Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω win XP σε ενα σκληρο δισκο σε ενα Α tower. Αν παρω μόνο τον σκληρο δίσκο και τον βαλω σε ενα tower B που δεν εχει σκληρό δίσκο θα παίξουν κανονικά τα win στο tower B?

ευχαριστώ

Δημοσ.

Παιδια εχω win XP σε ενα σκληρο δισκο σε ενα Α tower. Αν παρω μόνο τον σκληρο δίσκο και τον βαλω σε ενα tower B που δεν εχει σκληρό δίσκο θα παίξουν κανονικά τα win στο tower B?

ευχαριστώ

Κάπου είχα βρει αυτό και το φύλαξα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Εσύ αποφασίζεις!

Δίσκος με εγκατάσταση WinXP όταν αλλάξει υπολογιστή.zip

Δημοσ.

Αν ο νέος υπολογιστής είναι περίπου ίδιος με τον παλιό, θα παίξει. Αν έχει άλλο chipset κι άλλο hd controller, είναι δύσκολο. Πόσο μάλλον αν ο ένας υπολογιστής είναι intel κι ο άλλος amd.

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα προσθέτοντας πρόσφατη εμπειρία:

Αλλάζοντας ριζικά τον υπολογιστή μου (775->1155, Core2Quad->i5, P45->7 Series/C210 Series, nVidia->Intel® HD Graphics κλπ) απλώς τοποθέτησα τους παλιούς σκληρούς δίσκους στο νέο υπολογιστή και τα πάντα λειτούργησαν κανονικά, χωρίς μπλε οθόνες ή κάτι άλλο δυσάρεστο. Χρειάστηκαν βέβαια κάποιες ώρες για απεγκατάσταση των παλιών οδηγών και εγκατάσταση νέων σε τρία λειτουργικά συστήματα (και αφαίρεση καταλοίπων), αλλά ο χρόνος ήταν τουλάχιστον υποδεκαπλάσιος αυτού που θα χρειαζόμουν αν έπρεπε να κάνω format και να εγκαταστήσω τα πάντα από την αρχή. Τώρα όλα λειτουργούν σαν να έκανα νέα εγκατάσταση.

Φοβόμουν κυρίως την πιθανότητα εμφάνισης μπλε οθονών λόγω διαφορετικών chipset αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τέτοιες.

Τέλος καλό-όλα καλά!

Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα προσθέτοντας πρόσφατη εμπειρία:

Αλλάζοντας ριζικά τον υπολογιστή μου (775->1155, Core2Quad->i5, P45->7 Series/C210 Series, nVidia->Intel® HD Graphics κλπ) απλώς τοποθέτησα τους παλιούς σκληρούς δίσκους στο νέο υπολογιστή και τα πάντα λειτούργησαν κανονικά, χωρίς μπλε οθόνες ή κάτι άλλο δυσάρεστο. Χρειάστηκαν βέβαια κάποιες ώρες για απεγκατάσταση των παλιών οδηγών και εγκατάσταση νέων σε τρία λειτουργικά συστήματα (και αφαίρεση καταλοίπων), αλλά ο χρόνος ήταν τουλάχιστον υποδεκαπλάσιος αυτού που θα χρειαζόμουν αν έπρεπε να κάνω format και να εγκαταστήσω τα πάντα από την αρχή. Τώρα όλα λειτουργούν σαν να έκανα νέα εγκατάσταση.

Φοβόμουν κυρίως την πιθανότητα εμφάνισης μπλε οθονών λόγω διαφορετικών chipset αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τέτοιες.

Τέλος καλό-όλα καλά!

Θα μπορούσες να έκανες generalize το σύστημα σου με το sysprep και έτσι θα γλίτωνες την φασαρία της αφαίρεσης των παλαιών drivers :P

Δημοσ.

Θα μπορούσες να έκανες generalize το σύστημα σου με το sysprep και έτσι θα γλίτωνες την φασαρία της αφαίρεσης των παλαιών drivers :P

Δεν νομίζω ότι αυτό το εργαλείο (Sysrep) έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει με δυο λειτουργικά συστήματα σε διαφορετικές κατατμήσεις του ίδιου δίσκου!

Εξάλλου μόνο τις οδηγίες χρήσης του να διαβάσει κανείς χρειάζεται περισσότερο χρόνο απ' αυτόν που απαιτείται για αφαίρεση παλιών οδηγών συσκευών.

Άλλωστε η Microsoft αναφέρεται απ' ότι κατάλαβα στη δημιουργία ενός βασικού συστήματος που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για εγκατάσταση σε πολλούς παρόμοιους υπολογιστές και όχι στη "μεταστέγαση" ενός σκληρού δίσκου από ένα σύστημα σε άλλο.

Όπως και αν έχει, δεν είναι εύκολη η χρήση του εργαλείου από ένα μέσο χρήστη, όπως είμαι εγώ.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για την υπόδειξή σου, θα την έχω στα υπ' όψιν.

Δημοσ.

σορρυ, δεν είχα προσέξει ότι έχεις και win XP. Στα 7 είναι πολύ πιο απλή η διαδικασία: μια εντολή σε cmd, 2 επιλογές στο sysprep app, πέρασμα ξανά των πληροφοριών σου (σαν νέα εγκατάσταση), ενεργοποίηση ότι λογισμικού χρειάζεται ξανά, τέλος.

Δημοσ.

Το πιο πιθανο ειναι να μπλεξεις να κανεις πιο πολλες ωρες και στο τελος να τα κανεις ολα απο την αρχη

οποτε θα εχεις φαει διπλασιο χρονο

Κανε τη δουλεια απο την αρχη να εισαι ησυχος και να εχεις και καθαρο συστημα

Δημοσ.

Τα windows είναι νόμιμα; Γιατί από όσο γνωρίζω τα νόμιμα windows "δένουν" με την μητρική, οπότε αν βάλεις τον σκληρό σε άλλον υπολογιστή, με άλλη μητρική, εκτός από κάποια προβλήματα που θα έχεις με τους drivers, θα έχεις πρόβλημα και με την ενεργοποίηση γιατί θα βλέπει διαφορετική μητρική.

Δημοσ.

σορρυ, δεν είχα προσέξει ότι έχεις και win XP. Στα 7 είναι πολύ πιο απλή η διαδικασία: μια εντολή σε cmd, 2 επιλογές στο sysprep app, πέρασμα ξανά των πληροφοριών σου (σαν νέα εγκατάσταση), ενεργοποίηση ότι λογισμικού χρειάζεται ξανά, τέλος.

Αν αυτά είχαν αναφερθεί όταν γινόταν η συζήτηση τον Ιανουάριο ίσως και να τα είχα χρησιμοποιήσει!

Το πιο πιθανο ειναι να μπλεξεις να κανεις πιο πολλες ωρες και στο τελος να τα κανεις ολα απο την αρχη

οποτε θα εχεις φαει διπλασιο χρονο

Κανε τη δουλεια απο την αρχη να εισαι ησυχος και να εχεις και καθαρο συστημα

Είναι πολύ πιο χρονοβόρο αυτό που προτείνεις. Άλλωστε θα πρέπει να φροντίσεις να πάρεις backup σε αλληλογραφία που έχεις κατεβάσει και δεν έχεις αφήσει στον server, έγγραφα κλπ. να κάνεις ρυθμίσεις εμφάνισης, ενέργειας κλπ. δημιουργία λογαριασμών στο Outlook, κατέβασμα ενημερώσεων (τουλάχιστον τετράωρη διαδικασία που ουσιαστικά απαιτεί τη συνεχή παρουσία σου) κλπ. κλπ.

Το σύστημά μου είναι ούτως ή άλλως πεντακάθαρο λόγω χρήσης του deepfreeze σε μόνιμη βάση.

Σε τρεις ώρες είχα "καθαρίσει" και με τα τρία λειτουργικά!

Τα windows είναι νόμιμα; Γιατί από όσο γνωρίζω τα νόμιμα windows "δένουν" με την μητρική, οπότε αν βάλεις τον σκληρό σε άλλον υπολογιστή, με άλλη μητρική, εκτός από κάποια προβλήματα που θα έχεις με τους drivers, θα έχεις πρόβλημα και με την ενεργοποίηση γιατί θα βλέπει διαφορετική μητρική.

Συ είπας! (Σαν προπτυχιακός φοιτητής ΤΕΙ έχω στη διάθεσή μου όσα αυθεντικά λειτουργικά και αρκετό software της Microsoft χρειάζομαι).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...