poulinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Να πάω κι εγώ σε Netgear? Είχα δει κάποιο στο Πλαίσιο αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν αυτό που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω. Έχουν κάποιο πρόβλημα με HOL? Θα χρειαστεί να περάσω κάποιες ρυθμίσεις? Σας παραθέτω πάλι τα στοιχεία που βρήκα μέσα από το Netfaster 3 (μαύρο) modem της HOL. Το είχα κάνει reset πριν μερικές ημέρες και είχε φάει κόλλημα, το άλλαξα για με το παλιό Philips (από ΟΤΕ) και μέχρι που ξανακόλλησε κι εκείνο, έβαλα τώρα το Netfaster 3 και ξαφνικά μου δείχνει αυτά: Stream Type Actual Data Rate Upstream 874 (Kbps.) Downstream 6025 (Kbps.) Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 11.5 dB 10.0 dB Attenuation 22.8 dB 35.0 dB αν εχεις 6 αρα Hol καλα ειναι.εχεις και 35 attenuation κιολας. ρυθμισεις τα κλασσικα.Pppoe/llc vpi 8 vci 35.username /password οτι να να αφου η Hol δεν εχει radius.και να φτιαξεις και το wireless.τωρα για επιλογες η vigor 2700 αν θες κατι σε wireless g βεβαια αλλα φτηνο και πολυ καλο.απλα θελει ενα firmware update.αλλιως εχει μετα vigor 2710 με n αλλα πιο ακριβο αλλιως ναι μπορεις να πας και σε Netgear 2200.Καποτε το πλαισιο τα εδινε και με lifetime.δεν ξερω αν το εχει ακομα.απο τα δωρεαν Philips,baudtec,crypto ,netfaster μην περιμενεις και πολλα πραγματα. αν πας στην hol ή στην forthnet αυτοματος σε βαζουν Pstn γραμη διχως τα κερατιατικα !!!! απλα θα πληρωσει τελος ενεργοποιησης.απλα θα γλυτωσει μετα παγια κτλ
dll.hal Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Σε συνάρτηση με ΑΥΤΟ και επειδη μου το ξαναπαρουσιασε προτου κανω την γραμμη pstn και προβω στην αγορα νεου ρουτερ,ειπα για μερικες μερες να κανω την συνδεσμολογια που αναφερει και ο poulinos σε ιντερνετ και τηλεφωνια-με καταργηση του σηματος που επεστρεφε-και απο το netmod(ab1,ab2)δυο τηλεφωνικες γραμμες κανονικα. Για κανα δυο μερες ολα ενταξει μεχρι που σημερα το πρωι μου το ξανακανε,επεσε παλι η ταχυτητα στα 8mbps. Aποσυνδεω τις τηλεφωνικες γραμμες απο το netmod,κλεσιμο/ανοιγμα απο το ρευμα του ρουτερ ,τα ιδια. Με αποσυνδεμενες τελειως τις τηλεφωνικες γραμμες,ξεσυνδεω το καλωδιο phone απο το ρουτερ,κανω ανοιγμα/κλεισιμο απο το ρευμα στο ρουτερ και η ταχυτητα παει κανονικα στα 15mbps Eιλικρινα εχω σηκωσει τα χερια ψηλα! Παιζει να ειναι κατι απο το splitter?
poulinos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2012 μπορεις να δοκιμασεις και αλλο splitter απλα ενημερωτικα κατι ειχαν γραψει σε ενα θεμα στο adslgr οτι αυτο το προβλημα υπηρχε στον οτε και κανεις δεν ηξερε το γιατι.οτι οταν ειχες πανω το Netmod για καποιο λογο κατι γινοταν με τις συχνοτητες και συγχρονιζε λιγοτερο.και ειχαν πει τοτε οτι βγαλε το Netmod και οταν συγχρονισει ξαναβαλτο.δεν το εχω πετυχει αυτο και δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και αν γινεται μονο σε οτε η shared llu απο εναλακτικους.μπορεις να δοκιμασεις αλλο splitter και να δεις.δεν ξερω αν τελικα λυθηκε καπως.
g.kap Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 αν εχεις 6 αρα Hol καλα ειναι.εχεις και 35 attenuation κιολας. ρυθμισεις τα κλασσικα.Pppoe/llc vpi 8 vci 35.username /password οτι να να αφου η Hol δεν εχει radius.και να φτιαξεις και το wireless.τωρα για επιλογες η vigor 2700 αν θες κατι σε wireless g βεβαια αλλα φτηνο και πολυ καλο.απλα θελει ενα firmware update.αλλιως εχει μετα vigor 2710 με n αλλα πιο ακριβο αλλιως ναι μπορεις να πας και σε Netgear 2200.Καποτε το πλαισιο τα εδινε και με lifetime.δεν ξερω αν το εχει ακομα.απο τα δωρεαν Philips,baudtec,crypto ,netfaster μην περιμενεις και πολλα πραγματα. απλα θα πληρωσει τελος ενεργοποιησης.απλα θα γλυτωσει μετα παγια κτλ Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε μένα φίλε, σωστά? Το username/password δεν κατάλαβα τι ακριβώς διατυπώθηκε, μπορείς να το ξαναγράψεις? Το radius τι είναι? Όταν λες να φτιάξω το wireless τι εννοείς? Το netgear εκτιμάς ότι είναι καλό, αξίζει τα λεφτά του?
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2012 Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε μένα φίλε, σωστά? Το username/password δεν κατάλαβα τι ακριβώς διατυπώθηκε, μπορείς να το ξαναγράψεις? Το radius τι είναι? Όταν λες να φτιάξω το wireless τι εννοείς? Το netgear εκτιμάς ότι είναι καλό, αξίζει τα λεφτά του? ναι σε σενα.η hol δεν εχει radius κοινως να το πω χαζα δεν εχει Username/password.επειδη ομως οταν βαλεις το ρουτερ Pppoe/llc vpi 8 vci 35 Θα σου ζητησει username /password και ΣΥΝΗΘΩς δεν μπορεις να τα αφησεις κενα για αυτο βαζεις εκει κατι τυχαιο.καποια ρουτερ θα δεχτουν να το αφησεις κενο οποτε ολα οκ καποια σου λενε ξεχασες να γραψεις Username/pass οποτε εκει θα βαλεις οτι να νε αρκει να εχει κατι το πεδιο για να σε αφησει να κανεις save. το wireless εννοω να το κλειδωσεις με wpa2 η wpa κλειδωμα για να μην σε κλεβουν.ναι τα αξιζει τα λεφτα του εκτος οπως ειπα αν δεν σε νοιαζει το N τοτε να πας στο vigor 2700 που απλα θελει ενα firmware update για να βγαλεις to custom firmware(υπαρχουν οδηγιες στο Insomnia) η το vigor 2710 που ειναι πιο ακριβο απο το netgear αλλα πιο καλο.
poulinos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Σε συνάρτηση με ΑΥΤΟ και επειδη μου το ξαναπαρουσιασε προτου κανω την γραμμη pstn και προβω στην αγορα νεου ρουτερ,ειπα για μερικες μερες να κανω την συνδεσμολογια που αναφερει και ο poulinos σε ιντερνετ και τηλεφωνια-με καταργηση του σηματος που επεστρεφε-και απο το netmod(ab1,ab2)δυο τηλεφωνικες γραμμες κανονικα. Για κανα δυο μερες ολα ενταξει μεχρι που σημερα το πρωι μου το ξανακανε,επεσε παλι η ταχυτητα στα 8mbps. Aποσυνδεω τις τηλεφωνικες γραμμες απο το netmod,κλεσιμο/ανοιγμα απο το ρευμα του ρουτερ ,τα ιδια. Με αποσυνδεμενες τελειως τις τηλεφωνικες γραμμες,ξεσυνδεω το καλωδιο phone απο το ρουτερ,κανω ανοιγμα/κλεισιμο απο το ρευμα στο ρουτερ και η ταχυτητα παει κανονικα στα 15mbps Eιλικρινα εχω σηκωσει τα χερια ψηλα! Παιζει να ειναι κατι απο το splitter? επισης αν θες καντο δοκιμες συνεχομενα.κλεισε το ρευμα ασε το Netmod πανω και δες ποσο συγχρονιζει.αν ειναι 8 κανε Reboot βγαλε το netmod και δες αν παει 15.οταν παει 15 αμα παει κουμπωσε το netmod και θα πρεπει να μην κανει αποσυνδεση και να παραμεινει 15.δοκιμασε και αλλο splitter αλλα δυσκολο να φταιει.επισης για μενα κανε την γραμμη Pstn.επειδη στην Pstn οι συχνοτητες ειναι καλυτερες συνηθως κερδιζεις σε ταχυτητα σταθεροτητα και σε upload>εχω δει και ατομο που κερδισε πανω απο 2 Mbit.συν οτι με το Isdn σκιζεις ολα τα ζευγαρια στην ρεγκλετα στο crosstalk.γενικα και τα πολλα Isdn στα κεντρικα καλωδια κανουν crosstalk οταν ειναι παρα πολλα και την πληρωνουν ολοι.θανατος στο Isdn.βλακεια τεχνολογια και προβληματα κανει.μαζι και τα Pcm.
g.kap Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Σχετικά με το νέο πρωτόκολλο ipv6 (χωρίς να έχω καταλάβει τι σημαίνει ακριβώς αυτό) τι πρόκειται να συμβεί? Διάβασα απλώς κάπου ότι θα κυκλοφορήσουν είτε νέα firmware είτε νέα modem με υποστήριξη σε αυτό. Λέτε να μην προβούμε σε αγορά νέου modem ακόμη, όσοι θέλουμε?
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Σχετικά με το νέο πρωτόκολλο ipv6 (χωρίς να έχω καταλάβει τι σημαίνει ακριβώς αυτό) τι πρόκειται να συμβεί? Διάβασα απλώς κάπου ότι θα κυκλοφορήσουν είτε νέα firmware είτε νέα modem με υποστήριξη σε αυτό. Λέτε να μην προβούμε σε αγορά νέου modem ακόμη, όσοι θέλουμε? οι διευθυνσεις Ip τελειωνουν σιγα σιγα οποτε πρεπει να παμε στο ipv6 για να υπαρχουν περισσοτερες Ip.ναι ειτε θα βγουν firmware ειτε νεα ρουτερ που θα υποστηριζουν ipv6.βεβαια εχουμε πολυ καιρο μπροστα μας ακομα.και σιγουρα η μεταβαση δεν θα γινει απο την μια μερα στην αλλη οποτε No worries.αν εχεις σοβαρα προβληματα και θες να παρεις ρουτερ τωρα εννοειται παρτο.αν ειναι τωρα να θες να παρεις απλα για κατι καλυτερα εκει εσι το κρινεις.γιατι μπορει να περιμενεις και 2 χρονια και να μην εχει αλλαξει σε ipv6.απλα σιγουρα οσο περναει ο καιρος θα βγαινουν νεα ρουτερ που θα υποστηριζουν Ipv6 θα βγαινουν και firmware αλλα και θα μειωνονται οι τιμες στα ηδη υπαρχοντα ρουτερ που υποστηριζουν Ipv6.γιατι τωρα υπαρχουν καποια που υποστηριζουν αλλα ειναι ακριβα.δοκιμαστικα εχουν δωσει μερικοι Providers ipv6 ενω καποιοι αλλοι ουτε καν για δοκιμη.οποτε ειναι αρκετα νωρις για Ipv6.σε 2 χρονια που μπορει να γινει γιατι ειμαστε και ελλαδα μπορει να εχει χαλασει το νεο ρουτερ που θα εχεις παρει η να εχουμε vdsl:P.καλα λεμε τωρα.
g.kap Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 προβλήματα υπάρχουν ήδη, τα υπάρχοντα modem δεν αντέχουν 24ωρα ανοικτά και γενικά έχουν τα κολλήματα τους, άσε που θέλω να ρυθμίσω την κατάσταση και για ένα ενδεχόμενο συναγερμού μέσω ιντερνετ. οπότε σκεφτόμουν αν το dgn3500 αξίζει να το πάρω στα 100+ ευρώ ή κάποιο άλλο (όπως το dgn2200) ή να περιμένω? αυτά τα vigor που τα πουλάνε ελλάδα? υπάρχει κάποιο με κουμπί on-off στο wifi γιατί στην ιστοσελίδα της εταιρίας δεν είδα? ποιοι πάροχοι κάνουν δοκιμές με ipv6 και σε αυτή την περίπτωση τι να περιμένει ένας πελάτης?
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2012 συναγερμου μεσω ιντερνετ??αυτο δεν το επιασα.τι εννοεις να ρυθμιζεις την κατασταση?για μενα δεν αξιζει να περιμενεις γιατι μπορει να ειναι και 2 χρονια και κανεις δεν ξερει ποσο. η forthnet Ειχε/εχει δωσει δοκιμαστικα πανω απο 5-6 μηνες αλλα ειναι κατι σαν δοκιμαστικο.ακομα δεν εχει αναφερθει κατι παραπανω.vigor φερνει και το Mg manager>θα βρεις και στο www.skroutz.gr .αξιζει να παρεις το 2710 αν θες κοντα στα 100 ευρω.2710Ne ειναι το μοντελο.μετα πιο παλιο μοντελο αλλα πολυ φτηνο απλα θελει αλλαγη ενα firmware ειναι το 2700 vg απο το www.ebw.gr στα 25 ευρω.απλα εχει wireless g που δεν ξερω αν σε νοιαζει οτι δεν εχει n.μετα ναι θα πηγαινα σε dgn3500 η dgn 2200 αλλα για αρχη θα προτιμουσα vigor.αν θες παρε το 2700vg και καποτε αργοτερα παιρνεις καλα αλλο με ipv6 γιατι αυτα που εχουν η θα εχουν Ipv6 ειναι πανω απο 200 τωρα. δεν ξερω ποιες αλλες εταιρειες εχουν δωσει http://ipv6.forthnet.gr/ οπως γραφει μεσα Μετά από αρκετό καιρό,έπεσε στα χέρια μας κάποιο IPv6 CPE το οποίο προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά παραπλήσια με αυτά των μέχρι τώρα γνωστών IPv4 CPEs. Βέβαια δεν λείπουν τα διάφορα bugs που κατά καιρούς έχουμε συναντήσει σχεδόν στην πλειοψηφία των IPv6 CPEs,κάτι που δείχνει ότι μάλλον οι κατασκευστές δυσκολεύονται να ακολουθήσουν πλήρως τα διάφορα RFCs. Αναμένοντας την έκδοση του RFC 6204bis,ευελπιστούμε ότι σύντομα οι κατασκευαστές θα έχουν έναν παραπάνω λόγο να ακολουθήσουν ένα standard οποτε μην βιαζεσαι για το v6.ειναι σαν το N.μεχρι να βγει η τελικη του μορφη ειχαμε πηξει στα N65 mbps draft n και διαφορα τετοια. νομιζω τα vigor εχουν καποια μοντελα κουμπι.κατι 2820 κτλ.δεν θυμαμαι για το 2710 αλλα μπορεις να δεις και στο site Της draytek.βεβαια λιγο σε νοιαζει αφου α.για μενα δεν υπαρχει καν λογος να το κλεινεις.αν ειναι θεμα ακτινοβολιας τοτε οκ ας κλεισουμε τα κινητα και τα dect που ειναι πιο δυνατα απο το ρουτερ και β.μπορεις ανα πασα στιγμη να το κλεισεις απο το μενου του . επισης ο οτε δινει Ipv6 http://ipv6.ote.gr/?page_id=68 και λογικα ολο και καποιοι αλλοι θα δινουν.δεν ειναι και πολλες εταιρειες πλεον. εγω παντως δεν θα περιμενα ουτε θα εσκαγα 200 ευρω για ρουτερ με Ipv6.συν οτι ακομα και αν ενεργοποιηθει κανονικα και οχι δοκιμαστικα σιγουρα για καποιο αρκετο καιρο θα παιζουν παραλληλα ισως γιατι να παει ξαφνικα ολος ο κοσμος να παρει ipv6 router δεν ειναι ευκολο.αν και νομιζω οτι εχουν πει οτι ισως βγει firmware update για το v8 το Thomson που δινει η forthnet για να γινει Ipv6 οποτε εδω και πολλους μηνες τουλαχιστον στην forthnet που ξερω ολοι παιρνουν Thomson v8.για το 784 λενε παλι το ιδιο οτι θα υποστηριζεται.δεν εχω δει καποιο firmware εκτος αν ειναι τιποτα κρυμμενο σε κανα cli interface οποτε αντε να το βρεις.
g.kap Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Οπότε είμαστε ακόμη εν αναμονή εξελίξεων για ipv6! Κοιτούσα στο amazon το dgn3500 αλλά είδα αρκετές αρνητικές κριτικές από άτομα που το αγόρασαν, παραθέτωντας ως επί το πλείστον ότι έχει συχνές αποσυνδέσεις. Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο? Υπάρχει τρόπος να εισέρχομαι στην σελίδα ip (πχ 192.168....κλπ) οποιουδήποτε modem από το smartphone όταν είμαι εκτός σπιτιού? Για να έχεις στατική ip έναντι δυναμικής έχει κάποια πλεονεκτήματα?
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Οπότε είμαστε ακόμη εν αναμονή εξελίξεων για ipv6! Κοιτούσα στο amazon το dgn3500 αλλά είδα αρκετές αρνητικές κριτικές από άτομα που το αγόρασαν, παραθέτωντας ως επί το πλείστον ότι έχει συχνές αποσυνδέσεις. Γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο? Υπάρχει τρόπος να εισέρχομαι στην σελίδα ip (πχ 192.168....κλπ) οποιουδήποτε modem από το smartphone όταν είμαι εκτός σπιτιού? Για να έχεις στατική ip έναντι δυναμικής έχει κάποια πλεονεκτήματα? αλλοι το εχουν το dgn3500 και δεν εχουν τετοια θεματα.αλλα υπαρχει και το dgn3700μετα. ισως να μην αντεχει γραμμες με μεγαλο attenuation.ισως να διορθωθηκε μεκανα firmware update. β.ναι γινεται αλλα πρεπει να ανοιξεις το Remote του ρουτερ. γ.η θα βαλεις στατικη Ip ωστε να ξερεις παντα ποια ειναι η Ip του ρουτερ σου για να μπεις σε αυτον η θα βαλεις μεσα στο ρουτερ dyndns ωστε να θυμασαι εσυ πχ το poulinos.dyndns.org που θα ειναι μονιμο αλλα αυτο απο πισω θα τρεχει στον ρουτερ σου και θα γινεται αντιστοιχιση παντα με την Ip σου.αν εχεις dynamic και δεν χρησιμοποιησεις το dyndns η no-ip κτλ απλα αν αλλαξει η Ip σου δεν θα την ξερεις για να μπεις μεσα απο μακρια.
g.kap Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2012 Stream Type Actual Data Rate Up Stream 821 (Kbps.) Down Stream 5888 (Kbps.) Operation Data Noise Margin Attenuation Upstream 12 dB 9 dB Downstream 19 dB 37 dB έχω βάλει το philips (το παλιό που είχα από οτε) γιατί πα΄λι έφαγε κόλλημα μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας το hol netfaster3 και βλέπω ότι και με αυτό δεν υπάρχει μια σταθερότητα στη γραμμή. σχεδόν είμαι αποφασισμένος για το netgear dgn3500 αλλά το μόνο που με κάνει να το ξανασκέφτομαι είναι αν θα έχω πάλι τα ίδια και με ένα modem ακριβό!!! σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται, μπορώ να το πάω πίσω (πχ στο πλαίσιο αν το πάρω από εκεί) ? ή θα κλαίω τα χρήματα και θα λέω καλύτερα να το έπαιζα "πάμε στοίχημα" ?
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Stream Type Actual Data Rate Up Stream 821 (Kbps.) Down Stream 5888 (Kbps.) Operation Data Noise Margin Attenuation Upstream 12 dB 9 dB Downstream 19 dB 37 dB έχω βάλει το philips (το παλιό που είχα από οτε) γιατί πα΄λι έφαγε κόλλημα μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας το hol netfaster3 και βλέπω ότι και με αυτό δεν υπάρχει μια σταθερότητα στη γραμμή. σχεδόν είμαι αποφασισμένος για το netgear dgn3500 αλλά το μόνο που με κάνει να το ξανασκέφτομαι είναι αν θα έχω πάλι τα ίδια και με ένα modem ακριβό!!! σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται, μπορώ να το πάω πίσω (πχ στο πλαίσιο αν το πάρω από εκεί) ? ή θα κλαίω τα χρήματα και θα λέω καλύτερα να το έπαιζα "πάμε στοίχημα" ? κανει καποια σκαμπανεβασματα λιγακι η γραμμη.τι κολληματακια σου κανει?σβηνει καποιο λαμπακι στο ρουτερ τι κανει γενικα???τωρα αν φταιει η γραμμη και με ποιο νεο ρουτερ θα εχεις τα ιδια αυτο ειναι σιγουρο οπως ειπες ειχες και τα ιδια απο ote και τωρα και σε Hol>αν η γραμμη ειναι χαλια και κανει αποσυνδεσεις. α.θα πρεπε το ρουτερ να ξανασυγχρονισει συνδεθει μονο του. β.εκει το πιο σταθερο ρουτερ ειναι το Thomson.θεωρητικα ναι μπορεις να το πας πισω σε καποιες ημερες τοτε με τι αιτιολογια ειναι σχετικο.
g.kap Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2012 τι άλλο να κάνω, έχω επικοινωνήσει τόσες φορές μαζί τους (είτε με HoL τώρα, είτε με ΟΤΕ παλιότερα που ήμουν συνδρομητής) και πάντα το γνώριμο (καταγραφή κλπ). αυτό που κάνει συνήθως είναι είτε τελείως πάγωμα στην σύνδεση για λεπτά έως και ...ώρες (έχοντας συνήθως τα λαμπάκια όλα αναμμένα κανονικά στο modem) ή πολύ αργό άνοιγμα/περιήγηση σε ιστοσελίδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα