Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ήξερα που να το βάλω το θέμα.ADSL δεν είναι...Internet δεν είναι σκέτο γιατί είναι σύνδεση internet άρα είπα να το βάλω εδώ.Αν κάποιος διαχειριστής νομίζει νομίζει ότι έκανα λάθος ας το μετακινήσει.

Σαν κάτοικος εξωτερικού γύρισα και γω για γιορτές στην πατρίδα μου...και τι βλέπω γυρνώντας?Κατάστημα πώλησης υπηρεσιών FTTH!!Στην αρχή λέω δεν είδα καλά...λέω θα εννοούν οπτικές μέχρι το ΚΑΦΑΟ και όχι μέχρι το σπίτι.Μπήκα ρώτησα και προσφέρουν συμμετρικές 15/15 25/25 50/50 100/100.Η τιμή είναι στα 65 περίπου ευρώ για την 50/50.

Μου είπαν ότι τώρα για αρχή κάνουν μόνο επαγγελματικές αλλά μέχρι το καλοκαίρι θα κάνουν και οικιακές πωλήσεις.Για δες την πατρίδα λέω πως ανέβηκε...εδώ δεν έχουμε στην Βαρκελώνη και έχουν τα Σέρρας μας.Αυτό ήθελα να αναφέρω και να ρωτήσω αν υπάρχουν και άλλες επαρχιακές πόλεις που να έχουν κάνει το μεγάλο άλμα.

Δημοσ.

Αλήθεια.Καλό είναι αυτό.Να ξέρεις όμως πως υπάρχει μια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα έργα.

Καταρχάς σκάβουν για 2 ημέρες.Μετά κάθονται έναν μήνα.Θυμούνται πως έχουν αφήσει ένα ρημάδι έργο στην μέση και έρχονται να το συνεχίσουν. Ξαφνικά όμως θυμάται η ΔΕΗ πως πρέπει να αλλάξουν τα καλώδια ή κάποιος γείτονας αποφάσισε να βάλει φυσικό αέριο και πρέπει αναγκαστηκά να περιμένουν 20-30 εργάσιμες μέχρι να τα φτιάξουν.Στην συνέχεια έρχονται οι διακοπές του Πάσχα οπότε πρέπει να πάρουν άδεια τουλάχιστον 20 μέρες για την σκληρή εργασία που έκαναν τόσο καιρό.Στην συνέχεια ακολουθούν λίγες μέρες που βάζουν τίποτα σωλήνες, τινάζουν λίγο το χώμα και περιμένουν ποοοτε θα έρθουν οι οπτικές απο την ανταρκτική με παγοθραυστικο το οποίο συμπτωματικά έχει κολλήσει στον πάγο για καμιά 10αρια μέρες.Όταν τελικά έρθουν θα πιάσει βροχή και δεν θα μπορούν να κλείσουν τα πεζοδρόμια.Τελικά σιγά σιγά έρχεται καλοκαίρι οπότε έρχονται οι ΜΕΓΑΛΕΣ άδειες.Περνάει και αυτό και έρχεται φθηνόπωρο.Αρχίζουν ξανά μανά βροχές και καααποια στιγμή που σταματάν τελικά τελειώνουν τα έργα.Και απο την τόση μαζεμένη γκαντεμιά μπορεί τελικά να έρθει και το τέλος του κόσμου το Δεκέμβρη και να μην προλάβετε να τις ευχαριστηθειτε.

Μιλάμε για σουρεαλ καταστάσεις.

Δημοσ.

Αυτο που ξέρω ειναι οτι μεγάλες συνδέσεις και ταχύτητες ακομα για 50/50 και 100/100 δίνονται απο τους providers για εταιρίες μέσω μισθωμένων γραμμών κτλπ αλλα ειναι πανάκριβες, ασε που πρέπει να γίνει ειδική εγκατάσταση και σου φέρουν την γραμμή αν εκει που εισαι δεν υπάρχουν υποδομές και παλι αν το κάνουν αυτό.

Τώρα αυτο που λές για 65 euro τον μήνα πρώτη φορά το ακουω, εχει αρχίσει η cyta στην αθήνα να δίνει σε μερικές περιοχές vdsl οπου υποστηρίζεται αλλα προφανώς εσυ λες για κάτι αλλο :unsure:

Δημοσ.

Σε αντίστοιχο θέμα στο adslgr διάβασα οτι όντως υπάρχει έτοιμη εγκατάσταση FTTH στις Σέρρες και οτι σε λίγο καιρό θα δίνεται πρόσβαση των αναφερόμενων ταχυτήτων στους ενδιαφερόμενους.

Εννοείται οτι δεν έχει καμία σχεση με το Vdsl της Cyta.

Δημοσ.

Πολύ θετικό αν όντως ισχύει αλλα δεν ξέρω μου φαίνεται πολύ καλό για να ειναι αληθινό και με τέτοια τιμή που αναφέρθηκε παραπάνω

Δημοσ.

Και όμως παιδιά το ίδιο έλεγα και γω...αν και είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο το project.χρησιμοποιούν νομίζω το δίκτυο οπτικών του δήμου και έχουν κάνει κάποιες επεκτάσεις.Οι τιμή είναι στάνταρ τόσο.Είναι fibernet hellas η εταιρία. το site/dns/mx τους είναι πάνω στη globalcomnet Βουλγαρίας.

Ο Δήμος Σερρών έχει ήδη ένα ανεπτυγμένο δίκτυο οπτικών ινών και όταν περνούσε το δίκτυο θερμού νερού (τηλεθέρμανση) στον δήμο προέβλεψε να τοποθετήσει και υποδομές για οπτικές ίνες. Έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο του 2011 η μίσθωση του δικτύου υποδομών στην FIBERNET HELLAS.

Πήγα και ξαναρώτησα στο κατάστημα που έχουν σε κεντρικότατο σημείο της πόλης.

15 upload / 15 download 23 euro

25 upload / 25 download 34 euro

50 upload / 50 download 70 euro ( προσφορα σε νεους συνδρομητες 3 πρωτοι μηνες μιση τιμη)

Το 100/100 δεν το προσφέρουν ακόμα.

Δημοσ.

Το έψαξα λιγάκι και πραγματικά υσχύει εδώ και το group που έχουν στο facebook το site τους ειναι υπο κατασκευή ακόμα.

Δεν ξέρω αλλα ολα φαίνονται τοσο άψογα και ωραία , ταχύτητες τιμές μήπως μας διαφεύγει κατι ? :unsure: :unsure: πρώτη φορά εδώ το διαβάσω δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί γενίκα καπου εδώ μεσα η αλλου το συγκεκριμένο project.

Δημοσ.

να δω τι bandwidth με το εξωτερικο θα εχουν για να υποστηριξουν τετοιες ταχυτητες με τετοιες τιμες.κατι σε Intraconnect μου θυμισε.ελπιζω να πανε ολα καλα.

• 6 χρόνια αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε backpacker σου έστειλα και πμ αλλα δεν μου απάντησες οπότε γράφω εδώ. Όταν λες τα αποτελέσματα είναι τρομερά τι ακριβώς εννοεις; Γιατί εγώ έχω την χειρότερη γνώμη προς το παρόν. Ελπίζω να αλλάξει...

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 25/11/2018 στις 1:06 ΠΜ, geornirv είπε

Φίλε backpacker σου έστειλα και πμ αλλα δεν μου απάντησες οπότε γράφω εδώ. Όταν λες τα αποτελέσματα είναι τρομερά τι ακριβώς εννοεις; Γιατί εγώ έχω την χειρότερη γνώμη προς το παρόν. Ελπίζω να αλλάξει...

Μοιράσου αν θές μαζί μας την εμπειρία σου με την εταιρεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...