mondri Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα, Συνδέομαι στο Internet με Thomson TG585 v8 και θα ήθελα να κάνω bridge (wireless) με ένα παλαιό μου router Siemens SL2-141, προκειμένου να επεκτείνω την εμβέλεια του δικτύου μου. Το μόνο που έχω κάνει είναι να σετάρω το Siemens σε bridge mode . Μπορεί κάποιος να μου δώσει αναλυτικές οδηγίες για το σετάρισμα, ώστε το siemens να κάνει repeat internet? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 μια μανια ολοι να γυρνανε adsl router se bridge mode και να περιμενουν να γινει Wireless bridge.το bridge mode στο adsl router δεν εχει καμια σχεση με το bridge mode των access points. οποτε το bridge to ξεχνας. τωρα στο θεμα μας. το sl2 141 εχω δει μεσα στα μενου οτι εχει μια επιλογη για repeater.δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω αλλα απο εκει θα ξεκινησεις.το Thomson το μονο που εχει ειναι επιλογη wds που προυποθετει και το αλλο ρουτερ να ειναι wds.
mondri Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 μια μανια ολοι να γυρνανε adsl router se bridge mode και να περιμενουν να γινει Wireless bridge.το bridge mode στο adsl router δεν εχει καμια σχεση με το bridge mode των access points. οποτε το bridge to ξεχνας. τωρα στο θεμα μας. το sl2 141 εχω δει μεσα στα μενου οτι εχει μια επιλογη για repeater.δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω αλλα απο εκει θα ξεκινησεις.το Thomson το μονο που εχει ειναι επιλογη wds που προυποθετει και το αλλο ρουτερ να ειναι wds. Ευχαριστώ Pouline Οκ, θα ορίσω την επιλογή repeater στο Siemens.. και μετά ως δια μαγείας θα αναμεταδώσει το Internet του Thomson? Θα κάνω τις προσπάθειες μου και θα σου πω Ευχαριστώ και πάλι πάντως, γιατί η αρχή το ήμισυ του παντός!
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ Pouline Οκ, θα ορίσω την επιλογή repeater στο Siemens.. και μετά ως δια μαγείας θα αναμεταδώσει το Internet του Thomson? Θα κάνω τις προσπάθειες μου και θα σου πω Ευχαριστώ και πάλι πάντως, γιατί η αρχή το ήμισυ του παντός! δεν το εχω ψαξει ποτε με το Repeater mode του siemens>λογικα ειναι Repeater και οχι wds.κανε αυτο για αρχη και μετα ισως χρειαστει στο siemens να κλεισεις καναν dhcp.δεν το εχω δοκιμασει.παντα ειχα την απορια να δω πως παιζει και αμα παιζει αλλα δεν εκατσα ποτε.θα εισαι ο πρωτος θα μας πεις και εντυπωσεις.αν κολλησεις καπου βαζεις κανα print screen και βλεπουμε.ισως για αρχη να ειναι πιο ευκολο να εχεις το δικτο ξεκλειδωτο για να μην μπλεξεις με κλειδωματα κτλ.
xt600teo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 επειδή είμαι λίγο εως πολύ άσχετος - το bridge στο thomson 585 v8 τι δουλειά κάνει ? σκέφτομαι αν μπορεί να δουλέψει ως κεραία wifi και να πάρω από τις ethernet internet sto pc !! το έχω στην άκρη και είπα μήπως ....
mondri Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Λοίπον.. Κατάφερα να συνδέσω το siemens με ethernet πάνω στο thomson και να δώσω internet στο wi-fi του siemens. Με άλλα λόγια απέκτησα και δεύτερο ασύρματο δίκτυο στο σπίτι. Το μόνο που έκανα είναι να σετάρω το siemens ως bridge. Μόλις αποσυνέδεσα το ethernet όμως έχασα το siemens. Οποιος μπορεί να βοηθήσει είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτος!!
poulinos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 επειδή είμαι λίγο εως πολύ άσχετος - το bridge στο thomson 585 v8 τι δουλειά κάνει ? σκέφτομαι αν μπορεί να δουλέψει ως κεραία wifi και να πάρω από τις ethernet internet sto pc !! το έχω στην άκρη και είπα μήπως .... ξανα απο την αρχη και για τους 2 σας α.ξεχασε το το bridge στο thomson .to bridge ειναι αντι να μπαινει μονο του το ρουτερ στο ιντερνετ να του δινεις εσυ τα στοιχεια η με αλλο ρουτερ η να του τα δινεις απο εικονιδιο Pppoe.καμια σχεση το wireless bridge Με αυτο το bridge.Το Thomson για να παρει ασυρματα και να δωσει ασυρματα η με καλωδιο το κανει μονο με wdsπου πρεπει να υποστηριζεται και απο το αλλο ρουτερ και στο Thomson οσο ξερω παιζει μονο με wep.το εχω κανει με 2 thomson και wep. Λοίπον.. Κατάφερα να συνδέσω το siemens με ethernet πάνω στο thomson και να δώσω internet στο wi-fi του siemens. Με άλλα λόγια απέκτησα και δεύτερο ασύρματο δίκτυο στο σπίτι. Το μόνο που έκανα είναι να σετάρω το siemens ως bridge. Μόλις αποσυνέδεσα το ethernet όμως έχασα το siemens. Οποιος μπορεί να βοηθήσει είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτος!! kai το ξαναλεω.το bridge δεν το πειραζεις.εσυ αυτο που εκανες ηταν να κανεις το siemens access point και αυτο με πατεντα.θα παιξεις με το repeater που εχει το siemens.ξεχασε την την καρτελλα με τα Pppoe/pppoa/bridge.δεν εχουν καμια σχεση αυτα.εσυ εδωσες ιντερνετ απο το ενα στο αλλο με καλωδιο δεν εκανες Repeater ουτε wireless bridge.υπαρχει καρτελλα στο wireless που απο εκει το κανεις Repeater>αμα θες σηκωσε την σελιδα αυτην με print screen να την δω να σου πω γιατι δεν το ειχα δοκιμασει ποτε να το χρησιμοποιησω σαν Repeater to manual εδω σελιδα 108 http://www.iad.cz/prez/ADSL_SL2-141_User_Manual.pdf αυτο που δεν ξερω και δεν το γραφει ξεκαθαρα ειναι αν ειναι σκετο Repeater και Access point η αν ειναι με wds.αν ειναι με wds πρεπει να γινει wds και στα 2 ρουτερ.αν οχι τοτε μονο το siemens.θελει δοκιμη.το λεω γιατι στο ενα σημειο γραφει wireless repeater only αλλα μετα λεει σε παρενθεση (wireless distribution system Κοινως wds).αν ειναι wds πιασε το αυγο και κουρεφτο και το πιο πιθανο ειναι να ειναι wds γιατι δεν θυμαμαι ρουτερ adsl που να εχει Universal repeater mode.ολα συνηθως εχουν wds.εχει και το Thomson wds αλλα πλεον στα νεα thomson ειναι ολο απο κονσολα οποτε αστα να πανε
mondri Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Pouline Ευχαριστώ για την βοήθεια. Θα επανέλθω με print screens αν δεν πετύχω κατι
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 ocake.αν ειναι wds τοτε ξεχασε το και παρε κανα repeater
mondri Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Εχω νεότερα. Κατάφερα πάλι να δώσω Internet στο wireless του Siemens μέσω καλωδίου όμως (σύνδεση με το Thomson). Μόλις έβγαλα το καλώδιο, το wireless του Siemens το έπιανα κανονικά (συνδεόμουν με το i-phone) αλλά δεν μου δίνει internet. Any idea? (Το Siemens το έχω σε repeater και το Thomson χωρίς κωδικό)
poulinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Εχω νεότερα. Κατάφερα πάλι να δώσω Internet στο wireless του Siemens μέσω καλωδίου όμως (σύνδεση με το Thomson). Μόλις έβγαλα το καλώδιο, το wireless του Siemens το έπιανα κανονικά (συνδεόμουν με το i-phone) αλλά δεν μου δίνει internet. Any idea? (Το Siemens το έχω σε repeater και το Thomson χωρίς κωδικό) μεσω καλωδιου δεν χρειαζοταν καν να βαλεις Repeater.αυτο που εκανες με το καλωδιο ειναι αλλη φαση.στο Repeater λογικα πρεπει να ψαχνει για wireless δικτυα και μετα να συνδεεσαι πανω στο ρουτερ.εχει κατι σαν site survey δηλαδη.εσυ λογικα απλα επιανες το siemens κανονικα σαν ssid οχι σαν Repeater οπως φαινεται.
mondri Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δεν βγάζω άκρη... παραθέτω screenshots από όλο το menu της καρτέλας STATUS και WIRELESS του SIEMENS Αν μπορείτε βάλτε ένα χεράκι! Thanks MENU SIEMENS.pdf
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 αν δεν παιζει ενα απο τα 2 γινονται. α.πρεπει να κλεισεις τον dhcp στο siemens. β.παιζει σαν wds οχι σαν απλο Repeater και πρεπει να γινει το wds και στο thomson προς το siemens.παλια ηταν ευκολο γιατι το Thomson το ειχε το wds Μεσα στην καρτελλα wireless .πλεον στα πιο νεα μοντελα δνε υπαρχει το wds μεσα στο μενου και πρεπει να γινει απο cli. http://npr.me.uk/wds.html
mondri Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Γιατί δεν μπορώ να μπω με telnet στον thomsom? telnet.pdf
poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 να υποθεσω οτι το Thomson ειμαι με custom firmware απο οτενετ η απο forthnet.οποτε πρεπει να περασεις Generic firmware για το v8 o wizard εδω http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Upgrade_Wizards/Windows/ και το firmware εδω http://leoforeia.gr/thomson/Thomson_Firmware_Compilation/Firmwares/TG585v8/R827/ κατεβαζεις το Generic και μετα εχεις Telnet. επισης το πιο πιθανο ειναι να χασεις ολες τις ρυθμισεις οποτε ισως χρειαστει ειτε να τις ξαναπερασεις ειτε να κανεις backup τις ρυθμισεις απο το μενου και μετα Restore το firmware με καλωδιο το περνας. μην το φοβασαι δεν το brickareis με τιποτα ευκολο ειναι.αν περαστει το firmware τοτε θα φυγει το σημα forthnet Μεσα απο το ρουτερ και λογικα αν ειναι διαφορετικη εκδοση που λογικα ειναι οταν μπεις στην σελιδα του ρουτερ θα σου γραφει την version που θα ειναι. πχ software release 8.2.7.7 απο 8.2.7.8. μην σε παραξενεψει αμα σου βγαλει οτι θα κανεις downgrade.πολλες φορες τα custom επειδη ειναι custom ειναι πιο πανω σε version στον τελευταιο αριθμο καποιες φορες.noworries.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα