Rabican Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 ρωτα οτι θες, ελπιζω να μπορω να σε βοηθησω.. παντως αν εχεις τιποτα web/ftp servers, καλυτερα βαλτους σε DMZ, οχι στο εσωτερικο δικτυο. ΥΓ: επειδη πολλα Firewall κανουν ΝΑΤ, προσεχε μην ενεργοποιησεις κανα ΝΑΤ καταλαθος και κανεις διπλο-ΝΑΤ!
geioannou Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 απο τα εως τωρα δεδομενα θα στηθει καποια στιγμη ενας ftp server. οποτε καλα εκανες και το ανέφερες. σχετικα με inside/outside/dmz, απο τις 4 πορτες που διαθετει το firewall να υποθεσω οτι 3 απο αυτες θα ειναι οι παραπανω ? και οτι θα περισσεύει και μια free ? και κατι σχετικα με το NAT, εαν υποστηριζει ΝΑΤ το firewall πως ειναι δυνατον να ενεργοποιησω και εγω παλι NAT ??
Rabican Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 το NAT σου το κανει ο router της adsl! εννοω προσεχε μην εχει ενεργοποιημενο by default κανα ΝΑΤ το firewall και ... διπλοΝΑΤαρεις!!! οσον αφορα τις πορτες, "5 x LAN/DMZ, 2 x WAN", αυτα βλεπω στο site της ZyXEL. συνεπως εχεις 2 outside interface και 5 DMZ/inside. σε καποια απο τις DMZ ριξε τον ftp server. επισης, αν καποια στιγμη θες να ριξεις παραπανω servers σε DMZ απο οτι ειναι τα ethernet interface, μην ψαρωσεις. ριξε switch πανω και δωστου. ισχυει ΑΚΡΙΒΩΣ οτι θα ισχυε και σε ενα LAN. ουσιστικα ενα LAN ειναι, απλα βλεποντας το απο τη θεση του firewall ειναι λιγοτερο secure!
geioannou Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 απο την σελιδα του προιοντος Link και στο youtube βλεπω οτι εχει: Hardware Specifications 10/100/1000 Interfaces (Copper): 4 x LAN/DMZ, 2 x WAN οι 2 wan ειναι για το inside/outside και οι 4 LAN ειναι για το lan μου η DMZ ?
Rabican Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 οι 4 ειναι ειτε για LAN/inside, ειτε για DMZ. λογικα το καθοριζεις εσυ. αφου εχεις 24πορτο switch, τοτε κανε τη μια LAN/inside και ασε τις αλλες 3 για DMZ!
At0m0 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Το μηχανάκι που αναφέρεις μπορεί να κάνει τα πάντα συμπεριλαμβανομένου και του Dialup_PPPoE. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να βάλεις το adsl-modem-router σε bridge mode και να κάνεις τα πάντα από το Zyxell.
geioannou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 και γιατι να γινει bridge mode to adsk router ? εαν μηνει ετσι υπαρχει προβλημα ?
At0m0 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 "εαν μηνει ετσι υπαρχει προβλημα ?" Όχι βέβαια, δικό σου είναι το δίκτυο, ότι θέλεις το κάνεις. Και κουδούνια να του κρεμάσεις επάνω, άμα κάνει την δουλειά σου και είσαι ευχαριστημένος, φτιάξτο όπως σε βολεύει. Απλά ξαναδιάβασε όλα τα παραπάνω μηνύματα, δες πόσα "ΠΡΟΣΕΞΕ" σου είπανε και σκέψου ότι με το bridged mode εξαφανίζονται καθώς το zyxell θα είναι ο router/firewall με όλες τις υπηρεσίες επάνω του και το πρώην adsl-modem-router θα είναι απλά ένα adsl-modem και τίποτα παραπάνω. Επειδή δεν ξέρω τι θα πας να διαβάσεις, διάβασε το spoiler "...κατα 99% θα πρεπει να το κανεις DHCP relay agent εαν θες να βαλεις τον DHCP πανω στο router και το router μετα το firewall..." (Επισημαίνει το overkill Νο1) "...θα σου σπασουν το LAN στη μεση..." (γιατί να θέλει κάποιος κάτι τέτοιο) "ενα dhcp discover πακετο που στελνει ενας client δεν φευγει εκτος broadcast domain, αρα στο firewall θα "κολλαει" και δε θα φτανει στον router. επομενως, εαν θελεις ο router να ειναι DHCP server, θα κανεις το firewall DHCP-relay-agent (δηλαδη τα dhcp discover πακετα να τα προωθει στο router). αλλιως θα πρεπει να εχεις καποιο PC/server στο LAN που θα μοιραζει αυτος ΙΡ!" (τονίζει ότι το Overkill No1 είναι overkill) "τωρα για τις πορτες, προφανως πρεπει να τις ανοιξεις στο router και στο firewall. ειδικα αν θες να εχεις καποιον ftp server (πχ) σε PC μεσα στο LAN, δε θα το βλεπεις απ εξω αν δεν το ανοιξεις και στους 2! " (επισημαίνει το overkill Νο2) "αν εχεις στο δικτυο σου εναν ftp server η web server για παραδειγμα. πρεπει να αφησεις τις πορτες 20-21 και 80 να περνανε προς την ΙΡ του server. αφενος στο router πρεπει να κανεις το static NAT, αφετερου στο firewall θα πρεπει να επετρεψει να περνανε εισερχομενα web και ftp connections στις ΙΡ των server!" (τονίζει ότι το Overkill No2 είναι overkill) "το NAT σου το κανει ο router της adsl! εννοω προσεχε μην εχει ενεργοποιημενο by default κανα ΝΑΤ το firewall και ... διπλοΝΑΤαρεις!!!" (επισημαίνει άλλο ένα overkill το Νο3)
geioannou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 απλο και πολυ ξεκάθαρο. και για να ειμαι ειλικρινης τωρα καταλαβα την πληρη σημασία του bridged mode. το ασυρματο του adsl θα παιζει η οχι σε bridged mode ? (δεν παιζει ρολο φαντάζομαι...)
At0m0 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 "το ασυρματο του adsl θα παιζει η οχι σε bridged mode ?" Δεν το έχω δοκιμάσει με αυτή την συνδεσμολογία, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Υποψιάζομαι ότι η λύση είναι απλή, αλλά θα την δοκιμάσω πρώτα και θα σου πω, εκτός και αν με προλάβει κανένας άλλος. Προσθήκη. Εχμ, να αναδιατυπώσω το παραπάνω καθώς άλλο σκεφτόμουνα και άλλο έγραψα. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι, προφανώς το wifi δεν θα παίζει καθώς το adsl-modem-router συνδέεται σε μία από τις WAN_ports του zyxell η οποία εν τέλει θα έχει την public ip που θα του δώσει ο ISP σου. Επίσης προφανώς ότι και να στείλει το adsl-modem-router προς αυτήν την port θα φάει σουτ. Με αυτό που έγραψα ήθελα να πω ότι, θα κοιτάξω να βρω τον πιο απλό τρόπο να "δρομολογήσω" την κίνηση του wifi του adsl-modem-router προς τις lan ports του zyxel. (Hint: δεύτερο utp καλώδιο...)
geioannou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 το ασυρματο του adsl router δεν θα δουλευει μιας και δεν θα δουλευει και ο dhcp. οποτε ατοπη και η δικη μου ερωτηση... - αυτο που κραταω ομως ειναι οτι απο οτι λες, εαν κανω bridged mode το adsl router, θα πρεπει να δωσω στην θυρα οπου θα συνδεετε στο firewall (με το adsl router) την ΙΡ που θα εχει δωσει ο provider ? η μ@λ@κι@ ειναι οτι δεν το εχω κοντα μου το firewall (μεχρι να ερθει η ωρα της εγκαταστασης του) και ετσι πολλα απο αυτα θα πρεπει να τα φανταζομαι.
Rabican Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 εαν πρεπει να το κανεις χερατα, δεν ειναι προβλημα σε περιπτωση που δεν εχεις static ip;
geioannou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 τωρα που το λες !!!!! και βεβαια δεν εχω static ip, οποτε τι ip μπαινει σε αυτη την περιπτωση ? εκτος εαν το firewall περνει απο μονο του την public ip που περνει με την σειρα του (απο τον provider) το adsl router.
Rabican Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 δεν εχω στησει ποτε router σε bridge mode.. οτι και να σου πω ειναι ψεματα. ας σου πει καλυτερα το ατομο που προφανως το εχει δουλεψει το concept. παντως, με λιγο ψαξιμο που εκανα, οταν ειναι σε bridge mode ο router, αν καταλαβα καλα, το μονο που κανει ειναι να δινει το atm interface του (atm ειναι το adsl), και το ppp το διαχειριζεται το firewall (ουσιαστικα το φυσικο interface ειναι στον router, το λογικο (dialer interface) ειναι στο firewall). σαν να γινεται ο router ενα interface του firewall....και παλι διατηρω καποιες επιφυλαξεις γιατι δεν το εχω δουλεψει ποτε ετσι. αν παντως γινεται οπως το περιεγραψα επανω, τοτε δεν εχεις κανενα προβλημα με το να βαζεις χερατα καποια ΙΡ. το wan interface του router Θα συγχρονιζει στη γραμμη και η ΙΡ διευθυνση απο τον provider θα μπαινει κατευθειαν απο μονη της πανω στο firewall (στο outside interface που λεγαμε μερικα post πιο πριν). ισως σε μπερδευει λιγο ετσι οπως στο περιγραφω, αλλα να σου πω την αληθεια κι εγω δεν το εχω 100% ξεκαθαρο στο μυαλο μου για να στο εξηγησω σωστα!
geioannou Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 μια χαρα το περιεγραψες, το καταλαβα. το μονο που ελπιζω ειναι να λειτουργει και ετσι. την εγκατασταση θα την κανω απο εβδομαδα μιας και μειναμε λιγο πισω...θα προσπαθησω να παρω το firewall στο σπιτι να του ριξω μια ματια και απο εκει και περα οτι ρωταω να εχει μεγαλυτερη βαση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα