Προς το περιεχόμενο

3D TV LG LW5400 ,τι 3d παιζει?

archi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα,αγορασα την 3d και εχω το εξης προβλημα,κατευασα ταινιες αλλα ειδα οτι οι πιο πολλες ειναι η SBS(δλδ η εικονα διπλη)η 3d tv μου δεν μετατρεπη αυτα τα 3d,ξερει καποιος τι 3d πρεπει να κατευασω η' θελει καποια μετατροπη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπερα,αγορασα την 3d και εχω το εξης προβλημα,κατευασα ταινιες αλλα ειδα οτι οι πιο πολλες ειναι η SBS(δλδ η εικονα διπλη)η 3d tv μου δεν μετατρεπη αυτα τα 3d,ξερει καποιος τι 3d πρεπει να κατευασω η' θελει καποια μετατροπη?

Πως δοκίμασες να τα παίξεις? Σύνδεσες το PC με την TV?

οχι,παιζει αυτοματα side by side,η μονη επιλογη που βλεπω ειναι να παιξει οριζοντια.

κανονικα δεν θα επρεπε να βλεπω "θολα" την ταινια αντι για οριζοντια η' καθετα?

φιλε μου και εγω ακριβως την ιδια αγορασα και ηρθε σπιτι προχθες την παρασκευη!!!ειναι πολυ καλη η τηλεοραση!!πηρα και εγω μια ταινια να δοκιμασω να δω πως ειναι το 3D αλλα δεν τα καταφερα να την δω οπως επρεπε...δεν ειχα ξαναασχοληθει με 3D!ο naruto με βοηθησε και εμενα να καταλαβω καποια πραγματα!!!αποτι μου ειπε για να δεις μια ταινια 3D SBS πρεπει να βαλεις την επιλογη στο μενου 3D που εχει τις 2 κατακορυφες εικονες!!βαιβαια δεν το δοκιμασα ακομα αλλα αποτι καταλαβα αυτο πρεπει να κανεις!!περισσοτερο θα σε βοηθησει και ο naruto που το κατεχει καλυτερα!!! :mrgreen:

Archi όταν βάλεις την ταινία να παίξει θα βλέπεις 2 κατακόρυφες εικόνες. Αυτό ειναι το λεγόμενο side by side. Έτσι όπως ειναι αν βάλεις τα γυαλιά θα ειναι σαν να φορας γυαλιά ήλιου. Πρέπει μέσω του τηλεκοντρόλ να ενεργοποιήσεις την λειτουργία 3d. αυτό θα το κανείς πατώντας το 3d κουμπί και επιλέγοντας το mode side by side. Αυτό ειναι με τις 2 κατακόρυφες εικόνες. Αφου το πατήσεις βάζεις τα γυαλάκια σου και βλέπεις την ταινία σου σε 3d. Αμα τα βγάλεις θα δεις αυτό το θολωμα που έλεγες. Ελπίζω να βοήθησα!

για πες φιλε εντυπωσεις απο την tv.

γενικα η συγκεκριμενη κυκλοφορει σε προσφορα τελευταια,και τη σκεφτομαι για το σαλονι σε 47αρα (950 ευρω) ή 42αρα(600 ευρω και δινουν και γυαλια δωρο,αληθεια ποσο εχει ενα ζευγαρι να αγορασεις??) ειναι καλο value for money? αν οχι εναλλακτικες καλυτερες σε αυτα τα λεφτα?

το 3d οταν τελικα καταφερες να δεις φιλε εσυ,αξιζε?

γενικα η συγκεκριμενη κυκλοφορει σε προσφορα τελευταια,και τη σκεφτομαι για το σαλονι σε 47αρα (950 ευρω) ή 42αρα(600 ευρω και δινουν και γυαλια δωρο,αληθεια ποσο εχει ενα ζευγαρι να αγορασεις??) ειναι καλο value for money? αν οχι εναλλακτικες καλυτερες σε αυτα τα λεφτα?

Τα γυαλιά της LG έχουν 10 ευρώ και λογικά μπορείς να βρεις και φθηνότερα. Πάντως ακόμα και τα γυαλιά του κινηματογράφου κάνουν για την TV.

εγω φιλε μου που εχω την ιδια σου λεω οτι δεν θα χρειαστεις να παρεις γυαλια...αν προλαβεις την προσφορα σου δινουνε δωρο 5 γυαλια για το 3D εμενα μολις μου την εφεραν σπιτι και την ανοιξα μου ειχανε 7 ζευγαρια γυαλια! :wacko:

οκ αρα τα γυαλια δεν ειναι κριτηριο,αφου ειναι φτηνα. ουτε κακα λογια για την τηλεοραση διαβαζω γενικα.

οποτε συμπερασματικα αυτο που μενει.. ειναι value for money? δηλαδη τα 950 για 47αρα τα αξιζει? (τα 600 για 42αρα νομιζω πως σιγουρα ναι,ειναι χαμηλη τιμη)

εγω την βρηκα σε πολυ καλη τιμη γιαυτα που προσφερει,600 με 7 γυαλακια.το 3d το βρηκα πολυ καλο!δεν την εχω πολλες μερες ,θελει λιγο ψαξιμο γιανα βαλεις της σωστες ρυθμισεις,σε 3d,ταινιες κ ps3 ειναι αψογη!το media player μου εχει παιζει οτι εχω βαλει εκτος απο dts ηχο.το truemotion θελει να το ρυθμιζεις σωστα γιατι αλλιως κανει λιγα νερα η εικονα.

• 2 μήνες μετά...

Καλησπέρα! Πήραμε και εμείς μιας τέτοια 3D τηλεόραση και είπα να δοκιμάσω να δω λίγο 3D! Δεν σκέφτηκα καν την ιδέα να ανοίξω το αρχείο από stickάκι (ωραία ιδέα) αλλά τι formats υποστηρίζει άραγε;

Η δική μου προσέγγιση(δεν δούλεψε, αλλά ακόμα ελπίζω πως υπάρχει λύση) ήταν να συνδέσω την το netbook μου μέσα από την κατακαημένη VGA θύρα του. Παρ'ότι μέσω VGA η τηλεόραση δεν σου δίνει τις "Side-by-side,top-bottom επιλογές" παρά μόνο το "2D to 3D" έχω την αίσθηση πως θα μπορούσε να δουλέψει. Ας με διορθώσει όποιος ξέρει κάτι διαφορετικό:

Όπως φαντάζομαι η επίστρωση που έχει η οθόνη πάνω της για να κάνει την πόλωση και να στείλει διαφορετική εικόνα σε κάθε μάτι δεν ενεργοποιείται κατά βούληση, οπότε ακόμα και σε 2D mode να είναι, αν εσύ κάνεις interleaving τις δυο εικόνες με τέτοιο τρόπο ώστε η εικόνα του αριστερού ματιού να είναι οι μονές γραμμές και του δεξιού ματιού οι ζυγές θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα! Φυσικά αυτό σκέφτομαι πως απαιτεί να επιλέξεις την native ανάλυση της οθόνης (1920Χ1080) και αν όχι αυτή, μια ανάλυση που στο ύψος τουλάχιστον είναι ακέραια πολλαπλάσια της native.

Αφού έβαλα τον Kmplayer 3.2 επέλεξα "Left,Right to Center" και "Row interleaved" και όντως δημιουργούταν ο 3D χώρος αν εξαιρέσεις πως στον οριζόντιο άξονα δεν έπεφτε η μια εικόνα πάνω στην άλλη και δημιουργούσε το ghosting(μια μετατώπιση 10-20px).

Αν μπορούσα να πειράξω και το offset των δύο αυτών εικόνων, θα είχα παραπάνω τύχη! Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι παρόμοιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...