Theostaltos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Στην μητρική ASUS RAMPAGE IV EXTREME λέει πως μπορείς να βάλεις έως 64GB ram. Στην επίσημη σελίδα της, δείχνει έναν κατάλογο με μνήμες ram (δεν ξέρω αν είναι συμβατές ΜΟΝΟ αυτές, ή απλά αν έχουν δοκιμαστεί), όμως καμία (και κανένας συνδυασμός dimm) δε φτάνει τα 64GB ram, παρά μόνο τα 32. Βρήκα από το e-shop μία dimm 8GB, οπότε με τα 8 slots της μητρικής, μπορώ να βάλω 8 τέτοια dimms και να έχω 64GB ram. Θα έχω όμως, ή κακώς θα τις πάρω; Επίσης, ποια η διαφορά των 64GB ram με τα 32GB (πρακτική διαφορά, όχι θεωρητική). Θέλω να πάρω μία κάρτα γραφικών την GIGABYTE GEFORCE GTX590 GV-N590D5-3GD-B 3GB PCI-E. Αν πάρω δύο τέτοιες ποια πάλι η πρακτική διαφορά της μίας μόνο; Θα πρέπει να τις ενώσω και μεταξύ τους ή η "ένωση" θα γίνει αυτόματα; Και τι πρακτικά πλεονεκτήματα θα έχω; Και το τελευταίο ζήτημα ψύξης... Θα έχω τον επεξεργαστή INTEL CORE I7-3960X 3.3GHZ LGA2011. Να πάρω υδρόψυξη ή το ανεμιστηράκι που θα έχει μέσα το box του chipset; Δεν προτίθεμαι να κάνω O/C, μιας και το pc θα είναι high end και θέλω να το έχω στο "εργοστασιακό" hardware. Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας!
TEOKOS Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πλάκα κάνεις ε?? Θα δώσεις μια μικρή περιουσία και δεν ξέρεις τι σημαινει sli και ποια η διαφορά των 32 απο 64gb ram,την στιγμη που λυνεις και δένεις laptop και είσαι και gamer?(από προυηγούμενα post σου) Ευσεβείς πόθοι σε κόβω ....τέλος το spam...
Theostaltos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Πλάκα κάνεις ε?? Θα δώσεις μια μικρή περιουσία και δεν ξέρεις τι σημαινει sli και ποια η διαφορά των 32 απο 64gb ram,την στιγμη που λυνεις και δένεις laptop και είσαι και gamer?(από προυηγούμενα post σου) Ευσεβείς πόθοι σε κόβω ....τέλος το spam... Ζήτησα την πρακτική διαφορά 32GB από 64GB και όχι την θεωρητική. (Νομίζω το τόνισα κιόλας) Που σημαίνει εμπειρίες από κάποιους που έχουν 32GB και από κάποιους που έχουν 64GB ram και όχι απλώς τα 63 είναι > από τα 32. Δεν λύνω και δένω κανένα laptop. Το να βγάζεις την GPU και να την καθαρίζεις, δε σε κάνει και expert! Gaming, αν έννοεις το GuildWars Ι και μόνο αυτό (γιατί αυτό παίζω μόνο) δε νομίζω να με κάνουν reviewer στο PC Master! Επομένως, όποιος θέλει επανέρχεται στο ουσιαστικό θέμα! Ευχαριστώ
haris013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2012 τι να τα κανεις τα 64gb ραμ?οσες απαιτητηκες εφαρμογες και να εχεις παραλληλα ανοικτες με 16gb θα εισαι υπερκαλυμενος πολυ καιρο..
sacracer Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2012 τοση πολυ ραμ δεν προκειτε να την χρειαστεις και ουτε θα την χρησιμοποιησει ποτε το πι σι σου.θα παλιωσει καποτε και θα σου μεινει με τοση πολυ ραμ ενω δεν θα επιδεχετε αναβαθμισης καθως θα εχουν βγει καινουρια.τζαμπα χρηματα.βαλε 16 γιγα και ειναι υπεραρκετα.με τα υπολοιπα κανε κανα δωρο σε καποιον δικο σου που εχει αναγκη.τωρα οσο για την ραμ οταν εχουμε παρα πολυ κλεινουμε το αρχειο σελιδοποιησης η αλλιως pagefile ετσι ωστε να φορτωνοντε τα παντα στην ραμ και τιποτα στο δισκο.ετσι δεν θα τον καθυστερει και θα τον διαβαζει λιγοτερο το λειτουργικο αυξανοντας το προσδοκιμο της ζωης του.απλα και ωραια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 τι χρήση θα κάνεις Theostalte?
Theostaltos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 τι χρήση θα κάνεις Theostalte? Autocad 3D Adobe Premier Suite 5 (Dreamweaver 5, Photoshop 5, Illustrator 5, Flash 5 κτλ της σουίτας) Δημιουργία μικρού μήκους 3D ταινιών Και φυσικά κανένα gaming Όλα τ' αλλα συνεπάγονται αλλά είναι τα απλά (Office κτλ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 βάλε 16gb και αν δεις ότι γεμίζουν εύκολα βάζεις άλλα τόσα... επεξεργαστής και μητρικής είναι πεταμένα λεφτά αν δεν κάνεις overclocking & benching... κάρτα γραφικών επίσης δεν αξίζει τα λεφτά της, ειδικά τώρα που σε λίγο βγαίνει νέα γενιά από Nvidia & AMD...
Theostaltos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 βάλε 16gb και αν δεις ότι γεμίζουν εύκολα βάζεις άλλα τόσα... επεξεργαστής και μητρικής είναι πεταμένα λεφτά αν δεν κάνεις overclocking & benching... κάρτα γραφικών επίσης δεν αξίζει τα λεφτά της, ειδικά τώρα που σε λίγο βγαίνει νέα γενιά από Nvidia & AMD... O/C: Κάποτε είχα έναν παλιό υπολογιστή στα 300Mhz με 64Mb ram και το είχα κάνει o/c στα 360Mhz και λίγο την ram. Μετά 3 μέρες κάηκε! (Από τότε ασχολούμαι με laptops μόνο). Γι' αυτό είπα για εργοστασιακό hardware και όχι o/c, αλλά βέβαια έχει αλλάξει το σύμπαν από τότε! Αν και μιλάμε για εντελώς διαφορετικές εποχές, με πιάνει ένα άγχος με το o/c. Aυτή η PNY μας έφαγε τα μυαλά!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 άρα γιατί να επιλέξεις μητρική και επεξεργαστή που τιμολογούνται παραπάνω επειδή προορίζονται για overclockers?
Theostaltos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 άρα γιατί να επιλέξεις μητρική και επεξεργαστή που τιμολογούνται παραπάνω επειδή προορίζονται για overclockers? Τι προτείνεις;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 "βασική" X79 mobo και non extreme edition 6 core της Intel αφού θες να πας σε s2011 platform...
Theostaltos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 "βασική" X79 mobo και non extreme edition 6 core της Intel αφού θες να πας σε s2011 platform... ASROCK X79 EXTREME3 INTEL CORE I7-3930K 3.2GHZ Νομίζω ότι με μεγαλύτερο chip θα έχω καλύτερο perfomance σε συνδυασμό με VGA και RAM για τις λειτουργίες του πισιου. Απο κει και περα ειναι πολλα τα προϊόντα....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2012 Asus P9X79 για παράδειγμα... Πιστεύεις ότι 100mhz παραπάνω και 3mb cache αξίζουν σχεδόν 400euro πάνω? η διαφορά στο perfomance δεν πρόκειται να είναι αντιληπτή παρά μόνο με benchmarking...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα