vaggospat13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Αυτό που είπες εσύ και αν δε στέκει! Μία ταινία ή εκπομπή από την τηλεόραση είναι δωρεάν διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο, δεν πληρώνεις κάτι γι αυτήν. Οπότε όσοι και να τη δούνε, η εταιρεία που την προβάλει δε χάνει λεφτά. Επίσης η εγγραφή σε VHS για να τη δεις πιο μετά πάλι δεν έχει σχέση με το δωρεάν μοίρασμα υλικού που θα έπρεπε όποιος το βλέπει να έχει πληρώσει γι αυτό. αρα εγω εγω που βλεπω σειρες που ανεβαζουν και ειναι γραμμενες πχ απο cnn , ειμαι νομιμος σωστα;
NikitasTerror Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Αυτο ειναι σκανδαλωδες...μου θυμιζει το κλεισιμο τοy gamato....Ο πολεμος μολις αρχισε!
overpower Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 απο τις ειδησεις του greekstars.biz: Οι Anonymous σε αντίποινα του κλεισίματος του megaupload έριξαν πριν από λίγο τις σελίδες: του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ: justice.gov της προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων: copyright.gov του Αμερικάνικου Δικηγορικού Συλλόγου: justice.org της ένωσης Κινηματογραφικών εταιριών mpaa.org της ένωσης Δισκογραφικών εταιριών: riaa.com της UniversalMusic: universalmusic.com της ένωσης Αστυνομικών της Utah: utahchiefs.org της σελίδας του Λευκού Οίκου (whitehouse.gov)!! αν και πλεον μονο 3 σελιδες δεν ανοιγουν nikita οταν εκλεισαν το gamato, κανενας δεν εκανε τιποτα. τουλαχιστον οι anonymous κατι κανουν...
rabesatratana Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Το καλυτερο ειναι να πληρωνεις μια συνδρομη 10-20 ευρω το μηνα και να μπορεις να κατεβαζεις τα παντα νομιμα.Τα εσοδα θα ηταν τεραστια. εμενα παλι η γνωμη μου ειναι οτι θα επρεπε σε καθε κατεβασμα να χρεωνομαστε συμβολικα 0,1 ευρω. ετσι υποθετικα σε 500000 κατεβασματα ενος εργου η ενος αλμπουμ να περνουν οι εταιριες και οι καλιτεχνες αναλογικα 50000 ας πουμε. δεν θεωρω σωστο ουτε την πειρατια του 15 ευρω το ενα cd ουτε ομως στο να κατεβαζει καποιος μια δουλεια αλλουνου χωρις καποιο αντιτιμο. Δεν πατε καλα μου φαινεται. Καλα δεν ξερετε οτι η απληστια ειναι για τους ανθρωπους? Τι νομιζετε οτι οι καλλιτεχνες και οι εταιριες ειναι ικανοποιημενες με 1 μερσεντες 1 μαζερατι και 1 πορσε και 500 χιλιαδες ευρω στην ακρη? ΟΧΙ! Θελουν 3 μερσεντες, 2 μαζερατι, 1 λαμποργκινι, 1 πορσε, 2 κοτερα και 5 εκατομμυρια στην ακρη.
Apextos! Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Έτσι όπως πάει ο κόσμος, το 2012 τελικά θα καταστραφούμε. Οκ,καλά είναι να κλείσουν κάποια σιτε της πειρατείας, αλλά να μην το παραχέσουμε.
ntellos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Η αηδία με τα copyrights είναι ένα άλλο ζήτημα και δεν έχει να κάνει με την πειρατεία. Αυτό είναι που πρέπει να ρυθμιστεί. Αν ένα προϊόν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα για τόσα χρόνια, όσα προσδίδει σημαντικά κέρδη δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ανέβασα στο youtube το γκολ του Warzycha το 96 με τον Ajax και μου το διέγραψαν για πνευματικά δικαιώματα. Για ποιον λόγο; Πόσα χρήματα πια μπορεί να βγάλει η UEFA από ένα παιχνίδι που έγινε πριν 16 χρόνια; Ή γιατί να διαγράφουν το ανέβασμα του Ά τραγουδιού στο Youtube εφόσον το έχει ανεβάσει και η ίδια η δισκογραφική; Του πειράζει η παραπάνω διαφήμιση; Και επειδή δε γίνεται να μπορείς να πληρώνεις dsl κάθε μήνα και λες ότι δε σου περισσεύουν λεφτά για τίποτα άλλο, μάλλον το 2ο ισχύει. Δεν το έπιασα. αρα εγω εγω που βλεπω σειρες που ανεβαζουν και ειναι γραμμενες πχ απο cnn , ειμαι νομιμος σωστα; Εγώ μπορώ να κάνω χίλια αντίγραφα τα παιχνίδια μου, την μουσική μου και τις ταινίες μου. Μπορώ να μαγνητοσκοπήσω οτιδήποτε είναι copyrighted απολύτως νόμιμα, αρκεί ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΝΕΜΩ. Η ελεύθερη ή μη διανομή ενός αντίτυπου είναι που διώκεται ποινικά.
nikos445 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ελεος και αυτο θα κλεισουν οι μ.... !! Ποοο...!!
fallen4ngel Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Διαβαζω διαβαζω και ακρη δεν βγαζω.Λεμε για σινεμα και σιγα τα 8-10€ λεμε 1002 και ο καθενας τα δικα του. Να ρωτησω εγω ποσα πρεπει να πληρωσει μια 4μελης οικογενεια για να παει σινεμα? Να ρωτησω εγω ποτε θα δω μια σειρα στην Ελλαδα μαζι με τον Αμερικανο? Απο την αλλη αυτο που θελω να το εχω σε καλη ποιοτητα θα το παρω ρε φιλε και ενα απλο παραδειγμα.. ως λατρεις των Star Wars πριν απο χρονια τα ειχα βρει στην Κινα σε DVD παρανομα μεν αλλα τα αγορασα.Αργοτερα τα πηρα και σε Laserdisc γιατι τα γουσταρα σε καλυτερη ποιοτητα και παει λεγοντας. Εχω ΟΛΑ τα Terminator σε εκδοσεις απο VHS μεχρι και Bluray τα εχω ομως και σε mkv κατεβασμενα να παω φυλακη ρε με την μια τους εβαλα μεσα τους ανθρωπους. Αλλα καλα μας κανουν γιατι μας εμαθαν πλεον να μας .... και να μην μιλαμε. Οτι νομους θελουν βγαζουν οσο θελουν μας χρεωνουν και στο τελος ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ αλλωστε (σχεδον) κανεις δεν λεει ποτε τιποτα και αυτος που θα πει θα πεσουν πανω του να τον "φανε" οι υπολοιποι. Αυτη ειναι πλεον οι κοινωνια μας. Αντε και να αρχισουμε και την λογοκρισια και στα βιβλια να τα βαλουμε και φωτια μωρε (κατι μου θυμιζει αυτο). Αλλωστε τι ειμαστε ΕΜΕΙΣ μπροστα σε ΑΥΤΟΥΣ? ΑΥΤΟΙ ξερουν το καλο μας.
SuPer-SoNiC Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Η τεχνολογία της κασέτας επέτρεψε την πρώτη άνθιση των παράνομων ηχογραφήσεων, δηλαδή την "μουσική πειρατεία" μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, φαινόμενο που αντιμετωπίστηκε από τη μουσική βιομηχανία με το σύνθημα Home taping kills music (Το γράψιμο κασετών στο σπίτι σκοτώνει τη μουσική). Η κασέτα χρησιμοποιήθηκε, επίσης, ως μέσο αποθήκευσης προγραμμάτων και αρχείων στους πρώτους οικιακούς υπολογιστές, όπως ο Sinclair ZX Spectrum. Να σημειωθεί πως οι κασέτες εξελίχθηκαν, πριν αντιμετωπίσουν την οριστική παρακμή, με νέα μοντέλα με καλύτερη ποιότητα ήχου, μεγαλύτερη διάρκεια και πιο στιβαρή κατασκευή με αποκορύφωμα τον τύπο DAT. Via:Wikipedia Και ένα ενδιαφέρον αρθράκι που είχα διαβάσει προ διετίας: Rockap Πιστεύω ότι η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση σε όλα αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Και οι εταιρίες είναι άπληστες αλλά και εμείς μάθαμε να είμαστε τσαμπατζήδες.Αλλά αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι εμείς πληρώνουμε και ο πελάτης έχει πάντα δίκιο (η τουλάχιστον έτσι νομίζει).Και σε αυτή τη κατάσταση βρεθήκαμε γιατί βαρεθήκαμε να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για προιόντα που δεν άξιζαν τόσο.Ξυπνήσαμε.Όπως ξαφνικά ξυπνήσανε πχ οι μαγαζάτορες και μειώσανε την τιμή του καφέ (τουλάχιστον στην επαρχία) γιατί βλέπανε ότι ο κόσμος πλέον πήγαινε σε καφέ που είχαν τιμή 2,5 αντί για 3,0 και 3,5 ευρώ,και έτσι είδανε αύξηση της πελατείας τους. Οπότε όταν πχ η μουσική βιομηχανία βλέπει τα έσοδα της να μειώνονται αντί να μειώσει το κέρδος της και να προσελκύσει νέους πελάτες, κυνηγάει αποδιοπομπαίους τράγους και εξοργίζει το υποψήφιο/μελλοντικο αγοραστικό κοινό της,μάλλον κάτι δεν πάει καλά.Απληστία.
Demetris77 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Προβλεπω τρελό πολεμο μεταξυ βιομηχανίας-ανθρώπων. Πολλοι θα φυλακιστούν,πολλοι θα "βασανιστούν", προκειμένου να εχουνε το κεφαλι τους ήσυχο. Θελουμε να ξαναγυρίσουμε στην 10ετία του 90. Να αγοράσουμε cd's, να νοικιάζουμε DvD's κτλπ. Δεν προκείται να ξαναρθει αυτή η εποχη βεβαια. Το καλύτερο που μπορουνε να κανουνε ειναι 1 ευρώ ο,τι παρεις σε ΗD αναλυση για ταινίες κτλπ. Και εύκολοι τροποι πληρωμής.Περίπτερο paysafe card κτλπ. Εμ δεν τους φτανουν οσα μαζεψανε θελουν να στραγγιξουν τελειως τον κοσμακη.. θα παρουν τα..
manosfp Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ειμαι φανατικός πειρατης αλλα οφείλω να παραδεχτώ (όπως οφείλετε όλοι σας) ότι οταν έκανε 20.000δρχ ο δίσκος του Καρρά δεν τον αγόραζα, όπως δεν τον αγοράζω και τώρα που κάνει 3 ευρώ πακέτο με το tv zapping. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση αλλα κι εμεις το παραγ@@@@@με....
pournaras Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Εν μερη εχεις ενα δικαιο,αλλα ξεχνας οτι η μερσεντες δεν εδωσε 200 000 για να φτιαξει το πρωτο Ε200 και μετα να βγαζει 1 δισεκατομμυριο αντιτυπα με κοστος 100ευρο το κοματι! Ναι αλλα η μερσεντες θα βγαλει κερδος απο το πρωτο κομματι που θα πουλησει. Μια ταινια θα βγαλει κερδος αφου πρωτα ξεχρεωσει τα εξοδα της. Οταν λοιπον καλως η κακως οι πειρατες της καραιβικης στοιχισαν 300 μυρια δολλαρια για να γινουν, συν το κοστος διαφημισης σε ολο τον κοσμο, θα χρειαστουν, με τη λογικη μας θα χρειαζοταν 300 μυρια ανθρωποι να τη δουν, και μετα να αρχισει να βγαζει κερδος.
frieck Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Για εξηγησε μας γιατι δε γινεται? Δεν το έπιασα. Να σας πω εγω μια περιπτωση γιατι δεν γινεται? Αν εισαι απορος δεν γινεται? Γινεται και παραγινεται. Και αναφερω μονο μια περιπτωση. Και δεν υποστηριζω κανενα megaupload. Η κινηση αυτη ομως απο μονη της αποτελει μεγα συμβολισμο. Ηρθε το FBI που εχει καταπατησει χιλιαδες συνθηκες να μας πει τι? Πως τελικα ο νομος του ισχυρου επικρατει. Αυτο ειναι το ζουμι. Τα αλλα ειναι μεταξωτες κορδελες. Ουτε τα εχω βαλει με τα Αμερικανακια. Εκει εχω ζησει κι εγω. Η ουσια ποια ειναι? Παραμεριστε τις επιμερους λεπτομερειες και δειτε την ουσια. It's copied guys. Ξαφνικά έπιασε ο πόνος το Facebook και το Google, δύο από τους κορυφαίους συνεργάτες των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, για ένα νόμο. Δύο χρηματιστηριακές φούσκες που δεν παράγουν τίποτα, παρά μόνο πουλάνε τα δεδομένα των χρηστών τους (data is oil που λένε οι καπιταλιστές, χαιρέκακα...), ξαφνικά προσπαθούν να μας πείσουν τι; Ότι είμαστε φιλαράκια κι έχουμε κοινά συμφέροντα; Και τελικά με την έγκριση της Google θα περνάνε νόμοι; (στις ΗΠΑ προς το παρον γιατι επεται και συνεχεια). Πέρα από την προστασία των πολυεθνικών ταινιών και μουσικής, το SOPA ανοίγει το δρόμο για μια εύκολη διακοπή πρόσβασης οποιουδήποτε site κρίνεται ύποπτο από τις αμερικανικές αρχές. Οι δύο νόμοι, βάλλουν κατευθείαν στην ιδιωτικότητα και την ελεύθερη έκφραση των χρηστών του διαδικτύου, εφαρμόζοντας σε μαζική κλίμακα και με νομότυπες διαδικασίες, έναν από τα πάνω ορισμό του Διαδικτύου. Ενός διαδικτύου που από την φύση του δίνει τη δυνατότητα σε κόσμο να εκφράζεται και να μοιράζεται πληροφορίες, απόψεις, μουσική, εικόνες και βίντεο. Καθώς το διαδίκτυο είναι παγκόσμιο, οι νόμοι αυτοί και η τυχόν εφαρμογή τους είναι αναμενόμενο να επηρρεάσουν όλο τον πλανήτη, λαμβάνοντας υπόψιν την ισχύ και την επιβολή των ΗΠΑ (και νομικά) σε πολλά κράτη. Ήδη σε Βρεττανία και Γαλλία, με πρόσχημα τα copyrights εφαρμόζονται αυστηροί νόμοι με ποινές αποκλεισμούς των χρηστών από το διαδίκτυο σε περίπτωση που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα. Στην Κίνα, το καθεστώς εφαρμόζει ασφυκτική πολιτική λογοκρισίας και στο διαδίκτυο, φτάνοντας ακόμα και σε εκτελέσεις blogger δημοσιογράφων. Είναι αναμενόμενο πως σε μια περίοδο παγκοσμιοποιημένης κρίσης συναίνεσης και ύφεσης των οικονομιών, η εξουσία έχει εξαντλήσει τις υποσχέσεις και καταφεύγει αποκλειστικά στην επιβολή, την καταστολή, την φίμωση. Ειμαι φανατικός πειρατης αλλα οφείλω να παραδεχτώ (όπως οφείλετε όλοι σας) ότι οταν έκανε 20.000δρχ ο δίσκος του Καρρά δεν τον αγόραζα Καλα τον Καρρα (μπλιαχ...) δεν τον αγοραζα και τσαμπα να μου τον εδιναν, για να χαριτολογησουμε και λιγο!
manosfp Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 έεεεεε σόρρυ, το δίσκο του Αλκίνοου ήθελα να γράψω! "Μια μέρα ήρθε στο χωριό γυναίκα ταραντούλα" :mrgreen: :mrgreen:
Galatea Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Ο,τι μα ο,τι κι αν κανουν, ιστοσελιδες και προγραμματα file sharing θα υπαρχουν. Δεν πα να τα κυνηγουν, να κλεινουν καποια απο αυτα, το Napster ανοιξε το κουτι της Πανδωρας (ευτυχως) και δεν ξανακλεινει. Το ελευθερο downloading ειναι ο δευτερος σημαντικοτερος λογος χρησης διαδικτυου. Ο πρωτος ειναι η επικοινωνια κατα την αποψη μου. Ας ξεπερνουσαν οι εταιριες παραγωγης, δισκογραφικες, λογισμικου κτλ τα κομπλεξ τους κι ας εριχναν τις τιμες τους τουλαχιστον για τις εκδοσεις των προϊοντων τους προς κατεβασμα, για να μην πω να τολμουσαν να αφησουν στην κριση του χρηστη το αντιτιμο και να εβγαζαν κερδη μεσω διαφημισεων... Σ'εναν ιδανικοτερο κοσμο, ισως, καποτε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα