Προς το περιεχόμενο

I7 2600K overclock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι ξεχασα να αναφερω οτι παιζω με ultra high LLC, αλλα και παλι μιλαω για το VID. Το load vcore με 1.37 manual ηταν 1.368

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

έχεις υπόψην πόσο πάει το vcore όταν ανεβαίνει η συχνότητα?? εγώ πήρα ένα πολύμετρο αλλα δεν το χω ψάξει πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω...

Δημοσ.

έχεις υπόψην πόσο πάει το vcore όταν ανεβαίνει η συχνότητα?? εγώ πήρα ένα πολύμετρο αλλα δεν το χω ψάξει πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω...

To γυρνάς σε ένα σχετικό DC Voltage range (2V-5V ή κάτι τέτοιο), βάζεις το μαύρο ακροδέκτη σε ένα molex @ μαύρο καλώδιο (ground) και ακουμπάς με τον κόκκινο το αντίστοιχο pad, κοντά στο 24pin της gene, στα measurements points :)

Δημοσ.

To γυρνάς σε ένα σχετικό DC Voltage range (2V-5V ή κάτι τέτοιο), βάζεις το μαύρο ακροδέκτη σε ένα molex @ μαύρο καλώδιο (ground) και ακουμπάς με τον κόκκινο το αντίστοιχο pad, κοντά στο 24pin της gene, στα measurements points :)

και όταν την κάψω τι κάνουμε μετά?? :P

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια το pc ενώ όταν έκανα το oc είχε 60 βαθμους σε full load 4.5ghz, εδω και μερικές μέρες φτάνει και στους 90 με στοκ συχνοτητα πλεον

τωρα για παράδειγμα σε idle εχει 67 βαθμους που παλια ειχε 28

πριν δυο εβδομαδες μου καηκε ενα fan controller που είχα λέτε να επαθε τιποτα και ο επεξεργαστής;

το αντικατεστησα παντως αλλα και πάλι εχω πολύ υψηλες θερμοκρασίες ενω στο κουτι δεν υπαρχει ίχνος σκόνης

υπαρχει τρόπος να ελέγξω αν η ψύκτρα πατάει καλά χωρίς να την αφαιρέσω;

Δημοσ.

υπαρχει τρόπος να ελέγξω αν η ψύκτρα πατάει καλά χωρίς να την αφαιρέσω;

Ενα το κουτι σου ειναι καποιο καλο,ανοιξε το δεξι πλαινο και δες εαν εχει τρυπα η λαμαρινα στο σημειο που βρισκεται ο επεξεργαστης.εαν εχει,δες εαν εχουν περασει τα ποδαρακια της ψυχτρας ολα απο τις τρυπες και εχουν ανοιξει.

Δημοσ.

Δεν είναι η στοκ φύκτρα για να ανοιγουν τα πόδια, η H60 της corsair είναι, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα, για δείτε:

post-220905-0-78002000-1335390611_thumb.jpg

post-220905-0-63821100-1335390779_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν έχει κανένας καμιά ιδέα που μπορεί να βοηθήσει;

Υπάρχει περίπτωση να έχει καεί η αντλία της H60 ή ο σένσορας θερμοκρασίας του επεξεργαστή;

Δημοσ.

Λες να εχει καει καμια αντλια μεσα?γιατι ετσι οπως ειναι στην φωτογραφια δειχνει να παταει καλα.

ακος τους χαρακτηριστηκους θορυβους που ακουγες οταν δουλευε η αντλια?

Δημοσ.

δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου αυτές θάνο. πριν πάρω την 70 είχα την 60

πρέπει να είχε απόλυτη ησυχία και να βάλεις το αυτί σου πάνω...

γνώμη μου να βάλει την μαμά ψύχτρα επάνω και να μας πεί.

Δημοσ.

H αντλία πάντα δεν ακουγόταν καθόλου, μονο ελαχιστα μερικες φορες. Κανουν και φασαρια οι ανεμιστηρες και ειναι δυσκολο να την ακουσω.

Ομως στο HW Monitor στο FANIN1 λέει ~4200 στροφες όσο δηλαδή πρεπει να εχει η αντλια της H60 αρα μαλλον δεν ειναι εκει το προβλημα. Αμα συνεχιστει παντως θα ξανατοποθετησω την ψυκτρα οποτε βρω λιγο χρονο.

post-220905-0-27973800-1335522342_thumb.png

Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται το πρόβλημα από το software;

Δημοσ.

μπές bios και κοίτα απο εκεί την temp της cpu να δείς πόσο λέει

τις temp που μας λές απο πού τις βλέπεις?

ναι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα απο software, πάντως μην τον δουλεύεις τον επεξεργαστή σε τέτοιες temp

Δημοσ.

To προγραμμα που χρησιμοποιω για να βλεπω θερμοκρασιες ειναι το hw monitor, και οτι λεει επιβαιβεωνεται και απο το occt

Στο bios λιγο που μπηκα εγραψε μεχρι και 95 βαθμους :fear:

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...