g.kap Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω. Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός modem-router & ενός router επιπλέον, με κύρια χαρακτηριστικά το gigabit ethernet (lan) και πλήκτρο για on/off του wifi απευθείας και όχι μέσω ip. Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει ένα Philips από ΟΤΕ και δύο από HOL (ένα λευκό και ένα μαύρο που μου έστειλαν τελευταία μερικούς μήνες πριν, όταν τους παραπονέθηκα για διακοπές έως και 7 ημερών στο internet, τα ίδια προβλήματα είχα και με τον ΟΤΕ) και αυτό που έχω δει είναι ότι μετά από λίγες ώρες λειτουργίας παλαιά και νέα modem κολλάνε. Πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να δουλέψει σωστά το internet και παρά το ότι τα λαμπάκια όλα δείχνουν σωστά αναμμένα. Τεχνικός είχε έρθει και παλαιότερα από ΟΤΕ αλλά και πριν μερικούς μήνες από HOL. Τα συμπεράσματα, όλα έδειχναν σωστά στις καλωδιώσεις/εγκαταστάσεις του σπιτιού, από το δε κέντρο του ΟΤΕ δεν εντόπιζαν κάτι παρα μόνο ότι λόγω απόστασης από αυτό δεν μπορούσε να δουλέψει σωστά στην 24αρα (πάνω από 7 mpbs δεν έχω δει ποτέ στο σπίτι μου) και άρα πρότειναν να κατέβω στην 2αρα (ΕΛΕΟΣ ...2012 έχουμε και στην πρωτεύουσα κιόλας), έφυγα από ΟΤΕ πήγα στην HOL δοκιμάζοντας κι εκεί την τύχη μου, είδα ότι λίγο αραιότερα τα κολλήματα αρχικά ώσπου μετά από λίγο καιρό ...πάλι τα ίδια! Τεχνικός στο σπίτι έλεγχος από εδώ, έλεγχος από εκεί, δοκιμές (aka βάλε την γλάστρα πάνω από το ψυγείο, κλείσε την πόρτα του μπάνιου κι άνοιξε της κρεβατοκάμαρας ...κλπ) και αφού τα νεύρα μου έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τα πολλά μου στέλνουν νέο modem (το μαύρο netfaster 3) και μπορώ να πω ότι η παράδοση συνεχίζεται επάξια (τα κολληματάκια έχουν την τιμητική τους σχεδόν καθημερινά). Για να μη σας ταλαιπωρώ, σκέφτομαι για την αγορά ενός νέου modem-router όπως προανέφερα, ελπίζωντας ότι ίσως έτσι μπορεί να μένει ανοικτό συνέχεια (αφού το χρειάζομαι και λόγω μίας έξτρα πλακέτας του συναγερμού μελλοντικά όπου θα υπάρχει δυνατότητα αποκρυσμένου ελέγχου) και σκέφτηκα αν θα μπορούσα να βάλω μία ψύκτρα όπως στα laptop αν υπάρχει κάποια μικρή, με χρονοδιακόπτη ώστε να δουλεύει κάποιες στιγμές στο 24ωρο, αν αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή κολλημάτων! Ελπίζω σε μία βοήθεια σας, ευχαριστώ.
billkolias Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Σου λεω και στο υπογραφω οτι δεν θα εχει διαφορα οποιο μοντεμ και να παρεις,επρεπε ενω ησουν στον οτε αφου εβλεπες οτι δεν γινεται τπτ να τους πεις εστω να σου αλλαξουν ζευγος με δικη σου πρωτοβουλεια. PS:εγω εχω 4 οχι 7 και πληρωνω 24αρα
g.kap Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 τι εννοείς λέγοντας ζεύγος? δεν έχω τεχνικές γνώσεις και ούτε επιβάλλεται, δική τους δουλειά είναι αυτο και γι αυτό πληρώνονται. την 7αρα την είχα δει μόνο κάποια στιγμή, συνήθως είχα 1,5-3, αλλά το σημαντικότερο δεν ήταν αυτό όσο οι πολύωρες και οι συχνές διακοπές και κολλήματα.
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 α.gigabit ethernet Πας σε vigor κανα vigor 2820,2830.οσο θυμαμαι εχει και κουμπακι on/off για το wireless αν και α.δεν βρισκω λογο να το κλεινεις.αν το κανεις για θεμα ακτινοβολιας τοτε βρες τροπο να κλεινεις το κινητο οπως και τα dect,κινητα,wifi γειτονων τα οποια φτανουν μεχρι εσενα. η τιμη του ειναι ακριβη.αυτο που λες διακοπες 7 ημερων στο ιντερνετ σιγουρα δεν ειναι το ρουτερ.εχω δει και εγω απειρα ρουτερ της πλακας αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να σου κανει 7 μερες διακοπη.και εχω δει ρουτερ της πλακας να παιζουν μερες ολοκληρες χωρις διακοπες.επισης οχι δεν πρεπει να περασει χρονος για να παιξει σωστα το ρουτερ εκτος αν γινεται κατι με το Pc.δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που παιζεις στα 7 και να λες και ευχαριστω .υπαρχουν αλλοι που παιζουν 1-2 και αλλοι που δεν παιζουν καθολου.δεν εχει σημασια αν ειναι πρωτευουσα η οχι παιζει ρολο που υπαρχει οτε ποσο κοντα εισαι και ποιοτητα καλωδιου.λογικα εσυ πρεπει να εχεις κανα 40 attenuation που ειναι κανα 3αρι km.δεν γινεται να φταινε τοσα ρουτερ. billkolias αμα ειναι λογω αποστασης δεν προκεται να παιξει παραπανω ετσι και αλλιως.β.δεν σου αλλαζουν ζευγος με δικη σου πρωτοβουλεια.αν ο οτε δεν βρει προβλημα δεν σε αλλαζει ζευγος. γ.εμ βρηκες και εσυ σπιτι στα 3,5 Km απο τον οτε ποσο θες να παιξει? gkap για ζευγαρι το ξεχνας αμα ειναι λογω αποστασης.γραψε μας μεσα απο το ρουτερ τα χαρακτηριστικα της γραμμης για να δουμε στα ποσα συγχρονιζεις και με τι χαρακτηριστικα για να μην μιλαμε στον αερα.το κοβω να βλεπω κανα 40 attenuation σαν τον bill
billkolias Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 α.gigabit ethernet Πας σε vigor κανα vigor 2820,2830.οσο θυμαμαι εχει και κουμπακι on/off για το wireless αν και α.δεν βρισκω λογο να το κλεινεις.αν το κανεις για θεμα ακτινοβολιας τοτε βρες τροπο να κλεινεις το κινητο οπως και τα dect,κινητα,wifi γειτονων τα οποια φτανουν μεχρι εσενα. η τιμη του ειναι ακριβη.αυτο που λες διακοπες 7 ημερων στο ιντερνετ σιγουρα δεν ειναι το ρουτερ.εχω δει και εγω απειρα ρουτερ της πλακας αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να σου κανει 7 μερες διακοπη.και εχω δει ρουτερ της πλακας να παιζουν μερες ολοκληρες χωρις διακοπες.επισης οχι δεν πρεπει να περασει χρονος για να παιξει σωστα το ρουτερ εκτος αν γινεται κατι με το Pc.δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που παιζεις στα 7 και να λες και ευχαριστω .υπαρχουν αλλοι που παιζουν 1-2 και αλλοι που δεν παιζουν καθολου.δεν εχει σημασια αν ειναι πρωτευουσα η οχι παιζει ρολο που υπαρχει οτε ποσο κοντα εισαι και ποιοτητα καλωδιου.λογικα εσυ πρεπει να εχεις κανα 40 attenuation που ειναι κανα 3αρι km.δεν γινεται να φταινε τοσα ρουτερ. billkolias αμα ειναι λογω αποστασης δεν προκεται να παιξει παραπανω ετσι και αλλιως.β.δεν σου αλλαζουν ζευγος με δικη σου πρωτοβουλεια.αν ο οτε δεν βρει προβλημα δεν σε αλλαζει ζευγος. γ.εμ βρηκες και εσυ σπιτι στα 3,5 Km απο τον οτε ποσο θες να παιξει? gkap για ζευγαρι το ξεχνας αμα ειναι λογω αποστασης.γραψε μας μεσα απο το ρουτερ τα χαρακτηριστικα της γραμμης για να δουμε στα ποσα συγχρονιζεις και με τι χαρακτηριστικα για να μην μιλαμε στον αερα.το κοβω να βλεπω κανα 40 attenuation σαν τον bill το ειπα επειδη ελεγε πως εν ειχε καν νετ,οχι για να παιξει παραπανω. Ενοουσα να το πρωτινει,αμα δν εχει καν νετ προφανως υπαρχει προβλημα.αν ερθει τεχνικος σπιτι μπορει να του πει να ελενξει και τις συνδεσεις στο καφαο και αυτην την στιγμη εχω 45 παρακαλω
g.kap Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 τεχνικός είχε έρθει τόσο και από τον ΟΤΕ όταν ήμουν συνδρομητής αλλά και από την HOL που είμαι τώρα. ξαναλέω ότι 7 είχα δει για λίγο χρονικό διάστημα πολύ παλαιότερα. και οι δύο τεχνικοί είχαν αποφανθεί ότι δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι (από καλωδιώσεις κλπ) ενώ οι υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τόσο με mac όσο με linux και windows (ειδικά στα windows ήταν και ολοκαίνουργιος) ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οι διακοπές και τα κολλήματα έπαιρναν μέρος περιοδικά ανά 1,5 μήνα και με διάρκεια από 3-7 μέρες, το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι να ξανακολλήσει υπήρχε internet αλλά σε χαμηλές ταχύτητες πάντα, όπου μέγιστο έφταναν τα 4. μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό και το είχα επισημάνει και στους δύο φορείς (λες και κάποιος "κατέβαζε" το διακόπτη off) προσωπικά από όσα μπορώ να καταλάβω, οφείλεται ίσως, τόσο και στην απόσταση, όσο και στα απαρχαιωμένα καλώδια του πΟΤΕ μαζί και με τα φθηνιάρικα modem (αν και αυτά τελευταίο λόγο θα μπορούσαν να έχουν). όσο για το wifi, δεν το θέλω συνέχεια ανοικτό, είτε γιατί δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις απόψεις περί ακτινοβολίας και μη, είτε γιατί θα προτιμούσα να προστατεύομαι από περιπτώσεις παραβίασης του δικτύου (και μη μου πείτε ότι δεν είναι εφικτό ή ιδιαίτερα δύσκολο, ακόμη και με προγράμματα από κινητά είναι δυνατό πλέον) παραθέτω αυτά που βρήκα μέσα από το modem (μαύρο netfaster 3 της hol) που έχω σε λειτουργία τώρα. Stream Type Actual Data Rate Upstream 852 (Kbps.) Downstream 2592 (Kbps.) Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 12.5 dB 21.0 dB Attenuation 22.9 dB 34.9 dB
billkolias Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 το ρουτερ που σου εδωσαν προφανως εκανε την δουλεια του τπτ παραπανω τπτ παρακατω. γτ εχεις τετοιο σνρ? ο υπολογιστης δεν εχει κ τοση σημασια , μην εισαι τοσο απολιτος για αυτα π λες δηλαδη ηρθε τεχνικος του οτε,και εφηγε χωρις να λυσει το προβλημα?
g.kap Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 δεν γνωρίζω λεπτομέρειες όπως snr (ζεύγος κλπ) . να μην είμαι τόσο απόλυτος σε ποιά ακριβώς; θεωρώ ότι απλώς εξέφρασα τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί ως τώρα. ναι, κανένας τεχνικός δεν έδωσε λύση. η μόνη λύση που πρότειναν ήταν πρόγραμμα στα 2mbps (όπου και εκεί θα κλείδωνε σε 1-1.5) και τώρα στην hol έχω σε πρόγραμμα με 6mbps όπου πάνω από 4 λίγο χλωμό...!
poulinos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 το ειπα επειδη ελεγε πως εν ειχε καν νετ,οχι για να παιξει παραπανω. Ενοουσα να το πρωτινει,αμα δν εχει καν νετ προφανως υπαρχει προβλημα.αν ερθει τεχνικος σπιτι μπορει να του πει να ελενξει και τις συνδεσεις στο καφαο και αυτην την στιγμη εχω 45 παρακαλω αν για μια βδομαδα δεν παιζει εκει οκ.αλλα να παιζεις και να ζητησεις αλλο ζευγος ετσι επειδη θες δεν παιζει.αν δεν βρει ο οτε προβλημα δεν αλλαζει ζευγαρι εκτος αν το προβλημα δεν ειναι συνεχομενο οποτε εκει ισως ισωςς ισως αλλαξει προληπτικα(πρεπει να πεσεις σε πολυ καλο ατομο).45 μια χαρα και εσυ. τεχνικός είχε έρθει τόσο και από τον ΟΤΕ όταν ήμουν συνδρομητής αλλά και από την HOL που είμαι τώρα. ξαναλέω ότι 7 είχα δει για λίγο χρονικό διάστημα πολύ παλαιότερα. και οι δύο τεχνικοί είχαν αποφανθεί ότι δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στο σπίτι (από καλωδιώσεις κλπ) ενώ οι υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τόσο με mac όσο με linux και windows (ειδικά στα windows ήταν και ολοκαίνουργιος) ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι οι διακοπές και τα κολλήματα έπαιρναν μέρος περιοδικά ανά 1,5 μήνα και με διάρκεια από 3-7 μέρες, το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι να ξανακολλήσει υπήρχε internet αλλά σε χαμηλές ταχύτητες πάντα, όπου μέγιστο έφταναν τα 4. μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό και το είχα επισημάνει και στους δύο φορείς (λες και κάποιος "κατέβαζε" το διακόπτη off) προσωπικά από όσα μπορώ να καταλάβω, οφείλεται ίσως, τόσο και στην απόσταση, όσο και στα απαρχαιωμένα καλώδια του πΟΤΕ μαζί και με τα φθηνιάρικα modem (αν και αυτά τελευταίο λόγο θα μπορούσαν να έχουν). όσο για το wifi, δεν το θέλω συνέχεια ανοικτό, είτε γιατί δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις απόψεις περί ακτινοβολίας και μη, είτε γιατί θα προτιμούσα να προστατεύομαι από περιπτώσεις παραβίασης του δικτύου (και μη μου πείτε ότι δεν είναι εφικτό ή ιδιαίτερα δύσκολο, ακόμη και με προγράμματα από κινητά είναι δυνατό πλέον) παραθέτω αυτά που βρήκα μέσα από το modem (μαύρο netfaster 3 της hol) που έχω σε λειτουργία τώρα. Stream Type Actual Data Rate Upstream 852 (Kbps.) Downstream 2592 (Kbps.) Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 12.5 dB 21.0 dB Attenuation 22.9 dB 34.9 dB τωραγιατι να στο κανει το μεγαλο προβλημα καθε εναμισι μηνα δεν ξερω.με βαση τα χαρακτηριστικα σου κατι δεν παει καλα.21 margin down δεν παιζει.αν και μετα απο reset εχεις το ιδιο κατι εχει κανει η Hol.και με 34 attenuation επρεπε να εχεις κανα 10 mbit κανονικα.επισης οταν λες κολληματα τι εννοεις?αποσυνδεση?σβηνει λαμπακι?μεγαλο Ping/?κολλαει το συμπαν?τι απο ολα?τωρα για το wifi το κινητο σου που κανεις δεν το κλεινει παιζει σε πολυ παραπανω mw απο οτι το ρουτερ.εκτος αν εχεις κανα ρουτερ που ειναι 1-2 watt η καμια τετοια ασυρματη καρτα.αλλωστε αμα ψαξεις γυρω σου θα βρεις πολλα ασυρματα δικτυα που φτανουν μεχρι εσενα.πολλες φορες ενος γειτονα μπορει να παιζει πιο δυνατα απο οτι το ιδιο το δικο σου.τωρα ναι για ασφαλεια αν βαλεις wep η mac filtering ναι θα μπουν ολοι.με wpa/wpa2 οχι αν βαλεις δυσκολο pass δεν θα μπει κανεις.ολα τα προγραμματα σπανε wep ειτε wpa με brute force κυριως με λεξεις απο dictionary.αν αφηνουν τα default password/ssid λογικο ειναι να μπαινει κοσμος.για κανε ενα Reboot το ρουτερ και δες παλι ποσο θα συγχρονισει και με τι χαρακτηριστικα. δεν γνωρίζω λεπτομέρειες όπως snr (ζεύγος κλπ) . να μην είμαι τόσο απόλυτος σε ποιά ακριβώς; θεωρώ ότι απλώς εξέφρασα τα γεγονότα όπως έχουν συμβεί ως τώρα. ναι, κανένας τεχνικός δεν έδωσε λύση. η μόνη λύση που πρότειναν ήταν πρόγραμμα στα 2mbps (όπου και εκεί θα κλείδωνε σε 1-1.5) και τώρα στην hol έχω σε πρόγραμμα με 6mbps όπου πάνω από 4 λίγο χλωμό...! και 2 Mbps να πας πρεπει να κλειδωνεις στα 2 παλι.και στην Hol με βαση τα χαρακτηριστικα επρεπε να παιζεις στα 6 με βαση attenuation Και margin.o bill παιζει καλυτερα απο σενα και εχει πολυ μεγαλυτερο attenuation. κατι δεν μας λενε καλα η κατι δεν βλεπω εγω.εκτος αν το margin κανει βολτες πανω κατω οποτε εκει ο οτε θα πρεπε να αλλαξει απερχομενο η κεντρικο.την επομενη φορα που θα αλλαξεις εταιρεια ζητα καινουρια γραμμη και ας πληρωσεις παραπανω ενεργοποιηση μηπως βγει ακρη.
dll.hal Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2012 Kαλησπέρα παιδια. Netgear DGN2200 Επειδή διαβάζω καλά λόγια για το συγκεκριμένο σκεφτόμουν να το πάρω. Απο οτι διαπιστωνω ομως δεν υπαρχει σε isdn γραμμη που εχω. Τι μπορω να κάνω? Υπάρχει καπου αν γνωριζετε ή αν δεν υπαρχει,καποια αξιοπιστη αναλογη προταση? Σας ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 vigor 2710 αν και ειναι καμποσο πιο ακριβο. το πλαισιο παλια ειχε και το netgear για isdn .ειχε το γραμμα b στο τελος που δηλωνε isdn.
dll.hal Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2012 Eν τω μεταξυ οι απατεωνες στον οτε που ρωτησα,θελουν 40ευρω περιπου για την αλλαγη γραμμης απο isdn σε pstn! Σκεφτομουν να την εκανα Pstn γαι να εχω και περισσοτερες επιλογες ,αλλα και 40ευρω κερατιατικα?
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Eν τω μεταξυ οι απατεωνες στον οτε που ρωτησα,θελουν 40ευρω περιπου για την αλλαγη γραμμης απο isdn σε pstn! Σκεφτομουν να την εκανα Pstn γαι να εχω και περισσοτερες επιλογες ,αλλα και 40ευρω κερατιατικα? καντην για τους παρακατω λογους. α.λογικα θα εχεις καλυτερο συγχρονισμο.το annex a παιζει παντα καλυτερα απο το b. β.θα πληρωσεις 40 δυστυχως αλλα θα τα γλυτωσεις απο το παγιο σιγα σιγα.αν και το καλυτερο με 50 να φυγεις απο τον οτε και να πας σε εναλλακτικο παροχο.
g.kap Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2012 Να πάω κι εγώ σε Netgear? Είχα δει κάποιο στο Πλαίσιο αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν αυτό που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω. Έχουν κάποιο πρόβλημα με HOL? Θα χρειαστεί να περάσω κάποιες ρυθμίσεις? Σας παραθέτω πάλι τα στοιχεία που βρήκα μέσα από το Netfaster 3 (μαύρο) modem της HOL. Το είχα κάνει reset πριν μερικές ημέρες και είχε φάει κόλλημα, το άλλαξα για με το παλιό Philips (από ΟΤΕ) και μέχρι που ξανακόλλησε κι εκείνο, έβαλα τώρα το Netfaster 3 και ξαφνικά μου δείχνει αυτά: Stream Type Actual Data Rate Upstream 874 (Kbps.) Downstream 6025 (Kbps.) Operation Data Upstream Downstream Noise Margin 11.5 dB 10.0 dB Attenuation 22.8 dB 35.0 dB
vasi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2012 Eν τω μεταξυ οι απατεωνες στον οτε που ρωτησα,θελουν 40ευρω περιπου για την αλλαγη γραμμης απο isdn σε pstn! Σκεφτομουν να την εκανα Pstn γαι να εχω και περισσοτερες επιλογες ,αλλα και 40ευρω κερατιατικα? αν πας στην hol ή στην forthnet αυτοματος σε βαζουν Pstn γραμη διχως τα κερατιατικα !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα