Προς το περιεχόμενο

I7 2600K overclock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να κάνω ανεβάσω την συχνότητα του επεξεργαστή μου και θέλω την βοήθεια σας.

Το σύστημά μου είναι:

Επεξεργαστής: I7 2600K

Μητρική: msi P67A-GD65 B3

Ψύκτρα: corsair H60 push/pull με ανεμιστήρες coolermaster SickleFlow 120mm 2000 RPM.

Πριν ξεκινήσω έχω κάποιες ερωτήσεις:

1) Χάνω την εγγύηση αν κάνω overclock;

2) Θα δω μεγάλες διαφορές σε σχέση με τώρα που είναι στην stock συχνότητα;

3) Μέχρι πόσα mhz μπορώ να κερδίσω για καθημερινή χρήση;

4) Με θερμοκρασία δωματίου ~20 βαθμούς είναι εντάξει οι θερμοκρασίες που έχω τώρα;

post-220905-0-18528300-1327147820_thumb.png

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

1) Οχι, αρκει να παραλειψεις να το αναφερεις στην απειροελαχιστη πιθανοτητα κατι να παει στραβα. :rolleyes:

2) Οχι, ειναι ηδη πολυ δυνατη CPU. Μονο σε RAW cpu power θα δεις (π.χ. μετατροπη video)

3) Μεχρι τα 4.5GHz μπορεις να τον πας αβίαστα, θερμοκρασιων επιτρεποντων.

4) Οι θερμοκρασιες ειναι σε idle. Θα πρεπει να τον ζορισεις επι ενα 20λεπτο για να δουμε (στο max) σε τι θερμοκρασιες φτανει.

Κατεβασε το OCCT και πάτα linpack και άστο ενα 20λεπτο.

http://www.ocbase.com/download.php?fileext=exe

• Moderators
Δημοσ.

Η +12v ειναι λαθος αναγνωση, δε θα αναβε καν το PC.

Αψογες οι θερμοκρασιες, δωσε 1.3v και ανεβασε τον πολλαπλασιαστη σε 45x, και εισαι ετοιμος στα 4.5GHz.

Επειτα κατεβαζε λιγο λιγο την ταση, και τεσταρε για αρκετη ωρα (20 λεπτα τουλαχιστον), μεχρι να σου πεταξει μπλε οθονη ή να κολλησει.

Θα εχεις βρει την ελαχιστη ταση για τα 4.5GHz. Οποτε δωσε 1-2 κλικ παραπανω (αν π.χ. κολλησει στα 1.24v, δωσε 1.26) και ξανακανε το linpack test για τελευταια φορα και αρκετες ωρες για να εισαι σιγουρος οτι εκει που τον εχεις ειναι απολυτως σταθερος. Ολες τις αλλαγες κανε τις μεσω BIOS.

PS: Με τι τροφοδοτικο εισαι;

PS2: Με αυξηση τασης θα δεις ανεβασμα των θερμοκρασιων. Η ανωτερη θερμοκρασια για τον 2600Κ ειναι 72.6°C συμφωνα με την Intel, οποτε εαν δεις θερμοκρασια σε πληρες φορτιο κατω απο 60, εισαι οκ ακομα και για τους καλοκαιρινους μηνες!

Δημοσ.

Ωραία τότε, ξεκινάω overclock.

Θα χρειαστεί να αλλάξω καμιά άλλη ρύθμιση μέσα στο bios; Χρειάζομαι κανένα άλλο πρόγραμμα;

Το τροφοδοτικό είναι το corsair TX650 V2

Δημοσ.

To τροφοδοτικό σου είναι υπεράνω κριτικής.

Οπότε κατέβασε το Prime95 και το linx (με AVX) για να κάνει το stress testing και με multi και vcore, πρέπει να δεις "εύκολα" τα iconic 4.5GHz.

Δημοσ.

Νομίζω ότι κάνεις λάθος - το CPU I/O Voltage δεν πρέπει να παίρνει τέτοιες τιμές. Κάτι σαν 1.35 το πολύ.

Δεν ανεβάζεις καμία φώτο;

Δημοσ.

Καλά τα λες, εγώ μπερδεύτηκα.

Κάτι σημαντικό που ξέχασα να ρωτήσω. Θα μειώσει το overclock την διάρκεια ζωής του επεξεργαστή; Και αν ναι, κατά πόσο;

Το stock voltage του 2600K πόσο είναι;

Το turbo boost τώρα με το oc μήπως χρειάζεται να το απενεργοποιήσω από το bios;

Δημοσ.

Αν παίζεις δροσερός και με τέτοιες τάσεις (~1.3) δεν θα μειώσεις τίποτα. Και αν δεν πάει ο επεξεργαστής σου 25 χρόνια, αλλά 22 έχει καμία σημασία; :)

Δημοσ.

Έβαλα από το bios cpu core voltage 1.29V αλλά στο HWMonitor και στο OCCT έλεγε ότι έχει 1.28V. Τώρα που το έβαλα από το bios στο 1.28, αυτά λένε ότι είναι στο 1.27V. Τι παίζει;

Πάντως στα 4.5GHz με core voltage από το bios 1.29V έπιασε μέγιστο 61 βαθμούς. Βέβαια αυτό με τους ανεμιστήρες σε φουλ στροφές γιατί όταν τις κατέβασα από το fan controller χτύπησε 75αρι.

Το I/O voltage το έβαλα στο 1.15V, να αρχίσω να κατεβάζω σταδιακά και αυτό;

Δημοσ.

To Ι/Ο μην ασχοληθείς, μια χαρά χαμηλό είναι.

Οι διαφορές στο voltage που αναφέρεις, είναι full αναμενόμενες και οι θερμοκρασίες, μία χαρά.

Ψάξε το ελάχιστο vcore, stressαρε μια τελική να βεβαιωθείς ότι είσαι rock stable και ...απολαύστε υπεύθυνα :)

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...