Προς το περιεχόμενο

Το Filesonic απενεργοποιεί το διαμοιρασμό αρχείων

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που δεν καταλαβαίνω (λέμε τώρα) είναι απο που προκύπτουν τα ποσά που αναφέρονται ότι έχουν χάσει οι εταιρείες παραγωγής. Δηλαδή ας πούμε ότι κατεβάζω μια ταινία. Δηλαδή ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι διαφορετικά θα την αγόραζα όσο και να έκανε; Δηλαδή τα χρήματα που έτσι και αλλιώς δεν θα τους έδινα έχασαν;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 368
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ρε παιδιά έχετε κολλήσει με την αναφορά μου στην 56kb και με την ταχυτητα και με video streaming

αν πέραση η PIPA από το SOPA διαβάστε τι θα γινει στο διαδίκτυο και μετά μου λέτε για ταξιτητές 24-50 mbps τι να τις κάνετε.

ορίστε το θέμα:

Ο νόμος που πάει να περάσει η Αμερική θα αλλάξει το Internet όπως το γνωρίζαμε.

Στις 26 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο εν ονόματι “Stop Online Piracy Act”, “S.O.P.A.” (καμία σχέση με Sons of Patriots), με το οποίο απαγορεύει στους πολίτες της να μπαίνουν σε ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό που προσβάλει τα πνευματικά δικαιώματα κάποιας εταιρίας.

Με αυτό τον τρόπο, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να χτυπήσουν την πειρατεία που έχει στοιχίσει αρκετά εκατομμύρια στις κινηματογραφικές εταιρίες του Hollywood αλλά και στις εταιρίες παιχνιδιών όπως η Sony και η Nintendo. Μπορεί στην αρχή αυτή να σας φαίνεται μια λογική λύση αν είστε κατά της πειρατείας. Όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Οι εταιρείες θα έχουν τη μέγιστη δύναμη να μπλοκάρουν sites που χρησιμοποιούν έστω και βίντεο με υλικό που τους ανήκει. Ξεχάστε δηλαδή τα gameplay videos από Battlefield 3 και Call of Duty, ακόμα και τα βιντεάκια με copyrighted μουσική.

Για να δούμε όμως πως θα το καταφέρουν αυτό. Η κυβέρνηση θα κλείσει όσους servers που υπάρχουν εντός των συνόρων της, που πιστεύει ότι διακινούν παράνομο υλικό, ενώ για τις υπόλοιπες θα δίνει εντολή στους παρόχους internet να αρνούνται πρόσβαση στους πελάτης τους στα sites αυτά. Θα έχει επίσης τη δυνατότητα να αποτρέψει διαφημιστές να συνεισφέρουν στην ύπαρξη των συγκεκριμένων sites και θα υποχρεώνει τις διάφορες μηχανές αναζήτησης, τα forums και τα blogs να φιλτράρουν τα links που περιέχουν, με κίνδυνο αγωγής αν δεν εφαρμόζουν την πολιτική αυτή.

Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που υποστηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο. Όλες οι εταιρίες του Hollywood βρίσκονται στο παρασκήνιο, πράγμα αναμενόμενο αν σκεφτείτε τη μεγάλη μείωση στο τζίρο τους εξαιτίας της πειρατείας. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι έχουν δηλώσει ως υποστηρικτές εταιρίες όπως η Sony, η Nintendo, η ΕΑ, καθώς επίσης και οι Microsoft και η Apple.

Ποιοι έχουν δηλώσει κατά του νομοσχεδίου; Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, από τις μεγάλες εταιρίες που έχουν ως κύριο παράγοντα το Internet, μέχρι τον καθημερινό χρήστη που αξιοποιεί την ελευθερία λόγου που του προσφέρει. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Google, το Facebook, το Twitter και η Mozilla έχουν δηλώσει δημόσια ότι βρίσκονται κατά του νόμου αυτού, ενώ και οι Anonymous πριν από μερικές μέρες εναντιώθηκαν μέσω του παρακάτω βίντεο που ανέβασαν στο YouTube.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Αμερικανική Βουλή στις 15 Δεκεμβρίου. Μπορεί να αναρωτηθείτε πως ακριβώς θα επηρεάσει εμάς αυτό, αφού θα ισχύσει μόνο στην Αμερική. Απλά ρωτήστε τον εαυτό σας. Τι εμποδίζει τις υπόλοιπες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να ακολουθήσουν τα χνάρια των Η.Π.Α;

Οι ταχυτητες που εχεις σημερα και που συνεχως αυξανονται, ουδεμια σχεση εχουν με το τι κατεβαζουμε εμεις απο τον καθε filehoster. Υπαρχουν ηδη και αναπτυσσονται και στο μελλον, υπηρεσιες που οχι 24, αλλα και 240mbit να ειχαμε, παλι δε θα μας εφτανε. Για σκεψου λιγο το ιντερνετ τιβι, για σκεψου netflix, για σκεψου εταιριες η απλοι επαγγελματιες που μεσω teamviever κανουν δουλεια και γλυτωνουν χρονο και χρημα, για σκεψου το cloud, για σκεψου τα online games. Ολα αυτα και αρκετα αλλα δε γινονται ουτε με 1 ουτε με 2mbit. Το οτι εσυ προσωπικα εχεις τη συνδεση σου, αποικλειστικα και μονο για download, ειναι δεκτο, αλλα (οπως ειπες κι εσυ), το ιντερνετ πλεον ειναι καθημερινη αναγκη, και για την πλειοψηφια του κοσμου, εστω και μια απο τις παραπανω ενεργειες ειναι καθημερινη.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω (λέμε τώρα) είναι απο που προκύπτουν τα ποσά που αναφέρονται ότι έχουν χάσει οι εταιρείες παραγωγής. Δηλαδή ας πούμε ότι κατεβάζω μια ταινία. Δηλαδή ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι διαφορετικά θα την αγόραζα όσο και να έκανε; Δηλαδή τα χρήματα που έτσι και αλλιώς δεν θα τους έδινα έχασαν;

Απο τη στιγμη που την κατεβασες θεωρειται οτι την ειδες. Πως αλλιως να το μετρησουν;

Καλά ρε, μας κοροϊδεύουν κανονικότατα; Ούτε ένα e-mail δε μας στέλνουν; Εγώ για κάποιο λόγο δεν μπορώ να δω την κεντρική σελίδα filesonic.com. Με πηγαίνει στο filesonic.gr.

Υπάρχει τρόπος να διεκδικήσουμε πίσω το υπόλοιπο της συνδρομής; Εγώ έχω μισό χρόνο ακόμη!

Και εδώ το ίδιο. Μην περιμένεις αποζημίωση πάντως, δεν παίζει.

πολλά πράγματα τα οποία λογικά δεν κάνεις εσύ...

Όπως;;;.......

Τα ίδια έπαθα και εγώ με τους μαλά..ες! Έχω άλλους 4 μήνες και θα είναι χαμένα λεφτά!.. Θα πρέπει κάπως να ζητήσουμε refund! Αν κάποιος βρει κάτι για το θέμα ας το γράψει εδώ.

• Super Moderators

Όπως;;;.......

πχ να σηκώσεις server στο σπίτι...

full HD video calls, full HD streaming, netflix όπως ειπώθηκε πιο πάνω...

Γιατί αυτό; Είναι δηλωμένοι απατεώνες, ότι "όποιος θέλει ας μας κάνει μήνυση";

Γιατί αυτό; Είναι δηλωμένοι απατεώνες, ότι "όποιος θέλει ας μας κάνει μήνυση";

Αυτό που πιστεύω ότι ια δηλώσουν για να γλυτώσουν τις επιστροφές χρημάτων είναι "τα δικά σας αρχεία μπορείτε να συνεχίζεται να τα δουλευεται κανονικά. Τα αλλά ήταν παράνομη διακίνηση υλικού" ή κάτι τέτοιο τελοσπαντων.

android.png

Σε ένα ξένο site διάβασα ότι ενδέχεται το paypal να κάνει refund το Σαββατοκύριακο για όσους έκαναν filesonic μέσω αυτών , βεβαίος μόνο μετά από αίτημα του καθένα (όχι αυτόματα δηλαδή)

Αυτό που πιστεύω ότι ια δηλώσουν για να γλυτώσουν τις επιστροφές χρημάτων είναι "τα δικά σας αρχεία μπορείτε να συνεχίζεται να τα δουλευεται κανονικά. Τα αλλά ήταν παράνομη διακίνηση υλικού" ή κάτι τέτοιο τελοσπαντων.

android.png

μα εγώ δεν πλήρωσα συνδρομή στο εν λόγω site για να κατεβάζω μόνο τα δικά μου αρχεία. την στιγμή που πλήρωσα είχα την δυνατότητα να κατεβάζω και τα αρχεία των άλλων. τώρα πως μου την παίρνουν έτσι απλά αυτή τη δυνατότητα? σαν να θυμίζει OtherOS στο PS3 η κατάσταση.εγώ πάντως αυτό ακριβώς τους έγραψα στο email.

Σε ένα ξένο site διάβασα ότι ενδέχεται το paypal να κάνει refund το Σαββατοκύριακο για όσους έκαναν filesonic μέσω αυτών , βεβαίος μόνο μετά από αίτημα του καθένα (όχι αυτόματα δηλαδή)

λέω να κάνω dispute στο paypal αλλά φοβάμαι μη βρω κανα μπελά. Λογικά πρέπει να πάρω πίσω τα λεφτά μου αλλά ποτέ δεν ξέρεις....

Μπορείς να μου δώσεις λινκ από εκεί που το διάβασες αυτό; Αν δεν μπορείς από εδώ στείλε π.μ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...