Προς το περιεχόμενο

E-shop Crazy Sundays 22/1/2012 - OCZ 60GB SSD - XPERIA X10 MINI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
edit: Τώρα είδα ότι μιλάς ίσως για συγκεκριμένα προγράμματα όπως mkvmerge (ή και άλλα). Δε διαφωνώ, σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να δεις αξιόλογη διαφορά. Όμως δε χρησιμοποιώ κάτι τέτοιο, δεν είμαι βέβαιος πώς λειτουργεί και αν ο δίσκος είναι το bottleneck

Ειναι, αφου τωρα με τους μηχανικους ειμαι στα 130ΜΒ/s writing, βλεπεις δεν γινεται ουσιαστικη επεξεργασια, mux-remux γινεται βασικα. Η cpu ειναι στο 1% φαντασου και εχει πολυ γκαζι να ριξει αν χρειαστει (που δεν θα χρειαστει :P)

Ευχαριστώ,ας ήταν φωλς... οχι φωλς, οβερ ηταν :P

Άμα πάρει το μάτι σου πάντως με <i>ένα γιούρο το τζι</i> (ή κάπου εκεί...:P),σφύρα,λέω να αντικαταστήσω τον μηχανικό του χρεπιού μου και να το ξαναζωντανέψω...

Θα σε εχω στο νου μου συναδελφε!

@teodor_ch

Συμφωνω απολυτα, νοημα εχει να παιρνεις κατι οταν θα σου δωσει κατι, αλλιως αστο για κανεναν αλλο...

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@teodor_ch: Την ίδια απορία είχε κι εγώ όταν πήρα τον SSD. Αν πραγματικά έβλεπα τη διαφορά ή ήταν η ιδέα μου. Η χρήση του pc ήταν ψιλοκλασσική, internet, κανα word file editing, κανα παιχνιδάκι ή ταινία απ τον μηχανικό.

Πάντως 2 χρόνια μετά την αγορά του και 2.5 χρόνια μετά την εγκατάσταση των Win7 (ήρθαν από HDD μέσω image) δεν υπάρχουν καθόλου καθυστερήσεις κατά την εκκίνηση, το launch των εφαρμογών ή σε κάποια άλλη διαδικασία. Νιώθω σα να πρόκειται για φρεσκοεγκατεστημένο λειτουργικό. Συνήθως μετά από Χ χρόνια τα win μου τρώγαν ένα μικρό αλλά ορατό slowdown. Νομίζω ότι ο SSD αποτρέπει κάτι τέτοιο πλέον.

• Moderators
Δημοσ.

Τί πουλάς;:P

Σε αποκαλεσα ετσι επειδη στη ζωη σου/στο μυαλο σου ειναι οι τυποι/νομοι της φυσικης! ;)

Δημοσ.

@teodor_ch: Την ίδια απορία είχε κι εγώ όταν πήρα τον SSD. Αν πραγματικά έβλεπα τη διαφορά ή ήταν η ιδέα μου. Η χρήση του pc ήταν ψιλοκλασσική, internet, κανα word file editing, κανα παιχνιδάκι ή ταινία απ τον μηχανικό.

Πάντως 2 χρόνια μετά την αγορά του και 2.5 χρόνια μετά την εγκατάσταση των Win7 (ήρθαν από HDD μέσω image) δεν υπάρχουν καθόλου καθυστερήσεις κατά την εκκίνηση, το launch των εφαρμογών ή σε κάποια άλλη διαδικασία. Νιώθω σα να πρόκειται για φρεσκοεγκατεστημένο λειτουργικό. Συνήθως μετά από Χ χρόνια τα win μου τρώγαν ένα μικρό αλλά ορατό slowdown. Νομίζω ότι ο SSD αποτρέπει κάτι τέτοιο πλέον.

ακριβώς στα ίδια είμαι και εγώ

όμως ξεχνάς τις διαφορές που έφεραν τα win7 ;)

ένα σημαντικό των vista είναι το Prefetch που και με τους μηχανικούς πετυχαίνεις σχεδόν ακαριαίο άνοιγμα καθημερινών εφαρμογών

επίσης τα win7 έφεραν νέα μορφή "registry" και δεν γερνάνε όπως τα vista ή ακόμα χειρότερα τα win XP

το βλέπω και απο άλλα παλιά συστήματα με win7 με μηχανικό δίσκο (λάπτοπ της κοπέλας μου)

Δημοσ.

ακριβώς στα ίδια είμαι και εγώ

όμως ξεχνάς τις διαφορές που έφεραν τα win7 ;)

ένα σημαντικό των vista είναι το Prefetch που και με τους μηχανικούς πετυχαίνεις σχεδόν ακαριαίο άνοιγμα καθημερινών εφαρμογών

επίσης τα win7 έφεραν νέα μορφή "registry" και δεν γερνάνε όπως τα vista ή ακόμα χειρότερα τα win XP

το βλέπω και απο άλλα παλιά συστήματα με win7 με μηχανικό δίσκο (λάπτοπ της κοπέλας μου)

Στο μυαλό μου είσαι :)

Αυτήν την πισινή κρατάω κι εγώ επειδή δεν ξέρω κατά πόσο η μη «γήρανση» επηρεάστηκε απ τα Win7 ή/και απ την ύπαρξη του SSD.

Δημοσ.

Άποψη μου ότι το x10 mini έχει ξεπεραστεί πια.

Όσο για τον δίσκο, δεν έχει πολύ μικρή χωρητικότητα;

android.png

φιλε ο δισκος ειναι ssd.Ο μεγαλυτερος που υπαρχει ειναι γυρω στα 250 GB και επισης ειναι αρχη και οι τιμες στα υψη

Δημοσ.

Το βασικό πλεονέκτημα των SSD είναι το χαμηλό access time που ναι 10-100+ φορές μικρότερο σε σχέση με τους HDD και όχι τα υψηλότερα transfer rates.

αφηστε τα transfer rates και τα 500mb/s.... αυτο και μονο αρκει για να ανεβασει τις επιδοσεις σε ενα μεσο συστημα συγκριτικα με εναν απλο μηχανικο(δισκο και οχι πολιτικο ή τοπογραφο) :rolleyes: ....

Δημοσ.

αφηστε τα transfer rates και τα 500mb/s.... αυτο και μονο αρκει για να ανεβασει τις επιδοσεις σε ενα μεσο συστημα συγκριτικα με εναν απλο μηχανικο(δισκο και οχι πολιτικο ή τοπογραφο) :rolleyes: ....

Ποιο αυτό; :)

• Moderators
Δημοσ.

Ποιο αυτό; :)

To access time λεει :P

Αναλογα τι κανεις φιλε στο pc, εγω πχ αν παρω εναν ssd με <100MB/s θα ριξω τις επιδοσεις μου στα mux-remux απο οτι ειμαι με τους μηχανικους. Τι να το κανω να κερδισω 1-2 sec στην εκκινηση βαριων εφαρμογων, και να χασω ολοκληρα λεπτα σε καθε file saving/copying...

Δουλευω χωρις swap file ετσι και αλλιως και lag δεν υπαρχει πουθενα.

Πολλη κουβεντα καναμε ομως και ακομα δεν γιναμε κατανοητοι... (δεν ειναι προσφορα λεω εγω, οχι οτι δεν ειναι καλο να βαλει καποιος εστω εναν ξεπεσμενο ssd σε ενα laptop πχ. Η ενσταση μου ειναι οτι στα ιδια λεφτα βρισκεις πιο γρηγορους και πιο αξιοπιστους. Αν ειχε 50 ευρω δεν θα ελεγα τιποτα)

ΥΓ. Αν μας εννοιαζε μονο το access time κανεις δεν θα εκανε raid0!

Δημοσ.

ΥΓ. Αν μας εννοιαζε μονο το access time κανεις δεν θα εκανε raid0!

Μα αυτό μας νοιάζει πολύ περισσότερο απο το transfer rate :)

Προσωπικά θα προτιμούσα ένα ssd με average transfer speed r/w 50/50

απο ένα μηχανικό με 500/500

Και κάνεις έρευνα θα συμφωνήσουν μαζί μου πάλι το >90% των χρηστών.

Τα transfer rates χρειάζονται σε ΠΟΛΥ συγκεκριμένες διαδικασίες, ενώ το access time το βλέπεις ΠΑΝΤΑ.

Δημοσ.

Για την TX-P42UT30 πως και δεν είπε κανείς τίποτε... ξεπεράστηκε πια;

λοιπον τον ssd τον εξαντλησαμε.....παμε στις plasma τωρα.... :-D

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς αν παραγγείλω απευθείας από την Archos το 70b Internet Tablet αν περνάει τελωνείο? Στην Ευρώπη έχει την έδρα η εταιρεία?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...