MINDER Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Εχω κανει παραγγελια το καινουργιο συστημα επιλεγοντας τα κομματια. Αυτο που δεν ειχα παραγγειλη ακομα ηταν η καρτα γραφικων. Μετα απο πολυ μελετη αποφασισα να παρω την Sapphire 6970 2GB Dual fan ( και Dual Bios ) Και τελευταια στιγμη παρατηρησα κατι που δεν ειχα προσεξει πριν. Η συγκεκριμενη οπως και πολλες αλλες θελουν pci-express 2.1 στην μητρικη. Αλλα στο manual της η συγκεκριμενη λεει απλα οτι θελει θυρα pci-express που υποστηριζει ταχυτητα χ16. Η μητρικη που εχω κανει παραγγελια εχει ομως θυρες pci-express 2.0 Η μητρικη ειναι η asus p8z68-v pro. Οποτε εχω διλλημα. Να ακυρωσω την μητρικη και να κανω παραγγελια για την asus p8z68-v pro/gen3 που εχει pci-express 3.0 και να παρω και την Sapphire 6970 2GB Dual fan η να αφησω την παραγγελια ως εχει αλλα να παρω για καρτα γραφικων την ASUS GTX 560 Ti 448-cores DirectCU II που θελει pci-express 2.0 σαν αυτη της μητρικης που εχω παραγγειλη ; Η καρτα της Sapphire απο πλευρας επιδοσεων ειναι καλυτερη και εχει και πολυ καλη ψυξη και εχω διαβασει τα καλυτερα αλλα εχει 2 χρονια εγγυηση. Αυτη της asus μπορει να μην φτανει τις επιδοσεις της πρωτης αλλα εχει το CUDA και PhysX και τρια χρονια εγγυηση. Δεν τιθετε θεμα χρηματικης διαφορας κανα τριανταρι ευρω διαφορα εχουν δεν το μετραω καθολου αυτο. Αν παιζει ρολο οθονη εχω ηδη απο καιρο την dell u2410f και χρησιμοποιω και θα χρησιμοποιω την αναλυση 1920 Χ 1200 σε μονιμη βαση. Θα ηθελα την γνωμη σας γιατι προβληματιστηκα αρκετα. Εφαγα το ιντερνετ και δεν μπορεσα να βρω ουτε στο youtube ουτε σε φορουμ καποιον να εχει την μητρικη που παραγγειλα και την συγκεκριμενη καρτα της sapphire να βεβαιωθω οτι μπορει να παξει στα σιγουρα χωρις να βγαλει προβλημα. Την προηγουμενη εκδοση της καρτας με το ενα ανεμιστηρακι ναι αλλα κανει πολυ θορυβο σε περιπτωση που ανεβει η λειτουργια του λες και εχουν κανα μπιστολακι των μαλλιων στο αυτι σου και για αυτο θελω την νεα εκδοση με τους δυο ανεμιστηρες. (Δεν γνωριζω και εαν τυχον οι καρτες pci-express 2.1 μπορουν να παιξουν σε μητρικες με pci express 2.0 . Μηπως απλως θα εχουν μια πολυ μικρη διαφορα στην μεταφορα των δεδομενων ; ) Ποια απο τις δυο καρτες θα προτεινετε και γιατι ; Ευχαριστω.
JIMBOAthens Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δεν γνωριζω και εαν τυχον οι καρτες pci-express 2.1 μπορουν να παιξουν σε μητρικες με pci express 2.0. Μηπως απλως θα εχουν μια πολυ μικρη διαφορα στην μεταφορα των δεδομενων? PCI-e 2.0 και 2.1 είναι απολύτως συμβατές και δεν νομίζω να υπάρχει κάποια μετρήσιμη διαφορά...
left13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μια χαρά θα είσαι,δεν υπάρχει πρόβλημα με τα pci-e. Όπως και μια 7970 pci-e 3.0 είναι απόλυτα συμβατή με 2.0/2.1.
MINDER Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Γνωριζα την συμβατοτητα προς τα πισω που εχουν οι θυρες της μητρικης. Εαν ειναι 3.0 αυτη της μητρικης μπορει να παιξει καρτες 2.0 και 2.1 Για το αντιθετο δεν ημουν καθολου σιγουρος. Ευχαριστω για την πληροφορια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα