Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου router - modem router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας και καλή χρονιά σε όλους,

Πρόσφατα αναβάθμισα από 2 σε 24Mbps φοιτητικό internet. Έχω ένα modem D-Link DSL 320T εδώ και 3+ χρόνια το οποίο δουλεέυει πολύ καλά. Καμία αποσύνδεση όλο αυτό το καιρό. Κλειδώνει στα 14,5 περίπου και έχω δει σε speedtest μέχρι και 16,5-17.

Το θέμα μου είναι ότι επιθυμώ και wifi προσβαση κάπου κάπου.

So, έτσι όπως το βλέπω, ή αγοράζω ένα router ή καινούριο modem.

Για τη πρώτη περίπτωση, τι προτείνετε?

Για τη δεύτερη, σκέφτομαι αυτό οπότε οποιοδήποτε router σκεφτώ πρέπει να είναι σίγουρα κάτω από τα χρήματα αυτά.

Παιδιά, κάντε καμία πρόταση γιατί έχω χαθεί! :rolleyes:

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το Netgear αυτό είναι αρκετά καλή επιλογή για τα χρήματά του...

Έτσι λέω και εγώ. Απλά σκέφτομαι ότι θα αχρηστεύσω το dlink που έχω τώρα και είναι κρίμα. Για αυτό θέλω κάποια πρόταση για router μόνο.

• Super Moderators
Δημοσ.

υπάρχει και η πιθανότητα να συγχρονίζεις παραπάνω με το Netgear...

δεν θα το "αχρηστεύσεις" απλά θα το κρατάς για backup...

Δημοσ.

υπάρχει και η πιθανότητα να συγχρονίζεις παραπάνω με το Netgear...

δεν θα το "αχρηστεύσεις" απλά θα το κρατάς για backup...

Έχω ήδη ως backup το Baudtec του ΟΤΕ το οποίο κλειδώνει στα ίδια με το dlink από ότι είδα.

Για πούλημα, δύσκολο να το πάρει και κάποιος.

Δημοσ.

για μενα

α.παρε Modem router

β. απο το www.ebw.gr το vigor 2700vg.εχει 25 ευρω ενω κανονικα κανει αρκετα παραπανω και απλα θελει ενα firmware update γιανα του βγαλεις το custom firmware Που εχει πανω της altec.το κανεις αυτο (υπαρχουν και οδηγιες εδωμεσα σε θεμα) και εισαι comple.και εχεις ενα ρουτερ κλασεις καλυτερο απο dlink,netgear.

Δημοσ.

To netgear wifi modem/router είναι πολύ καλό αυτό χρησιμοποιό κι εγώ me 24Mbps εδώ και ένα χρόνο .

http://www.plaisio.g...2200-100PES.htm

πραγματι απο τα πολυ καλα.απλα αν δεν τον νοιαζει το 802.11n τοτε καλυτερα να παρει το vigor Που ειναι στο 1/3 της τιμης.αλλιως ναι το Netgear ειναι μια καλη λυση και αν θελει κατι ακομα καλυτερο σε 802.11n vigor 2710 n απλα παμε πλεον 100+

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παρατηρήσεις σας.

Διάβασα για το vigor σε θέμα εδώ μέσα και είδα ότι κάποιοι είχα θέματα με χαμηλή ταχύτητα. Θα μου πείτε, υποκειμενικό είναι αυτό και ανάλογα τη γραμμή. Φαίενται δυνατό πάντως μιας και προσφέρει εξεζητημένα πράγματα για το μέσο χρήστη (voip κτλ κτλ...). Δεν έκανε άλλωστε 160 ευρώ άδικα. Απλά με χαλάει η όλη διαδικασία του firmware καθώς και τα κλειδώματα σε χαμηλότερες ταχύτητες.

Anyway, παρείγγειλα το Netgear που έχει και εφόρου ζωής εγγύηση (προτιμώ να αγοράζω προϊόντα με μεγάλη εγγύηση) από το Πλαίσιο και ελπίζω να δω και μεγαλύτερες ταχύτητες.

Σύντομα οι εντυπώσεις.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις παρατηρήσεις σας.

Διάβασα για το vigor σε θέμα εδώ μέσα και είδα ότι κάποιοι είχα θέματα με χαμηλή ταχύτητα. Θα μου πείτε, υποκειμενικό είναι αυτό και ανάλογα τη γραμμή. Φαίενται δυνατό πάντως μιας και προσφέρει εξεζητημένα πράγματα για το μέσο χρήστη (voip κτλ κτλ...). Δεν έκανε άλλωστε 160 ευρώ άδικα. Απλά με χαλάει η όλη διαδικασία του firmware καθώς και τα κλειδώματα σε χαμηλότερες ταχύτητες.

Anyway, παρείγγειλα το Netgear που έχει και εφόρου ζωής εγγύηση (προτιμώ να αγοράζω προϊόντα με μεγάλη εγγύηση) από το Πλαίσιο και ελπίζω να δω και μεγαλύτερες ταχύτητες.

Σύντομα οι εντυπώσεις.

οποιοδηποτε ρουτερ μπορει να παρεις και να μην παιζει καλα με την γραμμη σου.καποτε βριζαμε τα thomson οτι συγχρονιζουν χαμηλα επειδη ειναι πολυ σταθερα και πλεον με τα νεα μοντελα νεα firmware συγχρονιζουν καλυτερα απο αλλα ρουτερ που ειναι ακριβα κτλ.

ναι δινει πολλα πραγματα.το 2700 vg το εχουν πολλα ατομα και το θεμα με το να αλλαξεις firmware δεν ειναι τιποτα ουτε ειναι μειον.σαν hardware ειναι ακριβως το ιδιο.και αλλοι παροχοι δινουν custom firmware που αμα το αλλαξεις εχεις το κανονικο ρουτερ,forthnet σε thomson ,cyta σε thomson.μονο η Hol Νομιζω εδινε ενα ρουτερ που ηταν κομμενο και Hardwarika.και ο οτε το Thomson το δινει με custom.το να αλλαξεις το firmware ειναι 10 λεπτα και το ρουτερ κανει 25 ευρω το 1/3 απο το Netgear.οποτε παιρνεις 3 φαντασου το.το 2710 οκ ειναι ακριβο.

τωρα για το Netgear θα δεις ποσο θα συγχρονισει αλλα ενω εχω δει και μοντελα που απογειωναν την γραμμη με το τελευταιο firmware εχω δει και μοντελα που ειναι στα ιδια η πιο κατω επιπεδα απο απλα ρουτερ.εχει να κανει chipset τι dslam πεφτεις(alcatel,siemens,intracom).

πιστευω βεβαια οτι και με τα 2 vigor,netgear θα δεις καλυτερη ταχυτητα απο dlink.στο Netgear κανε firmware update με το που συνδεθεις για να παρεις τα max.επισης η vigor και δεν ξερω αν το κανει αλλη εταιρεια ειναι η μονη που βγαζει το ιδιο firmware Σε 2-3 διαφορετικες εκδοσεις με σκοπο να δεις ποιο θα συγχρονισει καλυτερα στην γραμμη σου.

κάποτε έκανε, το 2710n που κάνει τώρα τόσο είναι κλάσης ανώτερο :P

μαλλον για το 2710 n λεει τωρα.και με σχεση το Netgear μπορει να εχει περισσοτερα αλλα καλως η κακως Lifetime δεν παιζει και ειναι πιο ακριβο.και το 2700 παροτι τα χρονια του σκοτωνει ακομα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι,

Από χθες είμαι με το Netgear DGN2200 λοιπόν.

Οι πρώτες μου ενυπώσεις είναι θετικές, ιδιαίτερα για το wifi του που είναι εξαιρετικό.

Το router κλείδωσε αμέσως στα 12756. Ενώ είχα το dlink πάνω ακόμη, μου έκανε μία εντελώς σπάνια αποσύνδεση και μετά κλείδωσε στην ίδια ταχύτητα που κλείδωσε και το netgear. Παρόλαυτα, το Netgear με κλείδωσε σε υψηλότερο upload (1023 έναντι 979).

Κατάφερα σήμερα και πείραξα snr. Έφτασα στα 17,687 kbps με snr 3,5 db.

Η γραμμή προς το παρών, φαίνεται πολύ σταθερή. Έπιασα σταθερά 1,7 ΜΒ/s σε κατέβασμα αρχείου.

Αν και σε skype call, μου ανέφεραν ψιλοκολλήματα :unsure:

Τα παραπάνω που βγάινουν από DMT είναι καλά, γνωρίζει κάποιος?

Δημοσ.

α.τι εταιρεια εισαι?

β.για το skype α.δοκιμασε με το κανονικο snr.β1.δοκιμασε χωρις να κατεβαζεις κατι και με καλωδιο οχι wireless.γ.αν ο Provider σηκωνει και δεν εχεις ζητα fast path αν και βλεπω να λεει fast path.

κατα τα αλλα το γραφημα μια χαρα.ενα μικρο κενο σε ενα σημειο αλλα μπορει να ειναι οτιδηποτε πανω στην γραμμη.αν θες κανε δοκιμες χωρις τηλ πανω κτλ να δεις αν σε επηρεαζει κατι.αλλα ειναι τιποτα στην πραξη.πολυ μικρο κενο.

και μαλλον το dmt δεν τα παει καλα με αυτο το ρουτερ.δεν λεει στα ποσα κανεις sync ουτε σε τι dslam πεφτεις κτλ.δηλαδη δεν τα γραφει στην εικονα σου γιατι δεξια βλεπω κατι Max 1156 κτλ.σου αναφερει εκει τα max attainable.

Δημοσ.

α.τι εταιρεια εισαι?

β.για το skype α.δοκιμασε με το κανονικο snr.β1.δοκιμασε χωρις να κατεβαζεις κατι και με καλωδιο οχι wireless.γ.αν ο Provider σηκωνει και δεν εχεις ζητα fast path αν και βλεπω να λεει fast path.

κατα τα αλλα το γραφημα μια χαρα.ενα μικρο κενο σε ενα σημειο αλλα μπορει να ειναι οτιδηποτε πανω στην γραμμη.αν θες κανε δοκιμες χωρις τηλ πανω κτλ να δεις αν σε επηρεαζει κατι.αλλα ειναι τιποτα στην πραξη.πολυ μικρο κενο.

και μαλλον το dmt δεν τα παει καλα με αυτο το ρουτερ.δεν λεει στα ποσα κανεις sync ουτε σε τι dslam πεφτεις κτλ.δηλαδη δεν τα γραφει στην εικονα σου γιατι δεξια βλεπω κατι Max 1156 κτλ.σου αναφερει εκει τα max attainable.

1) OTE Conn-X Δίοδος 24Mbps

2) Η συνδεσμολογία στο σπίτι μου έχει ως εξής: Netgear DGN2200 -> DLink Splitter -> Linksys PLTE200 -- εσωτερική καλωδίωση -- Linksys PLTS200 -> PC

Το wireless (όταν το ανοίγω) παίζει μόνο για το κινητό.

Το skype μια χαρά παίζει τώρα πάντως. Έβαλα ένα κλικ υψηλότερο snr και δουλεύει μια χαρά σε όσες κλήσεις έχω κάνει.

Προχθες, σε download ήμουν σταθερά στα 1,7 MB/s.

Το snr μου εμφανίζεται πάντως χαμηλό σε σχέση με αυτό που του έχω δώσει. Παρόλαυτά, το έχω δει να κυμαίνεται από 3,3 μέχρι 4,2.

Όντως κάτι παίζει με το DMT. Πάντως στο tab δίπλα τα λέει καλά τα νούμερα (νομίζω).

Δημοσ.

1.εχει και fast ο οτε αλλα θα χασεις σε σταθεροτητα και σε ταχυτητα.

2.το skype μαλλον λογω του πολυ χαμηλου snr ειχε θεμα.

3.το margin δεν ειναι παντα σταθερο σε καποιες γραμμες.οποτε υπολογισε οτι θα εχεις συν πλην ενα για αυτο προσεχε που θα το ρυθμισεις.

για το dmt αστο δεν εχει νοημα δεν πειραζει.υπαρχει και το orbmt αλλα μια χαρα εισαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...