Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!

Χθες έκανα root το κινητό μου (LG optimus me - P350) και έκανα τη μ@λ@κί@ να κάνω απεγκατάσταση μία εφαρμογή που μάλλον χρειάζεται ("com.lge.tmo.apk" ή "Κοινότητα", μάλλον είναι για τις επαφές του κινητού αλλά δεν είμαι και σίγουρος).

Βέβαια, πριν την απεγκαταστήσω την είχα κάνει backup (με το "Titanium Backup") αλλά δεν μπορώ να την κάνω επαναφορά, ξεκινάει κανονικά η επαναφορά αλλά δεν τελειώνει ποτέ...

Στη συνέχεια προσπάθησα να την εγκαταστήσω πάλι από την αρχή (την βρήκα στην μνήμη του κινητού με το "Root explorer") αλλά όταν τελειώνει η εγκατάσταση μου γράφει "Η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη"...

Τέλος έκανα επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων αλλά και πάλι τίποτα...

Όποιος ξέρει τι μπορώ να κάνω ας με βοηθήσει!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από Greek13
Δημοσ.

Δεν εχω την ιδία συσκευή, ούτε ξέρω τι κανει το συγκεκριμενο αρχείο. Μήπως πρέπει απλα να το ξαναπας στον ιδιο φάκελο απο τον οποιο το αφαιρεσες, και να του δωσεις τα δικαιώματα που πρέπει; Πολλά αρχεια συστήματός, αυτό θέλουν και ας ειναι .apk Δεν γίνονται εγκατάστασή. Καλύτερα να το ρωτήσεις στο xda, στο τοπικ για τη συγκεκριμενη συσκευή.

android.png

Δημοσ.

Φίλε τη συγκεκριμένη εφαρμογή την έκανα unistall με το titanium backup έτσι δεν ξέρω που ακριβώς ήταν, παρ' όλα αυτά τη βρήκα στον φάκελο (/system/app) και προσπάθησα να αλλάξω τα δικαιώματα αλλά λέει πως δεν γίνεται... Είναι μόνο για ανάγνωση...

Δεν υπάρχει topic στο XDA για το κινητό μου... :-(

Δημοσ.

Φίλε τη συγκεκριμένη εφαρμογή την έκανα unistall με το titanium backup έτσι δεν ξέρω που ακριβώς ήταν, παρ' όλα αυτά τη βρήκα στον φάκελο (/system/app) και προσπάθησα να αλλάξω τα δικαιώματα αλλά λέει πως δεν γίνεται... Είναι μόνο για ανάγνωση...

Δεν υπάρχει topic στο XDA για το κινητό μου... :-(

Γίνεται να αλλάξεις τα δικαιώματα. Αν πας με root explorer (ειδικά με αυτον και όχι με άλλους ) στο φάκελο του αρχειου, πατα το κουμπι mount r/w και τώρα μπορεις να κανείς ότι θελεις. Με παρατεταμένο κλικ πανω στο αρχείο επιλεγείς permisions. Φυσικα μπορεις να διαγραψείς / αντιγραψείς κλπ

Αν δεν υπάρχει φόρουμ για τη συσκευή στο xda, δύσκολα τα πράγματά. Παρόλα αυτά ίσως μπορεις να ρωτήσεις στο φόρουμ που ειναι γενικά για android.

android.png

Δημοσ.

Μα δεν είναι κάποιο πρόβλημα της συγκεκριμένης συσκευής. Στις γενικές λειτουργίες του android κατατάσσεται.

Οι εφαρμογές που δεν μπορούν να εγκατασταθούν(εκτός αν είσαι root και από ειδικές εφαρμογές) είναι οι εφαρμογές συστήματος, οι οποίες βρισκονται στο φάκελο /system/app. Όταν προσπαθείς να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή με τον παραδοσιακό τρόπο, αυτή εγκαθίσταται στο φάκελο /data/app. Αν είναι εφαρμογή συστήματος λοιπόν, συνήθως βγάζει σφάλμα και δεν ολοκληρώνεται η εγκατάσταση. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να αντιγράψεις το αρχείο apk της εφαρμογής στο φάκελο /system/app. Βέβαια χρειάζεται ένας εξερευνητής αρχείων που να υποστηρίζει root. Επίσης υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται remount και η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρτήσεις διάφορους φακέλους του συστήματος ως εγγράψιμους. Βέβαια οι περισσότεροι εξερευνητές αρχείων που υποστηρίζουν root λειτουργίες συνήθως το κάνουν αυτό για τους φακέλους /system και /data(ενδεχομένως να έχουν κάποια ρύθμιση όπως έχει ο ES File Explorer, και να μη γίνεται αυτόματα).

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον σας αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνω...

Έβαλα την εφαρμογή στο φάκελο (system/app), άλλαξα τα δικαιώματα (Owner: Read, Write | Group: Read | Others: Read) και έκανα reboot το κινητό, δεν έγινε τίποτα όμως... Θεώρησα πως μου λείπει το αντίστοιχο αρχείο ".odex" έτσι πήρα τη συσκευή ενός φίλου που είναι το ίδιο μοντέλο αλλά ανακάλυψα πως δεν υπήρχε καν αυτή εφαρμογή στο κινητό του...

Μήπως ξέρετε ποια εφαρμογή έχει σχέση με την αποθήκευση των επαφών στην μνήμη του κινητού?

Τελικά, βρήκα τη λύση, λίγο ανορθόδοξη βέβαια... Εγκατέστησα το GO Contacts EX και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! :)

Δημοσ.

Αυτά που γράφεις δείχνουν ότι δεν είναι εφαρμογή συστήματος. Ειδικά αν όπως λες δεν υπάρχει στο τηλέφωνο του φίλου σου αλλά ούτε και επανήλθε μετά από επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Επίσης πρόσεξα τώρα ότι το όνομα της εφαρμογή ξεκινάει από com. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι είχε εγκατασταθεί ως κανονική εφαρμογή στο φάκελο /data(εκεί πάνε όσες εφαρμογές εγκαθίστανται). Εκτός και αν είναι κάποια εφαρμογή που εγκαθίσταται σε κάποιο ιδιαίτερο χώρο και αφορά την παραμετροποίηση που έχει κάνει η εταιρεία στη συγκεκριμένη συσκευή. Για παράδειγμα η δική μου συσκευή έχει ένα διαμέρισμα όπου εκεί βρίσκονται οι προσαρμογές που έχει κάνει η εταιρεία στη ρομ. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο, καλύτερα να απευθυνθείς σε θέμα σχετικό με τη συσκευή σου όπου κάποιος μπορεί να έχει περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, μόλις έκανα μια έρευνα στο google με το όνομα της εφαρμογής που δίνεις, και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν για την εφαρμογή:

talking tom cat

μήπως είχες εγκαταστήσει αυτή την εφαρμογή?

Δημοσ.

Όταν παντως έχεις καποιο πρόβλημα με το λειτουργικό ενος κινητού και δεν μπορεις να βρεις τι φταίει ή δεν διορθώνεται, υπάρχει παντα η λυση επανεγκατάστασής του λειτουργικού μέσω cwm χωρις wipe. Δε θα χάσεις τίποτα, και σε μιση ωρα θα είσαι μια χαρά, χωρίς κοπο. (Μια φορα το έκανα οδηγοντας. Σταματησα 2 λεπτα να ξεκινήσω τι διαδικασία. Μεχρι να φτασω ειμουν έτοιμος..) Συνηθως ψάχνοντας περισσότερο χρονο και κοπο κανείς. Και αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, ποιο σίγουρη, αλλα και ποιο χρονοβόρα λυση, titanium backup, επανεγκατάστασή λειτουργικου με wipe, επαφορα backup.

android.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...