poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 αν ειναι ολα τα λαμπακια αναμμενα τοτε κανονικα δεν φταιει η γραμμη.δοκιμασε με αλλο ρουτερ(πιο καλο απο αυτα τα 2 που εχεις) η κανα αλλο pc αν εχεις.
vasi Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) τι άλλο να κάνω, έχω επικοινωνήσει τόσες φορές μαζί τους (είτε με HoL τώρα, είτε με ΟΤΕ παλιότερα που ήμουν συνδρομητής) και πάντα το γνώριμο (καταγραφή κλπ). αυτό που κάνει συνήθως είναι είτε τελείως πάγωμα στην σύνδεση για λεπτά έως και ...ώρες (έχοντας συνήθως τα λαμπάκια όλα αναμμένα κανονικά στο modem) ή πολύ αργό άνοιγμα/περιήγηση σε ιστοσελίδες. Μπορείς να βρεις τους γείτονες σου !! να μάθεις πόσο κλειδώνουν, και να ζητήσεις την αλαγη πόρτας. Αν στην πρίζα του τηλεφώνου στον τειχο έχεις έχτρα καλώδια,και αντεχεις οικονομικα χτυπας μια δεύτερη 24αρα ιδιοκτήτη γραμμή απο την Forthnet με περίπου 17 ευρώ το μήνα (προπληρωμή). Με βάση των χαρακτηριστικών της γραμμής σου: Stream Type Actual Data RateUp Stream 821 (Kbps.) Down Stream 5888 (Kbps.) Operation Data Noise Margin Attenuation Upstream 12 dB 9 dB Downstream 19 dB 37 dB πρέπει να πιάνεις 7.71 mbit/s στο ADSL και 13.1 mbit/s στο ADSL2+ http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2012 από vasi
g.kap Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2012 Λοιπόν, πήρα το Netgear DGN 3500. Κατέβασα το τελευταίο firmware, αλλά παρατηρώ μία διακύμανση στην ταχύτητα του adsl και 2 φορές σήμερα έκανε ένα κολληματάκι! Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το πακέτο σύνδεσης στην HOL είναι με 6mpbs ταχύτητα. Μπορώ να επηρρεάσω το snr (και δεν ξέρω τι άλλο) ή θα τα κάνω χειρότερα;
poulinos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Μπορείς να βρεις τους γείτονες σου !! να μάθεις πόσο κλειδώνουν, και να ζητήσεις την αλαγη πόρτας. Αν στην πρίζα του τηλεφώνου στον τειχο έχεις έχτρα καλώδια,και αντεχεις οικονομικα χτυπας μια δεύτερη 24αρα ιδιοκτήτη γραμμή απο την Forthnet με περίπου 17 ευρώ το μήνα (προπληρωμή). Με βάση των χαρακτηριστικών της γραμμής σου: πρέπει να πιάνεις 7.71 mbit/s στο ADSL και 13.1 mbit/s στο ADSL2+ http://www.adslgr.co..._calculator.php τι αλλαγη πορτας να ζητησει?οτι ο γειτονας του μπορει να παιζει και 4 Mbit Πχ παραπανω δεν σημαινει οτι ο οτε θα του κανει καποια αλλαγη για να εχουν το ιδιο.εχω δει σε πολυκατοικια 4 ατομα ολοι με την ιδια εταιρεια με 40 attenuation οι 2 επαιζαν 8 Mbit Οι αλλοι 2 4 mbit.εννοειται οτι για τον οτε δεν ειναι βλαβη αυτο.η δοκιμη στον κατανεμητη.δευτερον αν αλλαξει εταιρεια δεν υπαρχει λογος να πληρωνει και την παλια συνδεση..μπορει να την σταματησει και το νουμερο να το γυρισει με φορητοτητα. τα 13.1 Mbit Με 37 attenuation ακομα και με 6 Margin που δινει η forthnet ειναι λιγο ονειρο για τους πιο πολλους.με 37 attenuation αμα παιξει 10 να πει και ευχαριστω.13 Mbit αν ειχε κανα 30 attenuation.. Λοιπόν, πήρα το Netgear DGN 3500. Κατέβασα το τελευταίο firmware, αλλά παρατηρώ μία διακύμανση στην ταχύτητα του adsl και 2 φορές σήμερα έκανε ένα κολληματάκι! Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το πακέτο σύνδεσης στην HOL είναι με 6mpbs ταχύτητα. Μπορώ να επηρρεάσω το snr (και δεν ξέρω τι άλλο) ή θα τα κάνω χειρότερα; το snr σου θεωρητικα πρεπει να ειναι ηδη μεγαλο λογω 6 αρας γραμμης εκτος αν εχεις κανα τεραστιο attenuation.αν μπορουσες να πειραξεις το snr θα εχανες σε ταχυτητα.β.firmware εχεις το τελευταιο οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.δοκιμασε και με ethernet αμα μπαινεις Wi fi Μηπως παιξει πιο στρωτα.επισης σβηνει καποιο λαμπακι οταν κανει κολλημα?μηπως εννοωω κανει αποσυνδεσεις η γραμμη ξεχασα οτι εχεις γραψει τα χαρακτηριστικα σου πιο πριν οποτε το snr σου ειναι 19 που θα πρεπε να παιζεις πολυ σταθερα ακομα και σε 24 αρα.αν εισαι fast path μπορεις να ζητησεις Interleave για ποιο σταθερα αν και το παραξενο ειναι οτι δεν σβηνουν τα λαμπακια που λες.
vasi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 τι αλλαγη πορτας να ζητησει?οτι ο γειτονας του μπορει να παιζει και 4 Mbit Πχ παραπανω δεν σημαινει οτι ο οτε θα του κανει καποια αλλαγη για να εχουν το ιδιο.εχω δει σε πολυκατοικια 4 ατομα ολοι με την ιδια εταιρεια με 40 attenuation οι 2 επαιζαν 8 Mbit Οι αλλοι 2 4 mbit.εννοειται οτι για τον οτε δεν ειναι βλαβη αυτο.η δοκιμη στον κατανεμητη.δευτερον αν αλλαξει εταιρεια δεν υπαρχει λογος να πληρωνει και την παλια συνδεση..μπορει να την σταματησει και το νουμερο να το γυρισει με φορητοτητα. τα 13.1 Mbit Με 37 attenuation ακομα και με 6 Margin που δινει η forthnet ειναι λιγο ονειρο για τους πιο πολλους.με 37 attenuation αμα παιξει 10 να πει και ευχαριστω.13 Mbit αν ειχε κανα 30 attenuation.. το snr σου θεωρητικα πρεπει να ειναι ηδη μεγαλο λογω 6 αρας γραμμης εκτος αν εχεις κανα τεραστιο attenuation.αν μπορουσες να πειραξεις το snr θα εχανες σε ταχυτητα.β.firmware εχεις το τελευταιο οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.δοκιμασε και με ethernet αμα μπαινεις Wi fi Μηπως παιξει πιο στρωτα.επισης σβηνει καποιο λαμπακι οταν κανει κολλημα?μηπως εννοωω κανει αποσυνδεσεις η γραμμη ξεχασα οτι εχεις γραψει τα χαρακτηριστικα σου πιο πριν οποτε το snr σου ειναι 19 που θα πρεπε να παιζεις πολυ σταθερα ακομα και σε 24 αρα.αν εισαι fast path μπορεις να ζητησεις Interleave για ποιο σταθερα αν και το παραξενο ειναι οτι δεν σβηνουν τα λαμπακια που λες. Ναι να ζητήσει επίσκεψη τεχνικού με την αιτιολογια την ταχυτητα του κατεβασματος. Εγώ ήμουν τρία ολόκληρα χρόνια στην HOL,στους τελευταίους μήνες καλεσα τον τεχνικο τους, διαπίστωσαν την ταχύτητα και και το το Attn, και δεν κάναν τίποτε έλεγαν έχει μια βλάβη στα 2000 μέτρα να το φτιάξουμε και να δούμε , μετά έχει μια βλάβη στα 500 μέτρα να δούμε κ,ο. !!! Μέτα έκανα διακοπή, πήγα στον οτε, και εκεί ήταν τα ίδια !!! χαμηλή ταχύτητα και αποσυνδέσεις !! καλώ αμέσως στις πρώτες ημέρες το τεχνικό τους, και και μου αλλάζουν την πόρτα!!! τώρα το κατέβασμα γίνεται με 2 - 2,2 Όταν ήμουν στην HOL, πήρα και δεύτερη γραμμή από την forthnet με δικό τους αριθμο ,και και διαπίστωσα τι σημαίνει 24αρα γραμμή!!!!!
g.kap Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 γνωρίζω ότι το πρόγραμμα που έχω προσφέρει μέγιστο 6mbps ταχύτητα (και πριν που ήμουν σε OTE με 24αρα μέγιστο 7-8 είχα δει απλώς το πρόβλημα ήταν οι αποσυνδέσεις και οι συνεχείς διακυμάνσεις στην ταχύτητα) ωστόσο με ενοχλεί περισσότερο που δεν μπορώ να έχω σταθερά 6mbps. χθες κάνοντας μέτρηση από apn έβλεπα ότι είχα και 1-2 όλη τη μέρα! τεχνικό της hol είχα καλέσει στο παρελθόν (όπως και του ΟΤΕ όταν ήμουν συνδρομητής) και το ζητούμενο είναι ότι σου παρουσιάζουν ότι δεν βρίσκουν κάτι (ενώ πιστεύω ότι σίγουρα κάτι ξέρουν) απλώς ίσως (υποθέτω έτσι όπως μου αφήνουν να εννοηθούν κάποια πράγματα) ο μεν πρώτος για λόγους αδυναμίας επιβολής προς το δίκτυο του ΟΤΕ και ο δεύτερος για λόγους εξοικονόμησης ή γιατί βαριούνται δεν προχωρούν σε κάποια αντικατάσταση όπως μου προτείνετε (πόρτας/καφαο/καλωδιων κλπ). τι να πω, είμαστε στο έλεος των λαμόγιων αυτής της χώρας...! το πρόβλημα είναι πριν ένα μήνα είχα κάνει τηλεφωνικά ανανέωση με την HOL (σκεφτόμενος ότι αφού είχα προβλήματα στον ΟΤΕ, έχω και στην HOL που να πάω αλλού, αφού όλοι στο ίδιο δίκτυο καλωδιώσεων παίζουν, τουλάχιστον να μην πληρώνω τα "κερατιάτικα" του OTE) και τώρα δεν βλέπω να μπορώ να φύγω αν δεν πληρώσω κάποιο πρόστιμο για να πάω πχ στην FORTHNET (η οποία δεν ξέρω αν θα προσφέρει κάτι καλύτερο) και να πληρώνω δύο γραμμές, μου ακούγεται μεγάλη πολυτέλεια. βέβαια δεν ξέρω αν μπορώ να τους πω να ακυρώσω αφού μου έστειλαν με email κάποια έντυπα να τα συμπληρώσω και να τα στείλω υπογεγραμμένα, ωστόσο δεσμεύτηκα στην ανανέωση τηλεφωνικά. poulinos το λαμπάκι δεν σβήνει κατά το κόλλημα ή μείωση της ταχύτητας και το fast path / interleave δεν ξέρω τι σημαίνουν και τι μπορώ να ζητήσηω και από που! πιστεύετε ότι αν πήγαινα σε forthnet με 24mbps θα είχα αφενός σταθερότητα και αφετέρου τίμια ταχύτητα (σχετικά υψηλή και αν ναι πόσο) ;
g.kap Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 να προσθέσω ένα ακόμη ερώτημα, το mofds που "πειράζουν" κάποιοι το netgear 3500 τι γνώμη έχετε?
vasi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2012 τα έχεις στείλει τα έντυπα ? αν πήγαινες στην forthnet, πιστεύω θα ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για την γραμμή σου. Έχεις ακόμα αποσυνδέσεις??
poulinos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2012 Ναι να ζητήσει επίσκεψη τεχνικού με την αιτιολογια την ταχυτητα του κατεβασματος. Εγώ ήμουν τρία ολόκληρα χρόνια στην HOL,στους τελευταίους μήνες καλεσα τον τεχνικο τους, διαπίστωσαν την ταχύτητα και και το το Attn, και δεν κάναν τίποτε έλεγαν έχει μια βλάβη στα 2000 μέτρα να το φτιάξουμε και να δούμε , μετά έχει μια βλάβη στα 500 μέτρα να δούμε κ,ο. !!! Μέτα έκανα διακοπή, πήγα στον οτε, και εκεί ήταν τα ίδια !!! χαμηλή ταχύτητα και αποσυνδέσεις !! καλώ αμέσως στις πρώτες ημέρες το τεχνικό τους, και και μου αλλάζουν την πόρτα!!! τώρα το κατέβασμα γίνεται με 2 - 2,2 Όταν ήμουν στην HOL, πήρα και δεύτερη γραμμή από την forthnet με δικό τους αριθμο ,και και διαπίστωσα τι σημαίνει 24αρα γραμμή!!!!! απο την αρχη που εχει ξεκινησει αυτο το τοπικ εχει γινει ενα μεγαλο προβλημα.αλλο θεμα χαμηλης ταχυτητας αλλο θεμα κολλαει το συμπαν αλλο θεμα οι αποσυνδεσεις.το να πει εχω προβλημα με την ταχυτητα οταν δεν κατεβαζει τιποτα δεν εχει νοημα.οποτε καταρχην πρεπει να δει αν ειναι αποσυνδεσεις η αν ειναι χαμηλο κατεβασμα η αν δεν περναει καν Ping οταν κολλαει.και καλο ειναι και δοκιμη με αλλο Pc.αν ειναι αποσυνδεσεις εκει μπορει να ειναι χαλκος αν ειναι κολλημα μπορει να ειναι η χαλκος η προβλημα στην data card και παει λεγοντας.αν πεφτει πολυ το margin και δεν κανει αποσυνδεση αλλα κολαει το συμπαν ειναι παλι χαλκος. γνωρίζω ότι το πρόγραμμα που έχω προσφέρει μέγιστο 6mbps ταχύτητα (και πριν που ήμουν σε OTE με 24αρα μέγιστο 7-8 είχα δει απλώς το πρόβλημα ήταν οι αποσυνδέσεις και οι συνεχείς διακυμάνσεις στην ταχύτητα) ωστόσο με ενοχλεί περισσότερο που δεν μπορώ να έχω σταθερά 6mbps. χθες κάνοντας μέτρηση από apn έβλεπα ότι είχα και 1-2 όλη τη μέρα! τεχνικό της hol είχα καλέσει στο παρελθόν (όπως και του ΟΤΕ όταν ήμουν συνδρομητής) και το ζητούμενο είναι ότι σου παρουσιάζουν ότι δεν βρίσκουν κάτι (ενώ πιστεύω ότι σίγουρα κάτι ξέρουν) απλώς ίσως (υποθέτω έτσι όπως μου αφήνουν να εννοηθούν κάποια πράγματα) ο μεν πρώτος για λόγους αδυναμίας επιβολής προς το δίκτυο του ΟΤΕ και ο δεύτερος για λόγους εξοικονόμησης ή γιατί βαριούνται δεν προχωρούν σε κάποια αντικατάσταση όπως μου προτείνετε (πόρτας/καφαο/καλωδιων κλπ). τι να πω, είμαστε στο έλεος των λαμόγιων αυτής της χώρας...! το πρόβλημα είναι πριν ένα μήνα είχα κάνει τηλεφωνικά ανανέωση με την HOL (σκεφτόμενος ότι αφού είχα προβλήματα στον ΟΤΕ, έχω και στην HOL που να πάω αλλού, αφού όλοι στο ίδιο δίκτυο καλωδιώσεων παίζουν, τουλάχιστον να μην πληρώνω τα "κερατιάτικα" του OTE) και τώρα δεν βλέπω να μπορώ να φύγω αν δεν πληρώσω κάποιο πρόστιμο για να πάω πχ στην FORTHNET (η οποία δεν ξέρω αν θα προσφέρει κάτι καλύτερο) και να πληρώνω δύο γραμμές, μου ακούγεται μεγάλη πολυτέλεια. βέβαια δεν ξέρω αν μπορώ να τους πω να ακυρώσω αφού μου έστειλαν με email κάποια έντυπα να τα συμπληρώσω και να τα στείλω υπογεγραμμένα, ωστόσο δεσμεύτηκα στην ανανέωση τηλεφωνικά. poulinos το λαμπάκι δεν σβήνει κατά το κόλλημα ή μείωση της ταχύτητας και το fast path / interleave δεν ξέρω τι σημαίνουν και τι μπορώ να ζητήσηω και από που! πιστεύετε ότι αν πήγαινα σε forthnet με 24mbps θα είχα αφενός σταθερότητα και αφετέρου τίμια ταχύτητα (σχετικά υψηλή και αν ναι πόσο) ; μετρηση καλο ειναι να γινεται παντα με ethernet και παντα απο καποιο ftp.εγω για μετρησεις μετραω με filezilla.αν εχεις αποσυνδεσεις εκει παμε αλλου παντως αλλα εκει θα πρεπει να σβηνει ειτε το λαμπακι του sync ειτε το λαμπακι του ιντερνετ.καλα 2 γραμμες δεν λεει.να αλλαξεις εταιρεια μια δοκιμη ειναι και αυτο.αφου δεν τα εστειλες υπογεγραμμενα λογικα μπορεις να ακυρωσεις.δεστο πριν τα στειλεις.αν εχεις Hol εχεις interleave οποτε ξεχασε το αυτο ηδη.λογικα η γραμμη σου πρεπει να παιξει παραπανω απο 6 με το 6 margin της forthnet.κανα 10-12 mbit. τα έχεις στείλει τα έντυπα ? αν πήγαινες στην forthnet, πιστεύω θα ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για την γραμμή σου. Έχεις ακόμα αποσυνδέσεις?? αραγε αποσυνδεσεις η κολληματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα