Προς το περιεχόμενο

¨θανατος¨ υπολογιστη επειτα απο stress gpu

NinoOaoe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Εχω αυτο το πολυ τρομακτικο θεμα με τον υπολογιστη μου το οποιο ειλικρινα δεν ηερω πως να εξηγησω...

Ειχα κανει overclock καρτα γραφικων μου GTX 460 768mb kai την στρεσαρα με το furmax( η οπως λεγετε!) και η θερμοκρασια της ειχε φτασει στους 88°.επισης ειχα κανει overcklock τον επεξεργαστη i7-860 απο 2.8 στα 3.66Ghz. Καθως εκανε το stress(burn-in νομιζω λεγοταν στο προγραμματακι) ο υπολογιστης εσβησε αποτομα και οταν πατησα το power button το μονο που εκανε ειναι να αναψει στιγμιαια το φωτακι και να ξανασβησει..εβγαλα πριζες καλωδια τροφοδοτικο καρτα γραφικων σκληρους και δεν εκανε τιποτα παλι. Νεκρο. Μονο σπανια το φωτακι του power button αναβε οταν το πατουσα μερικες φορες οταν το ειχα μολις τοποθετησει στην πριζα..

Motherboard= gigabyte p55m-Ud2

Λετε να καηκε το τροφοδοτικο? μηπως η motherboard?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα, φιλε! Το πιο ευκολο πραγμα που εχεις να κανεις ειναι να δωσεις το τροφοδοτικο και την καρτα γραφικων σε εναν φιλο σου και να τα τεσταρει. Οποτε θα το δοκιμασει ο φιλος σου. Τωρα αμα ειχε χαλασει καρτα γραφικων ή επεξεργαστης καπως θα ανταποκρινονταν η μητρικη απλως θα εκανε μπιμ μπιμ μπιμ και δεν θα ανοιγε. Τροφοδοτικο δωσε σε φιλο να δοκιμασει και μετα παμε για μητρικη...ειναι και αυτη υποπτη. Εγγυηση για την μητρικη υπαρχει? Στειλτην μετα τον ελεγχο του τροφοδοτικο στο καταστημα απο που την πηρες να την τσεκαρουν, θα σου ειναι και δωρεαν εφόσον εισαι σε εγγυηση.

Το τροφοδοτικο το ειχα παρει 35€ και ειναι μαρκα powersonic 650w... Λιγο μουφα πρεπει να ειναι! Λετε να φταιει αυτο? ακυρο,αλλα η μητρικη μου καλη ειναι?

Μαλλον τροφοδοτικό μυρίζομαι και εγώ. Για πες μοντέλο

Το τροφοδοτικο το ειχα παρει 35€ και ειναι μαρκα powersonic 650w... Λιγο μουφα πρεπει να ειναι! Λετε να φταιει αυτο? ακυρο,αλλα η μητρικη μου καλη ειναι?

Και εχω νεα! Εβαλα εναν εξωτερικο σκληρο δισκο με φωτακι στην θυρα usb και προσπαθησα να ανοιξω το pc,φυσικα δεν ανοιξε αλλα το φωτακι του σκληρου δισκου εμεινε ανοιχτο ...μηπως συτο σημαινει οτι το τροφοδοτικο δινει ρευμα αλλα οχι σωστα? η σημαινει οτι η μητρικη εχει καει?

Για αρχή κάνε ένα clearCMOS.

Ακολούθως, αν επιμένει, ένας καλός τρόπος να δεις αν το τροφοδοτικό ζει είναι το κλασικό βραχυκύκλωμα - αφού έχει αποσυνδέσει από πάνω του τα πάντα.

Αν το τροφοδοτικό ανάψει, πιθανότατα να είναι ok, οπότε ο αμέσως πιο "εύκολος" έλεγχος είναι να βάλεις την κάρτα γραφικών σε ένα pc φίλου. Αν και αυτή παίξει - τότε αρχίζεις τα ξηλώματα της μητρικής...

Για αρχή κάνε ένα clearCMOS.

Ακολούθως, αν επιμένει, ένας καλός τρόπος να δεις αν το τροφοδοτικό ζει είναι το κλασικό βραχυκύκλωμα - αφού έχει αποσυνδέσει από πάνω του τα πάντα.

Αν το τροφοδοτικό ανάψει, πιθανότατα να είναι ok, οπότε ο αμέσως πιο "εύκολος" έλεγχος είναι να βάλεις την κάρτα γραφικών σε ένα pc φίλου. Αν και αυτή παίξει - τότε αρχίζεις τα ξηλώματα της μητρικής...

Εβαλα την καρφιτσα οπως ακριβως εδειχνε η εικονα και μετα το συνδεσα στην πριζα και αναψα τον διακοπτη αλλα το τροφοδοτικο δεν εκανε τιποτα..δεν ξερω αν το εκανα 100% σωστα.. Το αποσυνδεσα απο παντου και του εβαλα την καρφιτσα στο 4ο και το 5ο pin..αλλα οταν το ανοιξα μεσω του διακοπτη Ο --> Ι δεν εκανε κατι..οσο για την μητρικη την ξυλωσα,εκτος απο τον επεξεργαστη και την ψυκτρα που τα αφησα πανω της αλλα δεν ειδα κατι καμενο..δδεν ειδα κατι περιεργο..

Αν βραχυκυκλώνεις πράσινο με μαύρο, είσαι στο ρεύμα, δεν έχεις τίποτα άλλο συνδεδεμένο πάνω, και δεν βλέπεις να παίρνει μπρος - τότε τρέχα να προλάβεις τα μαγαζιά. Τροφοδοτικό είναι :)

Για το βραχυκύκλωμα τα λέει και εδώ -> http://www.insomnia.gr/topic/434037-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B5%CF%84/ . Double check it :)

Αν βραχυκυκλώνεις πράσινο με μαύρο, είσαι στο ρεύμα, δεν έχεις τίποτα άλλο συνδεδεμένο πάνω, και δεν βλέπεις να παίρνει μπρος - τότε τρέχα να προλάβεις τα μαγαζιά. Τροφοδοτικό είναι :)

Για το βραχυκύκλωμα τα λέει και εδώ -> http://www.insomnia.gr/topic/434037-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B5%CF%84/ . Double check it :)

Ναι σωστα το εχω κανει! Σε ευχαριστω παρα πολυ πλεον ειμαι σχεδον σιγουρος οτι φταιει το μουφα τροφοδοτικο που πηρα.. Ξερεις αν θα ισχυει ακομα η εγγυηση αφου εκανα overclocking στο pc ?

απο το τροφοδοτικο δεν μπορουν να ξερουν οτι εχεις κανει o/c.

αν τυχων μπορεσεις και παρεις κανα πιστωτικο,βαλε καποια παραπανω χρηματα και αγορασε καινουργιο. πχ κανα corsair τχ500

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...