kostaks3 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον σημερα πηρα ενα d-link και συνεδεσα τον σταθερο και το λαπτοπ. Ωντας νεος στα μοντεμ ρουτερ εχω καποιες αποριες... Πως μπορω να μπω στο interface (ή καπως ετσι το εχω ακουσει) και να δω ποιες mac ειναι συνδεδεμενες στο ρουτερ και γενικοτερες/ειδικοτερες πληροφοριες; Γινεται να βαλω επιλογη,ωστε οταν καποιος προσπαθει να συνδεθει στο ρουτερ,να μου βγαζει ενα μυνημα και αναλογως να του δινω προσβαση ή οχι; Τι μπορω να κανω για να ειμαι καλυτερα προφυλαγμενος απο θεμα ασφαλειας; (Αν γινεται,ας κανει καποιος ενα θεμα,να γινει sticky για να βλεπουμε πως μπορουμε να εχουμε καλυτερη ασφαλεια στα ασυρματα ρουτερ) Αυτα παιδες!!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Πως μπορω να μπω στο interface (ή καπως ετσι το εχω ακουσει) και να δω ποιες mac ειναι συνδεδεμενες στο ρουτερ και γενικοτερες/ειδικοτερες πληροφοριες; Ανοιγεις ενα browser και δινεις την ip του router. Θα ειναι της μορφης 192.168.1.1 ή κατι παρομοιο. Αρκει να ριξεις μια ματια στο manual, θα το αναφερει στις πρωτες σελιδες (πιθανοτατα ειναι το 192.168.0.1 για το d-link) Γινεται να βαλω επιλογη,ωστε οταν καποιος προσπαθει να συνδεθει στο ρουτερ,να μου βγαζει ενα μυνημα και αναλογως να του δινω προσβαση ή οχι; Οχι Τι μπορω να κανω για να ειμαι καλυτερα προφυλαγμενος απο θεμα ασφαλειας; Κρυπτογραφηση WPA ή WPA2 για το ασυρματο, ενα κωδικο > απο 8 χαρακτηρες ο οποιος θα συμπεριλαμβανει καποιο αριθμητικο ή ειδικο χαρακτηρα (πχ $). Αν θελεις ακομα περισσοτερη ασφαλεια, προσθετεις MAC address filtering και κρυβεις το SSID του wireless. Τα τελευταια δεν ειναι απαραιτητα εφοσον εχεις κανει τα πρωτα 2. Eπισης αλλαζεις το default username/password του interface του router, σε καποιο της επιλογης σου.
kostaks3 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 GiO σε ευχαριστω για ακομα μια φορα. Λοιπον εγω εβαλα εναν κωδικο με 30 αριθμους/γραμματα.Το SSID name το αλλαξα σε ενα της επιλογης μου.Την αποκρυψη SSID και το Mac address filtering Πως τα κανω;
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μεσα στο menu του router καπου θα υπαρχει καποιo tab που αφορα την ασφαλεια. Εκει θα υπαρχουν και οι σχετικες επιλογες. Ποιο μοντελο d-link εχεις ακριβως?
kostaks3 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 D-LINK Wireless N150 ADSL2+ Router
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 GiO σε ευχαριστω για ακομα μια φορα. Λοιπον εγω εβαλα εναν κωδικο με 30 αριθμους/γραμματα.Το SSID name το αλλαξα σε ενα της επιλογης μου.Την αποκρυψη SSID και το Mac address filtering Πως τα κανω; το βρισκω λιγο υπερβολη να μπεις στον κοπο να κανεις Hidden ssid και mac address filtering.το Hidden ssid σηνηθως ειναι εκει που ειναι και οι ρυθμισεις του wireless.αν οντως επιμενεις να τα κανεις τοτε υπαρχουν αλλα δυο εξτρα μετρα σαν προστασια.δινεις καρφωτα Ip στο pc και κλεινεις dhcp και αλλαζεις την default ip του ρουτερ και σιγουρα αλλαζεις και τα στοιχεια που κανει ο αλλος Login. επισης wpa2 αν μπορεις βαλε μονο με aes. γενικως τα max μετρα ειναι α.wpa2 aes b.disable dhcp c.hidden ssid. d.αλλαγη lan ip. e.mac filtering. f.αλλαγη username kai password στον ρουτερ f2.και το καλυτερο.κλεινεις το wireless:P
kostaks3 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 μαλιστα.ευχαριστω παιδια.α κ πουλινε περα απτην πλακα οταν λειπω απτο σπιτι το βαζω στο off.γενικα επειδη εχω δει ποσο ευκολο ειναι να μπεις σε ασυρματο δικτυα (και απο μενα κιολας) ειμαι λιγο καχηποπτος
isay Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 μαλιστα.ευχαριστω παιδια.α κ πουλινε περα απτην πλακα οταν λειπω απτο σπιτι το βαζω στο off.γενικα επειδη εχω δει ποσο ευκολο ειναι να μπεις σε ασυρματο δικτυα (και απο μενα κιολας) ειμαι λιγο καχηποπτος Αν κάνεις αυτά που σου προτείνανε τα παιδια, ειναι υπερβολή να το κλείνεις οταν είσαι εκτός σπιτιού. Να προσθέσω την αλλαγή κωδικού κάθε Χ μέρες (Χ ορισε το εσύ). Απορία: Κατάφερες εύκολα να μπεις σε άλλο ασύρματο δίκτυο με κλείδωμα WPA και αλλαγμένους τους default κωδικούς;
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 μαλιστα.ευχαριστω παιδια.α κ πουλινε περα απτην πλακα οταν λειπω απτο σπιτι το βαζω στο off.γενικα επειδη εχω δει ποσο ευκολο ειναι να μπεις σε ασυρματο δικτυα (και απο μενα κιολας) ειμαι λιγο καχηποπτος δεν μιλαμε για δικτυα με Wep ουτε για δικτυα με default password.μιλαμε για wpa με δυσκολο κωδικο και wpa2 επισης με δυσκολο κωδικο.
kostaks3 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Οκ. Αυτο που μππρεσα να μπω μεσα ηταν thomson με wep.Αλλα το να αλλαζω κωδικο καθε μηνα/βδομαδα/τριμηνο δεν ειναι υπερβολικο; (Οχι οτι αυτα που κανω/ζηταω δεν ειναι υπερβολικα οσον αφορα το ρουτερ)
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Οκ. Αυτο που μππρεσα να μπω μεσα ηταν thomson με wep.Αλλα το να αλλαζω κωδικο καθε μηνα/βδομαδα/τριμηνο δεν ειναι υπερβολικο; (Οχι οτι αυτα που κανω/ζηταω δεν ειναι υπερβολικα οσον αφορα το ρουτερ) το wep λογικο ειναι να σπαει.εγω τι να σου πω το μονο που εχω βαλει ειναι wpa και ενα νορμαλ κωδικο χωριςκατι παραπανωκαι ολα μια χαρα τοσα χρονια.και ουτε καν μπαινω στον κοπο να το αλλαζω.μπορεις να βαλειςκαι Wpa2 για ακομα καλυτερα.ολα τα αλλα ταθεωρω λιγο υπερβολη.ολοι wep καθονται και σπανε η απο Thomson τα wpa που τα σπανε επειδη κανεις δεν αλλαζει το ssid καιτον default Κωδικο και τα βρισκουν με generator.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα