Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλοι προβαιντερ στο δινουν τσαμπα το στατικ ΙΡ.. αλλοι στο χρεωνουν. ο ΟΤΕς ανηκει στους δευτερους..

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το γνωριζω αυτο παλυ καλα.

στο σπιτι μου για παραδειγμα εχω ON και εχω static IP...

το παραπανω το εγραψα οχι γιατι ο ΟΤΕ δεν δινει στatikh ΙΡ, αλλα γιατι αλλαξει την public 4-5 φορες την ημερα.

μου εχει τυχη με αλλο provider να αλλαξει η ΙΡ καθε 2-3 μερες, καμια φορα και καθε 10 η και παραπανω μερες.

στο ΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ και αλλαζουν τις public των συνδρομητών τετοιο σε ρυθμο !!

και γιατι το λεω αυτο !

ειναι πραγματικα τακτικη του ΟΤΕ η ειναι αληθεια τελικα τα πολλα disconnect που γινονται απο την μερια του συγκεκριμενου provider ?

any way, ας λυσω αυτα που μπορω εγω με το προβλημα μου διοτι τα υπολοιπα δεν ειναι αλλων προβληματα...

Δημοσ.

προφανως δεν κρατανε με καποιο τροπο τη mac address του router σου ωστε να την κανουν assosiate ξανα με την ιδια ΙΡ (η το username σου). απο οτι φαινεται μολις "πεσει" το connection μεχρι να ξαναανεβει καποιος αλλος εχει παρει την ΙΡ απο το range , οποτε εσυ παιρνεις την επομενη διαθεσιμη.. :rolleyes:

Δημοσ.

Οι χρήστες με σύνδεση στον ISP τους με "dynamic ip", αλλάζουν IP κάθε φορά που "πέφτει" η σύνδεσή τους (PPPoE) με τον ISP τους.

Εάν όμως έχουν ρυθμισμένο το adsl-modem-router τους ώς bridged και την σύνδεση (PPPoE) την κάνει κάποιος router πίσω από αυτό, τότε, πολύ δύσκολο να αλλάξουν IP εκτός και αν το adsl-modem-router "κολήσει" ή "απο-συγχρονίσει" για πολύ ώρα.

Οι ISP δίνουν IP στους "πελάτες" τους με DHCP, εξαιρουμένων βέβαια των πελατών με static IP.

Δημοσ.

Ανάσταση.....και εξηγω

το βασικο μου προβλημα απο τοτε που προσπαθω να σεταρω το ZYXEL FIREWALL για τις αναγκες τις εταιρειας ηταν το οτι ενω ειχα καταφερει να συνδεομαι απομακρισμενα με την βοηθεια δυναμικης ΙΡ αυτο πολλες φορες δεν ηταν εφικτο χωρις να εχω καταφερει να εντοπισω τον ακριβή λογο. Και βεβαια οταν αυτο συνέβαινε δεν ηταν εφικτη και η συνδεση στο FTP της εταιρειας και οπως καταλαβαίνει κανεις η εως τωρα δουλεια ηταν μια καλοστημένη τρυπα στο νερο !!!!

αυτο που παρατηρησα ομως ηταν οτι η απομακρισμενη συνδεση ηταν παντα εφικτη οταν εντος της εταιρεια ηταν καποιο μηχανημα σε λειτουργια.

Δηλαδη, ειτε άφηνα εγω κατι ανοικτό για να μπορω να εχω εναλακτικη λυση για remote συνδεση (εαν δεν επαιζε η συνδεση στο interface toy zyxel)

ειτε έφευγα απο την δουλεια και έμενε πισω κοσμος οπου δουλευει στο δικτυο της εταιρειας

ειτε μεσα απο την εταιρεια συνδεομουν σε αλλο υπολογιστη (του σπιτιου) και απο εκει ανοιγα browser και προχωρουσα σε συνδεση με το web inteface του ZYXEL.

Οταν εκλεινα ολα τα μηχανηματα στο LAN της εταιρειας για καποιο χρονικο διαστημα μπορουσα να συνδεθω απομακρισμενα αλλα απο καποια στιγμη αυτο δεν ηταν αφικτο. Τις στιγμες που δεν ηταν εφικτη η συνδεση δεν εκανε ουτε ping η δυναμικη IP (no-ip).

Ολα αυτα με οδηγουσαν στο συμπερασμα οτι η καποια μ@λ@κι@ υπηρχε σχετικα με το refresh του no-ip, παντα σε σχεση με το ZYXEL μιας και στο σπιτι παιζει αξιοπιστα πολυυυυ καιρο τωρα, η για καποιο λογο μετα απο καποια ωρα το ZYXEL “πεφτει για υπνο”

ενα “time to live” που λεμε... ε, κατι τετοιο.

Και αυτο μιας και οταν δεν εμπαινε πια (η απομεκρισμενη συνδεση δεν ηταν εφικτη, no ping κλπ κλπ) η κατασταση δεν αλλαζε εαν δεν ανοιγε καποιο μηχανημα εκ τον εσω.

Παρακολουθοντας το απο το σπιτι εγω, εβλεπα οτι οταν αυτο ξεκολουσε θα ηταν λογο του οτι καποιος πηγε στο γραφειο.

Μετα απο ολα τα παραπανω ο λογος του προβληματος ηταν ο παρακατω

timeoutt.jpg

η τιμη απο default ηταν 100. το εκανα 0 συμβουλευομενος το manual (ο καμενος) και τελος.

pdfs.jpg

σε τι αραγε χρησιμευει μια τετοια ρυθμηση? αβυσσος το zyxel....

οκ το εχω πει αρκετες φορες οτι αναλογη εμπειρία δεν ειχα με τετοιο μηχανημα αλλα τοοοοοσο εξειδικευμένες ρυθμίσεις πια.....θα πρεπει να ειναι δηλαδη κανεις, μηχανικός δικτυων, τεχνικος παντος ειδους, χειρ. Οδοντιατρος, σοφος, μαγος, με γνωσεις αστροφυσικής και με γνώσεις κηπουρικής για να τα βγαλει περα...(ένταξή ειμαι λιγο υπερβολικος :-) )

παλι καλα που καταλαβα τι “παιζει” και κάθισα να δω το profile της συνδεσης και πονηρεύτηκα λιγο....

any way. Τελος αυτο και τελος καλο. Παιξει ηδη 24ωρες χωρις προβλημα, με το firewall disable (εξηγώ παρακατω)

Προσπαθησα επισης να του κανω και firmware update αλλα δυστυχος συνάντησα προβληματα.

Πιο συγκεκριμενα ενω περασα το τελευταιο firmware update παρατήρησα οτι το μηχανημα “τραβαγε κοληματα”. Η πρωτη μου κινηση ηταν (για να μην παιδεύομαι τσαμπα) να απενεργοποιώ ολα τα firewll rules (για να μπορω να τσεκαρω οτι όντος ολα τα υπολοιπα λειτουργουν κανονικα (NAT, DDNS, FTP....). Μολις εκανα inactivate ολα τα rules “κολαγε το μυαλο του” και δεν επανερχοταν ΠΟΤΕ παρα μονο με reset !!

δοκιμασα με την προηγουμενη version αλλα παλι τα ιδια.

Δεν ξερω εαν ειναι καποιο καινουριο τερτίπι στο setup του zyxel λογο του νεου firmware update

(μπαινουν μεσα IPv6- tunnels IPv6-IPv4 klp klp) οποτε για καποιο πραγματικο λογο δεν με αφηνει να εχω inactivate ολα τα firewall rules, αλλα δεν ειχα αλλες αντοχες.

Εβαλα παλαιότερη version η οποια και μολις μου εκανε το ζητουμενο εμεινα εκει.

Επισης, κλεινοντας, παρατηρησα οτι πολλες φορες τραβαει τα ζορια του και τα κωλύματα του.

