micos000 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Για καποιο λογο δε μου δουλευε οταν το δοκιμαζα. Τωρα το ξαναδοκιμασα και δουλευει Αν είχε κενά στο όνομα και δεν έβαλες τα "" στο όνομα αρχείου είναι λογικό να μην βρίσκει το αρχείο.
amorealex Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Παλιό θέμα, αλλά σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω. Θέλω να φτιάξω ένα .bat αρχείο που να ανοίγει 3-4 .exe (το ένα μετά το άλλο). Γράφω λοιπόν: @echo off cd /D E:\Program Files (x86)\HiFi\ASNext_FSX\ start ASNext.exe cd /D C:\Program Files (x86)\NaturalPoint\TrackIR5\ start TrackIR5.exe cd /D E:\Program Files (x86)\VAC Aviation\VACARS\ start VACARS.exe cd /D E:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes\mjc8q400\cpan\ start mjc84cpan.exe exit και λειτουργεί μια χαρά. Τι γίνεται στην περίπτωση που το όνομα του .exe περιέχει κενά? (αν πχ το 1ο .exe ήταν AS Next.exe). Δοκίμασα να βάλω "quotes", αλλά δεν.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 @echo off cd /D "E:\Program Files (x86)\HiFi\ASNext_FSX\ start ASNext.exe" cd /D "C:\Program Files (x86)\NaturalPoint\TrackIR5\ start TrackIR5.exe" cd /D "E:\Program Files (x86)\VAC Aviation\VACARS\ start VACARS.exe" cd /D "E:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\SimObjects\Airplanes\mjc8q400\cpan\ start mjc84cpan.exe" exit
micos000 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το... cd /D "E:\Program Files (x86)\HiFi\ASNext_FSX\ start ASNext.exe" είναι λάθος γιατί πρέπει να κλείσεις τα εισαγωγικά στο τέλος του cd και να ανοίξεις νέα πριν το όνομα του αρχείου. Δηλαδή... cd /D "E:\Program Files (x86)\HiFi\ASNext_FSX\" start "A S Next.exe" Στο παρακάτω... start "" "exe με κενα.exe" τα "" είναι περιττά μετά το start καθώς χρησιμοποιούνται μόνο για να δώσουν τίτλο στο command prompt που θα ανοίξει για την εκτέλεση του exe. Επίσης θα μπορούσες να παραλείψεις την cd καθώς η start μπορεί να σε μεταφέρει στον φάκελο που θέλεις με την παράμετρο /d π.χ. start /D "E:\Program Files (x86)\HiFi\ASNext_FSX\" "A S Next.exe" Το παραπάνω δε δουλεύει με τα εισαγωγικά στο εκτελέσιμο,,, Τέλος, αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις μια μικρή καθυστέρηση ανάμεσα στις εκτελέσεις με την ping για να δώσει χρόνο στο κάθε εκτελέσιμο να φορτώσει χωρίς να ταλαιπωρείται το σύστημα π.χ. ping -n 5 127.0.0.1 >nul Ο αριθμός μετά το -n δηλώνει πόσες φορές θα πινγκάρει το σύστημα. Το 127.0.0.1 είναι το localhost (στην ουσία ο ίδιος ο υπολογιστής) και είναι χοντρικά ένα δευτερόλεπτο ανά Ping και το >nul στο τέλος είναι για να μην εμφανίζονται οι πληροφορίες του ping στην κονσόλα, Στο παραπάνω θα πάρεις μια καθυστέρηση περίπου 5 δευτερόλεπτα. Μπορείς βέβαια να βάλεις και μια pause ανάμεσα στα exe για να προτρέπει τον χρήστη να πατάει ένα πλήκτρο αλλά νομίζω η ping είναι καλύτερη. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2016 από micos000
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 @micos000 Πες μου αντρικια , τι σε ωθησε να σχολιασεις ενα θεμα το οποιο λυθηκε , και μαλιστα να ακυρωσεις την απαντηση μου η οποια δουλευει? Σε παρατησε η γκομενα?Δεν σου πηρε xbox ο αη βασιλης? Η προταση/λυση που εδωσα την εδωσα αφου την δοκιμασα.Ειδα οτι δουλευει , την προτεινα , ειδε οτι δουλευει , end of story. Ολα τα αλλα που λες περαν απο μπουρδες ειναι και περιττα.Αποτυχημενη επιδειξη γνωσεων. Φτιαξε εναν φακελο , βαλε μεσα ενα εκτελεσιμο με κενο στο ονομα. Φτιαξε (καπου αλλου , δεν εχει τοσο σημασια που) ενα bat αρχειο με τα εξης περιεχομενα @echo off start /D "\path\to\exe" "exe-me-kena.exe" Αυτο δεν προτεινες στην ουσια? Τρεχτο και υποθετω οτι ολοι ειμαστε σε windows 10 , δεν ξερω τι θα συμβει σε windows 95/98/xp/vista . Αλλα σε 10αρια δεν προκειται να εκτελεστει το .exe με τιποτα. Γιατι μολις το δοκιμασα ισα με 10 φορες..και το μονο που κανει ειναι να ανοιξει νεο τερματικο και να σε βαλει στο path. Τιποτα παραπανω. Για αυτο πριν ερθεις για επιδειξη γνωσεων , φαε 5 λεπτα να δοκιμασεις αυτο που προτεινεις.
micos000 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Κι εσύ γιατί πειράχτηκες; Σου πήραμε τον μισθό ή έχεις την αποκλειστικότητα και δεν το καταλάβαμε; Και οι εξυπνάδες περί επίδειξης γνώσεων, xbox και γκομενών να λείπουν. Αυτά μπορεί να απασχολούν εσένα, όχι όμως εμένα. Συμπλήρωσα μερικές ιδέες που μπορεί να βελτιώσουν τον κώδικα κυρίως για το ping και το ότι τα εισαγωγικά στο start δεν χρειάζονται και αυτό το τελευταίο μάλλον σε πείραξε ίσως γιατί παραποιήσαμε την τέλεια απάντηση σου (copy-paste φαντάζομαι από stackoverflow ή superuser, εκεί το προτείνουν με ¨¨ μετά την start). Οι εντολές δουλεύουν σε όλα τα windows. Αυτό που δε σου δούλεψε το δοκίμασα και μου δούλεψε. Το λάθος μου ήταν ότι το δοκίμασα χωρίς τα εισαγωγικά στο εκτελέσιμο και μου δούλεψε κανονικά. Κάποιο πρόβλημα πρέπει να βγαίνει όταν και το εκτελέσιμο έχει κενά οπότε μετά από την σωστή παρατήρηση σου διέγραψα το συγκεκριμένο σημείο. Εμένα δε με πειράζει να με διορθώνουν και να με συμπληρώνουν. Εσένα αν σε πειράζει να απαντάς με pm για να μην τα βλέπουμε οι υπόλοιποι.
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) @micos000 Αρχικα ποτε δεν ειπα οτι ηταν εμπνευση μου η λυση/προταση που εδωσα.Πριν την δωσω ομως την τσεκαρα.Μπηκα στον κοπο. Εσυ ομως δεν μπηκες.Και οτι λες οτι "Αυτο που δεν σου δουλεψε το δοκιμασα και μου δουλεψε" πολυ θα ηθελα να το δω..κανε ενα βιντεακι και ανεβασε το να το δουμε. Το οι εντολες δουλευουν σε ολα τα windows ειναι πολυ γενικο και αοριστο...Το ολο θεμα ξεκινησε επειδη με εισαγωγικα δεν δουλευε..ουτε σε μενα ουτε στον φιλο... Ερχεσαι να ακυρωσεις την προταση μου (που την βρηκα στο γοογλε) και δουλευει αποδεδειγμενα..με κατι που προτεινεις που δεν δουλευει αποδεδειγμενα και μπορω να σου τραβηξω βιντεακι που να στο αποδεικνυει. Και ερχεσαι τι ?να μας μαθεις πως δουλευει το ping?Τα εισαγωγικα?Απευθυνεσαι σε ανιδεους πιστευεις? Παλευεις για τα post counts?Εχεις 13k , χαλαρωσε..ασε κανα θεμα αναπαντητο...δεν χαθηκε ο κοσμος. EDIT : Σου ετοιμαζω και βιντεακι να σου δειξω οτι η "λυση" σου δεν δουλευει..παρα τα οσα ισχυριζεσαι...stay tuned. EDIT2: Αντε και με τις υγειες σου. https://www.dropbox.com/s/jyqw6f0lwhdkxlr/batfiles.mp4?dl=0 Δεν μου κοψε να χαμηλωσω αναλυση ... αν δεν βαριεσαι να κατεβαζεις 100mb για να επιμορφωθεις...δες το. Απο ο,τι φαινεται η μονη λυση που δουλευει ειναι αυτο που προτεινα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2016 από mphxths
micos000 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Αν βάλεις start /d "path me kena" file.exe δουλευει... Δε δουλεύει όπως είπα με κενά στο εκτελέσιμο και το διόρθωσα. Το post count δεν το ανέφερα πουθενά ούτε και το χρησιμοποιώ σαν απόδειξη για τίποτα και δεν μπορώ να το κάνω απόκρυψη. Εσένα μου φαίνεται όμως ότι σου κάθετε κάπως. Δικό σου πρόβλημα... Άντε για χάρη σου θα κάνω νέο account κάθε χρόνο για να μη νοιώθεις μειονεκτικά. Και δεν ακύρωσα καμία πρόταση, επεσήμανα ότι τα εισαγωγικά δε χρειάζονται. μου φαίνεται όμως ότι δεν το κατάλαβες. Πάλι δικό σου πρόβλημα. Άσε το θέμα του βίντεο. Κάθισες και ανέβασες βίντεο 100ΜΒ για να δείξεις κάτι που ήδη είπαμε ότι δεν δουλεύει. Για να αποδείξεις τι δηλαδή; Το είπαμε και συμφώνησα μαζί σου. Επειδή όμως τραβάει άσχημα αυτό το θέμα, αν θέλεις να το συνεχίσεις κάντο με τον εαυτό σου. Άντε και καλή χώνεψη.
mphxths Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Το βιντεο δειχνει οτι μονο αυτο που προτεινα εγω δουλευει. Και δεν το λεω για να παρω ευσημα...το λεω σαν γεγονος. Οι αλλες δυο περιπτωσεις , μια εκ των οποιων ειναι η δικη σου , δεν δουλευει. Κατσε να στο κανω πιο λιανα γιατι εχεις θεμα κατανοησης. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δες το βιντεο οπου τεσταρω και τις 3 περιπτωσεις...και θα δεις οτι τα ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.Εκεινα τα διπλα που προτεινα. Σταματα λοιπον να λες ανακριβειες , δεν βοηθας κανεναν , ειδικα οταν το θεμα εχει λυθει.Η συμβολη σου δεν χρειαζοταν. Οπως ειπα μονο για επιδειξη γνωσεων δικαιολογειται κατι τετοιο που εκανες.ή post count. Αν παρολα αυτα , και παρολο το βιντεο που δειχνει ξεκαθαρα τι δουλευει και τι οχι , επιμενεις οτι η λυση μου δεν δουλευει ή οτι τα εισαγωγικα ειναι περιττα ή οτι δουλευει και η δικη σου , κανε ενα βιντεακι (μικροτερου μεγεθους , ειπαμε εμενα δεν μου κοψε..εσενα θα σου κοψει) και αποδειξε το. Και επειδη ξερεις οτι ειπες παπατζες πεταξες και ενα "Επειδη τραβαει ασχημα το θεμα..." για να αποφυγεις την οποια επιχειρηματολογια νομιζες οτι ειχες. Μεχρι τοτε οπως λεμε και στο χωριο μου ... not impressed. Mαζεψες μερικα ποστς ακομα...καλα πας..συμβολη μηδεν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα