Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μου, πιστεύω ότι στην Ελλάδα γενικότερα έχουμε ένα θέμα κοινωνικότητας. Είναι όλοι κολλημένοι στην οικογένεια, και στους 2-5 φίλους που έχουν απ' το Λύκειο/Πανεπιστήμιο/Στρατό. Αντιμετωπίζουμε την κοινωνικότητα λίγο σαν υποχρέωση, δλδ έχω δύο φίλους, μία γκόμενα, έναν σκύλο άρα οκ, δεν χρειάζεται να μιλάω με κανέναν. Επίσης είμαστε αρκετά ρατσιστές σαν λαός και δίνουμε τρομερή έμφαση στο κοινωνικό status του άλλου, πόσα βγάζει, τι ζωή κάνει σε σχέση με εμάς και μέσα από αυτό θα κρίνουμε αν κάνει για παρέα, χωρίς φυσικά να τον γνωρίζουμε ποτέ.

Αυτό που πιστεύω ότι βοηθάει πολύ είναι τα χόμπυ. Δλδ κάνεις ποδήλατο, ακούς κάποιο είδος μουσικής, συλλέγεις πράγματα, γυμνάζεσαι κλπ και μέσα από αυτά γνωρίζεις κόσμο. Βρες τα αντίστοιχα forum και κάνε γνωριμίες. Συνήθως ανάλογα και με την δραστηριότητα διάφορα φόρουμ έχουν πολύ δυνατές κοινότητες με άτομα που αναζητούν άλλους με τις ίδιες ασχολίες. Αλλά πρέπει να το κυνηγήσεις, να βρεθείς με ανθρώπους, και να είσαι ανοιχτός και δεκτικός. Α, και να βρείς δραστηριότητες που να προωθούν την κοινωνικοποίηση, όχι MMORPG και τέτοια biggrin.gif

Αναφέρεσαι στους άντρες λοιπόν, τους οποίους θεωρείς κλειδωμένους μέσα στο natural κοινωνικό τους κύκλο και στα συνήθη ενδιαφέροντά τους!

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω εχω αρκετους φιλους και φιλες αλλα μου την σπάει το γεγονος οτι κάποιοι θελουν βασιλικα έξοδα μέχρι να βγουν έξω ... πρεπει να τους το πεις 2 μέρες πριν να το σκεφτουν καλα λες και ειναι να υπογραψεις κάποιο συμβολαιο σημερα θα βγω με μια φιλη μου και ειπα και σε εναν αλλο φιλο με την κοπελα του και μου λεει αυτη ειμασταν ολη μερα εξω για ψωνια θα κανονισουμε αλλη μέρα... ε και εγω εξω ημουν ολη μέρα για ψώνια τι θα πάθεις? θα κουραστεις? ελεος. Νέα παιδιά.

Ειχα εναν γνωστο που του ελεγες 10 φορές να βγειτε για να δεχθει την μια ... μέχρι που ξενερωσα και τωρα απλα μιλαμε μου λεει να βγουμε καμια μερα και του λεω ναι ναι θα κανονισουμε ... :P

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

παιδια οντως ειναι πολυ δύσκολες οι φιλίες σημερα εγω επειδη ασχολουμαι με την μουσικη απο μικρος εβγαινα για καφε στη περιοχη μου και ήξερα τους παντες πηγαινα στις καφετεριες και αλλαζα τα τραπεζια λες και εκανα κονσομανσιον :P  ηταν ολοι γνωστοι παιδια συμμαθητες απο λυκειο κτλπ ειχα 3-4 διαφορετικές παρεες και ποτε εβγαινα με τους μεν ποτε με τους δε ποτε εκανα κ συνδιασμους.. στη συνεχεια  είχα 3 -4 φιλους που τους είχα πιο κοντα μου. ο ενας με το που γνωρισε γυναικα απομονωθηκε κ τις λιγες ωρες που βρίσκομασταν την εβδομαδα της αφιερωνε να γραφει μνμ στο κινητο στην γκομενα η οποια εγινε μετα κ γυναικα του (και ενω ήρθαν και με καλεσαν στο γαμο αλλα οχι στο τραπεζι το οποιο ήταν σε κλειστό οικογενειακό κυκλο κ ο οποιος περιείχε αλλους φίλους τους πιο κοντινούς πλεον), ο αλλος φίλος εφυγε για σπουδες επαρχεια εκανα καποια τηλεφωνα στην αρχη αλλα δεν ειχαμε να πουμε κ πολλα..ο τρίτος ειχαμε κοινο ενδιαφερων τους υπολογιστες gadget ktlp αλλα δεν μ αρεσε η συμπεριφορά του διοτι αρχισε να κανει οτι κανω κ μπηκε σε ενα τριπακι ανταγωνισμού μεχρι που οταν εμαθε οτι μπηκα σε μια δημοσια υπηρεσια ενω ειχαμε ψιλο χαθει και τα λεγαμε περιστασιακά με επερνε τηλ καθε εξαμηνο να με ρωτησει αν εληξε η συμβαση μου και θα με απολυσουν η οχι...καποια στιγμή του εγινε το χατηρι και ηρέμησε ...οποτε τον εκανα περα..

• Like 2
Δημοσ.

παιδια οντως ειναι πολυ δύσκολες οι φιλίες σημερα εγω επειδη ασχολουμαι με την μουσικη απο μικρος εβγαινα για καφε στη περιοχη μου και ήξερα τους παντες πηγαινα στις καφετεριες και αλλαζα τα τραπεζια λες και εκανα κονσομανσιον :P  ηταν ολοι γνωστοι παιδια συμμαθητες απο λυκειο κτλπ ειχα 3-4 διαφορετικές παρεες και ποτε εβγαινα με τους μεν ποτε με τους δε ποτε εκανα κ συνδιασμους.. στη συνεχεια  είχα 3 -4 φιλους που τους είχα πιο κοντα μου. ο ενας με το που γνωρισε γυναικα απομονωθηκε κ τις λιγες ωρες που βρίσκομασταν την εβδομαδα της αφιερωνε να γραφει μνμ στο κινητο στην γκομενα η οποια εγινε μετα κ γυναικα του (και ενω ήρθαν και με καλεσαν στο γαμο αλλα οχι στο τραπεζι το οποιο ήταν σε κλειστό οικογενειακό κυκλο κ ο οποιος περιείχε αλλους φίλους τους πιο κοντινούς πλεον), ο αλλος φίλος εφυγε για σπουδες επαρχεια εκανα καποια τηλεφωνα στην αρχη αλλα δεν ειχαμε να πουμε κ πολλα..ο τρίτος ειχαμε κοινο ενδιαφερων τους υπολογιστες gadget ktlp αλλα δεν μ αρεσε η συμπεριφορά του διοτι αρχισε να κανει οτι κανω κ μπηκε σε ενα τριπακι ανταγωνισμού μεχρι που οταν εμαθε οτι μπηκα σε μια δημοσια υπηρεσια ενω ειχαμε ψιλο χαθει και τα λεγαμε περιστασιακά με επερνε τηλ καθε εξαμηνο να με ρωτησει αν εληξε η συμβαση μου και θα με απολυσουν η οχι...καποια στιγμή του εγινε το χατηρι και ηρέμησε ...οποτε τον εκανα περα..

post-213996-0-08929900-1468588268_thumb.jpg

Δημοσ.

παλιο μεν θεμα επικαιρο δε.

Οι φιλιες ειναι συγκυριακες καταστασεις που προκυπτουν απην καθημερινοτητα.Χωρις κατι ιδιαιτερο.Σχολειο,σχολη δουλεια κλπ.Με τα χρονια γινεται πιο δυσκολο να μπλεξεις με νεες παρεες κ λογικο,αφου κυριως ολοι λιγο πολυ εχουν χορτασει απολα κ δεν υπαρχουν νεες εμπειριες να σας ενωσουν.Καπου κει παντρευονται κ ολας,κ οι φιλιες λασκαρουν εντελως.

Δημοσ.

Εγώ χάλασα την σχέση μου με έναν φίλο που γνώριζα από το δημοτικό και είχαμε καλή φιλία από την 1η λυκείου. Προσπαθώ βέβαια να κρατήσω κάποια προσχήματα μην χαθούμε και τελείως αλλά γενικά προς τα εκεί παει το πράγμα όπως φαίνεται.

Δημοσ.

εγώ πάλι και 10-15 χρόνια να κάνω στενή παρέα με κάποιον αν αρχίσει κ με χαλάει για κάποιο λόγο τότε τον ξεχνάω , στην κυριολεξία 
μετά δεν νιώθω κάτι , είναι λες και δεν υπήρχε, δεν νιώθω κάποια ανάγκη να κρατήσω προσχήματα.  αυτό το έχω και με κόσμο που θα με φτάσει στα όρια μου , ότι κ αν κάνει κάποιος θα ξηγηθώ εκείνη τη στιγμή όπως νομίζω και μετά το ξέχασα,λες και δεν υπήρξε
βαριέμαι να νιώσω μίσος και κακία για κάποιον long term αν και όλοι μου οι γνωστοί κρατάνε μίση και κακίες πολλά χρόνια , δεν ξέρω ίσως είμαι περίεργος , όχι οτι με απασχολεί βέβαια  

Δημοσ.

εγώ πάλι και 10-15 χρόνια να κάνω στενή παρέα με κάποιον αν αρχίσει κ με χαλάει για κάποιο λόγο τότε τον ξεχνάω , στην κυριολεξία 

μετά δεν νιώθω κάτι , είναι λες και δεν υπήρχε, δεν νιώθω κάποια ανάγκη να κρατήσω προσχήματα.  αυτό το έχω και με κόσμο που θα με φτάσει στα όρια μου , ότι κ αν κάνει κάποιος θα ξηγηθώ εκείνη τη στιγμή όπως νομίζω και μετά το ξέχασα,λες και δεν υπήρξε

βαριέμαι να νιώσω μίσος και κακία για κάποιον long term αν και όλοι μου οι γνωστοί κρατάνε μίση και κακίες πολλά χρόνια , δεν ξέρω ίσως είμαι περίεργος , όχι οτι με απασχολεί βέβαια  

Είναι και αυτό μια λύση εφόσον βέβαια γνωρίζεις αρκετό κόσμο και έχεις πολλούς ΄φιλους, εγώ που έχω μόνο 3 άτομα με τα οποία βγαίνω έξω τακτικά, δεν με παίρνει να κάθομαι και να διαγράφω έτσι απλά ένα τέτοιο άτομο που γνωριζόμαστε χρόνια, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορείς ούτε να ξέρεις ούτε να προσδιορίσεις από πριν τι θα αποφασίσεις στην τελική.

Δημοσ.

Είναι και αυτό μια λύση εφόσον βέβαια γνωρίζεις αρκετό κόσμο και έχεις πολλούς ΄φιλους, εγώ που έχω μόνο 3 άτομα με τα οποία βγαίνω έξω τακτικά, δεν με παίρνει να κάθομαι και να διαγράφω έτσι απλά ένα τέτοιο άτομο που γνωριζόμαστε χρόνια, αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορείς ούτε να ξέρεις ούτε να προσδιορίσεις από πριν τι θα αποφασίσεις στην τελική.

Δηλαδη ειναι προτιμοτερο να καταπιεζεις τον εαυτο σου για να εχεις αυτη την παρεα των 2-3 ατομων ?? (οχι εσυ συγκεκριμενα, το λεω για οποιον σκεφτεται ετσι και καταπιεζεται).

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το θεωρώ τόσο καταπίεση, απλά αραίωσα την συχνότητα με την οποία βγαίνω έξω και συναντιέμαι με το άτομο αυτό. Το εν λόγω άτομο είχε και κάποια θέματα υγείας που τα έμαθα αργότερα και υποψιάζομαι μήπως φταίνε αυτά για την συμπεριφορά του και έβαλα λιγο νερό στο κρασί μου. 3 άτομα είναι αυτοί που βγαίνω τακτικά δεν έχω και με τους τρεις πρόβλημα αλλά μόνο με τον έναν από τους τρεις, οπότε κρατάω τον έναν από μια μεγαλύτερη απόσταση και με τους υπόλοιπους διατηρώ καλή σχέση.

Δημοσ.

Έχω δύο καλούς φίλους που γνωρίζω από το δημοτικό. Αν και για ένα χρονικό διάστημα μετά το λύκειο χαθήκαμε, η φιλία δε σταμάτησε, απλά έπεσε σε χειμερία νάρκη. Θέλω να πω το ότι κάποιον τον βλέπεις σπάνια, δε σημαίνει ότι το μισείς ή πλέον δε σε γεμίζει η σχέση.

Κάπου όλοι χανόμαστε σε διάφορα, όπως επαγγελματικά και οικογενειακά προβλήματα και δε μας μένει χρόνος.Οπότε θα πρέπει να έχουμε κατανόηση σε τέτοιες καταστάσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...