ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Τωρα ειμαι σε φαση για αλλαγη λαδιών 10.000 km , συνηθως αλλαζονταν καθε 15.000 km. Δεν το εχω ψαξει πολυ παντως.Η μια επιλογή ειναι http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=764&category_id=118&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el Αν και εδω σε βενζιναδικο που τα βαζαμε με προσφορα πηγαινε 60 ευρώ. Νομιζω πως ειναι τα ιδια!(εκτος αν βγαζει και αλλο ειδος η ELF) (Υπαρχει δυνατοτητα αλλαγης εδώ) Σκεφτομαι μηπως ειναι καλη επιλογή και αυτά http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=194&category_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el Αλλη επιλογη υπάρχει καλη; Το αυτοκινητο θελει 5-5,5 λιτρα renault 1,4 κυβικα του 2000 με 200.000 km και απο οτι φενεται δε καιει λαδι
_BASSstarlet_ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Σιγά μη δώσεις και 31 ευρά για λάδι! Υπολόγιζε +5 τουλάχιστον για την αλλαγή. edit +φίλτρο λαδιού κανά 10αρικο ; Σε τόσο παλιό κινητήρα δεν αξίζει να πας σε συνθετικά.
*Kezar* Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 δοκιμασε τα λαδια ENEOS ιαπωνικα...απο τα καλυτερα και οχι ακριβα.
Alxnks Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 τι βαζεις; 10-40 η 15-40; αν βαζεις 15-40, δοκιμασε του lidl...τα εχει παλι προσφορα 11 και κατι ψιλα ευρω το 5λιτρο (κανονικη τιμη καπου στα 15). απο προδιαγραφες καλυπτει οτι ολα τα λαδια (καρατσεκαρισμενο). βγαζει και 10-40 αλλα οχι συνεχεια, μια στο τοσο. πολυ καλο και φθηνο 10-40 ειναι και το GΜ (General Motors), το βρισκω κατω απο 20 ευρω το 5λιτρο (παλι τις ιδιες προδιαγραφες καλυπτει).
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Το 5λιτρο από το lidl το έχω βάλει σε δύο αυτοκίνητα. Αφού το έχει και στα 11 θα πάω το πρωί να πάρω.
Alxnks Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Το 5λιτρο από το lidl το έχω βάλει σε δύο αυτοκίνητα. Αφού το έχει και στα 11 θα πάω το πρωί να πάρω. μην σε παρω στο λαιμο μου οτι ειναι αυριο! το ειδα σε φυλλαδιο που ειδα σπιτι μου. αλλα τωρα δεν ειμαι σπιτι μου. να το δω μεχρι το πρωι και να σου πω! συνηθως ομως αυτη κραταει μια μερα η μεχρι εξαντλησεως των αποθεματων (απο τα οποια βεβαια εχουν αφθονα, αλλα στην τιμη προσφορας βγαζουν λιγα ). εχουμε βαλει κι εμεις σε αυτοκινητα μας και ειναι αψογα. το 10-40 που βαζω στο δικο μου δεν το ειχα πετυχει οταν το ειχα χρειαστει, οποτε ειχα βαλει το GM. αλλα οταν εφεραν 10-40 (μου ειχαν πει οτι δεν εχει ζητησει ο κωδικος γι αυτο το φερνουν αραια και που..αν λεει εχει ζητηση θα το φερνουν κι αυτα σταθερα) τσιμπησα ενα 5λιτρο. χωρια οτι ειναι ολοιδια με το GM, ακομα και το δοχειο, οι προδιαγραφες που καλυπτουν ειναι επισης ολοιδιες. ειδικα στο δικο μου που αλλαζω ανα 7500 χλμ, ειναι οτι πρεπει!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Στο site δεν έχει τίποτα για λάδια.
Alxnks Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 ποτε δεν εχει. τετοιες extra προσφορες μονο στην τβ τις παιζουν και σε φυλλαδιο λογικα πρεπει να ειναι την πεμπτη (και για μια μερα μονο) που εχουν κι αλλα προιοντα αυτοκινητου. κατα τα αλλα θα σου πω το πρωι αφου δω το φυλλαδιο που ειναι σπιτι, το ειδα ομως, δεν ειμαι τρελος!
Tomahawk Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Εγώ δε θα έβαζα ποτέ το λάδι του Lidl. Όχι δεν είμαι κομπλεξικός, αλλά εφόσον αφορά τη συντήρηση του μέσου μετακίνησης μου, ειδικά όταν μιλάμε για αλλαγή κάθε 10-15k χλμ δε θα το "διακινδύνευα". Γλυτώνεις 20Ε το 5-6μηνο (ακόμη και 2μηνο να είναι) που για μένα δεν αξίζει το "ρίσκο". Φιλικά
Alxnks Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Το θέμα ειναι ότι δεν έχει κανένα ρίσκο Επίσης...μήπως και το GM θεωρείται ρίσκο;
*Kezar* Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δεν μπορω να σας καταλαβω ρε παιδια.οατε και βαζεται φτηνιαρικα λαδια στης μηχανες σας για να γλυτωσετε τι? 40 ευρω τον χρονο? Σε σντικειμενο που κανει 2000 ευρω? Και.αμα παθει ζημια 500 ευρω λεμε τωρα τι κανετε? Πανε τα 40 ευρω συν αλλα 460 αν κανετε σε αυτο οικονομια μην αγοραζετε καθολου καδια βαλτε ελαιολαδο..
Alxnks Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Αν το πράγμα Α έχει τεσταριστει και πιστοποιηθεί (και οι πιστοποιησεις στα λάδια αυτοκίνητου εν προκειμένω δεν δίνονται κι εύκολα) ότι καλύπτει ακριβώς τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και standards με το πράγμα Β και το πράγμα Α έχει τη μίση τιμή από το Β, όποιος θέλει μας εξηγεί γιατί να μην προτιμούμε το Α. Και στην προκείμενη περίπτωση με επιστημονικό στοιχεία έτσι; όχι αερολογίες και ψυχολογικά! γιατί η μηχανή δεν έχει ψυχολογικά θέματα, αν αυτο που θα της βάλεις την καλύπτουν οι τεχνικές του προδιαγραφες, ειναι οκ και θα δουλέψει με χαρά με αυτό. Δεν ειναι σαν τους ανθρώπους που θέλουν ντε και καλά να έχει ένα διάσημο σηματακι αυτο που φοράνε/κρατάνε/μυρίζουν/κοιτάνε/κτλ! Κι ακόμα περιμένω ποιος θα μου πει ότι το λάδι του κολοσσού GM (General Motors) ειναι επίσης φτηνιαρικο. Εκτός αν επειδή στην αντιπροσωπεία το χρεώνουν σαν υγρό χρυσό, αν το πάρεις απέξω (την ίδια ακριβώς συσκευασία) στην πραγματική τιμή του, το κάνει φτηνιαρικο. Τι να πω...βίτσια ειναι αυτα. Άλλα δεν γουσταρουμε όλοι να πληρώνουμε φύκια για μεταξωτές κορδελες. Αποστολή από το HTC Desire με τη χρήση Insomnia
haris_216 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 καθώς παντα έκανα αρκετές δουλειές στο αυτοκίνητο μόνος μου (αρκετά παραπάνω από αλλαγή λαδιών), πάντα έπαιρνα τα ανταλλακτικά της αντιπροσωπείας. κάποια στιγμή όμως ανακάλυψα ότι τα τακάκια των φρένων για παράδειγμα, ενώ ήταν στο κουτάκι με τη φίρμα της εταιρίας του αυτοκινήτου, στην πράξη ήταν της Ferodo. και βέβαια πηγαίνοντας να αγοράσω απευθείας από τη Ferodo (με τη φίρμα, το κουτί, κλπ) είδα ότι ήταν σημαντικά φθηνότερα. το ίδιο ακριβώς πράγμα. όχι κάτι παρόμοιο, ή παρεμφερές. το ίδιο προϊόν. το ίδιο είδα ότι γινόταν και με τις δισκόπλακες, τα φίλτρα λαδιού, κλπ. είναι λογικό βέβαια αφού καμιά αυτοκινητοβιομηχανία δεν τα φτιάχνει αυτά αλλά τα "αναθέτει" σε ειδικευμένες μικρότερες εταιρίες. εννοείται πως δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα και να πούμε ότι όλα είναι ίδια. θέλει ψάξιμο. γιατί όπως υπάρχουν προϊόντα που είναι ίδια με διαφορετικά "ταμπελάκια" υπάρχουν και άλλα το οποία "παριστάνουν" ότι είναι ίδια ενώ "απέχουν παρασάγγας" σε ποιότητα και προδιαγραφές.
*Kezar* Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 καταρχας δεν μιλησε κανεις για αντιπροσωπειες.. εχω πολλααααααα χρονια να πατησω σε αντιπροσωπεια.. και ουτε προκειται και τα λαδια και τα τακακια και οτι μπορω μονος μου τα αλλαζω παιρνω οτι θελω εγω.. αλλα σε ρωτω τωρα..ποιος σου πιστοποιει οτι σε βαθος χρονου αυτο το λαδι που βαζεις τωρα θα κανει καλο στον κινητηρα σου παρα κακο?στο εγγυαται κανεις?το χρησιμοποιει κανεις πανω απο 7 χρονια αυτο το λαδι? το εχεις παρει να πας σε χημειο να στο εξετασουνε? στο λεω γιατι ως τωρα επαιρνα διαφορα λαδια και τα εχω δωσει στην κοπελα μου στο χημειο με εναν χημικο να τα τσεκαρουνε..αν βρω συντομα τα αποτελεσματα θα τα ποσταρω για να δειτε.. η Χ μαρκα ειχε ορυκτελαιο Α κατηγοριας να το πω και χυμα και η Ψ μαρκα ειχε ορυκτελαιο Γ κατηγοριας.. μετα απο ανοιγμα κινητηρα για να δουμε μεσα τι παιζει στο ενα λαδι ητανε ποιο μαυρα τα πιστονια και στο αλλο ηταν σαν καινουργια σχεδον..(με την χρηση που επρεπε να εχει γινει). και τα λαδια που εβαζα πιστεψε με δεν ητανε απο την εταιρια ουτε το σουπερ μαρκετ τα φτηνιαρικα. η τελευταια συγκριση μου ηταν τα MOBIl 20w50 που βαζω και τα eneos 20w50.. τα mobil χρησιμοποιουσανε κατωτερης ποιοτητας λιπαντικο..(θα μου πεις πολυ ψυρας εισαι ρε φιλε..)(ναι αλλα το αμαξι ειναι 12 χρονον και ειναι σαν καινουργιο.) διαφορα τιμης? 3 ευρω..
Alxnks Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Πιστεύω ότι η GM υπάρχει πιο πολλά χρόνια από όσα ζω εγώ η εσυ, πόσο μάλλον τα αυτοκίνητα μας. Άρα τι λες, ειναι δοκιμασμένο το λάδι, που χρησιμοποιούν στις αντιπροσωπείες τους σε εκατομύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, τους η όχι; Αποστολή από το HTC Desire με τη χρήση Insomnia Στο site δεν έχει τίποτα για λάδια. Μόνο για σάββατο 28/01 λέει το φυλλάδιο Αποστολή από το HTC Desire με τη χρήση Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα