Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εδώ και λίγα χρόνια ξεκίνησα να φτιάχνω το δικό μου CMS. Όχι τίποτα το ιδιαίτερο... Θα ήθελα όμως να μου πείτε την γνώμη σας για ότι έχω φτιάξει έως τώρα.

Το CMS είναι μόνο το back-end. Δεν περιλεμβάνει ακόμα το front-end κομμάτι.

iDeal CMS 7.0

http://www.idealcms.gr/admin/

User: [email protected]

Pass: 123456

Δημοσ.

Το backend του σε γενικές γραμμές είναι απλό και προσεγμένο. Αυτό που δεν πολυκατάλαβα όμως, είναι τον τύπο του άρθρου. πως μπορώ να εισάγω ένα άρθρο;

Επίσης, καλό θα ήταν να δούμε και το front end του αν το έχεις έτοιμο.

Δημοσ.

ο τύπος του άρθρου αφορά τα ορατα πεδία οταν κανεις μια καταχώρηση.

Ενα πληρες άρθρο περιλεμβανει τιτλο,περιγραφη,εικόνες κτλ...

Οταν ομως θες να κανεις ενα photo album δεν ειναι ολα τα πεδια απαραιτητα.. αρα γιατι να τα βλέπεις? Χρειαζεσε μόνο τιτλο και εικόνες. Δίνεις επίσης και required|trim κτλ....

Front-end δεν υπάρχει. Αν καποιος ξέρει το σχήμα της βάσης μπορεί να κάνει ότι ερώτημα θέλει. Είναι για πιο developer κατάσταση..

Οταν γίνει front-end λογικα θα μπορεί να το περναέι καποιος σε οτι template θελει.

Δημοσ.

Φίλε μου με τι το υλοποιείς το cms σου? Χρησιμοποιείς κάποιο framework ή απλή php? Μου φαίνεται εξ αρχής πολύ χρηστικό πάντως.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Χρησιμοποιώ το codeigniter. Τις 2 τελευταίες εκδόσεις (τώρα είμαι στην 7.0) τις είχα κανει με απλή php. Προς το παρόν το έχω χρησιμοποιήσει σε περίπου 20 site πελατών και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Λίγο την mobile έκδοση θέλω να δώ...

Γενικά το front-end δεν το έκανα... γιατί από την στιγμή που μόνο εγώ το χρησιμοποιώ δεν βρήκα τον λόγο να με περιορίσω σε ετοιμα ερωτήματα. Αν όμως βλέπετε ότι θα μπορούσε να έχει "πέραση" γιατι οχι... να κάνω και front-end.

Επιπλέον έχω κάνει και μηχανισμό αυτόματης εγκατάστασης + plugins. Ενα απλό Plugin Μπορεί να γίνει μέσα σε 30 λεπτά. πχ (rotator)

Δημοσ.

Έχεις σκοπό να το βγάλεις opensource για γενικότερη χρήση από τον κόσμο;

Ενδιαφέρον φαίνεται και πολύ θα ήθελα να το δώ.

Επίσης, πως εισάγεις άρθρό (όπως είπε και ο alex) ?

Δημοσ.

Προς το παρον δεν το βλέπω για opensource, το κρατάω σαν το βασικό CMS για τους πελάτες μου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ο κόσμος άλλο ένα CMS... τόσα έχει...

Σύντομη Περιγραφή:

*Κάθε άρθρο μπορεί να έχει (τίτλο,περιγραφή,κείμενο,εικόνες,βιντεο,αρχεία κτλ..)

*Καθε τύπος άρθρου είναι ο συνδιασμός των παραπάνω. Ποια δηλαδή θα φαίνονται. Σε ενα photogallery δεν τα χρειάζεσαι ολα παρα μόνο τιτλο και φωτογραφίες

*Καθε κατηγορία έχει συνδιαστεί με τύπους άρθρων (ή όλους τους τύπους)

*Σε κάθε κατηγορία (πανω) λέει "δημιουργία <ονομα τυπου>"

αυτά....

Παρακαλώ μην σβήνετε τους χρήστες και δεν μπορούν να μπούνε οι υπόλοιποι...

Παρακαλώ όχι κακόβουλες ενέργειες.... Μην με βάζετε να περιορίσω τα δικαιώματα....

Δημοσ.

Ξεκίνησα να γράφω κώδικα πριν 4 χρόνια.... ο κώδικας που έγραφα τότε με τώρα δεν έχει καμία σχέση... Τον βλέπω τώρα και γελάω.... Αν μου πεις φτιαξε το τώρα από την αρχή, θα το κάνω σε 1 μήνα. Ο κώδικας παλιά ήταν πχ 1000000 σειρές, τώρα είναι ούτε το 1/10

Είναι στην version 7.0 τώρα. Γενικά πάντως έχω προσέξει το κομμάτι της ασφάλειας, της ευκολης δημιουργίας plugin, πράγματα τα οποιά δεν μπορεί να τα καταλάβει κάποιος από το demo.

Γενικά, πηγή εμπνευσης είναι όλα τα αλλα CMS. Ο κώδικας όμως δικός μου...

Δυσκολία που πίστευα όταν το ξεκίνησα... 15... τώρα που το κατέχω το θέμα... 5

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πολύ καλό cms, δουλεύω και εγώ κάποιο δικό μου παράλληλα, το οποίο όμως χρησιμοποιεί xml-php για να γίνεται filebased ετοιμο στον πελάτη. Πολύ πακέτο όντως η ασφάλεια, ειδικά για τον εξυπνάκια πελατη που ψάχνει να βρει λάθη, μην του το χακάρουνε (ελεος).

Σημειωση, αν παω στους users βγαινει το μήνυμα:

DataTables warning: Requested unknown parameter '4' from the data source for row 0

Δημοσ.

thanks...

έχεις δίκαιο... επειδή στους χρήστες το συγκεκριμένο account που έχω δώσει δεν έχει καμία "ενέργεια" χτυπάει το script του paging.... Θα το διορθώσω... thanks...

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, πριν λίγες ώρες τελείωσα με την έκδοση v8.0

Θα εκτιμούσα αν είχα πάλι την άποψη σας. Για όσους έχετε δει και την παλαιότερη έκδοση, αναφέρω πως έχει γίνει ριζικός ανασχεδιασμός με έμφαση σε OOP και MVC και χρήση νέου template.

Σημαντική αλλαγή θα προσέξετε στην ταξινόμιση κατηγοριών και άρθρων που γίνονται αποκλειστικά με drag & drop

iDeal CMS 8.0

http://www.idealcms.gr/admin/

User: [email protected]

Pass: 123456

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...