Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να στήσω τα παρακάτω σε ένα από τα pc του δικτύου μου:

1. Websites ή Blogs (ένα ή περισσότερα δεν έχει σημασία) και να είναι προσβάσιμα από έξω. Το καθένα από αυτά θα αντιστοιχεί σε άλλο domain name.

2. Ένα website που να είναι προσβάσιμο μόνο στο τοπικό μου δίκτυο.

Στο pc μου έχω στημένα τα απαραίτητα (apache / php / mysql). Τον στόχο 1. μόνο του τον έχω επιτύχει χρησιμοποιώντας το virtualhost του apache. Επίσης είναι προφανώς εύκολο να πετύχω το 2. μόνο του.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω και τα δύο ταυτόχρονα. Αν βάλω virtualhost και ένα domain name για το 2. και προσπαθήσω να κόψω την πρόσβαση από έξω έτσι

>Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from 192.168.1

δεν γίνεται τίποτα, γιατί to request φαίνεται να γίνεται από την εξωτερική ip και όχι από το lan.

Δημοσ.

Εαν τρεχεις linux,μπορεις να δωσεις τα σωστα ορισματα στα permission flags και νομιζω θα γινει μια χαρα αυτο που θελεις.

Για windows δεν ξερω..

android.png

Δημοσ.

1) Νομίζω ότι το θέμα σου ανήκει σε άλλη θεματική ενότητα του forum, αλλά τέσπα.

2) "δεν γίνεται τίποτα, γιατί to request φαίνεται να γίνεται από την εξωτερική ip και όχι από το lan."

Εάν έχω καταλάβει τι προσπαθείς να κάνεις, τότε:

Έστω ότι τo LAN_site το έχεις ονομαστεί π.χ. LANsite.mysite.gr

Σε κάθε H/Y του LAN που πρέπει να έχει πρόσβαση στο LANsite.mysite.gr, τοπικά, θα πρέπει να πειράξεις το αρχείο hosts (είτε windows ή linux) και να αντιστοιχίσεις το LANsite.mysite.gr με την IP του Server π.χ. 192.168.5.6

Με το παραπάνω απλά "κοροϊδεύεις" τους Η/Υ ώστε να μην ρωτάνε τον default DNS server ποια είναι η IP του LANsite.mysite.gr.

Με τον παραπάνω τρόπο τα requests θα ... φαίνονται τοπικά.

Προφανώς δεν είναι ο σωστός τρόπος να το κάνεις, αλλά ελπίζω να έπιασες το νόημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@ koslibpro,

Windows τρέχω.

@ At0m0,

Κατάλαβα τι ενννοείς, αλλά είναι φασαρία. Επιπλεόν θα ήθελα να είναι διαθεσιμο το site αυτό και για όποιο υπολογιστή συνδεθεί προσωρινά στο δίκτυο (π.χ. υπολογιστές φίλων).

Δημοσ.

Αφού δεν σου κάνει το "static DNS" το επόμενο βήμα είναι το "πραγματικό DNS" (αυτό υπονοούσα)

Στήνεις DNS server στο τοπικό δίκτυο ο οποίος θα είναι primary (στο DHCP) και ο οποίος θα ξέρεις τι να κάνει για το LANsite.mysite.gr (και για άλλες παπ@..ς) ενώ για όλα τα άλλα (domains) που δεν ξέρει τι να τα κάνει θα τα κάνει "forward" σε κανέναν κανονικό DNS server.

Σου θυμίζει τίποτα το παραπάνω;

Έτσι το σκέφτομαι εγώ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος (non-dns) δρόμος.

Δημοσ.

Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά από μια σύντομη ματιά που έριξα για dns servers, ξεφεύγει το πράγμα. Θέλει πολύ δουλειά και δεν αξίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...