Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Αυτό που θέλω να μου πέιτα- να μάθω είναι μία συνάρτηση του Excel με την οποία θα μπορώ να βγάζω τον μέσο όρο των βαθμών του τριμήνου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σημ.: Συγνώμη αν το έβαλα σε λάθος κατηγορία.

Δημοσ.

Έχεις τη στήλη με τους αριθμούς, έστω οτι είναι η στήλη B, και ξεκινάει ο πρώτος βαθμός με το κελί B2 και τελειώνει στο B23.

Τότε γράφεις =AVERAGE(B2:B23).

Το εύρος μπορείς να το ρυθμίσεις και με το ποντίκι, θα σου εμφανίσει μόνο του ένα χρωματιστό κουτί για να επιλέξεις ποια κελιά θα λογαριάσει.

Αυτές οι πολύ συνηθισμένες συναρτήσεις υπάρχουν έτοιμες αν πας στο tab "Τύποι" και μετά στην ανάλογη κατηγορία.

Edit: Πρόσεχε, αυτός ο μέσος όρος είναι απλή αριθμητική μέση τιμή.

Δεν λογαριάζει συντελεστές βαρύτητας, όπου στο Γυμνάσιο πιθανόν να υπάρχουν. Ή συμψηφισμοί βαθμών, πχ Φυσική-Χημεία να συμψηφίζονται.

Δημοσ.

Έχεις τη στήλη με τους αριθμούς, έστω οτι είναι η στήλη B, και ξεκινάει ο πρώτος βαθμός με το κελί B2 και τελειώνει στο B23.

Τότε γράφεις =AVERAGE(B2:B23).

Το εύρος μπορείς να το ρυθμίσεις και με το ποντίκι, θα σου εμφανίσει μόνο του ένα χρωματιστό κουτί για να επιλέξεις ποια κελιά θα λογαριάσει.

Αυτές οι πολύ συνηθισμένες συναρτήσεις υπάρχουν έτοιμες αν πας στο tab "Τύποι" και μετά στην ανάλογη κατηγορία.

Edit: Πρόσεχε, αυτός ο μέσος όρος είναι απλή αριθμητική μέση τιμή.

Δεν λογαριάζει συντελεστές βαρύτητας, όπου στο Γυμνάσιο πιθανόν να υπάρχουν. Ή συμψηφισμοί βαθμών, πχ Φυσική-Χημεία να συμψηφίζονται.

Φίλε Flik,

Αυτήν την συνάρτηση την ξέρω. Το θέμα είναι ότι θέλω να συμψηφίζονται τα μαθήματα(γυμνασιο) και να βγαίνει ο μέσος όρος σε 13(δεκατα τρίτα)

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Αυτό που θέλω να μου πέιτα- να μάθω είναι μία συνάρτηση του Excel με την οποία θα μπορώ να βγάζω τον μέσο όρο των βαθμών του τριμήνου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Σημ.: Συγνώμη αν το έβαλα σε λάθος κατηγορία.

Βάλε βαθμούς στη στήλη Β και άφησε κενά τα σημεία που δεν υπάρχουν βαθμοί.

Μπορείς να αλλάξεις τα ονόματα των μαθημάτων.

M.O.zip

Δημοσ.

Ναι, μετά το σκέφτηκα κι εγώ, γι' αυτό έκανα το edit, αλλά δε θυμάμαι πως πηγαίνουν οι συμψηφισμοί.

Να το βγάλεις σε /13 είναι εύκολο, ο ακέραιος του μέσου όρου, και το υπόλοιπο της διαίρεσης του αθροίσματος των βαθμών με το 13. Το υπόλοιπο το βρίσκεις με την συνάρτηση mod().

Για τους συμψηφισμούς, κάντο χειροκίνητα, δίπλα απο τα αντίστοιχα κελιά φτιάξε ένα όπου θα βάζεις τον συμψηφισμό, και εκείνον θα προσθέτεις για το άθροισμα, και μετά απο το άθροισμα βγάζεις ακέραιο και υπόλοιπο.

Εδιτ: Ή απλά κατέβασε το παραπάνω αρχείο :D :D :mrgreen:

Δημοσ.

Παιδιά τα έκανα όλα αυτά... ΑΛΛΑ θέλω μία ακόμα συνάρτηση που να υπολογίζει τον μέσο όρο και των τριών τριμήνων(σε /13)

Δημοσ.

Όταν λες "τα έκανα όλα αυτά" εννοείς ότι χρησιμοποίησες το αρχείο που ανέβασα ή έφτιαξες δικό σου;

Ανέβασε αυτό που έφτιαξες (χωρίς τους βαθμούς σου) να δούμε πως θα γίνει η συμπλήρωση που ζητάς.

Δημοσ.

Όταν λες "τα έκανα όλα αυτά" εννοείς ότι χρησιμοποίησες το αρχείο που ανέβασα ή έφτιαξες δικό σου;

Ανέβασε αυτό που έφτιαξες (χωρίς τους βαθμούς σου) να δούμε πως θα γίνει η συμπλήρωση που ζητάς.

Εννοώ ότι έκανα ( ΕΔΩ ) και για τα τρία τρίμηνα και για τα γραπτά και τώρα θέλω να βγάλω των μέσω όρο των τριμήνων.

Δημοσ.

Έχεις δυστυχώς πάρει δεδομένα με συνδέσεις από κάποιο αρχείο του υπολογιστή σου:

E:\Documents and Settings\All Users\Documents\Νέο - Χαρτοφύλακας\Κωστασ\[Πρόγραμμα 2012.xlsx

και δεν είναι δυνατό να γίνει εύκολα διόρθωση του αρχείου που ανέβασες.

Θα στο φτιάξω όμως, όταν μου πείς πώς υπολογίζεται στο Γυμνάσιο ο τελικός βαθμός σε κάθε μάθημα:

1. Άθροισμα τριμήνων + Γραπτός*2 και το σύνολο /5 ή

2. Άθροισμα τριμήνων + Γραπτός και το σύνολο /4;

Επίσης πρέπει να μου πεις πώς υπολογίζεται ο Μ.Ο. στα μαθήματα που έχουν κλάδους (που συμψηφίζονται):

1. Βγάζουμε πρώτα τον τελικό βαθμό κάθε μαθήματος και στο τέλος το Μ.Ο. των δύο μαθημάτων ή

2. Αθροίζουμε τους Μ.Ο. των τριμήνων + Μ.Ο. Γραπτών*2 και το σύνολο /5 ή

3. Αθροίζουμε τους Μ.Ο. των τριμήνων + Μ.Ο. Γραπτών και το σύνολο /4;

Ρώτησε τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματός σου και ενημέρωσέ μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βγάζουμε πρώτα τον τελικό βαθμό κάθε μαθήματος και στο τέλος το Μ.Ο. των μαθημάτων.

T.M.O.zip

Επεξ/σία από nikomas50

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...