Χρειαστηκε να σεταρω πολλες φορες την PPPoE συνδεση (μετα απο καθε reset που εκανα λογο του κολλήματος με το firewall) και ειδα οτι πολλες φορες ενω το setup ηταν σωστο η συνδεση δεν επαιζε!!

καποιες φορες δεν ετρεχε καλα το wizard και εφτιαχνα δικο μου profile και επαιζε κανονικα και αλλες φορες προχωρουσα αρχικα σε δημιουργία δικου μου profile το οποιο δεν επαιζε οποτε ετρεχα το wizard.

εαν συνδεθει σωστα δεν εχω παρατηρησει κατι απο εκει και περα. Αλλα πολλες φορες ενω ολα ειναι σωστα δεν παιζει.

Το παραπανω το αναφαιρω μιας και λογο του οτι εχω αφήσει ανοικτους λογαριασμου με τα FIREWALL RULES ειναι οτι χειροτερο να προσπαθεις να κανεις εκει το setup και να μην μπορεις να ξερεις το οτι το “δεν παιζει” εαν ειναι δικο σου η δικο του.

Αυτα, συγνωμη κουρασα με το μεγεθος του ποστ.

- ξερει κανεις με comperesion ON/OFF τι ειναι ? στο manual δεν το καταλαβα. (στο πρωτο image)

Δημοσ.

"Idle TimeOut = τιμή ... σε τι αραγε χρησιμευει μια τετοια ρυθμηση? αβυσσος το zyxel...."

Αυτό το idle timeout εξυπηρετεί τo "Dial On Demand".

Στο interface wan1_ppp που έχεις φτιάξει, είναι επιλεγμένο το "Dial-on-Demand" ή το "Nailed-Up";

(κανονικά πρέπει να είναι επιλεγμένο το "Nailed-Up")

Εάν είναι επιλεγμένο το "Dial-on-Demand" (από την υπόλοιπη περιγραφή του μηνύματός σου υποψιάζομαι πως είναι) ο συνδιασμός του με το idle timeout=0 σημαίνει "κάνε dialup τώρα, τώρα, τώρα, τώρα..." συνέχεια.

Εν μέρει το παραπάνω μπορεί να εξηγεί και τα "κολήματα" καθώς κάθε δευτερόλεπτο (και βγάλε) το zyxel προσπαθεί να συνδεθεί ενώ είναι ήδη συνδεμένο (ταλαιπωρείται άδικα η CPU του).

Για το compression η προτεινόμενη ρύθμιση είναι "OFF".

Δημοσ.

το wan _ppp interface που ειναι υπεύθυνο για την PPPoE συνδεση ειναι Nailed-Up οπως δειχνει και το παρακατω image

50518359.jpg

το account rule που εχει τα στοιχεια της συνδεσης, σου δινει την δυνατοτητα να βαλει τιμες απο 0 - 100.

(η τιμη που ειχα στην προηγουμενη κατασταση με τα προβληματα ηταν 100).

bg1wo.jpg

φανταζομαι οτι η απαντηση στην ερωτηση

Στο interface wan1_ppp που έχεις φτιάξει, είναι επιλεγμένο το "Dial-on-Demand" ή το "Nailed-Up";

την δίνει το wan_ppp οπου και απο εκει καθορίζετε η συγκεκριμενη ρυθμηση, οποτε φαινεται οτι στο συγκεκριμενο ζητημα ειμαι οκ.

- θα ειχε ενδιαφερον βεβαια το να εβαζα στο account rule μια τιμη (κατι εκτος του μηδεν) και στο wan _ppp interface να αφηνα ως εχει το Nailed-Up. απο περιέργεια για να δουμε ποιο θα υπερισχύειε.

αλλα ΠΟΤΕ δεν θα εκανα κατι τετοιο απομεκρισμενα αν και νομιζω οτι το Nailed-Up θα ηταν το πιο ισχυρό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...