Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας.

κατ' αρχήν πέταξα τα 2 gigs και του έβαλα 8. τώρα λοιπόν όπως αντιλαμβάνεστε ήρθε η ώρα να πάει στα σκουπίδια και ο 160ρης hdd 5400 που είχε από τη μάνα του. για να μη σας προκαταβάλω (επειδή και αυτοί οι hybrid που διαφημίζονται ίσως έχουν ψυχή) εσείς θα μου πείτε τελικά ssd , 7200hdd ή hybrid ?

αν θέλετε πείτε μου τη γνώμη σας ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ π.χ. ocz προτείνετε κι αν προτείνετε αγορά από ελλάδα ή net.

να συμπληρώσω εδώ πως ΔΕ θέλω να πετάξω το οπτικό, ώστε να βάλω δεύτερο δίσκο . συνεπώς θα έχω μόνον τον καινούριο πάνω.

τέλως σκέφτομαι να αλλάξω μπαταρία (έχει πέσει αρκετά) έχει κάποιος από σας αλλάξει σε macbook pro 13.3'' mid2009 ? ώστε να μου προτείνει where from κλπ. κλπ.

ευχαριστώ για το χρόνο

Δημοσ.

Τον παλιό δίσκο δε χρειάζεται να τον πετάξεις. Μπορείς να αγοράσεις με 10-15 ευρώ μια θήκη (πχ, εντελώς ενδεικτικά κάτι σαν αυτήν) και να τον μετατρέψεις σε USB.

Δημοσ.

σωστά . το "να πάει στα σκουπίδια" δές το σαν σχήμα λόγου. ευχαριστώ, λοιπόν για την επισήμανση.

από κει και πέρα ...?

Δημοσ.

ποιον ocz πχ λέτε . βλέπω διαφορετικές σειρές, την vertex, την agility κλπ. εσείς ποιόν δίσκο μου προτείνετε από το συμφερτό. αλλά και άλλη μάρκα ή ό,τι εσείς νομίζετε πως αξίζει ΑΥΤΗ τη στιγμή.

Δημοσ.

ποιον ocz πχ λέτε . βλέπω διαφορετικές σειρές, την vertex, την agility κλπ. εσείς ποιόν δίσκο μου προτείνετε από το συμφερτό. αλλά και άλλη μάρκα ή ό,τι εσείς νομίζετε πως αξίζει ΑΥΤΗ τη στιγμή.

Έχουμε 3 macbook pro στο σπίτι. 2006, 2009, 2011. Το 2011 έχει τον σκληρό στο optibay και έναν 64 force gt της corsair. Το 2006 έναν ocz vertex 2 64 και το 2009 έναν samsung 128gb 830. Ο καλύτερος σε write/read είναι ο force gt. Εγώ δεν θα πήγαινα σε οcz ξανά, λόγω sandforce και κυρίως λόγω κακής ποιότητας. Μπορεί να έχεις προβληματάκια με το sleep ή το hibernation αν τελειώνει η μπαταρία (το ίδιο και με τον corsair) και η εταιρεία δεν έχει λύση για mac, πρέπει να κάνεις update firmware σε windows. Επίσης ο vertex 2 μου χάλασε 2 φορές μέσα στην εγγύηση. Τον άλλαξαν αλλά μόνο η διαδικασία του να ξανακάνεις copy τα πάντα φτάνει. Στην θέση σου θα έπαιρνα ένα samsung 830 64gb που φτάνει για όλα, θα έβαζα τον υπάρχοντα σε μια θήκη και θα ήμουν μια χαρά. Βέβαια και ο corsair είναι μια χαρά, αλλά έχει διαφορά στην τιμή και είναι sandforce based. Αν είχες macbook 2011 τότε θα έλεγα ότι ίσως μπορείς να πας σε ocz agility III χωρίς πρόβλημα σε sleep wake. Αλλά από αυτά που είδα εγώ, δεν τον προτείνω.

Γενικά οι samsung και οι intel έχουν τις καλύτερες κριτικές (δες amazon, για user based και macforum για πιο expert).

Για να το συνοψίσω θα διάλεγα με την εξής σειρά αν έβλεπα τα χρήματα και ποιότητα,

samsung 830 64/128gb (99E) :rolleyes: :devil:

corsair force gt 64/128gb (104E)

intel 320 80gb (130E) (sata II, αλλά αφού έχεις μοντέλο 2009 δεν σε απασχολεί)

Από αυτά θα διάλεγα. Τα δύο πρώτα είναι και σχετικά futureproof ως sata III.

Δεν καταλαβαίνω γιατί την προσκυνάμε στην Ελλάδα την ocz

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1048877

Τέλος μια εξαιρετική λύση λόγω εγγύησης αλλά και αυτή με sandforce είναι ένας sandisk ultra ssd 128gb !TSAMPA! από αμερικάνικο amazon με εγγύηση 10 χρόνια και στην Ελλάδα (έστειλα email, ισχύει).

Αν καταλήξεις σε λύση με sandforce, τότε καλού κακού κάνε disable to put disk to sleep.

Δημοσ.

ευχαριστώ σε, ω fylatos !.

αυτή ήταν απάντηση. ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί τόση μανία με τους ocz εδώ.

για το "Στην θέση σου θα έπαιρνα ένα samsung 830 64gb που φτάνει για όλα" , ΔΕΝ θέλω να παίρνω εξωτερικούς μαζί μου και χρειάζομαι οριακά 120 (λόγω δεδομένων δουλειάς).

ξαναδιαβάζω το μήνυμά σου αλλά εξαιτίας του κυρίως (αλλά και λόγω των τιμών των ssd) καλοβλέπω και μια περίπτωση ΝΕΟΥ πιο γρήγορου (από τον 5400 που έχει η μαμά) hdd , ή ακόμα και να παραμείνω (μέχρι να καταλάβω πως υπάρχει κάποιο value4money solution) ως έχω. ήδη τα 8gigs έχουν δώσει απίστευτο boost στις επιδόσεις του μηχανήματος (αέρα, χωρίς κολλήματα δηλαδή).

ΑΝ έχουμε κάποια εξαιρετική λύση για HDD αισθητά γρηγορότερου από τους μαμίσιους, ευχαρίστως να την ακούσω.

Δημοσ.

ευχαριστώ σε, ω fylatos !.

αυτή ήταν απάντηση. ούτε εγώ καταλαβαίνω γιατί τόση μανία με τους ocz εδώ.

για το "Στην θέση σου θα έπαιρνα ένα samsung 830 64gb που φτάνει για όλα" , ΔΕΝ θέλω να παίρνω εξωτερικούς μαζί μου και χρειάζομαι οριακά 120 (λόγω δεδομένων δουλειάς).

ξαναδιαβάζω το μήνυμά σου αλλά εξαιτίας του κυρίως (αλλά και λόγω των τιμών των ssd) καλοβλέπω και μια περίπτωση ΝΕΟΥ πιο γρήγορου (από τον 5400 που έχει η μαμά) hdd , ή ακόμα και να παραμείνω (μέχρι να καταλάβω πως υπάρχει κάποιο value4money solution) ως έχω. ήδη τα 8gigs έχουν δώσει απίστευτο boost στις επιδόσεις του μηχανήματος (αέρα, χωρίς κολλήματα δηλαδή).

ΑΝ έχουμε κάποια εξαιρετική λύση για HDD αισθητά γρηγορότερου από τους μαμίσιους, ευχαρίστως να την ακούσω.

O εσωτερικός στο optibay που έχω είναι αυτός

http://www.skroutz.gr/s/58507/Western-Digital-Scorpio-Black-160-GB-3-Gb-s-SATA-16-MB-Cache-7200-RPM.html

αλλά με 320gb. Γενικά θεωρείται από τους καλύτερους. Σε σχέση με τον stock θα δεις περίπου 30-40% βελτίωση. Είναι βέβαια πιο αργός από τους ssd, αλλά όχι δραματικά πιο αργός.

Δες εδώ

http://barefeats.com/mbpp08.html

Ο intel είναι αυτός σαν αυτόν (περίπου) που προτείνω παραπάνω. Ο samsung θα είναι ακόμα καλύτερος.

Δες και αυτό για διαφορά με τον μαμίσιο

http://www.macworld.com/article/135197/2008/08/scorpioblack.html

Απλά θα ζεσταίνεται κατά 5 βαθμούς παραπάνω σε πολύ δουλειά.

Αυτά έχω να σου πω.

Η samsung ssd ή black scorpio από εμένα.

Δημοσ.

να προσθέσω και δύο ακόμα τεχνικού ύφους ερωτήσεις.

1) μπαίνουν (σαν διαστάσεις εννοώ) ΟΛΟΙ οι εσωτερικοί 2.5'' (που κυκλοφορούν στην αγορά τώρα, δεν αναφέρομαι σε παλαιότερα μοντέλα) hdd/ssd στο macbook 13 pro mid 2009?

2) ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (εκτός θέματος αυτό) ένας sata3 δίσκος (όταν φυσικά δουλεύει σαν sata3) πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι από έναν sata2 και έναν ssd ?

Y.Γ.

έγινε . ευχαριστώ . μάλλον πάω γι αυτόν ακριβώς :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303003

Δημοσ.

να προσθέσω και δύο ακόμα τεχνικού ύφους ερωτήσεις.

1) μπαίνουν (σαν διαστάσεις εννοώ) ΟΛΟΙ οι εσωτερικοί 2.5'' (που κυκλοφορούν στην αγορά τώρα, δεν αναφέρομαι σε παλαιότερα μοντέλα) hdd/ssd στο macbook 13 pro mid 2009?

2) ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (εκτός θέματος αυτό) ένας sata3 δίσκος (όταν φυσικά δουλεύει σαν sata3) πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι από έναν sata2 και έναν ssd ?

Y.Γ.

έγινε . ευχαριστώ . μάλλον πάω γι αυτόν ακριβώς :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303003

1)μέχρι 9.5 mm πάχος, οι άλλες διαστάσεις αν είναι 2.5 είναι εντάξει. Πολλοί είναι 12.5, 14.5 mm, και δεν κάνουν

2) Στην πράξη, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το random read/write μικρών σχετικά αρχείων. Αυτό κάνει το μηχάνημα σου γρήγορο στην χρήση. Προσοχή, αναφέρομαι στην χρήση, όχι στο boot. Αν βάλεις ένα μεγάλο αρχείο (πχ 3gb) να αντιγραφεί τότε όσο μεγαλύτερο είναι το read/write του δίσκου σε μεγάλα αρχεία (αυτό που αναφέρουν οι εταιρείες) τότε τόσο πιο γρήγορα θα αντιγραφεί. Αλλά όταν δουλεύουμε τότε δεν αντιγράφουμε τόοοσο μεγάλα αρχεία, αλλά μικρότερα αρχεία. Συνεπώς, ένας γρήγορος δίσκος πρέπει να έχει γρήγορο read/write σε μικρά αρχεία. Γενικά θα δεις μεγάλη διαφορά αν πας από pata σε sata3 αλλά όχι τεράστια με έναν καλό ssd αν τον μεταφέρεις από sata1 σε sata3 (διαφορά θα έχει στα μεγάλα αρχεία). Εσύ έχεις λογικά sata2. Άρα αν βάλεις sata3 θα δουλεύει αυτόματα σαν sata2. Αυτό σημαίνει ότι αντί να έχεις το max 560-600 ταχύτητα σε αντιγραφή μεγάλων αρχείων θα έχεις 250. Αλλά δεν θα επηρεαστεί σημαντικά η αντιγραφή μικρών. Για να είμαστε τυπικοί όμως είναι pata<sata1<sata2<sata3 σε ταχύτητες. Αυτό ισχύει σε ssd και hdd αφού και οι δύο χρησιμοποιούν το sata interface για να συνδεθούν στον υπολογιστή σου. Άρα, συμπερασματικά, sata 3 είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις, και αυτό διότι θα τον έχεις για μελλοντική χρήση και θα είναι καλύτερος από το καλύτερο που σου δίνει το σύστημα σου και όχι ίσος ή χειρότερος. Ένας 7200 hdd από έναν ssd αν έχουν και οι δύο sata3 και τους βάλεις στο μηχάνημα σου (sata2), θα λειτουργούν καλά και γρήγορα.

O wd black scorpio είναι μεν sata2 αλλά πολύ γρήγορος sata2. Και αφού το μηχάνημα σου δεν είναι sata3 καλή και οικονομική επιλογή. Όπως είπα και εγώ αυτόν έχω :-D

Δημοσ.

καλησπερα εγω στο δικο makbook pro 15 2008 εβαλα της crosser force 3 ssd και το μηχανημα πεταει δεν εχω κανενα παραπονο και κανενα κολημα!!!! και μου εδωσε και 1 με 2 ωρες παραπαω στη μπαταρια!!!

και εχω 4gb ram μονο

Δημοσ.

καλησπερα εγω στο δικο makbook pro 15 2008 εβαλα της crosser force 3 ssd και το μηχανημα πεταει δεν εχω κανενα παραπονο και κανενα κολημα!!!! και μου εδωσε και 1 με 2 ωρες παραπαω στη μπαταρια!!!

και εχω 4gb ram μονο

σιγά μην σου έδωσε και κανά δέκαωρο.

Δημοσ.

δεν θα κατσω να ασχολιθω με ειρωνεις η μπαταρια μ κραταει κανα 4 ωρο αν δε το πιστευεις το ιδιο μου κανει !!!!

την καλησπερα μου!!

Δημοσ.

μαλον εχεισ προβλμα μειοποιασς η προβλημα κατανοησεις να το ψαξεις !!!! ειπα 1 με 2ωρες!!!!! την επομενει φορα θα βαζω για σενα και μονο μεταφραση!!!!( kebinB)

Δημοσ.

μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που λες δεν ισχίει;

θα μπει κανενας θα διαβάσει τα χωρίς βάση λεγομενα σου και θα νομίζει ότι με έναν SSD θα πάρει 1-2 ώρες έξτρα αυτονομίας.

είμαι απο τους πρώτους εδώ στο insomnia που βάλαν SSD σε μακμπουκ και ποτέ δεν συνέβει αυτό που λες άσε που δεν έχει λογική.

/me out.

π.σ σε παίρνω στα σοβαρά όσο και την ορθογραφία σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...