SpirosLouis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα σας, Έχω 2 σκληρούς δίσκους στον υπολογιστή μου με αρχεία.(σε έναν τρίτο τρέχει το λειτουργικό δεν μας ενδιαφέρει) Είναι 500GB ο έκαστος με τον 1 να έχει γεμίσει.(11GB απομένουν και δεν τον γεμίζω άλλο) Μιλάμε για συνολικό μέγεθος αρχείων περίπου τα 700-800Gb. Θα ήθελα να κάνω ένα backup όλων αυτών για να είμαι σίγουρος ότι μια μέρα δεν θα τα χάσω.! Τα έχω γράψει σχεδόν όλα τα dvds αλλά μου είπανε ότι κρατάνε περίπου 2 χρόνια και θέλω να τα έχω σίγουρα. Ποια λύση προτείνετε; Σκέφτομαι για έναν εξωτερικό 2TB και να τα βάζω και εκεί μέσα. Τι λέτε; Επίσης να μεταφέρω κι' άλλα αρχεία στον 2 σκληρό με τα λιγότερα gb για καλύτερα; Ευχαριστώ πολύ.
antonl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Νομίζω ότι η λύση του εξωτερικού σκληρού που θα ναι αποθηκευμένα και εκεί τα δεδομένα που σ ενδιαφέρουν και θα ναι γενικά αποσυνδεδεμένος απ το ρεύμα αρκεί. Μια στο τόσο ρίχνε του μια ματιά ότι είναι ΟΚ και δε θα χεις πρόβλημα.
SpirosLouis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Να δώσω εκεί λες το ρευστό; Για τα dvd ξέρεις τίποτα; Μάλλον τσάμπα καθόμουνα και τα έγγραφα ε;
mchls Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Τσεκαρε αυτο http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/erwtisi-gia-apothikeysi-sklirwn-diskwn-102798.html το οποιο αναφερει περι διαρκεια ζωης σκληρων δισκων καθως και dvd δισκων!
kirlian_camera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 2 χρονια οταν λες οτι κρατανε? Δεν ισχυει αυτο, εχω dvd και cd πανω απο 7-8 χρονια και διαβαζοντε κανονικα. Αν ειναι φυλαγμενα δε θα εχεις προβλημα για μια 10ετια φανταζομαι, αλλα βεβαια παιζει ρολο και η ποιοτητα τους. Καποιοι κατασκευταστες δινανε deadline 100 χρονια θυμαμαι. Αυτο βεβαια στην θεωρια για δεν υπαρχει καν τοσα χρονια η τεχνολογια τους για να δοκιμαστει.
antonl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Να δώσω εκεί λες το ρευστό; Για τα dvd ξέρεις τίποτα; Μάλλον τσάμπα καθόμουνα και τα έγγραφα ε; Ναι, τα DVD/CD έχουν ένα πεπερασμένο χρόνο ζωής. Άλλοι λένε 5 άλλοι 10 χρόνια άλλοι παραπάνω. Εξαρτάται κι απ την ποιότητά τους. Θυμάμαι παλιότερα υπήρχαν κάποια με κεραμική επικάλυψη (ή κάτι τέτοιο) που άντεχαν για περισσότερο. Πρακτικά, πριν λίγα χρόνια, πέρασα ~1000-1500 δισκάκια (πολλά απ αυτά ηλικίας 10+ χρόνων) σε HDD ώστε ν αδειάσω λίγο χώρο στο δωμάτιο. >95% αυτών δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Είναι ένα επιπλέον μέτρο προστασίας αλλά προσωπικά δε θα στηριζόμουν αποκλειστικά σ αυτά.
deesnider Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 "τα dvds μου είπανε ότι κρατάνε περίπου 2 χρόνια" Καθαρά από προσωπική εμπειρία: Αν γράφεις σε dvd καλής ποιότητας και τα αποθηκεύεις σωστά και είσαι προσεκτικός κατά τη χρήση τους, αυτό που σου είπανε είναι λάθος. Στη συλλογή μου, έχω dvd (ταινίες) γραμμένα το 1995 και παίζουν άψογα! Βέβαια, φρόντισα - και φροντίζω πάντα - να τηρώ ότι σου προανέφερα: Ποτέ "φτηνιάρικες" μάρκες, αποθήκευση σε ασφαλείς θήκες και ...προσοχή!
SpirosLouis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Προς το παρών είναι όπως είπες και εσύ φίλε deesnider μέσα σε θήκες φυλαγμένα, σε συρτάρι με σχεδόν καθόλου υγρασία. Θα έλεγα αρκετά καλές συνθήκες. TDK είναι σχεδόν όλα. Μιλάνε όμως και για οξείδωση των cds και αυτό με φοβίζει. Θα πάρω και σκληρό μάλλον εξωτερικό. Ποια εταιρία λέτε να εμπιστευτώ;
washcloud Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Θα ήθελα να κάνω ένα backup όλων αυτών για να είμαι σίγουρος ότι μια μέρα δεν θα τα χάσω.! ...έχεις ήδη αργήσει. Τα έχω γράψει σχεδόν όλα τα dvds αλλά μου είπανε ότι κρατάνε περίπου 2 χρόνια και θέλω να τα έχω σίγουρα ....δεν υπάρχει τέτοιο όριο, όσον αφορά τις δυνατότητες "αντοχής" των. ΑΝ έχει κάποια βάση το "περίπου 2 χρόνια", θα έχει είτε να κάνει με στατιστικές από γνώμες χρηστών και προσωπική τους άποψη πόσο κρατάνε πρακτικά, ή προσωπική γνώμη κάποιων ατόμων από τη δική τους πρακτική εμπειρία. Εγώ όμως θα έλεγα ότι δισκάκια που τα χρησιμοποιείς σχετικά συχνά, μην περιμένεις να κρατήσουν πολύ (τη 10ετία που ανέφεραν κάποιοι), όσο κι αν πεις "θα τα προσέχω". Όλοι λέμε θα τα προσέχουμε, κι ελάχιστοι το κάνουν με τον απόλυτο τρόπο. Κι αν μια φορά γίνει ζημιά σ' ένα δισκάκι, δεν υπάρχει ούτε ανάκτηση αρχείων να γίνει. Αν πάλι σκοπεύεις να γράψεις ένα δισκάκι, και να το κρατήσεις σε περιβάλλον μακρυά από φως, έντονες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, και να το βγάζεις απ' την...κρυψώνα του μια φορά το χρόνο, και τη φορά αυτή να του φέρεσαι ευλαβικά, ε τότε οκ. Ποια λύση προτείνετε; Σκέφτομαι για έναν εξωτερικό 2TB και να τα βάζω και εκεί μέσα. Τι λέτε; ...σε γενικές γραμμές προσωπικά δε θα σου πρότεινα ΕΝΑΝ εξωτερικό ο οποίος να έχει ΟΛΑ τ' αρχεία σου, καθώς οι εξωτερικοί συχνά γίνονται δοκιμαστές του νόμου της βαρύτητας. Επίσης το γεγονός ότι έχουν δικό τους disk controller, και γενικά (και) άλλα ηλεκτρονικά, τους κάνει πιο επισφαλείς. Ποια εταιρία λέτε να εμπιστευτώ; Καμμία για έτοιμο εξωτερικό. Να πάρεις μια θήκη της επιλογής σου, αν θες σώνει και καλά εξωτερικό και να βάλεις μέσα όποιον WD σκληρό της "black edition", που παρέχει 5χρονη εγγύηση, κι ας το σύνολο βγαίνει πιο ακριβό. Για 'μένα πάντως, καλύτερα να πάρεις απλά έναν εσωτερικό (αυτόν που ανέφερα από πάνω).
SpirosLouis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Κατά πρώτον ευχαριστώ όλους για τις κατατοπιστικές απαντήσεις. φίλε washcloud να είσαι σίγουρος ότι τα dvd τα προσέχω ποιο πολύ από τα μάτια μου. Είναι πραγματικά φυλασσόμενα σε συρτάρι μέσα σε θήκες. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάθουν τίποτα παρά μόνο αν πέσει το σπίτι. Δεν θέλω να πάρω εσωτερικό για τον απλό λόγο του ότι δεν θέλω να κολλήσει κανένα ιο(αν και ευτυχώς δεν μου έχει τύχει για εδώ και 3-4 χρόνια) και επίσης δεν θέλω να δουλεύει συνέχεια παρά μόνο όταν θέλω εγώ για να μην χάνει χρόνο ζωής. Αυτό με την θήκη που μου πρότεινες είναι η καλύτερη ιδέα πιστεύω.!
alexzzz Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Εγώ δεν εμπιστεύομαι cd και dvd για backup. Ποτέ δεν το έκανα γιατί όλο και κάποιο μου έβγαζε προβλήματα, ευτυχώς για απλή χρήση, όχι όταν καιγόμουνα. Οι 2-3 δίσκοι είναι για μένα το ιδανικό σενάριο. Ένας που θα έχει τα αρχεία, ένας που θα κάνει καθημερινό backup (τον έχω μόνιμα συνδεδεμένο) και ένας που μπαίνει ανά 1-2 εβδομάδες, κάνει backup, ξανά βγαίνει και τοποθετείται ευλαβικά στην άκρη.
SpirosLouis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Οι 2-3 δίσκοι επίσης είναι και πανάκριβοι.(ειδικά αυτόν τον καιρό)
washcloud Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 φίλε washcloud να είσαι σίγουρος ότι τα dvd τα προσέχω ποιο πολύ από τα μάτια μου. Είναι πραγματικά φυλασσόμενα σε συρτάρι μέσα σε θήκες. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάθουν τίποτα παρά μόνο αν πέσει το σπίτι. Δεν θέλω να πάρω εσωτερικό για τον απλό λόγο του ότι δεν θέλω να κολλήσει κανένα ιο(αν και ευτυχώς δεν μου έχει τύχει για εδώ και 3-4 χρόνια) και επίσης δεν θέλω να δουλεύει συνέχεια παρά μόνο όταν θέλω εγώ για να μην χάνει χρόνο ζωής. Αυτό με την θήκη που μου πρότεινες είναι η καλύτερη ιδέα πιστεύω.! Επειδή βλέπουν κι άλλα μάτια αυτά που γράφουμε, τόνισα ότι τα δισκάκια γενικά δεν είναι "αξιόπιστη" λύση (όπως εκ των πραγμάτων, ΛΙΓΟΙ είναι αυτοί που φροντίζουν ένα λειτουργικό και τον δίσκο που το κουβαλάει - έτσι και λίγοι είναι αυτοί που κάνουν απόλυτα σωστή χρήση/φύλαξη των οπτικών μέσων). Και για 'σένα ακόμα θα έλεγα να μην τη θεωρείς ως ιδανική λύση, ακόμη και αν κάνεις ιδανική χρήση τους. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν τα δισκάκια, για μπακάπ του μπακάπ, ή έστω για αρχεία που ναι μεν θέλω να τα κρατήσω, αλλά που αν χαθούν θα μπορέσω να τα ξαναβρώ (ταινίες κτλ δηλαδή, κατά βάση). Για τον εσωτερικό που λες και "ιούς", πιθανότερο είναι ένας "USB δίσκος" να κολλήσει κάποιον πάντως... Όσο για την λειτουργία, πανεύκολα ρυθμίζεις από τη διαχείριση ενέργειας το να απενεργοποιείται όταν δεν χρησιμοποιείται. Αν και, δε νομίζω να παρατείνεις έτσι ιδιαιτέρως τη ζωή του (το να μην τον χρησιμοποιείς εννοώ). Σα πρακτική, ίσως να έχει κι αποτέλεσμα βέβαια - ίσως όμως κι όχι. Μ' άλλα λόγια, περίπου ισχύει το "αν είναι να χαλάσει....θα χαλάσει". Γι' αυτό και συνεχίζω να σου προτείνω να πάρεις καλύτερα έναν εσωτερικό "black" της WD. Αν για τους δικούς σου λόγους επιμένεις να έχεις εξωτερικό όμως, τουλάχιστον κάνε αυτό που είπαμε με ξεχωριστή θήκη (γιατί με τους έτοιμους, που ναι μεν είναι λίγο φθηνότεροι, αν χρειαστεί να τον βγάλεις από τη θήκη, σακατεύεις την εγγύηση. Η οποία είναι και τρίχες συνήθως = Μ.Ο. 2 χρόνια. Και σίγουρα μπορείς να ανοιγοκλείνεις μια δική σου θήκη όποτε θες, να αλλάζεις δίσκους εντός της, κτλ...)
SpirosLouis Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Κοίτα να σου πω την αλήθεια με τα όσα μου έχετε πει είναι αρκετά επικίνδυνα τα dvd από όσο μπορώ να καταλάβω και δεν αξίζουν. Αυτό που μπορώ να κάνω και θα το κάνω είναι ο σκληρός δίσκος μέσα στην θήκη και όπως μου λες έχω ήδη αργήσει ;-) Βέβαια το bugjet από ότι μπορώ να δω με μια ματιά στα γρήγορα θα ξεπεράσει τα 200 euro αλλά τι να το κάνεις. Άμα είναι να τα κλαίω, τόση δουλειά και άλλα σημαντικά αρχεία...δεν λέει.
washcloud Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 200+ ; Γιατί. 129 βλέπω o black 1T, και μια θήκη γύρω στο 16άρι. 145 δηλαδή, αν τα πάρεις από μαγαζί (όχι κούριερ δηλαδή). Κι αν ψαχτείς για παραγγελία εκτός Ελλάδας, ίσως βγει και λίγο φτηνότερα (Amazon, eBay...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα