Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα.

Έχω ένα δίκτυο με έναν σέρβερ που τρέχει Windows 2008 standard R2 και δύο τερματικά με Windows XP Pro SP3. Και στα τρία είναι εγκατεστημένες οι τελευταίες ενημερώσεις του εκάστοτε λειτουργικού.

Σε κάθε Η/Υ αντιστοιχίζω τρεις φακέλους του σέρβερ σαν δικτυακούς δίσκους. Ο ένας εκ των φακέλων περιέχει τη γνωστή DOS εφαρμογή Singular Eurofama (32bit). Όταν συνδεθώ σε οποιοδήποτε από τα τερματικά έχω πλήρει πρόσβαση στα αρχεία των δικτυακών δίσκων και οι τρεις δίσκοι φαίνονται συνδεδεμένοι στο "Ο υπολογιστής μου".

Η εφαρμογή Eurofasma τρέχει στα τερματικά με την εκτέλεση ενός Batch file, και πιο συγκεκριμένα μέσω μίας συντόμευσης στο κάθε τερματικό καθώς το batch βρίσκεται στον Server.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Μόλις τρέξω την εφαρμογή ο δικτυακός δίσκος αυτόματα φαίνεται Disconected στο τερματικό από όπου ξεκίνησα την εφαρμογή, χωρίς όμως να χάσω την πρόσβαση στα αρχεία του. Δηλαδή παρόλο που δείχνει αποσυνδεδεμένος , έχω πλήρη πρόσβαση και στα αρχεία του και η εφαρμογή λειτουργεί. Επίσης δεν έχω παρατηρήσει να αποσυνδέεται άλλη αντιστοιχισμένη μονάδα σε καμία περίπτωση.

Έχω δοκιμάσει να απενεργοποιήσω firewall και antivirus, να φτιάξω νέο share, να κάνω συνεχές ping από τον server στα τερματικά, να αλλάξω τον χρήστη μέσω του οποίου γίνεται η αντιστοίχηση, να μεταφέρω την εφαρμογή σε έναν εκ των άλλων δύο δικτυακών δίσκων. Σε όλες τις περιπτώσεις το πρόβλημα συνεχίζεται. Μόλις εκτελέσω την εφαρμογή ο δίσκος που την περιέχει δείχνει αποσυνδεδεμένος χωρίς να είναι.

Τι μπορεί να το προκαλεί; Έχω σπάσει το κεφάλι μου, και στο διαδίκτυο δεν έχω βρει κάτι που να βοηθάει.

Αν το θέμα εμπίπτει σε άλλη κατηγορία ας μεταφερθεί από κάποιον υπεύθυνο.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από tonyk_x
Δημοσ.

Μπορεί να τρέχει κάποιο Net use με άλλο χρήστη μέσα στο Batch.

Μπορείς να κάνεις Copy Paste τα περιεχόμενα του Batch file?

Επίσης να τσεκάρεις τα δικαιώματα και στην κοινή χρήση και στο φάκελο του Eurofasma.

Σχετικό-Άσχετο = Server 2008 r2 x64 με Dos εφαρμογή? μήπως πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι την αναβάθμιση?

Δημοσ.

Δεν βλέπω να τρέχει κάποιο net use ή κάτι σχετικό.

Πιο συγκεκριμένα το batch που τρέχω περιέχει τα παρακάτω.

echo off

S: (Το γράμμα που γίνεται η αντιστοίχηση)

cd \eurkbs (φάκελος εφαρμογής)

m32 (.cmd που περιέχει παραμέτρους λειτουργίας της εφαρμογής)

Το m32 περιέχει τα εξής

@echo off

set ovrsize=144000

set sfiles=100

code\selapl32 1

cls

cd \

set sfiles=

set ovrsize=

Είναι κοινές ρυθμίσεις για εφαρμογές του τύπου.

Τα δικαιώματα τα έχω ελέγξει και υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε όλους τόσο μέσω everyone, όσο και σαν Administrator ή χρήστης (ονομαστικά). Πρακτικά αν έιχα θέμα με δικαιώματα δεν θα είχα καθόλου πρόσβαση ή θα την έχανα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Απλά ο δίσκος τόσο στον explorer όσο και από γραμμή εντολών με χρήση net use δείχνει αποσυνδεδεμένος μεν , αλλά συνεχίζω να έχω πλήρη πρόσβαση στα αρχεία και τους φακέλους του... αυτό είναι ποθ με τρελένει.

Για το θέμα της αναβάθμησης υπάρχει πλάνο μετάβασης σε εφαρμογή sql αλλά καθυστερεί για την ώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...