Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aφου παιδευτηκα ολη μερα, καταφερω να συνδεσω το WLAN-Router (Thomson TG585) με το modem Motorola που εχω.

Το ολο εγχειρημα ηταν δυσκολο καθοτι παιρνω ιντερνετ μεσω coaxial και το ρουτερ δεν εχει εισοδο για ιντερνετ παρα μονο μεσω τηλεφωνικης γραμμης.

Συνδεσα λοιπον και την εξοδο για τηλεφωνικη γραμμη αλλα και το LAN απο το μοντεμ στο ρουτερ και εχω κανονικα ιντερνετ στο PC. Στην ουσια πηρα την εξοδο LAN του μοντεμ και τη συνδεσα με την 4η εξοδο LAN του ρουτερ (ενω θα επρεπε να παει στην εισοδο internet αν ειχε). Απο το ρουτερ πηρα την εξοδο 1 και τη συνδεσα με το PC. Επιπλεον η εξοδος τηλεφωνου απο το μοντεμ χωριστηκε με splitter και πηγε στο τηλεφωνο και στο router. Η συνδεση δεν εγινε οπως συνηθως με routed PPP αλλα μεσω bridging.

Το προβλημα: ενω το κινητο βρισκει κανονικα το δικτυο και συνδεεται, ωστοσο ειναι σαν να μην υπαρχει. Το διαπιστωσα οταν προσπαθησα να ανοιξω σελιδες χωρις 3G οπου παλευε μεσω Edge. To ιδιο εχω παρατηρησει και σε ενα internet cafe οπου ειχαμε ολοι το ιδιο προβλημα. Οποτε υποψιαζομαι οτι κατι παιζει με το δικτυο.

Γενικως δεν εχω προβλημα συνδεσης με WLAN και το πιο πιθανο ειναι να φταιει η συνδεσμολογιο ή οι ρυθμισεις του ρουτερ. Υπαρχει παρολα αυτα κατι που να μπορω να κανω μεσω iphone;

Και κατι περιεργο: με την παραπανω συνδεσμολογια δεν μπορω να μπω ενσυρματα στις ρυθμισεις του ρουτερ μεσω browser, ενω μπορω να μπω ασυρματα!

Δημοσ.

μπερδευτηκα λιγακι αλλα για να το παμε απο την αρχη.εφοσον παιρνεις internet me coaxial πανω στο Motorola Το τηλεφωνικο καλωδιο που κολλαει?δεν παιρνεις ιντερνετ απο τηλεφωνικη πριζα.εσυ απο οτι καταλαβα θες το ιντερνετ ναπηγαινει στο motorola και μετα να συνδεσεις πανω στο motorola to thomson για να δινει wireless αφου το Motorola δεν εχει.

to bridge ειναι ακυρο λιγακι γιατι δεν υπαρχει wan port

Οποτε αν το Motorola ειναι 192.168.0.1 τοτε εσυ θα βαλεις το thomson 192.168.0.254 για να ειναι στο ιδιο δικτυο και θα κλεισεις τον dhcp.θα τα ενωσεις λαν το λαν και λογικα θα πρεπει να παιζουν ολα κανονικα και να εχεις προσβαση και στα 2 ρουτερ.στο Thomson κλεινεις μονο dhcp αλλαζεις Ip και φτιαχνεις wireless.Τα bridge και Pppoe κτλ ειναι Useless οτι και να τα βαλεις αφου ειναι πανω στο κομματι του Modem και οχι του router.

Δημοσ.

Το συνεδεσα ετσι, γιατι μονο ετσι δουλευε το WiFi για εναν περιεργο λογο. Αλλιως ηταν μονιμως κοκκινο.

Τωρα βεβαια που το ειπες αφαιρεσαι το καλωδιο τηλεφωνου και δεν αλλαξε κατι.

Οπως προειπα δεν μπορω να μπω στις ρυθμισεις οπως ειναι τωρα ενσυρματα, παρα μονο ασυρματα.

Η επικοινωνια ασυρματα υπαρχει ("βλεπει" το δικτυο και συνδεεται) αλλα παρολα ταυτα δεν λειτουργει.

Και επειδη μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις, εβγαλα φωτο το μοντεμ και το ρουτερ. Το κιτρινο LAN παει απο το μοντεμ στο ρουτερ και το γκρι απο το ρουτερ στο PC. Παιζουν ρολο οι 8εσεις? Ρωταω επειδη επρεπε κανονικα να το συνδεσω με την εισοδο internet του ρουτερ (που δεν εχω).

post-60078-0-36316000-1327243708_thumb.jpg

post-60078-0-17822700-1327243717_thumb.jpg

Δημοσ.

Μετα την τελευταια απαντηση εβγαλα τη γραμμη τηλεφωνου που συνεδεε το μοντεμ με το ρουτερ. Μετα απο κανενα 24ωρο δεν ειχα ουτε στο PC συνδεση οποτε εβγαλα εντελως το ρουτερ απο πανω.

Την ip του Μοτορολα δεν τη ξερω και δεν τη χρειαστηκα ποτε καθοτι ολες οι ρυθμισεις γινονται αυτοματα απο τον παροχο.

Οταν το κανω setup το ρουτερ μου δινει επιλογη ειτε routed PPP (με στοιχεια login που δεν υπαρχουν) ειτε bridging. Μονο με το bridging καταφερα να δουλεψει με τον τροπο που εγραψα πιο πανω.

Για να τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη, πως θα επρεπε να συνδεθει το ρουτερ?

Δημοσ.

Μετα την τελευταια απαντηση εβγαλα τη γραμμη τηλεφωνου που συνεδεε το μοντεμ με το ρουτερ. Μετα απο κανενα 24ωρο δεν ειχα ουτε στο PC συνδεση οποτε εβγαλα εντελως το ρουτερ απο πανω.

Την ip του Μοτορολα δεν τη ξερω και δεν τη χρειαστηκα ποτε καθοτι ολες οι ρυθμισεις γινονται αυτοματα απο τον παροχο.

Οταν το κανω setup το ρουτερ μου δινει επιλογη ειτε routed PPP (με στοιχεια login που δεν υπαρχουν) ειτε bridging. Μονο με το bridging καταφερα να δουλεψει με τον τροπο που εγραψα πιο πανω.

Για να τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη, πως θα επρεπε να συνδεθει το ρουτερ?

να τα παρουμε απο την αρχη βημα βημα.ξηλωσε τελειως το Thomson και ασε το motorola

πηγαινε σε command prompt και γραψε Ipconfig και κανε copy paste τι σου εχει βγαλει.το thomson καντο Hard reset γιατι θα τα εχεις πειραξει ολα.αυτο για αρχη.

το Ipconfig Το ξαναλεω θα το κανεις με το Thomson εκτος.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο παίζει το μοτορόλα γιατί να υπαρχει;

γιατι εχει Internet me coaxial δεν εχει ιντερνετ με adsl

Ξεχνα τα bridge και Pppoe και αυτα για αρχη.ολα ειναι πιο ευκολα .και μια ερωτηση,ανοιγεις το Pc σου και εχεις ιντερνετ απευθειας η εχεις εικονιδιο συνδεσης?

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια καταρχην.

Internet εχω απευθειας και ολες οι ρυθμισεις γινονται απο τον παροχο.

Οσο για το Ipconfig το παραθυρο του DOS ανοιγει για κλασματα του δευτερολεπτου και κλεινει αυτοματα (περιεργο δεν ειναι?).

Τραβηξα ωστοσο screenshot.

dosx.png

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια καταρχην.

Internet εχω απευθειας και ολες οι ρυθμισεις γινονται απο τον παροχο.

Οσο για το Ipconfig το παραθυρο του DOS ανοιγει για κλασματα του δευτερολεπτου και κλεινει αυτοματα (περιεργο δεν ειναι?).

Τραβηξα ωστοσο screenshot.

dosx.png

α.για αυτο σου ειπα ανοιξε πρωτα command prompt και μετα Ipconfig για να μην φευγει.β.ωραια θελω αλλη μια φορα να κανεις το ιδιο αφου κανεις ενα Reboot το ρουτερ και καπακια θελω να ανοιξεις το site www.whatismyip.com και να μου πεις τι Ip θα σου βγαλει.sorry για το παιδεμα με τις δοκιμες αλλα θελω να δω κατι για να καταλαβω πως παιζει το coaxial.

Δημοσ.

Μηπως εννοεις reboot το modem? 'H να συνδεσω το ρουτερ?

Μαλλον εννοεις το 1ο για να δεις αν ειναι στατικη η IP.

Kαι οντως ειναι.

Your IP Address Is: 95.222.237.181

Δημοσ.

με παραξενευει που δεν μπαινεις με εικονιδιο συνδεσης αλλα παρολα αυτα την wan ip την παιρνεις εσυ.

το δευτερο κακο ειναι οτι το thomson δεν εχει wan υποδοχη για να βαλεις εκει το motorola και να δινει μετα Ip το thomson.

οποτε να σκεφτουμε τι μπορει να γινει.δοκιμασε να ανοιξεις explorer και να γραψεις την Ip που γραφει στην προεπιλεγμενη πυλη να μου πεις αν θα σε βαλει μεσα στο Intrerface tou motorola h oxi

Δημοσ.

Oχι δεν μπαινει με το 95.222.236.1.

Μονο αν αποσυνδεθει το δικτυο (λογω ρευματος, καλωδιου κτλ) μου εμφανιζει εικονιδιο οτι ψαχνει συνδεση. Αυτο εννοεις?

Δημοσ.

αρα αυτο ειναι σκετο Modem οποτε δεν νομιζω οτι θα παιξει να βαλεις πανω το Thomson.γιατι στην ουσια δινει την Ip σε σενα απευθειας δεν την εχει αυτο.οποτε για να παιξει φαντασου οτι θα πρεπει να εχεις διπλη καρτα δικτυου.να εχεις εσυ ιντερνετ απο coaxial και να δινειςμετα εσυ στο ρουτερ και το ρουτερ στους αλλους.η ρουτερ με wan υποδοχη.δεν παιζει οπως παιζει το adsl που εχει καιrouting κομματι το modem.κατι αλλο δεν μπορω να σκεφτω.το manual γραφει τιποτα για Ip μεσα για το Modem???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...