shini.gami Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω ένα πρόγραμμα που να μετατρέπει εικόνες από jpg σε ico. Θέλω να κατεβάζω την εικόνα μιας ταινίας ώστε αφού την μετατρέψω σε ico να την βάζω στον φάκελο. Πάρτε και μια ιδέα :
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω αν θα σε βολέψει, αλλά δυνατότητα μετατροπής σε .ico έχει το Xnview που είναι και free.
shini.gami Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Για κάποιο λόγο μου το βγάζει έτσι
washcloud Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω τί ακριβώς προσπαθείς να μετατρέψεις (...jpg, οκ...) - τί αποτέλεσμα θα 'χεις, κι αν αυτό που σου πρότεινα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Είναι και τα Εφτάρια στη μέση, που δεν τα ξέρω... Ίσως είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέρω και πρότεινα. Περίμενε και κάποια άλλη βοήθεια απ' άλλους....
Crypton-R- Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Εγώ χρησιμοποιώ τρία προγράμματα για να το κάνω αυτό. Το Photoshop, το ArtIcons Pro και το Folder Marker Pro. 1. Κατεβάζω τα covers των ταινιών από το google. Τα βάζω στο Photoshop και τα φτιάνχω με διαστάσεις 500x649 για να μην ποιάνουν πολύ χώρο στο σκληρό. Τα αποθηκεύω όλα σε έναν φάκελο πχ. X:/Icons/Movies/jpg/. 2. Ανοίγω τις εικόνες με το ArtIcons Pro, μετατρέπω τις εικόνες σε εικονίδια (.ico) 256x256 και τα βάζω σε έναν δεύτερο φάκελο πχ. X:/Icons/Movies/ico/. 3. Ανοίγω το Folder Marker Pro, επιλέγω τον φάκελο που θέλω να πάρει το εικονίδιο και προσθέτω το εικονίδιο της ταινίας από τον φάκελο ico. Μετα κλικάρω δυο φορές πάνω του και ο φάκελος παίρνει το εικονίδιο που έφτιαξα. * Τα φτιάχνω όλα με ίδιες διαστάσεις για να φαίνονται ομοιόμορφα. * Τα έχω σε αυτούς τους φάκελους για να τα βρίσκω πιο εύκολα. Αποτέλεσμα:
TheELF Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Εγώ χρησιμοποιώ τρία προγράμματα για να το κάνω αυτό. Το Photoshop, το ArtIcons Pro και το Folder Marker Pro. 1. Κατεβάζω τα covers των ταινιών από το google. Τα βάζω στο Photoshop και τα φτιάνχω με διαστάσεις 500x649 για να μην ποιάνουν πολύ χώρο στο σκληρό. Τα αποθηκεύω όλα σε έναν φάκελο πχ. X:/Icons/Movies/jpg/. 2. Ανοίγω τις εικόνες με το ArtIcons Pro, μετατρέπω τις εικόνες σε εικονίδια (.ico) 256x256 και τα βάζω σε έναν δεύτερο φάκελο πχ. X:/Icons/Movies/ico/. 3. Ανοίγω το Folder Marker Pro, επιλέγω τον φάκελο που θέλω να πάρει το εικονίδιο και προσθέτω το εικονίδιο της ταινίας από τον φάκελο ico. Μετα κλικάρω δυο φορές πάνω του και ο φάκελος παίρνει το εικονίδιο που έφτιαξα. * Τα φτιάχνω όλα με ίδιες διαστάσεις για να φαίνονται ομοιόμορφα. * Τα έχω σε αυτούς τους φάκελους για να τα βρίσκω πιο εύκολα. Αποτέλεσμα: irfanview φορτώνεις την εικόνα όσο μεγάλη και να είναι πας μενού->image->resize/resample στο Set new size: βάζεις 256x256 και πατάς οκ. Τώρα πας file->save as.. και κάτω από το όνομα αρχείου διάλεξε ico,δώσε ένα περιγραφικό όνομα για να μην ψάχνεσαι,έχεις πλέων ένα ομορφότατο εικονίδιο. Τώρα πάνε στον φάκελο που θες και κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες->προσαρμογή->Aλλαγή εικovιδίoυ... και πάνω στο αναζήτηση βρες το εικονίδιο σου. All for free FTW!
Crypton-R- Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Το irfanview το είχα δουλέψει παλιότερα και δε μ' άρεσε καθόλου. Τέσπα, thanks για το τελευταίο που γράφεις γιατί τόσο καιρό ο μλκας χρησιμοποιούσα το folder marker για να αλλάζω τα εικονίδια. Βέβαια είχα δοκιμάσει τον τρόπο που λες γιατί αυτόν ήξερα μονο τότε, αλλά δεν τα έδειχνε σωστά μάλλον γιατί τα εικονίδια δεν ήταν 256x256.
shini.gami Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 irfanview φορτώνεις την εικόνα όσο μεγάλη και να είναι πας μενού->image->resize/resample στο Set new size: βάζεις 256x256 και πατάς οκ. Τώρα πας file->save as.. και κάτω από το όνομα αρχείου διάλεξε ico,δώσε ένα περιγραφικό όνομα για να μην ψάχνεσαι,έχεις πλέων ένα ομορφότατο εικονίδιο. Τώρα πάνε στον φάκελο που θες και κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες->προσαρμογή->Aλλαγή εικovιδίoυ... και πάνω στο αναζήτηση βρες το εικονίδιο σου. All for free FTW! Έκανα αυτό ακριβός που είπες αλλά πάλι μου βγαίνει όπως στην εικόνα πάνω στον φάκελο true gift xD
TheELF Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Έκανα αυτό ακριβός που είπες αλλά πάλι μου βγαίνει όπως στην εικόνα πάνω στον φάκελο true gift xD Πρόσεχε να κάνεις το εικονίδιο ακριβώς 256x256 είναι στάνταρ αυτό,αν το κάνεις ακόμα και ένα pixel ποιο μικρό αυτόματα πάει στο επόμενο μικρότερο στάνταρ μεγέθους.
ntaryl Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 καλησπερα Μηπως κανει αυτο ? http://www.coolutils.com/online/image-converter/
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Εγώ βάζω την εικόνα στον φάκελο, την ονομάζω folder.jpg και μπαίνει αυτόματα στο εικονίδιο του φάκελου, ούτε πρόγραμμα ούτε μετατροπές. Μου τα βγάζει έτσι: Είμαι ευχαριστημένος με αυτόν τον τρόπο. Στα xp εμφάνιζε την εικόνα σε όλο το εικονίδιο του φάκελου, το γιατί το άλλαξαν στα vista/7 δεν μπορώ να το καταλάβω.
shini.gami Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Πρόσεχε να κάνεις το εικονίδιο ακριβώς 256x256 είναι στάνταρ αυτό,αν το κάνεις ακόμα και ένα pixel ποιο μικρό αυτόματα πάει στο επόμενο μικρότερο στάνταρ μεγέθους. Όταν μια εικόνα έχει ακριβός την ίδια διάσταση πχ 300χ300 τότε με αφήνει να βάλω διάσταση 256 και στα 2 πεδία και μου το εμφανίζει και στον φάκελο μια χαρά όταν όμως είναι η εικόνα πχ 194χ259 τότε όταν γράφω στο Set new size στο 1ο πεδίο 256 τότε μετατρέπετε και το 2ο μόνο του σε 342 και αντίστοιχα.
TheELF Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Αν αυτό είναι επιλεγμένο Preserve aspect ratio (proportional) συμβαίνει αυτό που λες,κρατάει την αναλογία,ξετίκαρε το και θα σε αφήνει να βάλεις ο,τι θες αλλά θα τραβιέται και η εικόνα άσχημα,εγώ για να το αποφύγω αυτό αρκετά τουλάχιστον σε τέτοιες εικόνες κάνω πρώτα ένα crop κάνεις δηλαδή ένα τετράγωνο γύρο από το (ισόπλευρο) τμήμα που θέλεις και πας από το μενού edit->crop selection μετά με το χέρι 256χ256 και αν τραβηχτεί θα είναι μόνο λίγο.
shini.gami Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 E δεν το λες και λίγο ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρων.
micos000 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Εμένα γιατί επιμένει να μου το δείχνει μικρό αν και είναι ακριβώς 256χ256;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα