Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Moderators Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Έβαλα από το bios cpu core voltage 1.29V αλλά στο HWMonitor και στο OCCT έλεγε ότι έχει 1.28V. Τώρα που το έβαλα από το bios στο 1.28, αυτά λένε ότι είναι στο 1.27V. Τι παίζει; Αυτο λεγεται vdroop και ειναι λογικο να συμβαινει. Στις ASUS μητρικες υπαρχει μια ρυθμιση με το ονομα loadline calibration που καλιμπραρει το πώς θα χειριζεται η μητρικη την ταση σε load. Με λιγο παιξιμο σε αυτο, το ρυθμιζεις και δεν πεφτει καθολου σε load. Δεν γνωριζω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο στις MSI. Οσο για την αυξηση θερμοκρασιων, φυσιολογικοτατη ειναι. Και εισαι στους ~60, αρα και το καλοκαιρι με τις ζεστες θα εισαι οκ! Happy overclocked CPU PS: Η διαρκεια ζωης μειωνεται, αλλα ειναι κατι σαν αυτο που περιεγραψε ο caution. Μην κανεις OC μονο αν σκοπευεις να τον κρατησεις για παντα σε λειτουργια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntenteras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Όταν μετά από στρεσάρισμα στο occt μου βγάζει error detected τι είδους error εννοεί; Μου το έβγαλε 2 φορές όταν χαμήλωσα την τάση αλλά μπλε οθόνη δεν έχω δει ακόμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Απλά δεν είσαι σταθερός - δεν θα έπρεπε να παίρνεις errors... ανέβασε λιγάκι την τάση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntenteras Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Τελικά το άφησα στα 4.5GHz με cpu core voltage 1.25V από το bios. Ερώτηση: Σε παιχνίδια όπως skyrim και bf3 ο επεξεργαστής φτάνει σε 100% load; Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας και τις συμβουλές που μου δώσατε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dos659 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Το BCLK βαλε το σταθερό στα 100Mhz. Επίσης θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το prime95 και να τρέξεις 3 custom tests που θα σου πω με το 90% της RAM σου. Αν τα περάσει αυτά τα 3 τότε είσαι κατά 99% OK. Τεσταρε με το κάθε ένα για 20 λεπτά ξεκίνα με το 4096 (βαλε στο small FFT και στο large FFT τον ίδιο αριθμό, συμπλήρωσε το 90% της RAM σου αφού το υπολογίσεις πρώτα και συμπλήρωσε και την ώρα που θέλεις να τρέξει το τεστ δηλαδή 20 min) όταν το κάνεις πες. Θα πάω σπίτι να σου πω και τα άλλα tests. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrest Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 ενα θεματακι ρε παιδια.πηρα σημερα για τον 2600κ την Η80.στο bios δειχνει στα 4,5 temps 48c( ).Oμως μεσα στα win με το core temp η απο προγραμματακι του mobo οι τιμες ειναι στους 30c περιπου.Τι ακριβως ισχυει?Αν και με prime95 στο 10λεπτο κρασαρε με 1.350v.καλα το oc θα το βρω αλλα βλεπω κακες θερμοκρασιες με την h80.σε φουλ load επιανε ευκολα 62αρια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 To BIOS δεν είναι ακριβώς "idle". Οπότε μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Τα 62άρια σε core μην σε αγχώνουν, απλά βρες πρώτα κάτι stable και μετά βλέπεις τι γίνεται με τις θερμοκρασίες Τέλος, αν από την H80 έχεις προσδοκίες "υδρόψυξης" - you're in for a surprise :/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrest Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 εχεις δικιο φιλε μου σχετικα με την αποδοση της Η80.Δεν την ειχα μελετησει ακριβως,αλλα και παλι για τα λεφτα της ειναι οκ.τωρα οσον αφορα το oc του 2600κ με 1.350 στα 4,5 μου κανει εντυπωση το epic fail.lol Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δοκιμάζω εδώ και κάτι μέρες να παίζω με τιμές offset Και όχι κάτι συγκεκριμένο Το έκανα γιατί απλά άμα βάζω μια τιμή πχ 1.3 αυτή δεν αλλάζει όταν ο cpu κατεβάζει το Multi του... Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ΠΩΣ παίρνει την τιμή του vcore στην offset ρύθμιση...το βάζει αυτόματα??? Για την ιστορία είμαι στα 4700mhz με 1.396 και πέφτει στα 1600mhz με 1.016 vcore Αν θελήσω να πάω το cpu στο 5000mhz το Vcore μου θα αλλάξει αυτόματα ή πρέπει εγώ να κάνω κάποια ρύθμιση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrest Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 μετα απο 2 ωρες prime95 κρασαρε λογω disk failure. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δοκιμάζω εδώ και κάτι μέρες να παίζω με τιμές offset Και όχι κάτι συγκεκριμένο Το έκανα γιατί απλά άμα βάζω μια τιμή πχ 1.3 αυτή δεν αλλάζει όταν ο cpu κατεβάζει το Multi του... Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ΠΩΣ παίρνει την τιμή του vcore στην offset ρύθμιση...το βάζει αυτόματα??? Για την ιστορία είμαι στα 4700mhz με 1.396 και πέφτει στα 1600mhz με 1.016 vcore Αν θελήσω να πάω το cpu στο 5000mhz το Vcore μου θα αλλάξει αυτόματα ή πρέπει εγώ να κάνω κάποια ρύθμιση ? εκεί είναι το θέμα με το offset. οτι όσο ρίχνεις στο απο πάνω πάει και στο απο κάτω. γενικά το offset θέλει παραπάνω load line calibration για να παίξει... γιαυτό και δεν είναι τόσο καλό για μεγάλα overclock. (βέβαια πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί κανονικά αλλα δεν έχω δεί μετρήσεις για να είμαι σίγουρος οτι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην τελική).. περισσότερα εδώ: http://rog.asus.com/forum/showthread.php?2162-Overclocking-Using-Offset-Mode-for-CPU-Core-Voltage&highlight=offset Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Βασικά δεν καταλαβαίνω το πώς επιλέγει το πόσο θα είναι το vcore στο load... για το idle δε με απασχολεί...όσο είναι έιναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 With the “-“, (negative) voltage range selected, the voltage you select will be subtracted from the load voltage we saw in the operating system. For example if our full load voltage was 1.376V in the operating system, and we’d like it to be 1.32V instead, we simply set 0.05V as the negative offset (1.37V-0.05V=1.32V). βασικά και τα δύο σε απασχολούν. γιατι αν δώσεις την τιμή που θές στο load, θα σου ρίξει το idle τόσο πολύ που θα τρώς μπλε οθόνη. και για να το περάσεις αυτό το πρόβλημα, βάζεις το vcore αρκετά παραπάνω απο οτι θα το είχες στο manual, η βάζεις το LLC στο θεό... το LLC δεν μπορείς να γνωρίζεις τι spikes δίνει στην CPU. με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω και εγώ πάντως να το κάνω αρκετά το χω παραμελήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dos659 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Βασικά δεν καταλαβαίνω το πώς επιλέγει το πόσο θα είναι το vcore στο load... για το idle δε με απασχολεί...όσο είναι έιναι Εάν το offset το έχεις ρυθμίσει σωστά θα βγαίνει το ίδιο η και λίγο παραπάνω από το manual vcore που είχες βάλει. Για να σετάρεις σωστά το offset πρέπει πριν το ρυθμίσεις να μπεις στα windows με το manual vcore σου και να κάνεις ένα stress test και καθώς είναι στο max load ο CPU να ανοίξεις το core temp η το real temp και να δεις το VID σου. Για παράδειγμα εγώ που είχα 1.37 vcore σαν manual και το VID μου ήταν 1.3711 στο load έπρεπε να βάλω +0.005 ή – 0.005. Διάλεξα το +. To – μου έδινε λιγότερο vcore στο load με πιθανότητα να φάω BSOD. Τώρα το πόσο και το που πρέπει να δώσει το κατάλληλο vcore, αυτό φαντάζομαι πρέπει να το διαχωρίζετε η motherboard με τον CPU. Οπότε καταλαβαίνεις πώς όσο καλύτερο το mothetboard τόσο καλύτερα ρεύματα! Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2012 από dos659 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Για παράδειγμα εγώ που είχα 1.37 vcore σαν manual και το VID μου ήταν 1.3700 στο load έπρεπε να βάλω +0.005 ή – 0.005. Διάλεξα το +. To – μου έδινε λιγότερο vcore στο load με πιθανότητα να φάω BSOD. μήπως έγραψες κάτι λάθος...?? 1.37 στο manual και 1.37 σε load λίγο δύσκολο...? εκτώς και αν παίζεις με extreme LLC η κάτι... σε μένα πάντως πέφτει λίγο η τάση σε load. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα