Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή? Πες μου , νομίζω ότι εγώ κάνω κάτι λάθος , και στο τέλος γίνομαι ανεπιθύμητος.

ετσι οπως τα λες

κατα καιρους

κατι τετοιο δειχνει

αλλα μιλαμε για πολυ εκπρωτης οψεως

και απο απεξω

γενικα η φιλοσοφια και οι επιστημη δειχνουν να συμφωνουν στον τομεα φιλιας/αγελης/ομαδας/ ανθρωπινες σχεσεις

[αλλα μιλαμε για σεντονια]

Αγόρασε 2 χειριστήρια xbox 360 για το PC και αγόρασε το Pro 2012 k τ Fifa 12 και θα δεις για πότε θα κάνεις φίλους

δεν πιστευω να ισχυει ακομα αυτο

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όλα τα λύνω, όλα τα μαχαιρώνω. απο τεχνολογικό φόρουμ γίναμε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης, φιλαράκι εαν «ξέχασες» πως γνωρίζεις κόσμο, κλείσε το pc και βγες έξω.

Φυσικά και η ερώτηση σου είναι τραγική.

Δημοσ.

Φιλοι ειναι αυτοι που εχεις κοινα ενδιαφεροντα . Σαρεσει καποιο αθλημα καντο , χορος το ιδιο η οτιδηποτε αλλο και εκει αφου θα εχεις και θεματα να συζητησεις γινεσαι σιγα σιγα φιλος με καποιον.

Δημοσ.

Όλα τα λύνω, όλα τα μαχαιρώνω. απο τεχνολογικό φόρουμ γίναμε φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης, φιλαράκι εαν «ξέχασες» πως γνωρίζεις κόσμο, κλείσε το pc και βγες έξω.

1324670260002.jpg

Δημοσ.

Δηλαδή? Πες μου , νομίζω ότι εγώ κάνω κάτι λάθος , και στο τέλος γίνομαι ανεπιθύμητος.

πάντως με καφέδες και τέτοια δε θα γίνεις φίλος με κανένα.

Για να δεθείς με έναν άνθρωπο πρέπει να ζήσεις κάτι μαζί, να μοιραστείς εμπειρίες. Εκεί πάνω χτίζονται οι φιλίες.

Δημοσ.

Οι πραγματικοι φιλοι παντως σπανιζουν και θα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου μας.

Α και να μη ξεχασω ποσοι ΄εξαφανιζονται' οταν εχουν σχεση ^_^

Δημοσ.

Οι πραγματικοι φιλοι παντως σπανιζουν και θα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του χεριου ενός κουλού χελονονιντζακίου .

Διορθώθηκε;ρ

Δημοσ.

@status

Ερωτηση κρισεως : Ποσα δαχτυλα εχει το κουλο χελονοντζακιο? :P

Το είχανε πει στο Metal hammer μιαν εποχή και από τότε μου χει κολλήσει;ρ

i2= -1

Δημοσ.

Φίλοι από την παιδική ηλικία είναι ένα παραμύθι.

Αυτό που υπάρχει από την παιδική ηλικία είναι συνήθεια ισορροπιών και ρόλων και τίποτα άλλο. Συμβαίνει σε άτομα, συνήθως, που φοβούνται να αλλάξουν τον εαυτό τους και, συνεπώς, τον ρόλο τους σε ένα κοινωνικό περίγυρο.

Φιλία αληθινή κάνει κανείς από την στιγμή που αυτονομείται οικονομικά, συναισθηματικά και υπαρξιακά και μετά.

Τότε μπορεί κανείς να σταθμίσει τις επιλογές του βάσει των όσων πιστεύει και των όσων θέλει. Αυτό συμβαίνει, για όσους συμβεί, από τα 23+ και μετά.

@author

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να είσαι χαρούμενος που, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, αλλάζεις πορεία στην ζωή σου. Γιατί, για να μην σε καλύπτουν οι παλιές παρέες σημαίνει πως άλλαξες. Εξελίχθηκες. Μπορεί οι άλλοι να εξελίχθηκαν επίσης ή και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ το έκανες.

Άραξε. Οι φίλοι δεν είναι αρκουδάκια για τις δύσκολες στιγμές ούτε για να "κρατάνε παρέα". Παρέα σου κρατάει μόνο ο εαυτός σου. Το να θέλεις ένα φίλο για να μην είσαι μόνος σου είναι, πρώτα από όλα, ασέβεια στον φίλο και μετά στον εαυτό σου. Ασέβεια στον φίλο γιατί τον χρησιμοποιείς για δική σου ανάγκη και στον εαυτό σου που δεν μπορείς να νιώθεις γεμάτος όταν είσαι μόνος.

Ζήσε την μοναξιά σου και βρες πράγματα για εσένα. Να είσαι καλά εσύ. Όταν είσαι έτοιμος να έχεις φίλο, γιατί για να ψάχνεις ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ίσως τον βρεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε στατους εδώ είναι το μπλα μπλα

Επεξ/σία από stavi
Δημοσ.

παιδια τα λετε λαθος.

στην εποχη της κρισης εαν θες να κανεις φιλους ενα πραγμα χρειαζεσαι μονο. λεφτα

Δημοσ.

κοίτα,εγω προσωπικά έχω ενα άλλο θέμα, παρόμοιο με το δικο σου. Φίλους μπορώ να κάνω και εύκολα μάλιστα, απλά έχω την συνήθεια να τους περνάω απο κάποια τεστ κατα καιρούς χωρίς να το καταλαβαίνουν οι ίδιοι με αποτέλεσμα να δείχνουν ποίοι πραγματικά είναι και έτσι να μην γουστάρω πλέον πάρε δώσε.

Δοκίμασα να μην το κάνω αυτό και είχα κολλητούς για καιρό(2-3 χρόνια) , πέρναγα πολυ καλά αλλα ήταν φέικ κατάσταση. Κάποια στιγμή ασυναίσθητα λόγο οτι ήμουν σε περίεργη φάση, έριξα το τεστάκι μου και οι μάσκες έπεσαν.

Προσωπική μου άποψη ? φίλοι με όλη την σημασία της λέξης δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν θα τους βρεις δύσκολα. Μην περιμένεις το τέλειο , απλά πέρνα καλά και να θυμάσαι στα σημαντικά θέματα να μην εμπιστεύεστε απολύτως κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου. Ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του , όπως ακριβώς θα πρέπει να κάνεις και εσυ για να επιβιώσεις στην "κοινωνία των αγγέλων" :mrgreen: που ζούμε .

Δημοσ.

Ρε παιδια , αυτό που με τρομάζει , και φυσικά έχει γίνει κατα καιρους...

Είναι ότι ο καθένας έχει τις παρεες του και τους φ΄λους του , τί να με κάνει εμένα? Οπότε ναι

μεν πάμε για κανα καφε με 2-3 παιδιά , αλλά δεν γίνονται φίλοι , εξαφανίζονται , έχουνε άλλα

στην ζωή τους. έτσι , δεν μπορώ να "κολλήσω" με άλλα άτομα.ΚΑταλάβατε?

Φιλε μην αγχωνεσαι. Υπαρχουν παρεες που ειναι κλειστες, που μπορει να μην δεχτουν αλλα ατομα στην παρεα τους. Αλλα υπαρχουν και παρεες που θα σε δεχτουν ευκολα. Μην απογοητευσαι.

Κατα τη γνωμη μου, το πιο σημαντικο ειναι να βρεις τροπο να ερθεις συχνα σε επαφη με καποια ατομα. Ισως να ξεκινησεις καποιο hobby, πχ φωτογραφια, και να συναντηθεις με ατομα που εχουν αυτο το ενδιαφερον. Για παραδειγμα να πας σε κανα μαθημα φωτογραφιας. Ή αμα σ αρεσουν οι μοτοσικλετες (και εχεις και συ), μπορεις να βρεις ατομα που εχουν hobby τις μηχανες και να κανετε συνατησεις, να πηγαινετε βολτες κλπ. Αμα σε ενδιαφερει υπαρχει ενα φορουμ (προφανως δεν θα ειναι το μοναδικο), mybike.gr που τα μελη παιρνουν τις μοτοσικλετες και συναντιουνται μεταξυ τους.

Φυσικα δεν σου λεω απαραιτητα να κανεις τα παραπανω, απλα αυτα μου ηρθαν προχειρα στο μυαλο. Υπαρχουν κι αλλα πραγματα.

Το σημαντικο ειναι να βρεις τροπο να συναναστρεφεσαι ατομα καθημερινα αν ειναι δυνατον και μετα θα ερθουν και οι φιλοι. Θα καταλαβεις και συ με ποιους ταιριαζεις, ποιοι θεωρεις οτι ειναι πιο απλα παιδια, ποιοι "σε γεμιζουν", οπως λες. Ε και μετα οταν περασει λιγο ο καιρος, μπορεις να προτεινεις να πατε για καμια μπυριτσα στο χαλαρο το βραδυ, ή για καφε κλπ.

πάντως με καφέδες και τέτοια δε θα γίνεις φίλος με κανένα.

Για να δεθείς με έναν άνθρωπο πρέπει να ζήσεις κάτι μαζί, να μοιραστείς εμπειρίες. Εκεί πάνω χτίζονται οι φιλίες.

Quoted for truth

Πρωτα θα κανεις πραγματα θα σε φερουν σε επαφη με καινουριους ανθρωπους και μετα θα πατε για καφε ή ποτο

Δημοσ.

Απορώ με όσους λένε για δεσίματα, τεσταρίσματα και τέλειους φίλους.

// Τεστάρισμα:

Τι είναι ο φίλος για να υπόκεινται σε έλεγχο; Επένδυση; Υπάλληλος; Τι;

Επιπλέον, εάν κάποιος δεν είναι σίγουρος για τον φίλο του, και άρα του κάνει τεστ, αλλά παρόλα αυτά τον έχει φίλο, τότε είναι δικό του καθαρά λάθος και είναι ασέβεια προς τον άλλο να τον θεωρείς υπόλογο προς αξιολόγηση για τις προσωπικές του στιγμές, πόσο μάλλον δε χωρίς να το γνωρίζει.

// Τελειότητα:

Τι είναι τέλειο; Τίποτα.-

Κάθε τι έχει υπέρ και κατά.

Με τι θράσος μπορεί κάποιος να ψάξει για τελειότητα σε κάποιον άλλο όταν ο ίδιος, εξ ορισμού, έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα; Τι ασέβεια προς τον ίδιο του τον εαυτό είναι αυτή, ζητώντας κάτι που ο ίδιος δεν το έχει και ούτε πρόκειται να αποκτήσει;

// Δεσίματα:

Εάν πρέπει κανείς να βιώσει προβληματικές καταστάσεις, στις οποίες θα δεχθεί βοήθεια, για να ξεχωρίσει ποιος είναι φίλος ή όχι τότε καλύτερα να δουλέψει πολύ, να βγάλει λεφτά και να αγοράζει φίλους. Έτσι, δεν θα έχει προβληματικές καταστάσεις και θα είναι πιο σίγουρος για τους φίλους του.

Δεν διαφέρει σε τίποτα η αγορά με την αξιολόγηση βάσει βοήθειας. Υλική η μία, συναισθηματική η άλλη.

Καταλήγοντας, για αυτό είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους, πρώτα, και μετά να τους κάνεις φίλους.

Γιατί οι περισσότεροι δεν θέλουν φίλο αλλά ένα ωφελιμιστικό αποκούμπι για όσα δεν φτάνουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...