Προς το περιεχόμενο

htc desire ή sony ericsson xperia neo v??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερίζω το φόρουμ.

Το τελευταίο καιρο ψάχνω για καινούργιο κινητό γιατι το lg gt 540 που έχω, μου έχει σπάσει τα νεύρα (καλλάει συνέχεια)!

Ετσι λοιπόν κατέληξα σε αυτά τα τα δύο το htc desire μου κάνει 250 ευρώ καινούργιο και στο xperia neo v που κάνει 200 ευρό .

Το θέμα είναι ότι ενώ τα χαρακτηριστικά τους είναι σχεδόν ίδια δε ξέρω πιο να διαλέξω.

Τo htc το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την άμεση απόκριση της οθόνης την ταχύτητα του και το γεγονος ότι δε κολλάει!

Το neo V από την άλλη είναι φθηνότερο νεότερο και μου αρέσει αρκετά αλλά:

κολλάει?

έχει τόσο άμεσης απόκρισης οθόνη όσο και το htc?

είναι multitouch?

τα smartphone της ericsoon είναι αξιόπιστα ή στο χρόνο θα κλαίω τα λεφτά μου?

Εν τέλει ποιο από τα δύο μου προτείνετε???

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

[...]

1) κολλάει?

2) έχει τόσο άμεσης απόκρισης οθόνη όσο και το htc?

3) είναι multitouch?

[...]

Στα παραπάνω μπορώ ν απαντήσω, συγκριτικά δεν ξέρω να σου πω ποια είναι η καλύτερη επιλογή:

1) Όχι, εκτός κι αν του φορτώσεις 500 apps.

2) Ναι, έχει άμεση απόκριση.

3) Ναι, 4 σημείων νομίζω.

Δημοσ.

Έχω το Desire σχεδόν 1.5 χρόνο.

Δεν θα σου απαντήσω για το ποιο από τα δύο είναι καλύτερο, γιατί και δεν έχω δει ζωντανά το SE Xperia Neo V, αλλά ούτε και το έχω συγκρίνει φυσικά με το Desire. Πάντως το ποιο πιθανό είναι ότι 8 στους 10 να σου πουν να πάρεις το SE γιατί είναι ποιο καινούριο, ενώ ήδη το παλιό Desire δεν υποστηρίζεται επίσημα από την HTC όσον αφορά καινούριες εκδόσεις του Android.

Το κινητό όντως δεν κολλάει με το μαμά λογισμικό καθόλου, αλλά αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα με την μικρή εσωτερική του μνήμη και θα αναγκαστείς να περάσεις custom rom με scripts όπου οι εφαρμογές θα πηγαίνουν στην γρήγορη (class 6) sdcard που θα πρέπει να αγοράσεις. Όλα αυτά φυσικά αν θα το γεμίσεις με εφαρμογές. Αν είσαι σαν αρκετούς που χρησιμοποιούν το κινητό ΜΟΝΟ για κλήσεις και sms, τότε με τη μικρή διαφορά που έχουν οι δύο συσκευές, θα σου πρότεινα το Desire και ας είναι παλιότερο.

Και επειδή με τα παραπάνω έχω αναφέρει κυρίως τα αρνητικά, εγώ μιας και ασχολούμαι αρκετά με custom roms, όσο η συσκευή θα υποστηρίζεται ανεπίσημα με καινούριες εκδόσεις του Android δεν πρόκειται να αγοράσω άλλη (άλλωστε αυτό θέλουν να κάνουν η HTC και η κάθε εταιρία με το να μην υποστηρίζουν τις συσκευές τους με νέες εκδόσεις λογισμικού, να σ΄ αναγκάσουν να αγοράσεις την ποιο καινούρια συσκευή, με τη νέα έκδοση λογισμικού). Το Desire και είναι πολύ καλή συσκευή και έχει δυνατότητες για Android 4.0, άσχετα με το τί λέει η HTC.

Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω το neo. Η διάφορα στο gpu τους είναι πολύ μεγάλη πάντως.

gpu?? τι εννοείς φίλε μου? επεξεργαστή? τον ίδιο δεν έχουν?

Δημοσ.

gpu?? τι εννοείς φίλε μου? επεξεργαστή? τον ίδιο δεν έχουν?

οχι καθολου. Το desire εχει τον 200 και το neo v τον 205. Σκεψου το σαν geforce 1 vs geforce 2

Adreno 205 features:

• Hardware-accelerated SVG and Adobe Flash®
  • Significant improvements in shader performance over Adreno 200 GPU
  • Streaming textures that can combine video, camera, SVG and other image surfaces with 3D graphics

Based on the early benchmark results, Adreno 205 is expected to be about four times faster than Adreno 200.

Στα ιδια μεγαχερζ παντα

Δημοσ.

Επιδη δεν εχω δουλεψει το neo v σου προτεινω να πας στο αναλογο θεμα στο forum και να δεις αν σου κανει. Επισης αν ειναι δυνατον να το δεις και απο κοντα. Παντως ειναι πιο future proof

Δημοσ.

μάλλον πάω για το neo v αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάτι τελευταίο:

ΤΟ ΝΕΟ V αποθηκεύει εφαρμογες στη κάρτα μνήμης ? ( το htc αποθηκεύει σίγουρα)

Δημοσ.

Μπορείς να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές είτε στην εσωτερική μνήμη του κινητού είτε στην SD, εφόσον υπάρχει χώρος και το επιτρέπει η εφαρμογή.

Δημοσ.

Απλα να ξερεις οτι ενα κομματι της εφαρμογης που μεταφερεις μενει στην εσωτερικη μνημη, αρα σε περιοριζει καπως αν θελεις να το γεμισεις εφαρμογες.

android.png

Δημοσ.

Απλα να ξερεις οτι ενα κομματι της εφαρμογης που μεταφερεις μενει στην εσωτερικη μνημη, αρα σε περιοριζει καπως αν θελεις να το γεμισεις εφαρμογες.

android.png

χρειάζεται root για να αποθηκεύει τις εφαρμογές στη κάρτα μνήμης?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...