paparouna7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2012 Γειά σας παιδιά, ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα που μας ταλαιπωρεί πολύ καιρό και δυστυχώς δε προβλέπεται στο άμεσο μέλλον να ξεμπερδεύουμε! Το 2009 ο σύζυγός μου ενεπλάκη σε τροχαίο. Εκινείτο σε δρόμο διπλής κατευθύνσεως χωρίς διαχωριστική και θέλησε να στρίψει σε στενό διασχίζοντας έτσι τα δυο ρεύματα. Καθώς το όχημα παίρνει αριστερή κλίση και έχει βγάλει φλας και είναι πλέον ακινητοποιημένο, ένα μηχανάκι πέφτει πάνω του, στο πλάγιο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ο οδηγός, χωρίς δίπλωμα (δεν είχε ποτέ βγάλει)σπάει το πόδι του. Ο οδηγός της μηχανής κατέθεσε αγωγή ζητώντας ηθική βλάβη διαφυγόντα κέρδη κτλ κτλ και ο σύζυγος κατα συμβουλή δικηγόρου έκανε αντίστοιχα αγωγη. Έλα όμως που στο μεταξύ , η ασφαλιστική του συζύγου πτωχεύει , πράμα που σημαίνει πληρωμές δικαστηρίων και δικηγόρων όλα από την τσέπη μας! Η ατυχία όμως δε σταματάει εδω, αφού το δικαστήριο κρίνει ένοχο 100% το σύζυγο (δεν λήφθηκε καν υπόψιν πως ο οδηγός ο άλλος δεν είχε δίπλωμα, ήταν από πίσω κτλ) και βγαίνει και το λαυράκι πως αν και τον οδηγό τον καλύπτει το επικουρικό, το ικα που ζητούσε όλα τα χρήματα που έχει σπαταλήσει για τον άλλο οδηγό, το καλύπτουμε εμείς οι ίδιοι βάσει νέας τροπολογίας! Μιλάμε για 8 χιλιάρικα που τοκίζονται full! Το δικαστήριο έκρινε βάσει του χτυπήματος και μόνο, πως το όχημα δεν θα μπορούσε να είναι ακινητοποιημένο (όπως λέει ο σύζυγος) και να έχει χτυπηθεί στο πλάγιο μέρος αλλα θα είχε χτυπηθεί από πίσω. Ο δικηγόρος λέει βουρ για έφεση και πως η απόφαση δε στέκει. Υπόψιν μας περιμένει και το ποινικό δικαστήριο που δεν έχει έρθει ακόμη ειδοποίηση. Άλλο από κει! Άκουσα πως αν ο άλλος οδηγός δηλώσει πως δεν επιθυμεί τη ποινική δίωξη, τότε ο κατηγορούμενος βγαίνει αυτόματα αθώος... αλλά σιγά μη το ζητήσει... Ηθελα τη γνώμη σας πάνω σε ό,τι σας περιγράφω.. 1)Αξίζει κατα τη γνώμη σας η έφεση? 2)Μπορούμε με κάποιο τρόπο να γλυτώσουμε τα 8 χιλιάρικα του ΙΚΑ? (τα λεφτά της βλάβης του δικού μας οχήματος τα χω φυσικά ξεγραμμένα) 3)πόσο περίπου κοστίζει η αμοιβλη δικηγόρου για ποινικό δικαστήριο ? (κοντεύουμε να μείνουμε ταπί) θα ήθελα να ακούσω τα σχόλια σας και ευχαριστω προκαταβολικά! συγγνώμη αν κούρασα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kabamaru21 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 δεν ειμαι του χωρου, αλλα ετσι οπως περιγραφεις το συμβαν ειναι απορειας άξιο οτι φταιει ο αντρας σου, πηγες με δικηγορο στο δικαστηριο η οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparouna7 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 δεν ειμαι του χωρου, αλλα ετσι οπως περιγραφεις το συμβαν ειναι απορειας άξιο οτι φταιει ο αντρας σου, πηγες με δικηγορο στο δικαστηριο η οχι? Φυσικά πήγαμε με δικηγόρο στο δικαστήριο. Εγώ δε λέω πως φταίει ο σύζυγος, αλλά το δικαστήριο απρόσμενα έτσι έκρινε βασιζόμενο αποκλειστικά στο σημείο που ήταν το αυτοκίνητό μας τρακαρισμένο, δηλαδή στο πίσω αριστερό φτερό. Ο δικαστής έκρινε πως αν το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο θα είχε χτυπηθεί από πίσω και όχι απο το πλάι. Άρα κατέληξε πως ο σύζυγος απότομα του έκλεισε το δρόμο. Το χειρότερο σημείο της υπόθεσης είναι πως με το να κριθεί ένοχος, το ΙΚΑ αυτόματα ζητάει στο ακέραιο από τον συζυγό μου όλα τα χρήματα που σπατάλησε για τον άλλο οδηγό. Μεγάλη αδικία διοτι την ώρα του ατυχήματος ο σύζυγος ήταν ασφαλισμένος στην general union η οποία έκλεισε ένα μηνα μετά και το επικουρικό αυτό δεν το καλύπτει. Έχουμε μπλέξει άσχημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProDim Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Είμαι και εγώ σε μία παρόμοια διαδικασία λόγω ατυχήματος με την μόνη διαφορά ότι εγώ είχα κάνει θετική δήλωση με το φτωχό και καλό μου μυαλό... για να αποζημιωθεί ο μπροστινός.. παρότι δεν έφταιγα. Τα χαρακτηριστικά είναι περίπου τα ίδια. Η ασφάλεια έκλεισε μετά από 7-8 μήνες και το μόνο καλό ήταν ότι λόγω μικτής πήρα τα λεφτά μου και ξόφλησα το αυτοκίνητο το οποίο βγήκε ολική αν και επισκευαζόταν και ήταν καθαρά δική μου επιλογή να βγει ολική. Ο τραυματίας του μπροστινού αυτοκινήτου όμως δεν πήρε τίποτα δυστυχώς με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να ζητάει από μένα τα έξοδα νοσηλείας του. Στην περίπτωση σας, θα έλεγα αφού δεν έχετε κάνει θετική δήλωση, να το πάτε όσο πάει και αν δεν έχετε πιθανότητες να το κερδίσετε (θέλει συζήτηση με τον δικηγόρο σας), να προσπαθήσετε να βγει μια απόφαση με συνυπαιτιότητα ώστε να μειωθεί το ποσό που θα πρέπει να καταβάλετε στο ΙΚΑ όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης ίσως θα βοηθούσε αν είχατε και κάποιο μάρτυρα που είδε το συμβάν. Κάπουα κάμερα καταστήματος ή σπιτιού ή κάμερα κυκλοφορίας (αν και αυτές δεν καταγράφουν σχεδόν ποτέ). Όλα εξαρτώνται και όλα παίζουν ρόλο. Θα έλεγα να ρωτήσετε και κάποιον άλλο δικηγόρο γνωστό σας ή μη, να πάρετε και άλλες γνώμες. Όσο περισσότερες γνώμες τόσο καλύτερα. Δυστυχώς τους απατεώνες που ανοίγουν μία ασφαλιστική και μετά χρεοκοπούν εμείς τους πληρώνουμε. Ξέχασα να πω ότι εάν πτωχεύσουμε σαν χώρα να ξέρεις ότι δεν θα χρωστάς τίποτα. Άσε που δεν θα χρωστάνε και τα παιδιά μας για τα επόμενα 50 χρόνια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparouna7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 prodim σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι, εσύ είχες να αντιμετωπίσεις και ποινικο δικαστηριο? Τι έγινε εκεί? Και τελικά τα έδωσες τα λεφτά στο ΙΚΑ? μπαμ ή με διακανονισμό? Όλοι μας λένε ότι φταίει ο δικηγόρος διότι το λογικό ήταν τουλάχιστον στη χειρότερη να βγει συνυπαιτιότητα! Αντ' αυτού ο σύζυγος βγήκε 100% ένοχος... Τι να πω! Σίγουρα θα το πάμε έφεση, άλλα στο μεταξύ το ποσό που ζητάει το ΙΚΑ τοκίζεται full! Τι αδικία ενώ είσαι ασφαλισμένος την ώρα του ατυχήματος να δίνεις τόσο χρήμα από την τσέπη σου μετα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProDim Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Το ποινικο το περιμενω να ερθει οπου να'ναι να δουμε και εκει τι θα γινει. Απ'οτι μου εχει πει ο δικηγορος θα παει κανα 6μηνο με αναστολη... αυτο νομιζω σημαινει οτι εξαγοραζεις την ποινη των 6 μηνων.. αλλα λεφτα και εκει. Τωρα για το αστικο αναμενω την αποφαση αρα ακομα τοκιζεται το ποσο του ΙΚΑ. Πριν γινει το αστικο ειχε επικοινωνησει η δικηγορος του ΙΚΑ και ειχε πει οτι μπορει να κανει διακανονισμο. Τωρα μετα την αποφαση δεν ξερω αλλα φανταζομαι οτι θα γινεται με βαση και την κριση που περναμε. Στη περιπτωση σου αν ο δρομος ηταν μια λωριδα σε καθε κατευθυνση με εντυπωσιαζει που βγηκε αποφαση οτι φταιτε εκτος και αν ο συζηγος εκανε μεγαλη "πατατα". Αν ομως ηταν δυο λωριδες ο αλλος μπορει να ισχυριστει οτι εστριψε αποτομα απο την δεξια λωριδα στη αριστερη και του εκλεισε το δρομο. οποτε αν δεν υπαρχουν μαρτυρες που ειδαν το συμβαν πιστευω οτι θα επρεπε να βγει 50-50 τουλαχιστον. αυτα βεβαια με τα δικα μας τα μυαλα που σκεφτονται καλοπροεραιτα.. κουραγιο και ειδωμεν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 αν δεν εχει αλλαξει τιποτα το οτι δεν ειχε βγαλει διπλωμα δεν παιζει ρολο στα υπολοιπα.υποτιθεται πως εχει ενα δικαστηριο μονο γι αυτο και τιποτα παραπερα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparouna7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 prodim, σου είπε ο δικηγόρος σου πόσο κοστίζει η εξαγορά της κάθε ημέρας στην περίπτωση της αναστολής? εσένα το ΙΚΑ πόσα σου ζητάει? Σκέψου πως ο δικηγόρος μας, μας έλεγε πως και να χάσουμε το δικαστήριο, θα κάνουμε μια επίκληση στο επικουρικό και θα πληρωσει αυτό. Δεν γνώριζε πως αυτό δε γίνεται πια! Εκεί δε μου αρέσει και δεν ξέρω αν πρέπει να τον εμπιστευτούμε αλλα μας είπε πως την έφεση θα μας την κάνει τσάμπα (θα πληρώσουμε μόνο το χαρτόσημο) άρα τώρα είναι δύσκολο να πάμε σε άλλον... Ήταν 2 λωρίδες, χωρίς διαχωριστική γραμμή και ακριβώς όπως λες ισχυριστηκε ο άλλος οδηγός πως ο σύζυγος του κλεισε το δρόμο απότομα. Το θέμα είναι, άντε αυτός το είπε, γιατι εισακούστηκε μόνο η πλευρά του και όχι η δική μας.. kage δυστυχώς πως κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα είναι όντως άνευ σημασίας... Αν και κατα τη γνώμη μου άδικο... Ας συνυπολογιζόταν έστω και λίγο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProDim Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω να σου πω το κόστος της κάθε ημέρας αλλά καλύτερα να μην ασχολείσαι ακόμα με αυτό. Εμένα το ΙΚΑ αν θυμάμαι καλά ήταν 4-5 χιλιάδες βάλε τώρα και τους τόκους από το 2009 μέχρι να βγει η απόφαση.. κατάλαβες... Επειδή είχα ρωτήσει νομίζω στην περίπτωση μου ανέβαινε το ποσό γύρω στα 350€ το εξάμηνο ή το χρόνο αν θυμάμαι καλά. Μιλάω για τους τόκους. Όσο για τον δικηγόρο τι να σου πω. Ότι θα κάνει την έφεση τσάμπα δεν λέει κάτι. Ίσως του στοιχίζει κάτι ώρες δουλειάς και μόνο. οπότε εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερες γνώμες γιατί μπορεί και να μπλέξεις παραπάνω αν συνεχίσεις με ένα δικηγόρο που δεν γνωρίζει π.χ. από τροχαία. Δεν τον γνωρίζω κιόλας τον άνθρωπο για να έχω άποψη. Εγώ πάντως έτσι θα λειτουργούσα. Το ίδιο περνάω και εγώ με εσάς και θα πληρώσω την μακακια της τροχαίας που δεν είχε προβλέψει να βάλει ένα κώνο να προειδοποιεί αλλά τι να κάνουμε. Καλή καρδιά και όλα ξεπερνιούνται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα οταν η φυλακιση ειναι με αναστολη π.χ. 2 χρονια .δεν πληρωνεις τις μερες αλλα μονο εαν "ξαναδικαστεις" για το ιδιο πραγμα μεσα σε αυτα τα 2 χρονια... αν δεν ξερετε εναν δικηγορο που να ασχολειται με τροχαια-αποζημιωσεις κτλ. τοτε παρτε τηλ.στην τωρινη ασφαλιστικη σας ή στον ασφαλιστη σας και θα σας βρουν καποιον...-προτιμηστε το 1ο!- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparouna7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Πωπω βρε prodim το ίδιο παλούκι με μας περνάς! Ο δικός μας δικηγόρος μας είπε πάντως πως ο τόκος είναι 10% το χρόνο! Άμα χρωστάς στο ΙΚΑ για οποιαδήποτε αιτία, ο τόκος είναι κανονικά 1% αλλά άμα είναι από δικαστική οφειλή ο τόκος είναι 10%! Κατάλαβες οι πονηροί? Τι να πεις από παντού σκάνε βόμβες! Στο μεταξύ έχουμε δεχτεί και την συμβουλή να την "μουμπουνίσουμε" δηλαδή με λίγα λόγια να μη δώσουμε φράγκο στο ΙΚΑ και από τη στιγμή που ο σύζυγος δεν έχει τίποτα στο όνομα του δεν μπορούν να τον βλάψουν με κάποιο τρόπο! Μετά μας λένε πως έχει δικαίωμα να του κάνει κατάσχεση μισθού! Εδώ που τα λέμε, το ρισκάρεις ρε γαμώτο? ΙΚΑ είναι αυτό και οι νόμοι αλλάζουν συνέχεια. Προς το παρόν ισχύει πως τα χρέη παραγράφονται στην δεκαετία... Kage, κι εγω αυτό που λες νόμιζα, πως δηλαδή πρέπει να ξαναδικαστείς για κάποιο αδίκημα ώστε να εξαγοράσεις με χρήμα τις μέρες! Είναι τόσες οι παράμετροι που πλέον τα χάνεις! Για ένα μικρό ατύχημα έχουμε στο συρτάρι μας 100 δικόγραφα, αγωγές, δικαιολογητικά κτλ! Αν είναι δυνατόν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProDim Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Βασικα χειροτερο περναω γιατι ετσι οπως εχουν παει τα πραματα ξερω οτι θα πληρωσω αν οχι ολα το ποσοστο απο την συνυπαιτιοτητα. τωρα που λες για το ΙΚΑ και να μην το πληρωσεις δεν ξερω για να σου πω στα σιγουρα. βεβαια ετσι οπως παει το ΙΚΑ στην ουσια δεν υπαρχει. η λυση τουλαχιστον για μενα ειναι να χρεωκοπησουμε οσο το δυνατον γρηγοροτερα να μην χρωσταω αλλα πολυ περισσοτερο μπας και σωθει αυτη η χωρα απο τους προδοτες εκει μεσα στη βουλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paparouna7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μα κι εμείς προφανώς δεν τη γλυτώνουμε, αφού ο σύζυγος πρωτοδίκως έχει κριθεί 100% ένοχος! Κι εμείς μιλάμε για 8.000 ευρώ! Για ένα σπασμένο πόδι ρε παιδιά έμεινε εκτός δουλειάς 6 μήνες! Κομματάκι υπερβολικό μου ακούγεται! Κι εγώ οδηγώ μηχανάκι και με είχανε τρακάρει και το ΙΚΑ με έτρωγε να μου δώσει μέρες με το ζόρι αλλά η διαφορά μας ήταν πως εγώ επουδενί δεν ήθελα να κάθομαι ενώ ένιωθα καλά! Καθόταν αυτός και πληρώνουμε εμείς! Τώρα για την χρεωκοπία τι να σου πω... Δεν ξέρω αν είναι και η λύση! Το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να ποντάρουμε εκεί.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zagorakis1 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 με ολο το σεβασμο paparouna7 καταλαβαινω οτι πρεπει να πληρωσετε τα παντα απο την τσεπη σας λογω της ασφαλιστικης.Αλλα να μη σου φαινεται καθολου κομματακι υπερβολικο το ποσο για ενα σπασμενο ποδι.ειμαι παθων σε περιπου ιδια περιπτωση πηγαινα στη δουλεια μου πριν ενα χρονο και στα καλα καθουμενα μου εκλεισαν το δρομο μες τα ματια χωρις κανενα λογω και επεσα πανω σε αυτοκινητο,αποτελεσμα συντριπτικο καταγμα αστραγαλου και καταγμα στη μεση(απο το πονο νομιζα οτι θα μεινω αναπηρος),χειρουργιο στο ποδι με 7 καρφια 2 μηνες κρεβατι και 5 με πατεριτσες συνολο 7 μηνες σχεδον ολη μου η ζωη αυτο το διαστημα ηταν 4 τοιχοι του δωματιου μου με τη μητερα μου να κανει χρεη νοσοκομας και οικιακης βοηθου,φυσιοθεραπειες 1 μηνα+ συνολο 8+ μηνες,ωραια μεχρι εδω πες ημουν ανεργος δεν δουλευα,μπορουσα ομως να βρω δουλεια αρα αποκλεισμο απο εργασια 8+μηνες και τωρα που περπατω κουτσαινοντας εχοντας προβλημα στο ποδι το οποιο δεν με αφηνει να εργαστω στο τομεα μου που εχει πολυωρη ορθοστασια τι γινεται???ενα μηνα εβλεπα στο υπνο μου τη στιγμη της συγκρουσης να μην αναφερθω στου πονους συνολικα που ειχα και εχω μεχρι και σημερα,για πες μου λοιπον με ολο το σεβασμο εγω που εχω κινηθει νομικα τι ποσο πρεπει να παρω συμφωνα με την γνωμη σου το εχω απορια δηλαδη,πληρωνετε ο πονος κοστολογητε?η ταλαιπωρια η ραδιενεργεια 12 ακτινογραφιες συνολο?τι απο ολα?η εξελιξη η μελοντικη που με επηρεαζει αμεσα,για πες μου λοιπον?Αν εισαι ακομα εδω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timour21 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2013 Να πρέπει να πληρώσουν αποζημίωση για ένα μαλακιστήρι που οδηγούσε ΧΩΡΙΣ δίπλωμα, είναι πέρα για πέρα παράλογο για μένα. Θα εξαντλούσα ότι νομικές επιλογές είχα, και αν δεν έβρισκα άκρη θα αναλάμβανα με κάποιο τρόπο να κερδίσω κάποια (ηθική) αποζημίωση. Ξύλο, βασανιστήρια και στείρωση σε αυτούς που οδηγούν χωρίς δίπλωμα ή/και ασφάλεια. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα