zagorakis1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 αμα κανεις κανενα γιο να του τα κανεις αυτα που αναφερεις timour21
SOCRATIS1000 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Εγω ξερω οτι ατομο που δεν εχει διπλωμα παντα φταιει,τωρα πως βγηκε οτι πληξρωνεις εσυ δεν ξερω. 1
haris_216 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 παλιό το θέμα αλλά θεωρώ (δεν εχω σχέση με νομικά) ότι αυτός που δεν είχε δίπλωμα φταίει 100%. έτσι κι αλλιώς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί καβάλα σε μηχανάκι συνεπώς η παράνομη παρουσία είναι υπεύθυνη για το ατύχημα. άσε που η απουσία διπλωμάτος δηλώνει ότι ίσως δεν έχει τις γνώσεις για οδήγηση (όχι πως το δίπλωμα σημαίνει γνώσεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία). αν μπορούσα (σαν οδηγός του μπροστινού οχήματος) θα του έπαιρνα ακόμα και αποζημίωση για την τρομάρα από τη σύγκρουση
akpe Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 αμα κανεις κανενα γιο να του τα κανεις αυτα που αναφερεις timour21 Άμα κάνει γιό προφανώς θα φροντίσει να μην του πάρει μηχανάκι ή να τον βάλει στο τιμόνι χωρίς δίπλωμα, ε; παλιό το θέμα αλλά θεωρώ (δεν εχω σχέση με νομικά) ότι αυτός που δεν είχε δίπλωμα φταίει 100%. έτσι κι αλλιώς δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί καβάλα σε μηχανάκι συνεπώς η παράνομη παρουσία είναι υπεύθυνη για το ατύχημα. Αυτό ακριβώς, πέρα από το θέμα γνώσεων δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στον δρόμο επάνω σε δίκυκλο οπότε είναι 100% υπεύθυνος ακόμα και αν υπήρχε (που σύμφωνα με την περιγραφή δεν υπήρχε) συνυπαιτιότητα. Αυτός αντί να το βουλώσει και να παραδεχτεί το λάθος του έκανε αγωγή. Το θράσος μερικών δεν έχει όρια. Είναι απόριας άξιο πως η ευθύνη έπεσε στον οδηγό. Το δικαστήριο λέει αποφάνθηκε πως «βάσει του χτυπήματος και μόνο, πως το όχημα δεν θα μπορούσε να είναι ακινητοποιημένο (όπως λέει ο σύζυγος) και να έχει χτυπηθεί στο πλάγιο μέρος αλλα θα είχε χτυπηθεί από πίσω». Είναι δηλαδή τόσο ηλίθιοι που δεν μπορούν να σκεφτούν πως ο αναβάτης έκανε αυτό που κάνουν όλοι οι αναβάτες και για αυτό τον χτύπησε στο πλάι;
Silverage Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Διάβασα και εγώ την ιστορία και μου βρωμάει κάπως.Μήπως ο δικαστής δεν ήταν και τόσο αμερόληπτος;
CROM271 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Οσοι λετε πως επειδη δεν ειχε διπλωμα το μηχανακι φταιει αυτος ειστε 100% λαθος. Ισως παρασυρθηκατε απο την συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι λιγο αμφιλεγομενη για το ποιος φταιει. Θα σας φερω ενα παραδειγμα για να καταλαβετε το λαθος σας. Καποιος οδηγα μηχανακι χωρις διπλωμα. Περνα με πρασινο. Εγω που εχω διπλωμα περναω με κοκκινο και τρακαρουμε. Αυτος με το μηχανακι εχει 0% ευθυνη για το ατυχημα ασχετως του γεγονοτος οτι δεν εχει διπλωμα. Ετσι απλα... 1
zagorakis1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 δηλαδη αποκλειεται ρε παιδια οντως να του εκλεισε το δρομο?οταν χτυπας ενα αυτοκινητο στο πλαι δε σημαινει οτι σου εχει κλεισει το δρομο καθετα αφου εχει προθεση να στριψει σε στενο?
mphxths Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Οσοι λετε πως επειδη δεν ειχε διπλωμα το μηχανακι φταιει αυτος ειστε 100% λαθος. Ισως παρασυρθηκατε απο την συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι λιγο αμφιλεγομενη για το ποιος φταιει. Θα σας φερω ενα παραδειγμα για να καταλαβετε το λαθος σας. Καποιος οδηγα μηχανακι χωρις διπλωμα. Περνα με πρασινο. Εγω που εχω διπλωμα περναω με κοκκινο και τρακαρουμε. Αυτος με το μηχανακι εχει 0% ευθυνη για το ατυχημα ασχετως του γεγονοτος οτι δεν εχει διπλωμα. Ετσι απλα... φταιει ο μηχανακιας που βρισκεται στο οδοστρωμα ΠΑΡΑΝΟΜΑ... ο συλλογισμος σου ειναι λαθος μιας και θεωρεις οτι και οι 2 ειναι νομιμοι και εμπλεκονται σε ατυχημα....ο μηχανακιας ΔΕΝ επρεπε να βρισκεται στο οδοστρωμα...και ως εκ τουτου δεν θα υπηρχε ατυχημα. Αν ο νομος θεωρει κατι διαφορετικο - που δεν αποκλειεται - πολυ απλα ο νομος και κατ'επεκταση ο νομοθετης ειναι για το φουτσο καβαλα...Ετσι απλα... Ειναι σαν να μπω σε ενα σινεμα χωρις εισιτήριο και να κανω παραπονα στον ταξιθετη οτι ο μπροστινος μου εχει μαλλι αφανα και δεν βλεπω την ταινια...ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ..δεν θα επρεπε καν να βρισκομαι στην αιθουσα. Επισης το οτι το οχημα δεν ηταν ακινητοποιημενο επειδη δεν χτυπηθηκε απο πισω ειναι βλακωδης συλλογισμος Οπως ειπε και ο φιλος ζαγορακης..μπορει να ηταν καθετα ή εν μερει καθετα στο οδοστρωμα μιας και ηθελε να στριψει.... 3
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Οσοι λετε πως επειδη δεν ειχε διπλωμα το μηχανακι φταιει αυτος ειστε 100% λαθος. Ισως παρασυρθηκατε απο την συγκεκριμενη περιπτωση που ειναι λιγο αμφιλεγομενη για το ποιος φταιει. Θα σας φερω ενα παραδειγμα για να καταλαβετε το λαθος σας. Καποιος οδηγα μηχανακι χωρις διπλωμα. Περνα με πρασινο. Εγω που εχω διπλωμα περναω με κοκκινο και τρακαρουμε. Αυτος με το μηχανακι εχει 0% ευθυνη για το ατυχημα ασχετως του γεγονοτος οτι δεν εχει διπλωμα. Ετσι απλα... έτσι όπως το λες έχει μια λογική. αλλά προσωπικά θα επιμείνω ότι ΔΕΝ έπρεπε να βρίσκεται εκεί. αυτός που πέρασε με κόκκινο (ο υποθετικός) θέλει "κρέμασμα". γιατί πέρασε με κόκκινο. αλλά μόνο γι' αυτό. και μια που αρχίσαμε τα υποθετικά παραδείγματα να πω κι εγώ ένα (αν και αυτό με το σινεμά του mphxths με κάλυψε αρκετά). τι θα έλεγες αν μπω μέσα στο σπίτι σου (χωρίς να με έχει καλέσει φυσικά ) και επειδή μόλις έχεις σφουγγαρίσει, γλιστρήσω στο πάτωμα και μετά σου ζητάω τα ρέστα γιατί έσπασα το πόδι μου; έχεις ρίξει νερά, άρα φταις δεν έχεις βάλει σχετική σήμανση (wet floor), άρα φταις αλλά εγώ για κανένα λόγο δεν έπρεπε να είμαι εκεί, αλλά "βρέθηκα". τις πταίει;;;
CROM271 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μπερδευετε τα παραπτωματα. Αυτος που δεν εχει διπλωμα θα τιμωρηθει για το παραπτωμα του. Το οτι δεν εχει διπλωμα δηλαδη. Αν μαλιστα φταιει στο ατυχημα οχι απλα θα τιμωρηθει αλλα θα ξεσκιθει... Αν δεν φταιει ομως δεν θα τιμωρηθει ντε και καλα αυτος που δεν εχει διπλωμα αλλα αυτος που προκαλεσε το ατυχημα. Αν ηταν οπως τα λετε εγω θα εκανα το εξης. Ξερω κατι τσογλανακια με μηχανακια χωρις διπλωμα. Περνω το αμαξι και αρχιζω να τα τρακαρω επιτηδες και την βγαζω καθαρη γιατι αυτα δεν εχουν διπλωμα... Ειναι ιδια περιπτωση πανω κατω με μια αλλη που ειχε αναφερθει πριν λιγο καιρο. Διπλοπαρκαρω ΠΑΡΑΝΟΜΑ το αμαξι. Ερχεται ενας απο πισω και με τρακαρει. Η ευθυνη για το ατυχημα ειναι 100% του αλλουνου ασχετα αν εγω εχω παρκαρει παρανομα. Εγω θα φαω απλα προστιμο για παρανομο παρκαρισμα.
akpe Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Επειδή ήμουν αρκετά απόλυτος πριν: Νομικά ο CHROM271 έχει απόλυτο δίκιο, υπάρχει καταλογισμός ευθυνών και στους δύο αναλόγως του ατυχήματος. ψάχνοντας λίγο από άλλο forum βρήκα αυτό: Υπάρχει ένας νομικός όρος που λέγεται "Αιτιώδης Συνάφεια" ή κάπως έτσι. Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα με αποκλειστική υπαιτιότητα του άλλου οδηγού τότε δεν έχει σημασία αν οδηγούσες πιωμένος ή χωρίς να είσαι κάτοχος άδειας οδήγησης. Η ευθύνη είναι 100% του άλλου οδηγού και αθωώνεσαι για το ατύχημα. Υ.Γ.1: Φυσικά αν οδηγούσες μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα τότε θα τιμωρηθείς για αυτό. Και για αυτό μόνο. Και δεν έχει σχέση με τη συμμετοχή σου στο ατύχημα. Απλά το ατύχημα ήταν η αφορμή να καταλάβουν ότι οδηγείς μεθυσμένος ή χωρίς να κατέχεις δίπλωμα. Υ.Γ.2: Παρόλο που έφταιγε για την πρόκληση του ατυχήματος ο άλλος οδηγός υπάρχει περίπτωση να βγει συνυπαιτιότητα και σε σένα, αν αποδειχθεί ότι θα μπορούσες να αποφύγεις το ατύχημα ή να το κάνεις να έχει μικρότερες συνέπειες, αν δεν οδηγούσες έχοντας πιεί ή μη κατέχοντας άδεια οδήγησης. Στην προκειμένη περίπτωση όμως και όπως τα περιγράφει η TS, εφόσον δηλαδή δεν έγινε κάποιο λάθος από την πλευρά του οδηγού, επιμένω πως θεωρώ 100% υπεύθυνο τον αναβάτη. Εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε. δηλαδη αποκλειεται ρε παιδια οντως να του εκλεισε το δρομο?οταν χτυπας ενα αυτοκινητο στο πλαι δε σημαινει οτι σου εχει κλεισει το δρομο καθετα αφου εχει προθεση να στριψει σε στενο? Σύγκρουση στο πλάι δεν σημαίνει απαραίτητα και πλαγιωμετωπική ρε συ, αν κατάλαβα από την περιγραφή ο αναβάτης έπεσε πάνω του με κλίση. Όπως μπορεί να συμβεί για παράδειγμα όταν το μηχανάκι κινείται ανάμεσα στα δυο ρεύματα. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχω κινδυνέψει πολλές φορές να έχω ατύχημα όταν έρχονται φουριόζοι ιππαστί στην διαχωριστική ή επιχειρούν ακόμα και προσπέραση την στιγμή που είμαι έτοιμος να στρίψω; Ε όχι να πέσει και πάνω μου έτσι και να μου ζητάει και τα ρέστα μετά. 1
Timour21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 αμα κανεις κανενα γιο να του τα κανεις αυτα που αναφερεις timour21 Μπήκες στο φόρουμ για να μου κάνεις τον πολιτικά ορθό ζαγοράκη? Όταν λοιπόν κάνεις εσύ κόρη, και έρθει το 16χρονο μαλακιστήρι με το 400άρι CBR και σκάσει πάνω της, όση ώρα εκείνη περιμένει στην διάβαση για να περάσει πεζή το φανάρι και την διαλύσει, έλα να δούμε τι θα πεις. Πραγματική ιστορία φίλης μου και το ατύχημα της άφησε κουσούρι στον τρόπο που περπατάει, ο μαλακιστήρης (έχοντας λάβει την απαραίτητη "παιδεία" απο τον πατέρα του - που θα μπορούσε να είσαι εσύ σε κάποια χρόνια -) δεν ήρθε να την δει καν στο νοσοκομείο που ήταν για 2 μήνες. Μαγκάκος ο μαλακιστήρης λοιπόν που έκανε το κομμάτι του με το CBR, "κακιά στιγμή" για την φίλη μου που σακατεύτηκε...
zagorakis1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Μπήκες στο φόρουμ για να μου κάνεις τον πολιτικά ορθό ζαγοράκη? Όταν λοιπόν κάνεις εσύ κόρη, και έρθει το 16χρονο μαλακιστήρι με το 400άρι CBR και σκάσει πάνω της, όση ώρα εκείνη περιμένει στην διάβαση για να περάσει πεζή το φανάρι και την διαλύσει, έλα να δούμε τι θα πεις. Πραγματική ιστορία φίλης μου και το ατύχημα της άφησε κουσούρι στον τρόπο που περπατάει, ο μαλακιστήρης (έχοντας λάβει την απαραίτητη "παιδεία" απο τον πατέρα του - που θα μπορούσε να είσαι εσύ σε κάποια χρόνια -) δεν ήρθε να την δει καν στο νοσοκομείο που ήταν για 2 μήνες. Μαγκάκος ο μαλακιστήρης λοιπόν που έκανε το κομμάτι του με το CBR, "κακιά στιγμή" για την φίλη μου που σακατεύτηκε... δεν κανω κανεναν πολιτικα ορθο παθων ειμαι ο ιδιος αν διαβασες το ποστ μου κ την περιπτωση,εσυ ειπες για Ξύλο, βασανιστήρια και στείρωση σε αυτούς που οδηγούν χωρίς δίπλωμα ή/και ασφάλεια. απλα να σ θυμισω τα λογια σου.κ εγω εχω κουσουρι στο περπατημα απο το ατυχημα κ δεν ενδιαφερθηκε ο αλλος καθολου 8 μηνες τωρα,τι πρεπει να κανω?να παω να τον σπασω στο ξυλο δηλαδη?τα δικαστηρια γ αυτο ειναι εγω απλα δεν θελω αυτον τον ανθρωπο να τον βλεπω μπροστα μου
Timour21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2013 Είσαι παθών λοιπόν και ρωτάς αν θα έκανα αυτά τα πράγματα (τα οποία ανέφερα με μια δόση υπερβολής) στον γιό μου? Με ρωτάς αν θα προτιμούνα να ρίξω 2 χαστούκια στον γιο μου για να συνετιστεί ή αν θα προτιμούσα να μην κάνω κάτι γι ΄αυτό περιμένοντας μια "κακιά στιγμή" οπου ο γιος μου θα σακάτευε κάποιον στο δρόμο (ή θα σακατευοταν ο ίδιος) επειδή ο ίδιος δεν έχει μυαλό μέσα στο κεφάλι του ή γιατί ο πατέρας του αδυνατεί να τον εποπτεύει επαρκώς?
N3M3SiS Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Δημοσ. 28 Μαΐου 2016 Μαλλον θα εχιε κλεισει το θεμα ως τωρα αλλα καποια πραγματα τα εχετε μπερδεψει. Καταρχην οντως το οτι οδηγει χωρις διπλωμα, ειναι εγκληματικο, ναι. Και θα επρεπε να τιμωρειται αυστηροτερα αν θελετε την γνωμη μου. Αυτο ομως δεν κανει αυτοματα τον αναβατη υπαιτιο για το ατυχημα. Μην ειστε απολυτοι. Και αν θελετε την γνωμη μου, ναι, ο οδηγος του αυτοκινητου φερει αν οχι 100%, τοτε σιγουρα ενα 80% υπαιτιοτητας για την προκληση του ατυχηματος. Υπαρχουν πολλοι παραμετροι στο "στριβω αριστερα". Καταρχην το γεγονος οτι εβγαλε φλας δεν σημαινει απολυτως τιποτα. Το φλας δηλωνει προθεση. Δεν δηλωνει ντε και καλα υποχρεωση ολης της κυκλοφοριας να συμμορφωθει με το δικο σου φλας. Εσυ βγαζεις φλας, δηλωνεις την προθεση σου, βεβαιωνεσαι οτι μπορεις να στριψεις με ασφαλεια, και στριβεις. Βεβαια εδω ειναι Ελλαδα. Βγαζω φλας, στριβω. Ας το εβλεπες. Ναι αλλα δεν ειναι ετσι. Απο πισω ερχοταν μηχανακι. Το ειδε ο συζυγος? Προφανως οχι, γιατι αλλιως δεν θα εστριβε. Πρωτο φαουλ. Και δεν επεσε πισω του, για να ριξουμε την ευθυνη στην αποσταση ασφαλειας. Επεσε Στο πλαινο φτερο του. Που σημαινει οτι με τον εναν η με τον αλλον τροπο, μπηκε στην πορεια της μοτοσυκλετας. 2ο φαουλ. Αναφερεις δρομο διπλης κατευθυνσεως. Ειχε διαγραμμιση ? Αν ναι, τι διαγραμμιση? Διπλη συνεχης λωριδα που απαγορευει την προσπεραση (ΑΡΑ και την στροφη αριστερα) ή διακεκομενη που επιτρεπει την προσπεραση (Αρα μπορει το μηχανακι νομιμα να εινια αριστερα απο το οχημα, επιχειρωντας προσπεραση, επισης νομιμα). Αν δεν ειχε καθολου διαγραμμιση, ισχυει οτι και στην διακεκομενη γραμμη. Οποτε βλεπεις σιγα σιγα γιατι ο δικαστης εκρινε 100% υπαιτιοτητα στον οδηγο του οχηματος ? Γιατι επρεπε να ειχε βεβαιωθει πως μπορει να στριψει με ασφαλεια, πριν το επιχειρησει. Οσο αφορα για το σπασμενο ποδι και το 6μηνο που ειπες.. Παλι καλα να λες. Εγω ελειψα 11,5 μηνες απο σπασμενο ποδι λογω τροχαιου με παρομοιες συνθηκες με τις δικες σας. Απλα εγω ακουμπησα στην μπροστα αριστερα μερια του αυτοκινητου και με εκτοπισε σε εναν τοιχο που εφερα μετωπικη με την μοτοσυκλετα. τον Ιουλιο του '13. Αυτην την στιγμη που σου γραφω, ειμαι ξανα με πατεριτσες, υπολογιζοντας περιπου 2 με 3 μηνες παλι εκτος δουλειας λογω 2ου χειρουργειου για το ιδιο τροχαιο, αυτην την φορα για να αφαιρεσουμε τις λαμες και τις βιδες. Και στην δικη μου περιπτωση το πρωτοδικο εκρινε δικαιως 100% στον αλλο οδηγο. Απλα τωρα περιμενουμε την εφεση, να γινει και αυτη για να αποζημιωθουμε. Τουλαχιστον τρεχουν οι τοκοι.. Και στο ποινικο εφαγε 1 χρονο με αναστολη για σωματικες βλαβες. Το νομισμα εχει παντα 2 μεριες, καταλαβαινω πως ειναι συζυγος σου και φυσικα θελεις να τον υπερασπιστεις, αλλα κανε εικονα λιγο στο μυαλο σου τις συνθηκες του τροχαιου. Οι δικαστες δεν ειναι βλακες, κατι σκαμπαζουν κ εκεινοι. Φιλικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα