Heatspreader Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Έχω μία ταινία DVD. Την έκανα Copy Paste στο δίσκο του Mac και τώρα θέλω να την κάνω mkv διαλέγοντας υπότιτλους, κλπ. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα του Θεού που να ανοίξει τέλος πάντων φάκελο με VIDEO_TS, γιατί κοντεύω να τρελαθώ; Έχω δοκιμάσει xilisoft HD Video Converter 6 και το MacX DVD Ripper Pro. Το πρώτο καταλαβαίνει τα αρχεία του DVD ξεχωριστά και δεν καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μία ταινία και το δεύτερο αντιγράφει μόνο από την αρχαία τεχνολογία που ακούει στο όνομα δισκέτ... ε, συγγνώμη DVD. Γνωρίζεται κάποιο πρόγραμμα με λίγα λόγια σαν το DVD Fab των Windows; Edit: Δοκίμασα και το MakeMKV και έβαλα τα γέλια. Μου έκανε mkv την ταινία αλλά με την αρχική χωρητικότητα. Δεν το μίκρυνε καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 avidemux ρίχνεις μέσα το πρώτο vob (VTS_01_1.VOB) και το αναγνωρίζει και προσθέτει αυτόματα ολόκληρη την ταινία,μετά μπορείς να το κάνεις ο,τι θέλεις (τα dvd κανονικά τα κάνουν DivX/Xvid)full ανάλυση περίπου 1500kbit το bitrate. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δεν είναι κακό και αυτό που προτείνεις. Δοκίμασα όμως το Handbrake που το είχα ήδη εγκατεστημένο και έγινε αυτό που ήθελα. Έχω όμως μερικές ερωτήσεις: 1) Το μέγεθος του mkv το όρισα στα 2.0GB, ώστε να είναι η ποιότητα σχεδόν ίδια με του DVD. Θα μπορούσα να του πω, να το κάνει 1500kbit από 2800 που έγινε με βάση τα 2.0GB ή θα έχανα σε ποιότητα; 2) Πως μπορώ να ορίσω τη μέγιστη ποιότητα αλλά μικρότερη χωρητικότητα από το DVD; Τα DVD είναι 1500, οπότε το βάζω με βάση το bitrate; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Βάλτου Constnat Quality και RF 20. Αυτό ξέρει τι να κάνει. Αν δεν σε ικανοποιεί η ποιότητα χαμήλωσέ το σε RF 18 (όσο μικρότερο τόσο καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερο μέγεθος). Άμα θέλεις να ορίσεις μόνος σου το bitrate, στην καρτέλα Video επέλεξε Avg. Bitrate και βάλτου ένα νούμερο. Τι εννοείς "Τα DVD είναι 1500"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 1500kbit. Εννοώ το Bitrate. Οπότε 18 είναι καλά έτσι; Επίσης αν βάλω Target Size ένα συγκεκριμένο νούμερο, δεν βγαίνει ακριβώς το ίδιο. Υπάρχει κάποιος λόγος; Edit: https://trac.handbrake.fr/wiki/ConstantQuality Βρήκα μερικές απαντήσεις εδώ. Παρόλα αυτά όμως το Rip Bot σου βγάζει ακριβώς ίδιο μέγεθος αρχείο που έχεις ορίσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 1500kbit. Εννοώ το Bitrate. Το bitrate των DVD είναι μεταξύ 2500 και 10000 περίπου. Το RF 18 είναι πολύ καλό, ποτέ δεν το χρησιμοποίησα Μέχρι 20 αν θέλουμε καλή ποιότητα σε μικρό μέγεθος. Για να πάρεις ακριβώς το μέγεθος που θέλεις, πρέπει να γίνει κωδικοποίηση σε 2 περάσματα (2-Pass encoding). Με τη μέθοδο RF γλυτώνεις χρόνο (το κάνει με 1 πέρασμα), αλλά δεν ξέρεις τι μέγεθος θα βγει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Άσε γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Τελειώνει το Encoding της ταινίας μετά από 2 ώρες και ενώ λέει ότι πάει στο Desktop, δεν υπάρχει πουθενά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα