fantakola Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 η προσφορα ειναι μια χαρα,μη λετε οτι θελετε... συγκρινεται sata 2 ssd με sata 3 ssd... τα 50mb/sec κτλ που αναφερθηκαν αφορουν sata 3 δισκους και οχι sata 2... επισης η αξιοπιστια του vertex ειναι η διαι με του agility γιατι απλουστατα φορανε τον ιδιο controller γενικοτερα στις σειρες της ocz ο Vertex ειναι το high end μοντελο και ο Agility ο mainstream ο plus για καποιον λογο εχει χειροτερα νουμερα απο τον απλο vertex αλαλ δεν γνωριζω γιατι σε καθε περιπτωση , στα 70 ευρα ειναι μια χαρα για καποιον με μητρικη σατα 2 που δεν εχει ssd...
Moderators matrixxx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 η προσφορα ειναι μια χαρα,μη λετε οτι θελετε... συγκρινεται sata 2 ssd με sata 3 ssd... τα 50mb/sec κτλ που αναφερθηκαν αφορουν sata 3 δισκους και οχι sata 2... Τα 500 προφανως εννοεις, τα 270/250 ομως που μπορεις να δεις στο τελευταιο μου ποστ αφορουν sata2, μεχρι 300MB/s πιανει το sata2. Εν πασει περιπτωσει οπως λες, "λεμε οτι θελουμε", αλλα απο την αλλη ο καθενας μπορει να νομιζει επισης οτι θελει. Αν εσενα σου φαινονται μια χαρα τα 90ΜΒ/s της εγγραφης σε σχεση με τα 250 στην ιδια τιμη (+6 ευρω) , τοτε καμια αντιρρηση, παρτον αν δεν τον πηρες ηδη, μη χασεις την ευκαιρια.
antonl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Αν και ξεφεύγουμε λίγο, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει έναν SSD με 100MB/s write από έναν με 500MB/s σε πραγματικές συνθήκες.
VasKag Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 τα αποτελεσματα του crystal ειναι αξιοπιστα? επειδη δεν το κατεχω και πολυ, 100mb/s write ειναι καλα? μιας και κανοντας το τεστ στους δικους μου μηχανικους δισκους, πανω κατω σε αυτη την τιμη παιζουν.
antonl Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Το βασικό πλεονέκτημα των SSD είναι το χαμηλό access time που ναι 10-100+ φορές μικρότερο σε σχέση με τους HDD και όχι τα υψηλότερα transfer rates.
bakass Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 εγω παντως χτυπησα οπως ειπα τον ssd αυτον στην αλλη προσφορα ομως του eshop στην εκδοση 30gb με 46 ευρω...τα benchmark εδειξαν 140 mb read και μολις 50 write...ενας wd 500 που εχω εδειξε 100 write....ομως με τον ssd σαν δισκο λειτουργικου οι επιδοσεις ανεβηκαν ηδη ενα 30% περιπου...ακομα και με αυτον τον ssd που χανει σε συγκριση με αλλους .... αλλα εγω τον πηρα 45...σε αυτα τα λεφτα ειναι σουπερ...τωρα αν ανεβαινα στα 69 τοτε σιγουρα θα εβαζα λιγα ακομα και θα διαλεγα αλλον σιγουρα,καποιον πιο γρηγορο...
frap73 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Πάντως το Amazon έχει τον δίσκο της προσφοράς στην αυτή τιμή αρκετό καιρό τώρα...
Moderators matrixxx Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Αν και ξεφεύγουμε λίγο, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει έναν SSD με 100MB/s write από έναν με 500MB/s σε πραγματικές συνθήκες. Εννοεις οτι ειναι παραμυθι τα μεγαλα νουμερα; Θα μεταφερεις δλδ μεγαλο αρχειο προς τον ssd (πχ 6000ΜΒ) και δεν θα δεις το 1 λεπτο να γινεται 12 δευτερολεπτα; Η ας πουμε με read 500 ή 270ΜΒ/s εναντι 100, δεν θα δεις διαφορα στο boot των windows η σε χρονους φορτωσης μεγαλων αρχειων/προγραμματων; Αυτο που λες ειναι αντικινητρο για αποκτηση γρηγορου ssd! Κολπο του marketing οι μεγαλες ταχυτητες και μουφα;
pamelouketo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Ακριβως. Να και ενα παραδειγμα, με 6 ευρω παραπανω υπαρχει αυτος: Δεν βαζω λινκ ουτε μαρκα: "Product Features and Technical Details Product Features Solid State Disk drive capacity: 60 GB Internal: - Size: 63.5 mm (2.5 ") Solid State Disk drive interfaces: Serial ATA II Memory type: MLC 2.5” MLC SSD, SATA II interface (backwards compatible with SATA) Security: 128-bit AES compliant data encryption SandForce Controller Secure Erase (Factory Reset – ATA) User selectable password Technical Details 2.5” Form Factor, 9.5mm height Capacities: 60GB, 120GB, 240GB Security: 128-bit AES compliant data encryption User selectable password Secure Erase (Factory Reset – ATA) 270MB/s seq. read, 250MB/s seq. write speeds 30,000 Random Read and Write IOPS at 4K blocks SandForce Controller TRIM support (OS support required) Uses less power: Typical less than 2.5W, Sleep = 50mW MTBF: 2,000,000 hrs" Δώσε link,παρακαλώ,μπας και γλυτώσω το ψάξιμο.
antonl Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Εννοεις οτι ειναι παραμυθι τα μεγαλα νουμερα; Θα μεταφερεις δλδ μεγαλο αρχειο προς τον ssd και δεν θα δεις το 1 λεπτο να γινεται 12 δευτερολεπτα; Φυσικά και δεν είναι παραμύθι. Από πού θα μεταφέρεις ένα μεγάλο αρχείο στον SSD που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των 500MB/s; Από έναν άλλον SSD; Ψιλοαπίθανο μου φαίνεται. Αφενός η πλειοψηφία των χρηστών δεν έχουν πάνω από 1 SSD (και μάλιστα νέους SSD μιας και μιλάμε για τέτοιες ταχύτητες) στο ίδιο pc και αφετέρου συνήθως δεν χρησιμοποιούνται για αποθήκευση μεγάλων αρχείων, ώστε να παρατηρηθούν χρόνοι παραπλήσιοι μ αυτούς που αναφέρεις. Οι ταχύτητες αυτές συνήθως πιάνουν τόπο μόνο όταν γίνεται μεταφορά δεδομένων από/προς τη μνήμη αλλά σ αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω αν μιλάμε για sequencial read/write, οπότε δεν γνωρίζω αν και πάλι κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.
vadergr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Σε τοσο μικρους δισκους (ως 60) κακα τα ψεματα , θα βαλεις μεσα μονο λειτουργικο , βασικα προγραμματα και το πολυ 1-2 παιχνιδια (ΑΝ χωρανε). Τον αγοραζεις για το read του, και οχι για το write.Ακομα και αυτος λοιπον , θα δειξει αρκετη διαφορα σε σχεση με οποιονδηποτε desktop κλασσικο 3.5" δισκο.
Moderators matrixxx Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δώσε link,παρακαλώ,μπας και γλυτώσω το ψάξιμο. Για λιγα λεπτα πεταξε... Χθες ελεγα να τον χτυπησω αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ερθει συντομα γενναια πτωση τιμων οποτε αφησα το τελευταιο κομματι στο στοκ. απο το καλαθι μου "Important Messages Please note that the price of PNY Performance 2.5 inch 60GB SATA SSD with AES Encryption (285MB/s Read and 275MB/s Write) has increased from £62.94 to £87.48 since you placed it in your Shopping Basket. Items in your basket will always reflect the most recent price displayed on their product detail pages." http://uk.camelcamel...duct/B0058SQGYI Και για να προλαβω καποιον που δεν εχει κανει ερευνα αγορας, να πω οτι εχει και πολυ καλυτερες κριτικες (http://www.amazon.co...B/dp/B005C8DKPC) απο τον βυθισμενο στα προβληματα ocz (http://www.amazon.co...G/dp/B0058RECO0) και η τιμη του pny ειναι πολυ πιο πανω απο του ocz στο αμερικανικο πχ αμαζον, απο σημερα και στο αγγλικο @antonl Και απο την μνημη θα πιασεις ανετα αυτες τις ταχυτητες αλλα και μεταξυ 2 ssd ή ακομα και μεταξυ partitions του ιδιου θα εχεις 5πλασια ταχυτητα. Δεν θα το βλεπεις παντα σιγουρα, οταν θα εισαι idle πχ στο insomnia, ή θα δουλευεις ενα κειμενο στο word (σε αυτα δεν θα καταλαβεις διαφορα ακομα και μεταξυ ssd και hdd), αλλα το να λεμε οτι δεν θα δεις διαφορα ειναι το λιγοτερο υπερβολικο... Σε τοσο μικρους δισκους (ως 60) κακα τα ψεματα , θα βαλεις μεσα μονο λειτουργικο , βασικα προγραμματα και το πολυ 1-2 παιχνιδια (ΑΝ χωρανε). Τον αγοραζεις για το read του, και οχι για το write.Ακομα και αυτος λοιπον , θα δειξει αρκετη διαφορα σε σχεση με οποιονδηποτε desktop κλασσικο 3.5" δισκο. Γιατι να παρεις εναν αργο (και με πολλα προβληματα ανθρωπων που τον αγορασαν) οταν ειναι στην ιδια τιμη με εναν γρηγοροτερο δεν το καταλαβαινω... Με 140 ευρω παιρνεις 120αρη στα 500ΜΒ/s (εχω βρει 3-4 φορες τετοια τιμη)! Σκεψου τις περιπτωσεις που θα κανεις κατι που θελει μεγαλες ταχυτητες, πχ με mkvmerge η με tsMuxer δουλεια και εκει σε γλυτωνει απο πολυ χρονο η μεγαλη ταχυτητα. Προσωπικα κανω συχνα τετοια δουλεια που απαιτει να δοκιμασεις και 2 και 3 και 4 φορες να πειραξεις κατι σε ενα τεραστιο αρχειο και θες με 100ΜΒ/s 3-4 λεπτα για καθε προσπαθεια.
antonl Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 [...] @antonl Και απο την μνημη θα πιασεις ανετα αυτες τις ταχυτητες αλλα και μεταξυ 2 ssd ή ακομα και μεταξυ partitions του ιδιου θα εχεις 5πλασια ταχυτητα. Δεν θα το βλεπεις παντα σιγουρα, οταν θα εισαι idle πχ στο insomnia, ή θα δουλευεις ενα κειμενο στο word (σε αυτα δεν θα καταλαβεις διαφορα ακομα και μεταξυ ssd και hdd), αλλα το να λεμε οτι δεν θα δεις διαφορα ειναι το λιγοτερο υπερβολικο... Η περίπτωση να δεις τόση μεγάλη διαφορά όπως αυτή του παραδείγματος (ή έστω διαφορά που ν αξίζει τον κόπο) είναι μόνο κατά το hibernate που χεις να γράψεις 4/8/16GB data σειριακά από RAM σε SSD. Ναι, το boot θα ναι ταχύτερο αλλά πραγματικά δε νομίζω πως αξίζει να μιλάμε για το boot time εκτός κι αν κάποιος κάνει δεκάδες reboots σε καθημερινή βάση. Και όπως είπα, οι περισσότεροι χρήστες άντε να χουν 1 SSD. Λιγοστοί που χουν 2, τους έχουν σε raid-0 συνήθως οπότε και πάλι είναι σαν ένας δίσκος. Τα partitions στους υπάρχοντες SSD δε νομίζω να ναι πολύ δημοφιλή αλλά και πάλι θα χανες κάτι σε ταχύτητα μιας και το read και το write θα ήταν ουσιαστικά στον ίδιο δίσκο. Ειλικρινά είμαι περίεργος αν θα το καταλάβαινα σε περίπτωση που κάποιος αντικαθιστούσε τον postville 80GB του pc μου μ έναν σύγχρονο 80άρι SSD. edit: Τώρα είδα ότι μιλάς ίσως για συγκεκριμένα προγράμματα όπως mkvmerge (ή και άλλα). Δε διαφωνώ, σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να δεις αξιόλογη διαφορά. Όμως δε χρησιμοποιώ κάτι τέτοιο, δεν είμαι βέβαιος πώς λειτουργεί και αν ο δίσκος είναι το bottleneck.
pamelouketo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Για λιγα λεπτα πεταξε... Χθες ελεγα να τον χτυπησω αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα ερθει συντομα γενναια πτωση τιμων οποτε αφησα το τελευταιο κομματι στο στοκ. Ευχαριστώ,ας ήταν φωλς... Άμα πάρει το μάτι σου πάντως με ένα γιούρο το τζι (ή κάπου εκεί...),σφύρα,λέω να αντικαταστήσω τον μηχανικό του χρεπιού μου και να το ξαναζωντανέψω...
teodor_ch Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Ειλικρινά είμαι περίεργος αν θα το καταλάβαινα σε περίπτωση που κάποιος αντικαθιστούσε τον postville 80GB του pc μου μ έναν σύγχρονο 80άρι SSD. To 99.99% των χρηστών, ΟΧΙ. Επίσης είναι γελοίο να λέμε ότι όλοι χρήστες θα δούν διαφορά με έναν ssd...! Προσωπικά, πατάω το power το πρωί, πάω να φτιάξω ένα capuchino, βάζω passwd στο login των win7 πίνω μία ρουφιξιά ανοίγω τον chrome To βράδυ κλείνω το chrome και το pc. Αν και κάτοχος samsung SLC εδώ και πολύ καιρό, είμαι σίγουρος ότι δε θα δώ καμία διαφορά αν στη θέση του έβαζα έναν 500αρη μηχανικό δίσκο. Και αυτό γιατί το βλέπω απο το pc του αδερφού μου. Το marketing έχει βάλει στις ζωές μας πολλά άχρηστα αντικείμενα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα