dimitris2006 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Ύστερα από έρευνα της εταιρείας Kelkoo στην Ευρώπη, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές της Βρετανίας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούν τις αγορές τους με ηλεκτρονικό τρόπο. Τα αποτελέσματα αναφέρουν ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18% στην Ευρώπη το 2011, φτάνοντας τα €200.52 δισεκατομμύρια Ευρώ, με τις εκτιμήσεις να θέλουν τον αριθμό αυτό να αυξάνεται στα €232.76 δισεκατομμύρια αυτή τη χρονιά. Αναφέρεται ακόμη ότι τα αντίστοιχα ποσά στη Βρετανία αγγίζουν τις £50 δις λίρες το 2011, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 14% σε σύγκριση με το 2010. Ο μέσος Βρετανός καταναλωτής μέσω Internet ξόδεψε πέρυσι £1400 λίρες αγοράζοντας 39 αντικείμενα online, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί τη φετινή χρονιά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kelkoo εξηγεί ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να αυξάνονται οι πωλήσεις μέσω του Internet χρόνο με το χρόνο. Σίγουρα αυτό δε μπορεί να σημαίνει ότι καταναλώνονται περισσότερα χρήματα για αγορές, αλλά οι καταναλωτές προτιμούν το Internet για τις αγορές τους καθώς είναι ένας πιο βολικός και προσιτός τρόπος να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους Site: theregister.co.uk
leventakas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 . Σίγουρα αυτό δε μπορεί να σημαίνει ότι καταναλώνονται περισσότερα χρήματα για αγορές, αλλά οι καταναλωτές προτιμούν το Internet για τις αγορές τους καθώς είναι ένας πιο βολικός και προσιτός τρόπος να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους Site: theregister.co.uk Και ποιό ασφαλείς ????? Εδώ είναι το θεμα και περιμενω αποψεις-σχολια.....
SPANK Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Αν ακολουθείς καποιους βασικούς κανόνες ειναι "απόλυτα" ασφαλείς πλέον , εγώ πάνω απο 5 χρόνια που αγοράζω απο το internet ebay αλλα και διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα δεν ειχα ποτέ κάποιο θέμα. Φυσικά συμφέρουν οι αγορές απο το internet αφου σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκεις ειτε αυτο που θέλεις το οποιο δεν ειναι διαθέσιμο στην χώρα σου ειτε σε καλύτερη τιμή κτλπ
Haldol Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Και ποιό ασφαλείς ????? Εδώ είναι το θεμα και περιμενω αποψεις-σχολια..... Εάν ξέρεις να χρησιμοποιείς υπολογιστή είναι πιο ασφαλές να κάνεις τα ψώνια σου online από ότι στα μαγαζιά. Εάν δε ξέρεις να χρησιμοποιείς υπολογιστή, μη χρησιμοποιείς. Όπως δε θα μαγείρευες αν δεν ήξερες να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα.
fsbmaniac Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Φυσικα και ποιο ασφαλης ειναι...το μονο κακο στο ολο ζητημα ειναι οτι μειωνονται δραματικα οι θεσεις εργασιας... ξερω επιχειρηση με 20 ατομα προσωπικο η οποια εκανε το βημα και εγινε online και εχουν πλεον μονο 5 υπαλληλους και η αυξηση τζιρου εχει πλησιασει το 500% και αυξανεται ... μπορει εσυ πλεον σαν καταλαλωτης να απολαμβανεις ενα προιον ταδε -30% Αλλα στην δικη σου επιχειρηση δεν θα μπορει να προσελθει ο πρωην υπαλληλος της αλλης εταιριας να αγορασει....διοτι δεν θα εχει δουλεια ...οτι ακριβως εγινε με την υποθεση των σουπερ μαρκετς ...εκλεισαν μικρα παντοπωλεια ,σαλαμοπωλεια,τυροπολεια κτλ κτλ...
Haldol Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Αυτό με τις θέσεις εργασίας δε στέκει. Ο κόσμος εξελίσσεται, δε θα μένουμε στάσιμοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους ορισμένοι. Διότι κι εγώ μπορώ να πω ότι τι κρίμα που δε χρησιμοποιούμε πλέον γαϊδουράκια αλλά αυτοκίνητα. Ο παππούς μου ο σωμαράς πλέον δεν έχει δουλειά, ποιος θα αγοράσει σαμάρι; Δε μένουν άνθρωποι χωρίς δουλειά (τουλάχιστον όχι απ' αυτό το λόγο). Μειώνονται οι θέσεις πωλητών, αυξάνονται οι θέσεις web developers για παράδειγμα. Όποιος λοιπόν είναι μυαλομένος, δε θα βολεύεται στην ίδια θέση που είχε επί 20-30 χρόνια αλλά θα ψαχτεί για να προλάβει τις εξελίξεις. Θα μάθει να κάνει κάτι άλλο, που να έχει ζήτηση 10 χρόνια πιο μετά.
8elwADSL Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Στην ελλάδα ακόμα είμαστε αρκετά πίσω σε αυτόν τον τομέα δυστηχώς με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αγοράζουν προιόντα σε ακριβές τιμές ενώ θα μπορούσαν να τα βρουν φθηνότερα. Διότι κι εγώ μπορώ να πω ότι τι κρίμα που δε χρησιμοποιούμε πλέον γαϊδουράκια αλλά αυτοκίνητα. Ο παππούς μου ο σωμαράς πλέον δεν έχει δουλειά, ποιος θα αγοράσει σαμάρι; Πες του παππού σου στην ελλάδα του 2012 θα κάνει χρυσές δουλειές
gigo6125913 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Οι ρυθμοί της καθημερινής μας ζωής είναι γρήγοροι. Λογικό αποτέλεσμα να αυξηθούνε οι online αγορες. Οι καταναλωτές κερδίζουν χρόνο, χρήμα, κόπο και ποικιλία.
21century Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Άρα λεφτά υπάρχουν στην Ευρώπη φίλε μου...
palawiaris Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Και ποιό ασφαλείς ????? Εδώ είναι το θεμα και περιμενω αποψεις-σχολια..... Για το θέμα ασφάλειας το πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι όχι ότι θα έρθει,αλλά τι θα έρθει και πόσο θα κρατήσει.Αγοράζεις μια μεγάλη σε όγκο συσκευή και χαλάει.Άντε βγάλε άκρη με τις εγγυήσεις,με την μεταφορά κτλ.Θα βρεθεί λύση, αλλά αποφεύγω τον πονοκέφαλο. Τις μικρές αγορές τις προτιμώ να είναι από το δυαδίκτυο. Αλλά για τις πιο μεγάλες προτιμώ πάντα την επίσκεψη στο κατάστημα. Και πιο φτηνά αλλά και πιο σίγουρα. Πιο φτηνά γιατί όλο και κάποια προσφορά καλή θα βρεις και όλο και κάτι θα κατεβάσουν από την τιμή. Κάνεις και την βόλτα σου,και συγκρίνεις καλύτερα.
kostaks3 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 βασικα πιστευω πως μας δερνει μια μανια υπερκαταναλωτισμου ιδιαιτερα στο θεμα "τεχνολογια" και αγοραζουμε πραγματα που δεν χρειαζομαστε.π.χ. γιατι να κανεις αναβαθμιση καθε χρονο;
Tikay777 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 βασικα πιστευω πως μας δερνει μια μανια υπερκαταναλωτισμου ιδιαιτερα στο θεμα "τεχνολογια" και αγοραζουμε πραγματα που δεν χρειαζομαστε.π.χ. γιατι να κανεις αναβαθμιση καθε χρονο; επειδή πρώτον η ζήλια είναι μεγάλο πράμα και δεύτερον άμα έχεις κινητό με κάμερα 8 megapixel τραβάς καλύτερες φωτογραφίες την αφεντομουτσουνάρα σου μπροστά στον καθρέφτη..
kostaks3 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 επειδή πρώτον η ζήλια είναι μεγάλο πράμα και δεύτερον άμα έχεις κινητό με κάμερα 8 megapixel τραβάς καλύτερες φωτογραφίες την αφεντομουτσουνάρα σου μπροστά στον καθρέφτη.. για τη ζηλια συμφωνω κ νομιζω συμβαινει και χωρις να το καταλαβαινουμε.αλλα μην παιρνεις ρε κερατα i7 και οτι αλλο καινουργιο/ακριβο (μητρικη) και μετα λες δεν εχω λεφτα
Voodooman Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Το ηλκτρονικό εμπόριο είναι τρομερό εργαλείο στα χέρια του καταναλωτή. Κερδίζει σε ποικιλία, χρόνο και χρήμα. Προσωπικά κάνω τα εξής πράγματα όταν θέλω να αγοράσω κάτι: -Πρώτα κοιτάω προϊόντα και κριτικές στο ίντερνετ, μήπως και βρω κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Βρίσκω και δύο-τρεις εναλλακτικές για το προϊόν που να με καλύπτουν. -Αφού καταλήξω σε αυτό που θέλω, βγαίνω βόλτα στα μαγαζιά, να δω διαθεσιμότητα και τιμές. Βλέπω τα προϊόντα από κοντά και στη συνέχεια, αν η τιμή στο μαγαζί είναι μέχρι +10% σε σχέση με του ίντερνετ, το αγοράζω από το φυσικό μαγαζί. Σε πολλές περιπτώσεις έχω εκπλαγεί και έχω δει προϊόντα στα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης να πωλούνται σε πολύ κοντινές τιμές σε σχέση ακόμη και με ευρωπαϊκά sites. Οι αγορές μέσω ίντερνετ δεν είναι πανάκεια, ούτε οι τιμές είναι πάντα χαμηλότερες.
Tzimmys Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2012 Για το θέμα ασφάλειας το πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι όχι ότι θα έρθει,αλλά τι θα έρθει και πόσο θα κρατήσει.Αγοράζεις μια μεγάλη σε όγκο συσκευή και χαλάει.Άντε βγάλε άκρη με τις εγγυήσεις,με την μεταφορά κτλ.Θα βρεθεί λύση, αλλά αποφεύγω τον πονοκέφαλο. Τις μικρές αγορές τις προτιμώ να είναι από το δυαδίκτυο. Αλλά για τις πιο μεγάλες προτιμώ πάντα την επίσκεψη στο κατάστημα. Και πιο φτηνά αλλά και πιο σίγουρα. Πιο φτηνά γιατί όλο και κάποια προσφορά καλή θα βρεις και όλο και κάτι θα κατεβάσουν από την τιμή. Κάνεις και την βόλτα σου,και συγκρίνεις καλύτερα. Του ίδιου σκεπτικού και εγώ. Σαφώς όμως, πριν κάνεις τη γύρα σου στα μαγαζιά για μια "μεγάλη συσκευή", έναν έλεγχο online για να δεις που κυμαίνονται οι τιμές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα