DJJordan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα, πρόσφατα μετέφερα το ένα από τα 2 pc μου σε άλλο δωμάτιο, στο οποίο έχω συνδεδεμένο εξωτερικό δίσκο και μάλιστα κοινόχρηστο για να τον βλέπει και το άλλο pc, στο οποίο έμπαινα από radmin επειδή δεν έχει οθόνη. Σήμερα έφερα και το άλλο, δικτυόνεται κανονικά αλλά μόλις παω να ανοίξω οποιονδήποτε κοινόχρηστο φάκελο του άλλου υπολογιστή, κολάει για λίγο και βγάζει μύνημα ότι δεν βρίσκει τη διαδρομή. έβγαλα το δίσκο απο κοινόχρηστο, έκανα επανεκκινήσεις, τον ξανάκανα κοινόχρηστο, τον βλέπει αλλά δεν τον ανοίγει βγάζοντας το ίδιο μύνημα. το πρώτο pc έχει win7 x64 και το δέυτερο xp, έχω τις ίδιες στατικές ip, και τα καλώδια ακριβώς στις ίδιες υποδοχές στο router. το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται, και άμα κάνω format μόνο στο ένα από τα 2 pc...
Pantelwolf Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 οταν λες έχεις τις ίδιες στατικές ip ?
DJJordan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Εννοώ ότι έχω ορίσει συγκεκριμένη ip σε κάθε pc. Tελικά θυμήθηκα ότι είχα απενεργοποιήσει το dhcp από το ρούρτερ επειδή μερικές φορές μου έκοβε το ίντερνετ
Pantelwolf Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Ναι, θελω να πω , δεν έχεις βάλει την ΊΔΙΑ ΙΡ και στα 2 κομπιούτερ; ούτε ίδια με το ρουτερ; Γιατί θα σου δημιουργούσε πρόβλημα. Επίσης τί είδους έχεις δηλώσει τη σύνδεση στα 7? Τι εικονίδιο βλέπεις στο currently connected to
DJJordan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 όχι δεν έχω ίδιες ip, στο ρούτερ λήγει σε "1", στα win7 σε "5" (όπου είναι και ορισμένο στο dhcp του ρούτερ να ξεκινάει να δίνει) και τα xp σε "6" (εκεί βέβαια είναι που γίνεται μπέρδεμα αν συνδέσω κάτι wireless με κλειστό το δεύτερο pc γιατί πέρνει όποια ip βρει μπροστά του αλλά αυτό δε με πειράζει και τόσο). Το δίκτυο στα 7 είναι οικιακό αν εννοείς αυτό, χωρίς οικιακή ομάδα, με κλειστό ipv6 και όνομα "HOMEGROUP" (και στα 2 pc). Ουσιαστικά το πρόβλημα είναι ότι με δικές μου ip δεν λειτουργεί σωστά το dhcp και έχω αποσυνδέσεις στο ίντερνετ, αν κλείσω το dhcp στο ρούτερ έχω πάντα ίντερνετ αλλά δεν βλέπει ο ένας υπολογιστής τον άλλο, και άμα βάλω αυτόματες ip, έχω ίντερνετ και δίκτυο, αλλά επειδή δίνει τις ip με διαφορετική σειρά κάθε φορά, χάνω την απομακρυσμένη πρόσβαση (radmin) στο pc με τα xp που δεν έχει οθόνη. Επίσης έχω το eset smart security (και στα 2) με ρυθμισμένο το firewall να με ρωτάει πριν μπλοκάρει οτιδήποτε, και τα windows firewall καθώς και του ρούτερ κλειστά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα