Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

Οπως λεει και ο τιτλος έχω ένα θεμα με την αγορά τροφοδοτικου.

Εχω m/b GIGABYTE GA-8I915P DUO PRO και κάρτα MSI NX6600GT 128MB και θέλω να αγοράσω ένα τροφοδοτικό 500W-600W.

Τωρα εχω ενα HEC 420W ATX 12v 2.01.

Αυτο που μου κίνησε την περιέργεια είναι 2 πράγματα. Το "2.01" στο ΗEC και δέυτερον το τροφοδοτικό Corsair Builder Series CX500 V2 500W (CMPSU-500CXV2EU) στο Πλαίσιο

Link

στο οποίο αναφέρει "Υποστηρίζει το ATX12V v2.3 standard και είναι συμβατό και με συστήματα ATX12V 2.01 & ATX 2.2"

-Τι πρέπει να προσέξω, γενικά όχι μόνο για την συγκεκριμένη περίπτωση,

-με ποιά άλλα κομμάτια του υπολογιστή αυτό συνδυάζεται

-που βρίσκω αυτή την πληροφορία για να μην έχω πρόβλημα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/ATX

για τις διαφορές ανάμεσα στις "εκδόσεις" του ΑΤΧ standard...

Προφανώς από οτι κατάλαβα έχει να κάνει (απο την 2.Χ εκδοση και πάνω) με το φορτίο του τροφοδοτικού και κάτι εξτρα pins. Δηλαδή, όσο ανεβαίνουμε σε έκδοση, τα τροφοδτοτικά δίνουν χαμηλότερo φορτίο επειδή τα νέα συστήματα δεν χρειάζονται τόσο.

Αν τα λεω καλά, σ' ένα μέσο χρήστη και όχι ηλεκτρολόγο θα πρέπει οι εταιρείες των επεξεργαστών και μητρικών (δεν ξέρω αν πρέπει να κοιτάξω και κάρτα γραφικών) να ενημερώνουν τι χρειάζεται, αλλιώς πως θα ξέρει ο άλλος ότι το σύστημά θέλει 2.01 και οχι 2.3 τροφοδοτικό ?

Σωστά?

• Super Moderators
Δημοσ.

γενικά με το τι features διαθέτει το τροφοδοτικό...

όχι, η ενημέρωση πρέπει να γίνεται σε περίπτωση που θέλει πχ v2.3 και πάει να του βάλει 2.01, τα μεταγενέστερα είναι και "backwards compatible"...

Δημοσ.

γενικά με το τι features διαθέτει το τροφοδοτικό...

όχι, η ενημέρωση πρέπει να γίνεται σε περίπτωση που θέλει πχ v2.3 και πάει να του βάλει 2.01, τα μεταγενέστερα είναι και "backwards compatible"...

Πάρα πολύ ωραία! Μια τελευταία ερώτηση. Επειδή στο συγκεκριμένο τροφοδοτικό που κοιτάω γιατί το αναφέρει οτι ειναι backwards compatible και σ' άλλα δεν το αναφέρει? Το παίρνουν σαν δεδομένο οτι ειναι συμβατά?

Σ ευχαριστώ

Δημοσ.

ναι προφανώς, φάση τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται... :P

Τελικά όπως φαίνεται να μην κάνω μελλοντική επένδυση σε τροφοδοτικό.

Σκεφτόμουν να πάρω ένα 600W για να το χρησιμοποιήσω και αργότερα, για μετά απο 2-3 χρόνια σίγουρα, αν αποφασίσω να προχωρήσω σε αλλαγή. Τώρα χρειάζομαι 380W ισχύ για το σύστημα μου. Να πάρω ενα 430W και να τελειώσει το θέμα ?

Πες μου την γνώμη σου

• Super Moderators
Δημοσ.

αν εννοείς το σύστημα που ανέφερες στο αρχικό post τότε ένα καλό 430w θα σε καλύπτει...

Δημοσ.

αν εννοείς το σύστημα που ανέφερες στο αρχικό post τότε ένα καλό 430w θα σε καλύπτει...

Σ ευχαριστώ για τις απαντήσεις φίλε μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...