At0m0 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 "το ασυρματο του adsl router δεν θα δουλευει μιας και δεν θα δουλευει και ο dhcp" Εχμ, όχι, ο dhcp (ελπίζω να εννοείς του adsl-modem-router) συνεχίζει να δουλεύει σε κατάσταση bridged. Το θέμα είναι να τον καταφέρεις να κάνει dhcp relay στο LAN_interface του zyxel. Σου υποσχέθηκα ένα τεστ που δεν το έχω κάνει ακόμα... αλλά θα το κάνω σήμερα αν δεν πέσω νεκρός ή αύριο το μεσημέρι. Ουσιαστικά αυτό που θέλω να δοκιμάσω είναι το εξής. α) Αν συνδέσω το port_1 του adsl-modem-router στην WAN του mikrotik (εσύ στο zyxell) για το bridged, και ... β) Αν συνδέσω το port_2 του adsl-modem-router σε μία από τις LAN του mikrotik (εσύ στο zyxell), θα κάνει dhcp-relay το wifi; Τα παραπάνω χωρίς να κάνω ιδιαίτερες ρυθμίσεις (π.χ. vlan) στο adsl-modem-router παρά μόνο την ρύθμιση για το dhcp-relay (που ελπίζω να το υποστηρίζει το δικό σου adsl-modem-router) και την προσθήκη ενός δεύτερου utp μεταξύ των δύο συσκευών. "και βεβαια δεν εχω static ip, οποτε τι ip μπαινει σε αυτη την περιπτωση ?" Η απορία σου λύνεται στις σελίδες 237 και κάτω του manual του zyxell. "η μ@λ@κι@ ειναι οτι δεν το εχω κοντα μου το firewall (μεχρι να ερθει η ωρα της εγκαταστασης του) και ετσι πολλα απο αυτα θα πρεπει να τα φανταζομαι. " Κατέβασε το manual του zyxell και δεν θα χρειάζεται να φαντάζεσαι και πάρα πολλά.
geioannou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 γιατι να κανω τον dhcp του adsl modem router, relay sto interface του zyxel !!! δεν ειπαμε οτι το bridge θα γινει για να αποφυγω ενα καρο λειτουργιες του adsl router που μπορει να επηρεάζουν-μπερδεύουν το zyxel ??? μηπως εισαι awmn-ιστας (απο το mikrotik το λεω !)
At0m0 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Για να χρησιμοποιήσεις ΚΑΙ το wifi του adsl-modem-router θα πρέπει με κάποιο τρόπο τα δεδομένα από τα wifi-clients να φτάνουν στον zyxell. Ο zyxell δέχεται τέτοια αιτήματα μόνο από τις LAN Ports του. O zyxell πάνω από το wan_port με το οποίο συνδέεται με το adsl-modem-router δεν δέχεται να περάσει άλλο είδος κίνησης πλήν αυτής που πάει-έρχεται από το "internet". Ο συνδιασμός των παραπάνω μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εκτός από το utp που συνδέει το adsl-modem-router με την wan_port του zyxell χρειάζεται άλλο ένα που να τον συνδέει με το LAN του zyxell (μπορεί δηλαδή να συνδεθεί και πάνω σε κάποιο switch/hub). Εάν γίνει το παραπάνω, τελικά (το δοκίμασα) δεν θέλει ούτε dhcp-relay, απλά ο dhcp στο adsl-modem-router πρέπει να είναι κλειστός (off/disabled). Έχετε ένα μικρό θέμα με το να βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους ή μου φαίνεται; Όχι δεν έχω σχέση ούτε με το awmn.
geioannou Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 και συμφωνα με το παραπανω θα μπορει να λειτουργει το wifi του adsl router ! αλλα τι ΙΡ θα μοιραζει και με ποιου τον dhcp? γιατι εαν το κανει με τον dhcp του zyxel τοτε θα πρεπει υποχρεωτικα να ειναι στο ιδιο υποδικτυο τα 2 τους. (αυτο ουτος η άλλως είτε bridged ειτε οχι?) Έχετε ένα μικρό θέμα με το να βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους ή μου φαίνεται; Όχι δεν έχω σχέση ούτε με το awmn. κανενα θεμα με ταμπελες σε ανθρωπους, τουλαχιστον απο εμενα. το 95% αυτων που γνωριζουν και δουλευεουν mikrotik εχουν καποια σχεση με καποια ασυρματη κοινότητα. λογικη λοιπον η ερωτηση μου παρα οτιδηποτε αλλο. σε ευχαριστω.
At0m0 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 "και συμφωνα με το παραπανω θα μπορει να λειτουργει το wifi του adsl router !" ναι "αλλα τι ΙΡ θα μοιραζει και με ποιου τον dhcp?" Ένας DHCP υπάρχει, αυτός είναι του zyxell και ότι μοιράζει αυτός θα παίρνουν και τα wifi-clients και τα wired_clients. Στο mikrotik μπορείς να φτιάξεις ξεχωριστά DHCP για κάθε LAN_port του, οπότε θα μπορούσα να έχω τα wired_clients στο 192.168.1.0/24(port_1) και τα wifi στο 192.168.2.0/24(port_2) ( ή απλά από βίτσιο να μοίραζα τα wired_clients σε 1 έως 3 υποδίκτυα με το δικό του DHCP το καθένα) Ψάχτο στο zyxell. Επειδή είναι πραγματικό router και όχι "μαϊμού" μάλλον θα μπορεί να κάνει το παραπάνω αν το χρειάζεσαι. "γιατι εαν το κανει με τον dhcp του zyxel τοτε θα πρεπει υποχρεωτικα να ειναι στο ιδιο υποδικτυο τα 2 τους." σε έχασα, δεν βγάζω νόημα από το παραπάνω. θα τολμήσω να απαντήσω ότι, όχι υποχρεωτικά, βλέπε παραπάνω. (αυτο ουτος η άλλως είτε bridged ειτε οχι?) σε έχασα μέρος δεύτερο. δεν τολμώ να απαντήσω.
geioannou Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 επιτελους μετα απο καιρο καθυστερισης ηρθε η ωρα να δουλεψω επανω στο firewall. μετα απο 2-3 ωρες επανω του μπορω να πω οτι το περιμενα πιο ευκολη διαδικασια. χωρις αλλα λογια να πω σε τι κατασταση ειμαι: αρχικα να πω οτι στα WAN δεν συναντησα τα outgoing kai incomming. απλος μεσα απο ενα wizard του δήλωνες -static ip (η AUTO) -ethernet h ppp (με τη συνδεετε δηλαδη και ετσι επερνε απο το adsl router ip. μετα ορισα και απο το LAN1 dhcp και ετσι καταφερα να βγω στο inet. αρχικα προσπαθησα να βαλω το adsl router se bridge mode αλλα δεν τα καταφερα να το κανω να παιξει. - ερωτηση: εαν το adsl router μπει σε bridge mode θα πρεπει να βαλω στο firewall thn public ip που εχω παρει απο τον provider καθως επισης και username, password ?? - και εαν δεν εχω static ip απο τον provider ? - επισης στην καρτελα ΝΑΤ δεν βλεπεις καμια εγγραφη αυτο σημαινει οτι δεν κανει ΝΑΤ η κανει καποιο default ΝΑΤ. (το ρωταω περισσοτερο για το θεμα με το bridge mode (μην κανει 2πλο ΝΑΤ)) αυτα για την ωρα για να μην μαζευωνται πολλα. στην συνεχεια ρωταω και αλλα....
Rabican Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 εφοσον το router ειναι σε bridge mode, τοτε ενεργει ως απλο atm interface. αρα συγχρονιζει στη γραμμη, αρα η ΙΡ διευθυνση (η public απο τον isp) μπαινει αυτοματα στο wan interface του firewall! συνεπως, ακομη και static να μην εχεις, δεν υπαρχει προβλημα. εφοσον το router ειναι σε bridge mode, δεν κανει ΝΑΤ. αρα πρεπει να πας απο το firewall και να ρυθμισεις το ΝΑΤ. προφανως εκει στην καρτελα θα κανεις add new NAT rule, και θα βαλεις ολο το LAN να μεταφραζεται στo wan interface με overload (δηλαδη ουσιαστικα ΡΑΤ).
At0m0 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 "εαν το adsl router μπει σε bridge mode θα πρεπει να βαλω στο firewall thn public ip που εχω παρει απο τον provider καθως επισης και username, password ??" Έχει ήδη απαντηθεί στο #29 και μάλιστα στο #30 λες ότι κατάλαβες το #29 !! "- και εαν δεν εχω static ip απο τον provider ?" deja vu βλέπε από #28 έως #30 To Interface του zyxel σου είναι αυτό που βλέπω σε αυτό το demo; (u:demo p:demouser). Αν ναι .. 1) υποθέτω ότι το LAN πίσω από το zyxel το έχεις ήδη καταφέρει με τα dhcp-ιά του και τα όλα του. 2) Γύρνα το adsl-modem-router σε κατάσταση bridged και σύνδεσέ το με την wan_1 του zyxel 3) Από το interface του zyxel... Configuration->Network->Interface->PPP->Add (Εγώ δεν μπορώ να κάνω add στο demo οπότε τα παρακάτω είναι από το "edit" στο WAN2_PPPOE του demo) Create new Object->ISP Account και βάλε ότι ξέρεις για την σύνδεσή σου (τα ξέρεις αυτά εννοείται) (και πάλι το demo δεν αφήνει να φτιάξω κάτι, άρα εννοείται ότι έφτιαξα το "Account Profile:WAN2_PPPoE_ACCOUNT") Κατά τα άλλα... Enable Interface-->Checked Interface Name:to_PPPoE_sou Base Interface:wan1 (εκεί που έχεις συνδέσει το adsl-modem-router) Zone:WAN (έχει σημασία) Connectivity: Dial-on-Demand (δεν ξέρω τι σημαίνει "Nailed-Up") ISP Setting->Account Profile:ayto_pou_eftiaxes_me_ta_user/pass_sou (π.χ. WAN1_PPPoE_ACCOUNT IP Address Assignment:Get Automatically (είπαμε δεν έχεις static... ακόμα) Εδώ πατάς "Show Advanced Settings" για να επιβεβαιώσεις ότι λέει "MTU:1492bytes" και το Connectivity Check->Check Default Gateway το οποίο είναι το παλιό γνωστό "keep-alive" Τέλος, αφού πατήσεις OK, ... ΜΑΛΛΟΝ ... σε DT θα έχει συνδεθεί στον ISP σου. Έχεις συνδεθεί στον ISP; θα το καταλάβεις από εκείνη το "λουκέτο" στην globe στο Status. Τι IP "έχεις πάρει"; Δεν ξέρω που το δείχνει. Περί ΝΑΤ. Μάλλον έχεις δίκιο περί "αυτόματου NAT" καθώς δεν βρήκα να σε αφήνει να ορίσεις σε ποιο interface θα κάνει NAT. Άρα ότι έρχεται από κάποια Zone=LAN και πάει να βγει από κάποια Zone=WAN, κάνει NAT στην WAN_IP της εκάστοτε Zone=WAN. Λογικό. (στο mikrotik αυτά τα ορίζεις ο ίδιος) Περί DHCP. Από ότι είδα είναι per_port/interface, έξοχα. Περί routing. Πάλι "στον αυτόματο" είναι τα πράγματα εφόσον έχεις ΜΙΑ WAN_ZONE. Αν έχεις (μπα χλωμό το βλέπω) παραπάνω από μία, τότε θα χρειαστείς (εν καιρώ) και μια ή περισσότερες εγγραφές route στο Configuration->Network->Routing, για να διαλέγεις ποιά LAN κίνηση θα πηγαίνει σε ποια WAN. Περί firewall Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ασχολήσου μόνος σου Διόρθωση στο post #25 Αυτό το "το adsl-modem-router συνδέεται σε μία από τις WAN_ports του zyxell η οποία εν τέλει θα έχει την public ip που θα του δώσει ο ISP σου" δεν είναι σωστό καθώς την WAN_IP την παίρνει το "virtual" PPPoE Interface που φτιάχνεις. Ε, καμιά φορά μου ξεφεύγει και καμιά P@π@Ri@, sorry. Υ.Γ. Επίσης συγχωρέστε ή απλά διορθώστε όποια P@π@Ri@ δείτε στο τρέχον post.
geioannou Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις σας μιας ειναι πολυ πολυτιμες διοτι ΔΕΝ εχω ξανακανει κατι τετοιο (γιαυτο λιγη επιεικια) απαντω. To Interface του zyxel σου είναι αυτό που βλέπω σε αυτό το demo; ναι αυτο ειναι το Interface. καταλαβα λοιπον οτι πρεπει να κανω add ενα ppoe απο το wan1 interface του zyxel το οποιο θα ειναι συνδεδεμενω με το adsl router του provider. οι υπολοιπες ρυθμίσεις επι τοπου μιας και (εκτος του οτι θα με αφηνει-δεν ειναι demo) θα ειναι σε πραγματικο χρονο. το πρωι μετα τις 11.00 θα ειμαι εκει. (εχετε το νου σας )
Rabican Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 αν δεν ειμαι σε πελατη αυριο θα σου απαντησω!
geioannou Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 ...και εγω πελατης ειμαι..... οκ, ths
At0m0 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 εγώ δεν έχω πελάτες, οπότε δεν απαντάω ξανά
Rabican Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 εμεις και που εχουμε, σαμπως πλερωνουν;;; αμανατι!αχαχαχαχ
geioannou Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 δηλαδη τι επιλογες εχω ! - του πελατη αλλα με την ρετσινια του κακοπληρωτή η - του να μην ειμαι πελατης καποιου και να παλευω με τα φιδια μονος μου
Rabican Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 τη ρετσινια ποιος θα τη μαθει μωρε, εκτος απο τον προμηθευτη!!αχαχαχαχ τεσπα, αν ειμαι γραφειο αυριο, θα σου απαντησω οταν το δω! δε θα σε αφησω μονο με τις οχιες και τους βοες!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα