαδή ένα αρχείο μπορεί να φέρει διαφορετικό τίτλο ενώ να έχει διαφορετικό περιεχόμενο, για παράδειγμα. Από κει και έπειτα, μιας και αναφέρεσαι στους όρους των σελίδων, μπορεί μεν να απαγορεύουν το ανέβασμα copyrighted, όμως δεν γράφουν καμία συνέπεια για όσους ανεβάζουν. Και πρακτικά δεν υπάρχει συνέπεια παρά μόνο η διαγραφή του αρχείου (όταν εντοπιστεί). Άρα; Στην ουσία και οι όροι τους είναι για τα πανηγύρια. Αυτοί που ενοχλήθηκαν είναι οι premium users που βλέπουν να πάνε χαμμένα τα λεφτά τους. Δικαίως ενοχλήθηκαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους για ό,τι συνέβη.

Δημοσ.

εδώ ρε φίλε ο άλλος δεν διάβασε το Μνημόνιο, την EULA θα διαβάζουμε εμείς;

Ο άλλος μπορεί να μη το διάβασε, όμως δεν έχασε ούτε ένα ευρώ :shock:. Εντάξει, λίγο πολύ όλοι γνώριζαν τους όρους ή τους είχαν καταλάβει στην πορεία καθώς έβλεπαν uploads μισθούς και συντάξεις να διαγράφονται συστηματικά. Τέλος πάντων όλο αυτό ήταν ένα ρίσκο με ημερομηνία λήξης, και κάποιοι τα οικονόμησαν για τα καλά!

fixed

ελληνικα

Δημοσ.

εδώ ρε φίλε ο άλλος δεν διάβασε το Μνημόνιο, την EULA θα διαβάζουμε εμείς;

:P

Δεν το διαβασε γιατί δεν το πληρώνει αυτός. Εσύ θα ενδιαφέρουν να διαβάσεις το στεγαστικό του γειτωνα; (α ρε ξυλο)

android.png

Δημοσ.

Ε, λογικα οι ανθρωποι το κανουν για λογους ασφαλειας. Περιοριστε λιγο το μεσογειακο ταμπεραμεντο της σουπερ ανυπομονησιας και υπομονη..

Δημοσ.

επιστρεφω με νεα μιας κ σημερα ελαβα mail με το refund 9$ του ενος μηνα που ειχα πληρωσει 2 μερες πριν κλεισει το filesonic την υπηρεσια του filesharing. μετα την συμβουλη φιλου να παω μεσο paypal στελνω mail μεσω paypal για την συγκεκριμενη συναλλαγη κ μου ερχεται το πρωτο mail απο paypal λεγοντας μου οτι δεν μπορουν να μου εγγυηθουν για digital αγορα κ πως δεν μπορουν να μου δωσουν τα λεφτα πισω.επισης στο mail αναφεραν να προσπαθησω να κανω dispute item δλδ σαν να ειναι "φυσικο αντικειμενο" οπως κ εκανα.να σημειωσω οτι στο κουτακι εγραψα οτι πληρωσα για υπηρεσιες τις οποιες τελικως δεν μου προσφερουν (filesharing) κ σημερα ηρθε η απαντηση οτι εγινε επιτυχως το refund των 9$.

φυσικα δεν ειναι κανα τρελο ποσο αλλα με χαλασε το οτι δεν μου προσφερουν τις υπηρεσιες για τις οποιες πληρωσα.

φυσικα κ εχουν το δικαιωμα να σβηνουν παρανομα αρχεια αλλα τι γινεται με τα "μη" παρανομα εστω κ αν αυτα ειναι το 0,0001% ολων των αρχειων του filesonic?

ελπιζω να βοηθησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...